Vývoj cen chartrových společností

Zajímavosti, ceny, lokality apod. firem z oboru

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Vývoj cen chartrových společností

Příspěvekod Bilardos » pon črc 09, 2007 11:45 am

Jen mě tak napadlo, jak se asi vyvíjí cena chartrových společností. Tak jsem se rozhodl, že není nic snadnějšího napsat dotaz a zeptat se lidí, kteří už jezdí xx let. (Popravdě se mi ani nedaří najít starší ceníky těchto společností a jiná možnost ani nezbyla).
Předem děkuji za informace ;-)
dumber
1. DONÁTOR
1. DONÁTOR
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

ceny

Příspěvekod dumber » pon črc 09, 2007 4:02 pm

no mam pocit, ze idu stale dole. Ale mozno je to len sposobene silnejucou korunou. Ked som sa teraz bavil s jednym chorvatom co robil pre chartrovku tak si prave stazoval, ze uvazoval nad tym, ze si zaobstara vlastne lode, ale kedze cena stale klesa tak sa mu to neoplati
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » pon črc 09, 2007 5:23 pm

Pokud ceny zrovna neklesají, mám pocit, že určitě stagnují. Ale jen pocit....
Ale co si myslím opravdu, tak klesá nabídka last-minute u středních a menších lodí. Před nějakými pěti lety, nebyl problém v červenci, týden před odjezdem zabukovat úplně nový E 333 za nějakých 800 €. To už je dnes nemyslitelné. Spíš se většinou využívá first-minute a výstavních slev na Boat Brno.
jirkaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 3

Příspěvekod jirkaM » stř srp 01, 2007 2:47 pm

Pocet novych jachtaru vyrovnava vetsi pocet lodi v charteru, takze myslim, ze s vyjimkou last, jsou ceny stejne uz par let. Nicmene vyuzivanim stejne spolecnosti v kombinaci s vcasnou rezervaci a platbou lze dosahnout super cen.
Ludek
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Ludek » stř srp 01, 2007 3:38 pm

Ceny samozrejme zavisi na lokalite.Pokud se budeme bavit o cenach v Chorvatsku,myslim, ze ceny jsou stale na podobne urovni jako pred 2-3 lety.
Myslim ale, ze stale plati ze nejlevnejsi nemusi znamenat nejlepsi.
Ludek
vektor
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod vektor » ned zář 30, 2007 10:20 am

Ahoj, včera jsme se vrátili ze Sukošanu, Adriatic charter. Měli v kanclu už ceník na rok 2008. Nárůst cen u 90% lodí v rozmezí 50-100 Eur (spíš sto). Díval jsem se, že na jejich stránkách ještě není, kdyby byl zájem, můžu to sem naskenovat.
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » ned zář 30, 2007 2:39 pm

vektor píše:Díval jsem se, že na jejich stránkách ještě není, kdyby byl zájem, můžu to sem naskenovat.

To vektor,
Na to se nemusíš ptát, ;) Už aby to tady bylo. :)
Dej tomu topicu nějaký vhodný název, ať se ví, o co jde.
alffa
MartinB
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 106

Příspěvekod MartinB » ned zář 30, 2007 9:16 pm

Třeba na Yachnetu jsou teď ceny u mnoha chartrovek jak na rok 2007 tak na 2008 a pokud nejdete přes nabídku výběr lodi, ale výběr chartrovka, lze ceny snadno porovnat přímo u konkrétní chartrovky. Je to tak i na jiných webech českých chartrovek.
Mě přijde, že se mírně zdražilo konkretně v Chorvatsku se zavedením té daně, to bylo předminulý rok, že jo? Někteří zdražili trochu méně a rozdíl dohnali zvýšením ceny za úklid.
Mluvil jsem s jedním majitelem chartrovky a ten říkal že letos byl obrovský nárůst objemu půjčených lodí v Chorvatsku. Z toho lze předpokládat, že s last minutami to bude špatné a časem i s těmi slevami na veletrzích a pod., protože se všichni budou snažit si loď zlevnit včasným objednáním a oni přestanou ty slevy dávat pokud bude přetlak zájmu a nebude důvod lákat další zájemce nějakými slevami.
vektor
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod vektor » pon říj 01, 2007 1:38 pm

MartinB má pravdu, ceníky většiny chartrovek na příští rok už na Yachtnetu jsou, tedy nemá cenu dávat zde jen AC ...
13paja
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod 13paja » pon říj 01, 2007 9:20 pm

Ahoj všichni, můj pocit je, že ceny pronájmu jsou neměnné. Co jde ale v Chorvatsku pěkně nahoru jsou služby za cokoliv. Jestliže jsem v roce 2002 proplul Chorvatsko prakticky bez poplatku (mimo mariny), tak letos boje 90Kn ani jsem nemrkl, a to jsem bojoval i s požadavkem za kotvu. :( To nepočitám turistické poplatky

Zpět na