Jak vložit příspěvek do fora i s obrázkem.

Ptejte se co Vás zajímá a kdo ví nechť neprodleně odpoví. Když ne, budu se toho muset ujmout já a moderátoři fóra. Pozor bude se i hodnotit :-)

Moderátoři: smike, vilma, Pepa

Uživatelský avatar
alffa
Site building team
Příspěvky: 3492
Registrován: úte led 16, 2007 1:00 am
Reputace: 1
Bydliště: LOĎ

Jak vložit příspěvek do fora i s obrázkem.

Příspěvekod alffa » čtv čer 28, 2007 5:58 pm

Jak vložit příspěvek do fora i s obrázkem.

Protože se množí dotazy na toto thema, dávám sem další návod.
Tentokráte s obrázky. Pro nás co se s počítačem spíše pereme,
to bude přece jen názornější.

Nejprve vlastní vložení příspěvku.
Jsou dvě možnosti:
1) Reagovat na thema v topicu (topic=jednotlivá fora).
2) Reagovat na konkrétní příspěvek v topicu.

Obrázek

Obrázek


Dostáváme se k vlastnímu odpovědnímu formuláři.

Obrázek

Citace:
Obrázek

Následuje malá exkurze do BBcode, neboli značek = tagů

Tak k čemu jsou ty tagy dobé?
V našem případě především ke grafické editaci našeho textu,
Nebo k přiřazení určitých funkcí.
Např.:
1) tučný text
2) kurzíva text
3) podtržený text
4) velikost písma
5) barva písma
Prostě něco jako ve wordu, či jiných textových editorech.
Obrázek


Funkce:
1) [url]Přímý odkaz na webovou adresu[/url]
2) [img]odkaz%20na%20obrázek[/img]

Obrázek


Tak se konečně dostáváme k tomu,
JAK VLOŽIT DO PŘÍSPĚVKU OBRÁZEK.

Jako obvykle jsou opět nejméně dvě možnosti:
1) Obrázek je někde na webu (musíme zjistit jeho adresu), tu vložíme do tagu, [img]odkaz%20na%20obrázek[/img]
2) Obrázek máme na našem počítači, pak doporučuji použít modul IMAGESHACK
3) Jsou i jiné možnosti, no nebudeme si zbytečně motat hlavy.
Všechny obrázky by měli být ve formátech: JPG / GIF / PNG.

Tak za prvé, jak zjistíme adresu obrázku umístěného někde na webu:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Přepneme se do našeho příspěvku.
Umístíme KURZOR do místa kam chceme umístit obrázek.
Opět zkratka: Ctrl+V = vložit.
Výsledek:

Obrázek

Váš příspěvek:

Obrázek

Pochopitelně můžete mít obrázek někde na svém FTP fotoalbu a podobně.
Stačí tedy opsat (zkopírovat) adresu a uzavřít do tagu [img*]adresa obrázku[/img*] Bez těch hvězdiček.

Další možnost: Obrázek je na vašem počítači.
Nechcete si zakládat foto-alba a podobné záležitosti na webu.
Můžete tedy použít našeho modulu pro vkládání obrázků IMAGESHACK.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

V okně IMAGESHACK označíme kód který potřebujeme.
(umístíme kurzor do codu a klick levým myšidlem, zbarví se modře)
Označený cód zkopírujeme (Ctrl+C) do schránky.
Přepneme se do okna s příspěvkem, umístíme kurzor do příspěvku kde chceme zobrazit obrázek a vložíme cód (Ctrl+V).

Obrázek

Zmenšeniny (náhledy) používejte u všech obrázků širších než 580 pix.
U obrázků pod 580 pix, je výhodné používat cód pro přímé zobrazení.
Tyto cody jsou použity například v tomto návodu.

Obrázek

Tak už zbývá náš příspěvek jenom zkontrolovat (chybička se vloudí). ;)

Obrázek

Dodatek: myš a myšidla. ;)

Obrázek

Pokud jste dočetli až sem, přeji mnoho vynikajících příspěvků, alffa

............................ Obrázek
Naposledy upravil(a) alffa dne pát zář 05, 2008 6:59 am, celkem upraveno 2 x.
Uživatelský avatar
jerryx
Site Admin
Příspěvky: 2403
Registrován: pát čer 16, 2006 12:00 am
Reputace: 54

Příspěvekod jerryx » čtv čer 28, 2007 6:04 pm

:good: tak ted uz to snad budu umet :lol:

a ted vazne: moc dobra a zasluzna prace, jen tak dal :thankyou:
Uživatelský avatar
MARIS
moderátor
Příspěvky: 1087
Registrován: sob říj 21, 2006 2:00 am
Reputace: 5
Bydliště: zlínský kraj
Kontaktovat uživatele:

návody

Příspěvekod MARIS » čtv čer 28, 2007 9:19 pm

To Alffa,
tak jsem opravdu natvrdlý,když po napsání odpovědi kliknu na Img,tak se mě to objeví za napsaným textem,a okno Imageshack se mě neobjeví.Tak jak? :x
Uživatelský avatar
alffa
Site building team
Příspěvky: 3492
Registrován: úte led 16, 2007 1:00 am
Reputace: 1
Bydliště: LOĎ

Re: návody

Příspěvekod alffa » čtv čer 28, 2007 9:45 pm

MARIS píše:To Alffa,
tak jsem opravdu natvrdlý,když po napsání odpovědi kliknu na Img,tak se mě to objeví za napsaným textem,a okno Imageshack se mě neobjeví.Tak jak? :x


Kdyš klickneš po napsání textu na IMG, tak se to musí zobrazit za textem.
Dívej:[img]
Ty musíš tu adresu Obrázek
Nejprve označit levým myšidlem, pak teprve klick na IMG.
Pak se to teprve zobrazí jako obrázek.
V našem případě to bude tento smajlík: :?
Srovnej sckren, formuláře s výsledným příspěvkem, který právě čteš.

Obrázek

Klíďo se ptej dál, od toho to tady je ;) alffa
Uživatelský avatar
MARIS
moderátor
Příspěvky: 1087
Registrován: sob říj 21, 2006 2:00 am
Reputace: 5
Bydliště: zlínský kraj
Kontaktovat uživatele:

návody

Příspěvekod MARIS » čtv čer 28, 2007 9:55 pm

jakou adresu,kde ji mám vzít?
Uživatelský avatar
alffa
Site building team
Příspěvky: 3492
Registrován: úte led 16, 2007 1:00 am
Reputace: 1
Bydliště: LOĎ

Příspěvekod alffa » čtv čer 28, 2007 10:08 pm

Je to Osmý a devátý obrázek zhora pokud se týká adresy získané z webu.
Případně od dvanáctého obrázku zhora, v případě že se jedná o obrázek na tvém počítači.
edit:
Webová adresa vypadá nějak takto:

http://abone.superonline.com/~h.atinc/roller_cad.jpg

Tuto adresu uzavřeš do toho tagu .
Asi takto: [img*] http://abone.superonline.com/~h.atinc/roller_cad.jpg[/img*].
Bez hvězdiček. Ty jsem tam dal jen proto aby se zobrazil kod a né rovnou obrázek.
alffa
Uživatelský avatar
MARIS
moderátor
Příspěvky: 1087
Registrován: sob říj 21, 2006 2:00 am
Reputace: 5
Bydliště: zlínský kraj
Kontaktovat uživatele:

návody

Příspěvekod MARIS » čtv čer 28, 2007 10:27 pm

obrázek mám v počítači,ale kam mám tu adresu napsat,a celou jak jsi ji uvedl?
Uživatelský avatar
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1154
Registrován: pon kvě 07, 2007 2:00 am
Reputace: 8
Bydliště: Praha 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » čtv čer 28, 2007 10:36 pm

Já to zkusím napsat takhle, jestli to bude pochopitelnější:
1) Buď máš obrázek někde na Internetu, pak na něj máš adresu (http://něco_za_tím.jpg). Tak klikneš na IMG, vložíš tu adresu a klikneš na IMG.
2) Chceš tam dát obrázek, který na Internetu není. Pak vložíš obrázek přes modul Imageshack, tím pádem se obrázek na Internetu vyskytne a máš jeho adresu a tu sem vložíš.
3) Chceš tam dát obrázek, který na Internetu není. Klikneš dole pod příspěvkem (když píšeš novej) na Procházet, vybereš fotku ve svým počítači, kterou sem chceš dát, klikneš pak na Host It! a zase tam máš odkaz na tu fotku, který sem překopíruješ. Je to sice celkem komplikované, ale funguje to:
Obrázek
Uživatelský avatar
alffa
Site building team
Příspěvky: 3492
Registrován: úte led 16, 2007 1:00 am
Reputace: 1
Bydliště: LOĎ

Re: návody

Příspěvekod alffa » čtv čer 28, 2007 10:43 pm

MARIS píše:obrázek mám v počítači,ale kam mám tu adresu napsat,a celou jak jsi ji uvedl?


Když máš obrázek v počítači tak jí nikam nepiš.
Napíše se sama. ;)
Pod formulářem klikneš na to:
1) „PROCHÁZET“.
2) Najdeš v PC soubor s tvým obrázkem.
3) Dvakrát po sobě (rychle) na něj klikneš.
4) Opět pod formulářem klikneš na tlačítko.
5) „host it“.
6) To Tě hodí na stránku „IMAGESHACK“.
7) Tam už jsou ty códy které zkopíruješ do tvého příspěvku.
8) Hotovo, stačí odeslat.

Ono to na poprvé vypadá složitě ale uvidíš že není. ;)
alffa
Naposledy upravil(a) alffa dne čtv čer 28, 2007 10:45 pm, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1154
Registrován: pon kvě 07, 2007 2:00 am
Reputace: 8
Bydliště: Praha 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » čtv čer 28, 2007 10:44 pm

To, že se ti značka img napíše na konec příspěvku a ne na místo kurzoru , to je sice smutné :cry: , ale musíš s tím počítat :hmm: a případně to pak přesunout tam, kde to chceš mít.
Uživatelský avatar
MARIS
moderátor
Příspěvky: 1087
Registrován: sob říj 21, 2006 2:00 am
Reputace: 5
Bydliště: zlínský kraj
Kontaktovat uživatele:

návody

Příspěvekod MARIS » čtv čer 28, 2007 10:47 pm

Pánové,díky za snahu,ctěl jsem se pochlubit svou lodí,na které budu od středy trávit čtyři týdny v chorvatsku,ale veškeré snažení je marné.takže až se vrátím,budu zkoušet dál.
Uživatelský avatar
alffa
Site building team
Příspěvky: 3492
Registrován: úte led 16, 2007 1:00 am
Reputace: 1
Bydliště: LOĎ

Příspěvekod alffa » pát čer 29, 2007 12:34 am

Strycek_Bidlo píše:To, že se ti značka img napíše na konec příspěvku a ne na místo kurzoru , to je sice smutné :cry: , ale musíš s tím počítat :hmm: a případně to pak přesunout tam, kde to chceš mít.


Strýčku strýčku,
Co to povídáš? :P
Co by se mělo nějak zázračně zapisovat někam na konec a poté to někam přesunovat?
Co je to za novinky?
Nedělej to těm klukům komplikovanější než to je.
Tam kde je kurzor, tam se také objeví značka [img]. Nikde jinde se prostě objevit nemůže!
Jednoduší je pochopitelně způsob popsaný výše:
Označit adresu a jedním klickem jí uzavřít do tagu .
Šmidra :!: alffa
Uživatelský avatar
MARIS
moderátor
Příspěvky: 1087
Registrován: sob říj 21, 2006 2:00 am
Reputace: 5
Bydliště: zlínský kraj
Kontaktovat uživatele:

návody

Příspěvekod MARIS » pát čer 29, 2007 7:41 am

To Alffa:klídek,za to mohu já,že mě to nejde,píšeš,že pod formulářem je "procházet",ale kde?já tu mám nějaké zákazy a povolení,a pak už jen náhled a odeslat.Tak jak jsi poslal to poslední,je to srozumitelnější,(1.,2.,3.) ale stejně mě to nejde.
Uživatelský avatar
alffa
Site building team
Příspěvky: 3492
Registrován: úte led 16, 2007 1:00 am
Reputace: 1
Bydliště: LOĎ

Re: návody

Příspěvekod alffa » pát čer 29, 2007 7:53 am

MARIS píše:mě to nejde,píšeš,že pod formulářem je "procházet",ale kde?já tu mám nějaké zákazy a povolení,a pak už jen náhled a odeslat.Tak jak jsi poslal to poslední,je to srozumitelnější,(1.,2.,3.) ale stejně mě to nejde.


Ahoj MARIS,
Neboj jsem klidnej. Jde je o to aby si lidi nemysleli, že si značky mohou skákat kam chtějí. To by v tom měli ještě větší guláš než je nutno.

Tak ten čudlík procházet, je hned těsně pod tím formulářem kam píšeš příspěvek..

Obrázek

Náhled a odeslat, to už jsi moc nízko.
alffa
P.S.
Jaký používáš vzhled ?
Uživatelský avatar
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1154
Registrován: pon kvě 07, 2007 2:00 am
Reputace: 8
Bydliště: Praha 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » pát čer 29, 2007 8:23 am

alffa píše:Nedělej to těm klukům komplikovanější než to je.
Tam kde je kurzor, tam se také objeví značka [img]. Nikde jinde se prostě objevit nemůže!
Jednoduší je pochopitelně způsob popsaný výše:
Označit adresu a jedním klickem jí uzavřít do tagu .
Šmidra :!: alffa


Píšu pravdu alffo.
Když napíšu text "Tady bude obrázek" a až pak se rozhodnu, že značku img umístím za slovo Tady, nastavím za to slovo kurzor a kliknu na tlačítko img, tak se značka neobjeví v místě kurzoru, ale na konci příspěvku.
Přiznám se že jsem si nevšiml toho, že když text vyberu a kliknu na značku, tak že se mi vybraný text uzavře do značek. Jak jsem zvyklej psát HTML kód na stránky postupně, tak jsem to tak nějak nezkusil. Takže to jo, to je lepčí než jsem si myslel a jednodušší :good:
Ale značky se na místo kurzoru nevkládaj :crazy:
Uživatelský avatar
alffa
Site building team
Příspěvky: 3492
Registrován: úte led 16, 2007 1:00 am
Reputace: 1
Bydliště: LOĎ

Příspěvekod alffa » pát čer 29, 2007 9:04 am

Strycek_Bidlo píše:
alffa píše:Nedělej to těm klukům komplikovanější než to je.
Tam kde je kurzor, tam se také objeví značka [img]. Nikde jinde se prostě objevit nemůže!
Jednoduší je pochopitelně způsob popsaný výše:
Označit adresu a jedním klickem jí uzavřít do tagu .
Šmidra :!: alffa


Píšu pravdu alffo.
Když napíšu text "Tady bude obrázek" a až pak se rozhodnu, že značku img umístím za slovo Tady, nastavím za to slovo kurzor a kliknu na tlačítko img, tak se značka neobjeví v místě kurzoru, ale na konci příspěvku.
Přiznám se že jsem si nevšiml toho, že když text vyberu a kliknu na značku, tak že se mi vybraný text uzavře do značek. Jak jsem zvyklej psát HTML kód na stránky postupně, tak jsem to tak nějak nezkusil. Takže to jo, to je lepčí než jsem si myslel a jednodušší :good:
Ale značky se na místo kurzoru nevkládaj :crazy:


Aha,
no máš pravdu. Už jsem Tě pochopil.
Ono je to tak, že ta chytrá mašinka předpokládá že když se klikne na
[img]%20a%20není%20nic%20oznečeno,%20že%20budeš%20teprve%20adresu%20psát.%20Po%20druhém%20klicku%20se%20pak%20tag%20automaticky%20uzavře[/img] :)
No nechci to začínajícím moc komplikovat. Proto jsem zvoli metodu co možná nejednodužší.
Ti co ovládají HTML, takovéto návody nepotřebují. ;)
alffa
Uživatelský avatar
MARIS
moderátor
Příspěvky: 1087
Registrován: sob říj 21, 2006 2:00 am
Reputace: 5
Bydliště: zlínský kraj
Kontaktovat uživatele:

návody

Příspěvekod MARIS » pát čer 29, 2007 2:14 pm

To Alffa:mohu si oči vykoukat,ale "procházet "nikde
možná mám použít jiný formulář,nevím,já začínám kliknutím na "odpovědět"
Uživatelský avatar
alffa
Site building team
Příspěvky: 3492
Registrován: úte led 16, 2007 1:00 am
Reputace: 1
Bydliště: LOĎ

Re: návody

Příspěvekod alffa » pát čer 29, 2007 2:59 pm

MARIS píše:To Alffa:mohu si oči vykoukat,ale "procházet "nikde
možná mám použít jiný formulář,nevím,já začínám kliknutím na "odpovědět"

No to je v pořádku. To začínáme všichni.
Teprve až Ti vyskočí odpovědní formulář tak začni hledat to "Procházet".

Obrázek

Tak co, už to vidíš? :?:
alffa
Uživatelský avatar
MARIS
moderátor
Příspěvky: 1087
Registrován: sob říj 21, 2006 2:00 am
Reputace: 5
Bydliště: zlínský kraj
Kontaktovat uživatele:

návody

Příspěvekod MARIS » pát čer 29, 2007 3:04 pm

bohužel,ani náhodou
Uživatelský avatar
jerryx
Site Admin
Příspěvky: 2403
Registrován: pát čer 16, 2006 12:00 am
Reputace: 54

Příspěvekod jerryx » pát čer 29, 2007 3:11 pm

2 alffa: dej si na chvili pauzu (kitekat), chyba je jinde (nechci ukazovat, ale kdyz tady libor neni ... :whist:)

2 maris a jini, kteri nemuzou najit tlacitko Prochazet i kdyz jim alffa tvrdi, ze tam je :P: zmente si nejprve vzhled (tema) celeho webu, mate vzhled, ktery zde sice je, ale je nehotov a do budoucna bude asi mrtev - nepodporovan (nejsou lidi). udelate to v Tvuj ucet => Vybrat vzhled => a zde vyberte treba Brittania => a Ulozit zmeny.

Pak by tam to tlacitko uz melo byt :whist:

ps: konkretne: styl marise: TAGS-Skyblue je nepodporovan. kdyby byly problemy dejte vedet a ja to udelam v db 8)
Uživatelský avatar
MARIS
moderátor
Příspěvky: 1087
Registrován: sob říj 21, 2006 2:00 am
Reputace: 5
Bydliště: zlínský kraj
Kontaktovat uživatele:

návody

Příspěvekod MARIS » pát čer 29, 2007 3:19 pm

nepomohlo,bohužel
Uživatelský avatar
alffa
Site building team
Příspěvky: 3492
Registrován: úte led 16, 2007 1:00 am
Reputace: 1
Bydliště: LOĎ

Příspěvekod alffa » pát čer 29, 2007 3:20 pm

jerryx píše: zmente si nejprve vzhled (tema) celeho webu, udelate to v Tvuj ucet => Vybrat vzhled => a zde vyberte treba Brittania => a Ulozit zmeny.

Pak by tam to tlacitko uz melo byt :whist:

ps: konkretne: styl marise: TAGS-Skyblue je nepodporovan. kdyby byly problemy dejte vedet a ja to udelam v db 8)

No na ten vzhled jsem se ptal o 6 příspěvků výše.

Já používám Demo News. Brittania, je taky dobrý vzhled.
Tak si to MAris změň.
Pak bude vše OK ;)
alffa
Uživatelský avatar
MARIS
moderátor
Příspěvky: 1087
Registrován: sob říj 21, 2006 2:00 am
Reputace: 5
Bydliště: zlínský kraj
Kontaktovat uživatele:

návody

Příspěvekod MARIS » pát čer 29, 2007 3:24 pm

není O.K. :?
Uživatelský avatar
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1154
Registrován: pon kvě 07, 2007 2:00 am
Reputace: 8
Bydliště: Praha 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » pát čer 29, 2007 3:36 pm

A co máš za prohlížeč?
Třeba v Opeře to nepíše Procházet... ale Vybrat...
Uživatelský avatar
alffa
Site building team
Příspěvky: 3492
Registrován: úte led 16, 2007 1:00 am
Reputace: 1
Bydliště: LOĎ

Příspěvekod alffa » pát čer 29, 2007 3:39 pm

Strycek_Bidlo píše:A co máš za prohlížeč?
Třeba v Opeře to nepíše Procházet... ale Vybrat...

To máš pravdu ale je to na stejném fleku.
To by snad každého trklo :?

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů