Jak vyměnit posádku na lodi s vinětou

Popis zajímavých míst na Jadranu

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 7

Jak vyměnit posádku na lodi s vinětou

Příspěvekod Renda » čtv črc 14, 2011 3:48 pm

Jak je to, chceme-li se v Chorvatsku na plavidle s vinětou vystřídat (samozřemě do 2x kapacita +30%kapacity plavidla)
Může plavidlo plout v HR bez vlastníka na palubě? - dle toho, co se píše:

http://www.jachting.info/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2995&sid=91ed4584f394f254eceebc447f734c05
cituji:
Na plavidle, které se plaví v Chorvatské republice, musí být následující originální
doklady:
• nálepka
ověřený seznam posádky a cestujících
• ověřený seznam osob, které mohou pobývat na plavidle (pro plavidla, na
kterých se bude měnit posádka během plavby v Chorvatsku, pro plavidla, která
přijíždějí po pevnině a pro plavidla, která zůstávají v Chorvatsku přes zimu)
• důkaz, že plavidlo je způsobilé k plavbě
• důkaz, že osoba, která velí plavidlu, je schopna řídit plavidlo
• důkaz o pojištění odpovědnosti za škodu, způsobenou třetím osobám.
• důkaz o vlastnictví nebo zplnomocnění k používání plavidla vydané majitelem.
• námořní informační mapa
Obstaráním nálepky uhrazujete následující poplatky:
• poplatek za bezpečnost plavby
• poplatek za využívání objektů pro bezpečnost plavby (osvětlení majáky)
• poplatek za námořní informační mapu
• správní poplatek

to asi jde, ale jaké má to zplnomocnění mít náležitosti?
Na crew-list se napíší všichni, co se budou střídat i když v daný okamžik na plavidle nejsou?
Výměna crew-listu při změně posádky by totiž byla složitá vzhledem k tomu, že na něm musí být nalepen útřžek viněty.
prikolica
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: -1

Příspěvekod prikolica » čtv črc 14, 2011 6:54 pm

moje skusenosti z chorvatska su take ze ked pridem na kapitanat stale ked kupujem vinetu na cln tak stale dam zapisat na doklad o osobach krore sa budu plavit v prislusnom roku na plavidle vsetky osoby. Je uplne jedno kolko mas povolene v technicaku.Ak je cln pre 4 osoby a ja dam zapisat 20 osob tak ti ich v pohode uapisu.Zo skusenosti je iba dolezite urcit kto bude skiper alebo sipery.Nikdey chorvati na kapitanate neriesili kto je vlastnik lode alebo clnu.Aj pri kontrole na mori ich zaujimalo ci je skiper na lodi nie ci je vlastnik.To su moje skusenosti.Aj na mori pokial neico neystrajas tak ak okolo mna plavali policajti tak iba dalekohladom zistovali ci mam vinetu,ak zistili ze je tak mi iba pozdravili a plavali dalej.J am lod z kamaratom a je napisana na jeho firmu a niky ani na hraniciach neriesili ani na kapitanate ani na mory kto je majitel.To su moje skusenosti a do chorvatska chodievam od roku 1996.
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař

změna kapitána

Příspěvekod Renda » čtv črc 14, 2011 9:14 pm

No právě - když se vyměníme, tak se změní skipper.. Jde to tam nějak řešit?
Aladar
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Malý člun

Příspěvekod Aladar » pát črc 15, 2011 7:40 am

Ahoj, chtěl bych se zeptat jak je to s motorovým člunem pro 4 lidi. To opravdu můžu za rok vzít jen 8, případně 10 lidí na projížďku? Přijde mi to jako totální hloupost. To bych teda musel vybírat mezi švagrovou a tchýní :-) páč nás tam bude asi 15. Díky za odpo...
prikolica
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod prikolica » pát črc 15, 2011 1:14 pm

pokusim sa vam odpovedat obom.Ak budes prihlasovat lod,cln na kapitanate v chorvatsku tak musis vypisat tlacivo kde musis uviest zoznam osuob ktore sa na plavidle budu plavit spolu zo vsetkymi udajmi ktore toto tlacivo vyzaduje.Siper mozu byt aj dvaja aj viacery len nusia byt drzielmi opravnenia voducu na namornu plavbu ale beru aj VMP aj na mori policia respektuje tento doklad.Dalej je potrebne predlozit doklad o registrácii plavidla cize medzinárodne osvedcenie.Na plavidle sa mozete menit ako kolvek len danna osoba ktora bude na plavidle musi byt zapisana v doklade.Ak toto bude nebude mat s tym problem zaidana namorna policajna hliadka,to su moje skusenosti.Pokusim sa tu pridat aj tlacivo ktore vypises na kapitanate zoznam osob ktore sa budu plavit na plavidle.Je to jednoduche. Na tom zozname je 28 riadkov pre zapis osob ktore sa budu plavit na plavidle len ak to nestaci tak mozes vypisat dalsie.Tolko vam viem poradit.Ak nieco nebude jasne rad vam poradim ak budem vedel.Pekny den
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař

kde je formulář?

Příspěvekod Renda » pát črc 15, 2011 1:34 pm

prikolica píše:toto je ten formular

Ten formulář se vložit nepodařilo...
Máš Quicksilver pevný nebo nafukovací?
Dík za zkušenosti.

Maximum posádky (2x kapacita + 30%kapacity) se tu vícekrát probíralo a je zajímavé, že to podle Tebe nedodržují.
Má tu někdo zkušenost, že by na maximální počet dbali?
Rumex
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 5

Příspěvekod Rumex » pát črc 15, 2011 1:53 pm

zdravím

možná je to kapku off, takže se předem omlouvám, zajímalo by mě co se stane když mě načapou s 8 lidmi na lodi co má v papírech lidí 6. :? Bude to 8) a nebo :gun:

Díky
prikolica
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod prikolica » pát črc 15, 2011 2:12 pm

ak ta nacapu na lodi s posadkou 6 a budete tam 8 tak to neviem ,nezazil som take stale to dodrzujeme podla technicaku.Ale myslim si ze ta caka tucna pokuta,to oni vedia davat tucne pokuty.
prikolica
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod prikolica » pát črc 15, 2011 2:15 pm

poslal by som aj foto mojho Quicksilvera ale neviem vlozit foto nejak mi to neberie.Mam pevny quicksilver
Naposledy upravil(a) prikolica dne pát črc 15, 2011 2:18 pm, celkem upraveno 1 x.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát črc 15, 2011 2:18 pm

Oni to prave peclive dodrzuji,radky nad limit proskrtnout pri podani....vic neni sance.
Nevim zda by bylo mozne si koupit v jednom roce novou vinetu a ziskat tak dalsi mista.
Mam pocit ze jsem ten formular sem pred lety daval.Muzu dat znovu az v pondeli.
prikolica
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod prikolica » pát črc 15, 2011 2:20 pm

zdt, ta adresa nie je cela neda sa zobrazit
prikolica
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod prikolica » pát črc 15, 2011 2:23 pm

libor,ten folmurar ma 28 riadkov a ja ked idem do chorvatska tak dam zapisat vsetky osoby co budu pocas roka na clne a moze ich byt zapisanych aj 50 ale na cme mozu byt iba tolky kolko je zapisanych miest v technicaku
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát črc 15, 2011 2:41 pm

Prikolico ja to znam a nejednou jsem vyrizoval.
Jsou jen 2 moznosti:
v LO mas povoleno 12 osob, pak mas povoleno prave vypsat 28.....
nebo nemluvis pravdu....
Abys mohl napsat 50 lidi do seznamu posade musel bys mit lod pod chorvatskou vlajkou...a pouze pro vlastni potrebu.Ale to je neco uplne jineho nez tu resime!
Nevtvrd tady neco co neni pravda.To muze nekterym prinejmensim zkomplikovat zivot.
Pokud vim max. limit - pocet dle LO+130% se zatim nezmenil....Na pocet 50 bys uz potreboval poradny parnik pro 21 lidi ;-)
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát črc 15, 2011 4:11 pm

Ten formulář tady je od října 2006
http://web.jachting.info/downloads/detail?id=9
Netřeba znovu vkládat....

i s doprovodným textem....
a je na 24 osob ;)

Se mi zdá že někteří nebudou a nebudou číst, natož zde něco hledat, jen čekat až jiný jim to strčí pod nos.... :gun:

Pro ty co si neumí zobrazit sousední topik dávám ještě odkaz na modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2995
Pepa to udržuje poměrně aktuální, zkuste někteří nejprve číst a potom sdělovat své domněnky.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát črc 15, 2011 5:06 pm

Máš recht, už jsem našel novější z roku 2009.
Já to měl předem vypsané a v pohodě...

Pořád však nic nemění na tom, jak se s tímto zachází. Prikolica tu silně mlží...
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Re: Výměna posádek

Příspěvekod Renda » pát črc 15, 2011 5:35 pm

zdt píše:Rendo,
Tady http://www.mdcr.cz/cs/Vodni_doprava/Nam ... nformace+námořního+úřadu+veřejnosti/ je článek Chorvatsko - nařízení č.970 - příjezd a pobyt rekreačních člunů a jachet. Lépe to asi napsat nejde.
Nechce se mě věřit, že bys ten text neznal. - zdt

Děkuji, Pane! ;)
Devětsetsedmdesátku samozřejně znám - ten odkaz na verzi vystavenou na ministerstvu dopravy je:
http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/9B36847B-00F2-47CD-8804-A67CA9741696/0/narizeni970opodminkachprijezduapobytujachet13072009.doc

• Nevyplývá mi z ní však odpověď na to, co se děje, mění-li se posádka vč. skippera. Celá ta úředničina je postavená na tom, že ji podepisuje Zapovjednik = Skipper a mně zajímá, co udělají, když se v průběhu pobytu plavidla v Hr skipper změní..
    Je tam přesně popsáno, jak skipper na kapitánu může doplňovat členy posádky do stanovené kvóty pro dané plavidlo, ale nikoli, jak nahradit sám sebe. - Dokonce i ten formulář (crew-list) na seznam posádky důsledně odlišuje skippera od posádky.
  • Také je otázka, zda je nutno se tím vůbec zabývat u člunů, které nemají lůžka (co je to lůžko? karimatka?), protože ty seznam osob jakože mít nemusejí.

[hr]Na vystavené verzi 970-ky na MDCR se mi mimochodem nezdá, že je tam ještě uvedeno, že vinětu musí mít plavidla delší jak 2,5m, přičemž my tu už (snad všichni) víme, že po novelizaci té vyhlášky je to >3m.
[hr]Libore, odkaz na ten Pepův sumární, úvodní článek jsem uvedl pro ty, co ho nečetli, hned v úvodním příspěvku tohoto vlákna a z něj jsem vyšel. :whist:
seemann
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 4

Příspěvekod seemann » pon črc 18, 2011 3:34 pm

Ještě se vracím k této debatě. Myslím, že na otevřený člun bez kajuty to na "seznam osob-popis osoba" potvrdí třeba i na 50 lidí, ale u kajutové lodi jen známých 2x + 30% ze základu. Další můj poznatek je, že je nezajímá počet osob uvedených v originál registraci, ale počet lůžek!!! Z tohoto počtu vypočítají počet osob, které se mohou na lodi měnit. Dále nezamněňovat seznam osob (popis osoba+viněta) a seznam posádky (popis posade/crew list)-ten již nikdo nepotvrzuje a skiper si ho vyrobí sám. Při koupi viněty nezapomenout na originál registraci lodě, pojištění, skiperské oprávnění a pod. Zároveň se na kapitanátu platí jakési lázeňské poplatky, které vycházejí z délky lodě. U 11m. viněta + poplatky na rok - 270EUR.

Zpět na