volanie na pevne linky cez internet

Vše o spojeni VHF, GPS, GSM, UMTS atd.

Moderátoři: windward, vilma, Pepa

Uživatelský avatar
vlado
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 75
Registrován: úte úno 13, 2007 1:00 am
Reputace: 0

volanie na pevne linky cez internet

Příspěvekod vlado » ned črc 01, 2007 8:03 pm

Je to jednoduche.Potrebujete pripojenie na internernet+ sluchatka+ mikrofon.
Stiahnete si do vasho P.C. tento program http://www.voipdiscount.com/en/index.html
a mozete s vasimi blizkimi komunikovat trebars z pohodlia mariny ,s laptopom na kolenach o comkolvek...

1.Stiahnut a nainstalovat vyssie uvedenu stranku, + zaregistrovat.
2.Sice pisem ze je to zadarmo ,ale musite si kupit aspon kredit za 10 EUR.+ dan - donedavna to nebolo potrebne.
3. To je vsetko .A mozete volat zadarmo do krajin uvedenych v zozname na ich hlavnej stranke. Netyka sa to S.K. ,ale tam napriklad mozete vyuzit vyssie spominany kredit a 1 minuta volania vas vyjde na cca 85 halierov. Skuste volat lacnejsie....kvalita sice niekedy pokrivkava/pokulhava/ale za tu cenu..... / :good: :D :D , :D
Uživatelský avatar
jerryx
Site Admin
Příspěvky: 2403
Registrován: pát čer 16, 2006 12:00 am
Reputace: 54

Příspěvekod jerryx » ned črc 01, 2007 8:50 pm

na volani muzes pouzit i obycejny skype nebo treba i normalni plne voip pres ceskeho operatora - kde se pripojis na net je celkem jedno.

ALE zustava ti ten problem s pripojenim na net :?
a to je bohuzel mnohem zasadnejsi problem, nez co pouzit na volani :-(
Uživatelský avatar
vlado
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 75
Registrován: úte úno 13, 2007 1:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod vlado » pon črc 02, 2007 12:19 am

absolutne s tebou suhlasim ,ale ja pisem o volani cez net. na pevne linky
t.j. ked ja budem kotvit v marine ,niekto z okolia bude vysielat nezakodovane WI-FI-pripojim sa na to ,tu v U.K. je celkom bezne ze si to nezakoduju,tak mozes zavolat trebars tvojej mame /for example/ ona ma 80 rokov a nevie co je pocitac alebo SKYPE, ale ma telefon/pevnu linku/ a povies jej zadarmo -cau mami som OK. a ty sa ako mas.......
A tak isto aj na urady -tam nemaju Skipe cislo ale pevne linky v pripade nudze......
Teda moja skusenost vo francuzku bola s pripojenim na NET bez vacsich problemov,ale je pravda ze to spojenie som nesprostredkoval ja ,ale chlapec s I.T. skusenostami.Ja som dohodil len tu wwwwstranku-oni isli do Karibiku tak to plne vyuzili.Sedel v kokpite ,kotvili sme v mestkom mole on sa na niekoho napichol a volal.................
Neviem ako to funguje napriklad v Chorvatsku s pripojenim na NET,ale tu v U.K. su tak nejak benevolentnejsi-respekt.nenapadne ich kodovat si Wirelees Free. Vela ludi /cesi slovaci poliaci si tu kupia note -book a bezia zadarmo na nete,pretoze ich suedia si to ASI ANI NEVEDIA zakodovat.Aj ked samozrejme rychlost dat klesa zo vzdialenostou,tak zadarmo sa im to oplati....tot vsjo.
P.S. vlastne to nie je vsetko-ak mi poradis ako volat lacnejsie z U.K. na Slovensko /cez pc. na pevne linky/nez ako som ja uviedol vo vyssom prispevku tak ti budem velmi povdacny
Naposledy upravil(a) vlado dne pon črc 02, 2007 12:47 am, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Terra
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 171
Registrován: čtv kvě 10, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod Terra » pon črc 02, 2007 12:40 am

vlado píše:absolutne s tebou suhlasim ,ale ja pisem o volani cez net. na pevne linky
t.j. ked ja budem kotvit v marine ,niekto z okolia bude vysielat nezakodovane WI-FI-pripojim sa na to ,tu v U.K. je celkom bezne ze si to nezakoduju,tak mozes zavolat trebars tvojej mame /for example/ ona ma 80 rokov a nevie co je pocitac alebo SKYPE, ale ma telefon/pevnu linku/ a povies jej zadarmo -cau mami som OK. a ty sa ako mas.......
A tak isto aj na urady -tam nemaju Skipe cislo ale pevne linky v pripade nudze......
Teda moja skusenost vo francuzku bola s pripojenim na NET bez vacsich problemov,ale je pravda ze to spojenie som nesprostredkoval ja ,ale chlapec s I.T. skusenostami.Ja som dohodil len tu wwwwstranku-oni isli do Karibiku tak to plne vyuzili.Sedel v kokpite ,kotvili sme v mestkom mole on sa na niekoho napichol a volal.................
Neviem ako to funguje napriklad v Chorvatsku s pripojenim na NET,ale tu v U.K. su tak nejak benevolentnejsi-respekt.nenapadne ich kodovat si WI-FREE. Vela ludi /cesi slovaci poliaci si tu kupia note -book a bezia zadarmo na nete,aj ked samozrejme rychlost dat klesa zo vzdialenostou.
tot vsjo.


V UK??? Promiň, ale to asi ne, ne? Jsem tam strávila dost dlouho na to, abych zjistila že v UK je hlavně tohle taky hezky hrazený. Neblokovanou wifinu skoro nenajdeš (zadara) a jestli jo, tak jí má nějaký pako, který s tím neumí. Jinak tě to příjde draho. Některé maríny to mají "gratis", ale ty ti to pěkně chargnou při check outu v rámci kotvení...
Mam pocit, že se to dá dělat v poho přes web. Většinou ti řeknou v maríně a dá se koupit nějaká karta, která ti dá přístup přes wifi, ale je to drahý... To už je možná lepší si koupit výhodnou telefonní kartu a volat z budky domu...
Uživatelský avatar
vlado
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 75
Registrován: úte úno 13, 2007 1:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod vlado » pon črc 02, 2007 12:55 am

Ahoj Terra.
Som tu /U.K./ uz 3 roky a moji susesedia to nemaju blokovane-od 2och. dostavam signal,ale sam bezim cez pevnu linku.
Moji kolegovia z prace su menej/ohladuplny/a na free wi-fi sa napajaju bez zabran/ved sused to zaplati/.
to je moja skusenost.
Teda aby som to upresnil-susedkovia si kupia WiFi-router a nezakoduju ho ,takze sikovny vychodoeuropan si hned pomoze ak je v dosahu cca 100 metrov,to je ta moje datova komunikacia zadarmo.+ voip discount spomenuty vyssie.
Naposledy upravil(a) vlado dne pon črc 02, 2007 1:06 am, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Terra
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 171
Registrován: čtv kvě 10, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod Terra » pon črc 02, 2007 1:01 am

No, jak jsem řekla. Paka. Ja jsem se setkala jen s blokovanýma...
Uživatelský avatar
vlado
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 75
Registrován: úte úno 13, 2007 1:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod vlado » pon črc 02, 2007 1:12 am

Terra magna-zas ich tak nepodcenuj-kedisi im patril cely svet......
sam sa cudujem ako to dokazali,keby im to zabozruti zatrhly asi by bol svet lepsi-krajsi aj ked gilotina by mi asi nevonala.....
Uživatelský avatar
Terra
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 171
Registrován: čtv kvě 10, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod Terra » pon črc 02, 2007 3:45 pm

To Vlado: No a nebo jsou spíš tak slušní, že si říkají, že nikdo jiný by toho nezneužil??

Hele a zkoušeli jste si koupit kartu do mobilu a přes ní být připojení? Furt to vychází levnějc než roaming, ne?
Uživatelský avatar
vlado
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 75
Registrován: úte úno 13, 2007 1:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod vlado » pon črc 02, 2007 4:37 pm

Terra
O pripojeni cez mobil nemam ani potuchu /tu v U.K./
Vacsina je pripojena cez telefonne linky alebo kabel-ten je v kazdom meste a mozno aj vacsich dedinach -ale to uz neviem.
Uživatelský avatar
Terra
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 171
Registrován: čtv kvě 10, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod Terra » pon črc 02, 2007 11:14 pm

To Vlado: Já myslela, že se bavíme o tom být na lodi a komunikovat s domovem...
Uživatelský avatar
vlado
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 75
Registrován: úte úno 13, 2007 1:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod vlado » úte črc 03, 2007 3:42 pm

Terra ,ano bavime sa o tom,ale ked stojis v marine a chytis nezakodovane Wi-Free.Vo francuzku sme sa pripojili bez problemov a v U.K. je to to iste.
Ked sa plavys popri pobrezi a ches bezat cez mobil tak to neovladam/ceny.../
Beda
radioamatér
radioamatér
Příspěvky: 2128
Registrován: pon pro 01, 2008 1:00 am
Reputace: 5
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: volanie na pevne linky cez internet

Příspěvekod Beda » ned led 17, 2016 3:32 pm

Uz jde volat pres internet i na mobil a levneji nez z mobilu. Hlavne volani do zahranici je levne, jen se to chce podivat do ceniku volani, nekde je volani na pevnou linku za hubicku, ale na mobil i nekolikrat vic, nekde je to za stejne penize. Vsichni u jednoho VOIP operatora si volaji zadarmo. Domu jde koupit zakladna s prenosnym sluchatkem, okolo 1kkc a to potom nemusi byt zapnuty PC a tvari se to jako pevna linka.

Co se tyka WIFI, tak kdyz se nenajde volna, nekde staci zajit do hospody na kafe a reknou kod.
Z lode...znamej ma nahore na stezni nejaky bazmek a bere WIFI i na 5 km.
Beda
radioamatér
radioamatér
Příspěvky: 2128
Registrován: pon pro 01, 2008 1:00 am
Reputace: 5
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: volanie na pevne linky cez internet

Příspěvekod Beda » stř úno 10, 2016 10:58 pm

Na volani pouzivam i operatora za Svycarska
https://www.easyvoip.com/dashboard
kredit se lehce plati kartou, mam FIO banku a je to bez jakehokoliv priplatku.
Mam jeste ceskeho operatora
http://www.odorik.cz/
Bez problemu platim prevodem na ucet.
Oba pocitaji od prvni vteriny a tak mam hovory i za 0.1 kc.....

Proc mam dva?? Toho druheho me doporucil kamarad z Brazilie. Kazdy ma jiny cenik a tak se podivam od ktereho je volani levnejsi...........

Je zajimave ze volani na pevne linky jsou nekde i o rad mensi.
Kdo si hraje nezlobi....

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host