Plavba - Sukošan
Moderátoři: Pepa, smike, vilma
- Martek
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Plavba - Sukošan
Ahoy,
koncem září s partou kamarádů chystáme "pánskou relaxační" plavbu. Vyplouváme ze Sukošanu a tak přivítám všechny vaše doporučení týkající se pamětihodností, zajímavých míst, vraků, dobrých hospůdek atd. v této oblasti. Národní park Kornati je samozřejmostí, ale myslím si, že lze najít i jiná místa např. Dugi otok atd. Předem všem děkuji.
koncem září s partou kamarádů chystáme "pánskou relaxační" plavbu. Vyplouváme ze Sukošanu a tak přivítám všechny vaše doporučení týkající se pamětihodností, zajímavých míst, vraků, dobrých hospůdek atd. v této oblasti. Národní park Kornati je samozřejmostí, ale myslím si, že lze najít i jiná místa např. Dugi otok atd. Předem všem děkuji.
No jo. Abych ti řekl vše co o té oblasti vím, to je na několikahodinové povídání. A jelikož se chystám na cestu, není na to čas. Pokud nemáš, kup si 808 HR přístavů a zátok (to je základ) a doplň to o nastudování místního tématu "Dobré konoby..."
Jinak koncem září budu ze Sukošanu vyplouvat i já. Pokud teda pro tebe je 29.9. koncem září.
Jinak koncem září budu ze Sukošanu vyplouvat i já. Pokud teda pro tebe je 29.9. koncem září.
22.9. končím v Šibeniku, ale ten samý den budu vyplouvat, jen zatím nevím odkud. Loď se bude objednávat až příští týden. Jak to budu vědět (po příjezdu z Korsiky), dám to do spoluplaveb.
Asta určitě dobrá, udržuje i starší lodě ve výborném stavu a má dobré ceny. To je myslím i případ vašeho Vektoru.
808 není žádný komerční itinerář, sponzorovaný majiteli zátok a konob. To jsou praktické zkušenosti jachtařů. Tomu věř.
Na popisování dobrých zátok půlky Jadranu opravdu není kdy. Pokud by jsi měl program MapSource, můžu ti poslat moji databázi kotvišť od r. 2002 ve formátu *.gdb, nebo i propluté trasy ve stejném formátu. Vše mám na GPS zdokumentované.
Nebo se zeptej na konkrétní ostrov, nebo jeho část. To ti určitě někdo rád odpoví. Ale takto? Popisovat oblast od Dugeho Otoku po Korčulu, nebo Mljet?

Asta určitě dobrá, udržuje i starší lodě ve výborném stavu a má dobré ceny. To je myslím i případ vašeho Vektoru.
808 není žádný komerční itinerář, sponzorovaný majiteli zátok a konob. To jsou praktické zkušenosti jachtařů. Tomu věř.
Na popisování dobrých zátok půlky Jadranu opravdu není kdy. Pokud by jsi měl program MapSource, můžu ti poslat moji databázi kotvišť od r. 2002 ve formátu *.gdb, nebo i propluté trasy ve stejném formátu. Vše mám na GPS zdokumentované.
Nebo se zeptej na konkrétní ostrov, nebo jeho část. To ti určitě někdo rád odpoví. Ale takto? Popisovat oblast od Dugeho Otoku po Korčulu, nebo Mljet?

- dumber
- 1. DONÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Sukosan & others
Cau,
odporucam navstevu Trogiru. V marine byva silny prud, a obycajne dost plno, takze odporucam prist trochu skorej a ratat s tym prudom.
Celkom pekna zatoka je na ostrove Kakan (zatoka Potkucina) moznost statia na kotve, alebo z druhej strany na bojach
Na Dugom otoku odporucam slane jazero Mir, statie na bojach. Su tam velmi pekne utesy
Dalej by som odporucil navstevu pevnosti Sv. Nikola pri Sibeniku a je mozne to spojit s nocovanim v Skradine
to asi tak na zaciatok vsetko co ma v prvom okamihu napadlo z hlavy
odporucam navstevu Trogiru. V marine byva silny prud, a obycajne dost plno, takze odporucam prist trochu skorej a ratat s tym prudom.
Celkom pekna zatoka je na ostrove Kakan (zatoka Potkucina) moznost statia na kotve, alebo z druhej strany na bojach
Na Dugom otoku odporucam slane jazero Mir, statie na bojach. Su tam velmi pekne utesy
Dalej by som odporucil navstevu pevnosti Sv. Nikola pri Sibeniku a je mozne to spojit s nocovanim v Skradine
to asi tak na zaciatok vsetko co ma v prvom okamihu napadlo z hlavy
- Martek
- návštěvník fóra
Pro Baharise: Nemyslel jsem to tak, že 808 HR přístavů a zátok je komerční průvodce. Pouze přirovnání. Podle mne je osobní zkušenost to nejlepší poznání. Nejvíce mi jde o Dugi otok. Na doporučení Dumbera si zjistím informace o slaném jezeru Mir. Dám na tvé doporučení a prohlédnu si na fóru téma dobré konoby.
Nejde mi o to, aby mi někdo "vypracoval" trasu plavby, ale 1-2 dobré typy zpestří mou představu o trase.
Nejde mi o to, aby mi někdo "vypracoval" trasu plavby, ale 1-2 dobré typy zpestří mou představu o trase.
Co teda já vím o Dugem Otoku. Samozřejmě Telaščica (státní rezervace) s přístupem na vzpomínamý Mir, zátoky Brbinj a Pantera (obě na bóje), ponorkové sila u zátok Muljokovac, Dumboka a Bokašin. Vrak italské lodi nad Dugim Otokem, pěkný maják Veli Rat, také na severu. Také vzpomínané útesy jsou na úrovni Miru, ze strany od volného moře (západní pobřeží)
To máš za dva dny obepluté....
- Bilardos
- aktívní jachtař
- Reputace: 4
Baharis píše:Co teda já vím o Dugem Otoku. Samozřejmě Telaščica (státní rezervace) s přístupem na vzpomínamý Mir, zátoky Brbinj a Pantera (obě na bóje), ponorkové sila u zátok Muljokovac, Dumboka a Bokašin. Vrak italské lodi nad Dugim Otokem, pěkný maják Veli Rat, také na severu. Také vzpomínané útesy jsou na úrovni Miru, ze strany od volného moře (západní pobřeží)
Mohl bys prosím připsat nějaké bližší info k tomu vraku? Kamarád to viděl na mapě a chtěl by tam příště naplánovat cestu. Chtěl by se k tomu potopit se šnorchlem...
Málo chodíš na mé stránky. Nebo snad vůbec?
- Rok 2003
- Rok 2004
Od té doby jsem tam nahoře nebyl, ale prý tam trčí už jen pár trubek.

- Rok 2003
- Rok 2004
- Bilardos
- aktívní jachtař
Baharis píše:Málo chodíš na mé stránky. Nebo snad vůbec?![]()
![]()
- Rok 2003
- Rok 2004
Tak to se pleteš. Chodím na Tvé stránky. Naposled včera. Ale není v mých silách vše prohledat a pročíst. Takže jsem nečetl ani toto. Ale napravím to

- RadekS
- pravidelný návštěvník
Na severní straně Dugeho otoku je ještě jeden vrak, v malé zátoce západně od Soline. Kotvily jsme tam před 9 lety, takže nevím jak teď vypadá. Zátoka je dobře chráněná před vlnami. Vrak je dřevěná polorozpadlá loď, částečně vynořená nad hladinu. Vrak je ale zakreslen ve většině map, takže žádné tajemství.
Doufám, že to bylo pochopeno jako sranda.Bilardos píše:Tak to se pleteš. Chodím...

Ale nosné bylo porovnání těch dvou záběrů, co dokáže moře udělat za rok....
Ano. A právě toto všechno se Martek dočte v těch osmičkách, až mu dojdouRadekS píše:Vrak je ale zakreslen ve většině map, takže žádné tajemství.

- koudy
- návštěvník fóra
Baharis píše:Málo chodíš na mé stránky. Nebo snad vůbec?![]()
![]()
- Rok 2003
- Rok 2004
Mám tu jednu fotku z letošního května
http://www.kouddy.estranky.cz/fotoalbum/nezarazene/vrak-_veli-rat_/108
- Bilardos
- aktívní jachtař
koudy píše:Baharis píše:Málo chodíš na mé stránky. Nebo snad vůbec?![]()
![]()
- Rok 2003
- Rok 2004
Mám tu jednu fotku z letošního května
http://www.kouddy.estranky.cz/fotoalbum/nezarazene/vrak-_veli-rat_/108
Podle těch fotek bych řekl, že je to tam už hodně dlouho a moc zajímavé to asi nebude.
Martek si v Osmičkách přečte text: Vrak italské nákladní lodi, která zde ztroskotala v r. 1984.
Zajímavé, nezajímavé. Pokud bude u každého druhého ostrova trčet z vody ztoskotaná loď, můžeme polemizovat která je zajímavá a která ne. Toto je jediná svého druhu o které vím a je pro mě dost zajímavá....
Díky Bilardosi za info. To jsem myslel, že je na tom hůř. Ona asi největší změna byla odtržení nádstavby mezi 2003 a 2004. Ten trup vypadá, že se drží.

Zajímavé, nezajímavé. Pokud bude u každého druhého ostrova trčet z vody ztoskotaná loď, můžeme polemizovat která je zajímavá a která ne. Toto je jediná svého druhu o které vím a je pro mě dost zajímavá....
Díky Bilardosi za info. To jsem myslel, že je na tom hůř. Ona asi největší změna byla odtržení nádstavby mezi 2003 a 2004. Ten trup vypadá, že se drží.
- Martek
- návštěvník fóra
Pro mne bude zajímavé už jenom to, abych se podíval jak si zub času za přispění moře poradí s takovým kolosem. A fotky zde publikované jsou skvělou ukázkou.
Konečně mám zde tolikrát zmiňované 808. Obsahově jsou skvělé, ale trochu mě "zklamala" vazba. Mám obavu, že při cestování a používání bude docela trpět. Nebo se pletu? Jaké máte zkušenosti?
Konečně mám zde tolikrát zmiňované 808. Obsahově jsou skvělé, ale trochu mě "zklamala" vazba. Mám obavu, že při cestování a používání bude docela trpět. Nebo se pletu? Jaké máte zkušenosti?
Neboj. Možná vypadají trochu subtilně, ale já mám zkušenosti s výdrží dobré. A to je nešetřím. Ne že bych je přímo sprchoval, nebo používal jako deštník, ale když pluji v HR, jsou stále v kokpitu u kormidelního kola. A to je několikrát ročně. Sedmičky jsem měl asi pět let, déšť, vlny, sedí se na nich a jediné co bylo potřeba, zpevnit hřbet a přelepit jej dobrou, kvalitní montážní páskou.
Prosím, jen nelepit izolačkou!!!

Prosím, jen nelepit izolačkou!!!

- vektor
- návštěvník fóra
Ahoj Baharisi, co Korsika? Nebo o plavbě píšeš někde jinde? A už víš, odkud vyplouváš 22.9.? Pro lepší pocit, že je někdo zkušený nablízku
jo, to jsem myslel celkem vážně. A k těm bojkám. V tom dubnu jich bylo v HR vážně jako šafránu. Jen děda (za těch pár let je pořád stejnej) na Žirje ve Stupici nezklamal, bojky a na motoráku cedule 10 EUR 

Korsica tu je trochu OT, nevím kde bych co napsal a co koho bude zajímat. Protože se jedná trochu o netradiční lokalitu a každá informace je dobrá, vybičoval jsem se a psal poctivě deník. Podobně jak to mám u Řecka i s cestou. Je toho v obyč školním sešitě asi 35 stránek, k tomu asi 400 fotek. V nejbližší době to vše zpracuji a vystavím.
Pokud je někdo nedočkavý a má konkrétní otázky, tak asi v Jachetních revírech - Itálie - Korsica.
EDIT: Jsou zatím zabookované dvě lodě, jedna je ze Sukošanu a jedna z Kaštela. Která se vybere budeme domlouvat tento týden.
Pokud je někdo nedočkavý a má konkrétní otázky, tak asi v Jachetních revírech - Itálie - Korsica.
EDIT: Jsou zatím zabookované dvě lodě, jedna je ze Sukošanu a jedna z Kaštela. Která se vybere budeme domlouvat tento týden.
- Ferdinand
- pravidelný návštěvník
Pašman.
Kapitáni nevíte jestli jsou v zátoce Triluke na konci Pašmanu , tedy mezi ostrůvkem Žižanj a mysem Borovnjak umístněné funkční bójky, ke kterým se lze na noc přivázat ?
To samé v zátoce SV. Andrija na Vrgadě ?
Díky za odpovědi.
To samé v zátoce SV. Andrija na Vrgadě ?
Díky za odpovědi.