Naviják na vytahování lodí ??
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- selinak
- návštěvník fóra

- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Naviják na vytahování lodí ??
Ahoj,
poradíte mi někdo, kde sehnat naviják, na kterej by se vešlo 30 metrů (ocelovýho) lana??
...je to na vytahování lodí z vody pro jeden malej jacht klub...
(tlušťka lanka +-5mm, délka 30m!!)
měl by být ruční;)
...nebo existuje nějaká jiná varianta?
díky moc za tipy!!
poradíte mi někdo, kde sehnat naviják, na kterej by se vešlo 30 metrů (ocelovýho) lana??
...je to na vytahování lodí z vody pro jeden malej jacht klub...
(tlušťka lanka +-5mm, délka 30m!!)
měl by být ruční;)
...nebo existuje nějaká jiná varianta?
díky moc za tipy!!
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Možná tady ten v té větší verzi, větší rozměry, bude mít dost velký buben na 30m lana 5mm. Většinou na vleku tam je 8 - 10mm kolem 10 až 12m.
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... cts_id=649
- selinak
- návštěvník fóra

- Kontaktovat uživatele:
Libor píše:Možná tady ten v té větší verzi, větší rozměry, bude mít dost velký buben na 30m lana 5mm. Většinou na vleku tam je 8 - 10mm kolem 10 až 12m.
v nerez verzi je to šílené pálka
...ale kdyby byla jistota, že se to tam fakt vleze, tak bych ho bral... jen nevím, kde to vyzkoušet...
- panak-ml
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 8
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj
Pokud budeš mít cívku širokou 10cm a průměr středu 2,5cm tak se ti vejde do 8cm bočnic 35m 5 lanka. V případě že to nenavineš jako klubíčko ale závity vedle sebe.
Dá se to snadno spočítat: kolik závitů se vejde do jedné vrstvy - šířka děleno průměr lanka (provazu) 100mm / 5mm = 20 závitů
průměr středu cívky + průměr lanka 25mm + 5mm = 30mm * pí * počet závitů (20) = 1,88m
no a pak na každou vrstvu připočteš průměr lanka a výpočet opakuješ 35mm * pí * počet závitů = 2,2m
a výsledky vrstev načítáš až dojdeš k požadovanému součtu 30m (v tvém případě vyšlo 11 vrstev součet 34,5m).
Já tak počítal kolik se mi vejde lana na cívku 10 x 10cm a střed 2,5cm.
Panák
Pokud budeš mít cívku širokou 10cm a průměr středu 2,5cm tak se ti vejde do 8cm bočnic 35m 5 lanka. V případě že to nenavineš jako klubíčko ale závity vedle sebe.
Dá se to snadno spočítat: kolik závitů se vejde do jedné vrstvy - šířka děleno průměr lanka (provazu) 100mm / 5mm = 20 závitů
průměr středu cívky + průměr lanka 25mm + 5mm = 30mm * pí * počet závitů (20) = 1,88m
no a pak na každou vrstvu připočteš průměr lanka a výpočet opakuješ 35mm * pí * počet závitů = 2,2m
a výsledky vrstev načítáš až dojdeš k požadovanému součtu 30m (v tvém případě vyšlo 11 vrstev součet 34,5m).
Já tak počítal kolik se mi vejde lana na cívku 10 x 10cm a střed 2,5cm.
Panák
- selinak
- návštěvník fóra

- Kontaktovat uživatele:
To bude víceméně na FINNy, jen občas nějakej Fireball nebo FD...
...jen to máme trošku do kopce...a když se občas stane, že zůstane někdo sám na vodě jen se svou lodí, tak to prostě sám z vody nevytáhne...
i dva lidi mají někdy co dělat...
fakt nevím, jak to vyřešit...
pak už jedině elektro naviják + autobaterka! ...ale zas to pořád nechávat venku..
...jen to máme trošku do kopce...a když se občas stane, že zůstane někdo sám na vodě jen se svou lodí, tak to prostě sám z vody nevytáhne...
i dva lidi mají někdy co dělat...
fakt nevím, jak to vyřešit...
pak už jedině elektro naviják + autobaterka! ...ale zas to pořád nechávat venku..
- packa
- zkušený harcovník

- Reputace: 12
http://www.azvercajk.cz/7691-manipulacn ... de-/-lanko tam dat delsi-ten konec stejne leze ven aspon u toho co pouzivaji pri praci v lese
navijak
co takhle starej navijak na kliku z parniku, v pohode jsem s nim tahal auto a lana je tam asi 40m