Ideální marína pro start?

Popis zajímavých míst na Jadranu

Moderátoři: Pepa, smike, vilma

jachtingFAN
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Ideální marína pro start?

Příspěvekod jachtingFAN » pát črc 13, 2007 8:21 pm

Jaká je podle vás ideální marína na vyplutí a proč? Předpokládám, že je možné i vhodným výběrem maríny jak ušetřit peníze, tak třeba shlédnout nějaké zajímavé místa, které by byly z jinama až příliš daleko.
ficcus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 39
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ficcus » pát črc 13, 2007 8:49 pm

no to máš těžký :? Každej vyhledává něco jinýho. Severní Jadran je dobrej z Puly (marina Veruda), ale lidi se většinou cpou víc na jih, což je škoda. Severní ostrova jsou taky hezký ;)
Sukošan je dobrej zázemím, ale je hodně betonovej (na pohled nic moc) a Zadar (Tankerkomerc) je malej a dost stísněnej, ale zato takovej milejší :) Kornaty máš za rohem.
Letos asi budu vyplouvat z Trogiru (moc hezké město po středomořsku) a to je zatím mé nejižnější vyplouvání. Teoreticky se odtud dá stihnout Dubrovník a zpět. Ale dá li počasí, tak odtud zkusím spíš Palagružu a třeba nakouknout do Gargána v Itálii ...
No a pak je tu ještě několik desítek ostatních marin :lol:
Výběrem mariny neušetříš skoro nic. Protože domovskou marinu charterovky neplatíš.

A ptal ses vůbec na Chorvatsko? :crazy:
Wlady
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Wlady » sob črc 14, 2007 2:51 am

Ahoj.
to jachtingFAN : Z tvého příspěvku na jiném místě je zřejmé, že jsi v CR na lodi ještě nebyl (tedy pokud jsem dobře pochopil). Tak tohle vůbec neřeš. Chorvatské pobřeží a ostrovy jsou natolik krásné a rozlehlé, že to je v tvém případě naprosto fuk. Z každého potenciálně možného místa vyplutí je co objíždět i objevovat a jedna dovča ti na to nestačí ani náhodou, teda pokud nemáš "dva roky prázdnin".
Snad jedině, když bys jel hodně počátkem nebo závěrem sezóny, je kvůli teplu lepší Jižní Jadran (maríny Split, Dubrovník). Trogir je taky dobrej, město i marína krásná a malebná, ale nic pro greenhorna (stísněnej prostor a proud...v maríně).
Wlady
Carlos
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Carlos » ned led 20, 2008 1:27 pm

ja nedam dopustit na Sukosan :) nevim proc, ale nejak mi padl do oka
prezident
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod prezident » ned led 20, 2008 8:12 pm

Pripajam sa, Sukosan mam tiez rad, a zatial som vsetko zacival tam, aj cesta je ok , akurat ziadny maraton, da sa odtade dostat vsade. Pre mna Sukosan ako startpoint
jerryx
Site Admin
Reputace: 87

Příspěvekod jerryx » ned led 20, 2008 8:35 pm

ja vetsinou taky zacinam v suko, ale biograd se mi zamlouva vice :-)
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » ned led 20, 2008 8:45 pm

Přesto že i u mě je nejčastější Sukošan, přikláním se k názoru, pokaždé odjinud. Podobné to mám i s kotvícími zátokami. Poznávat stále nové a nové. A to co už znám je záloha při nouzi nejvyšší. ;)

Při rozhodování, ale na Marínu vůbec nehledím. Rozhodující je loď, její cena a přibližná oblast kam chceme plout.
mysacek
s/y Kirké
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mysacek » ned led 20, 2008 10:41 pm

to je sranda, i ja mel prvni charterovou lod ze sukosanu. ale to jeste nebylo takove betonove monstrum.
trogir je moc peknej a jelikoz mi prijde trosku zajidka vzit to cestou, tak je to take dobre jako start point.
severni jadran :? .... je samozrejmen fajn :D uz jenom proto, ze tam neni moc lidi a to ani o prazdninach, kdy neni na kornatech jiz v pet hodin jedine misto v marine.
2fikus - ale dubrovnik je ze suku v pohode :P
mycroft
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mycroft » pon led 21, 2008 10:04 am

Taky razím pokaždý od jinud. Biograd je moc príma, kvalitní zázemí a do městečka blízko, oproti tomu Kremik (Primošten) není zrovna ideální - po ránu na záchod procházka předlouhá, nutno počítat s rezervou pro svěrače a noční návraty z města přes kopec jsou nekonečné. Letos mě čeká Mandalina (Šibenik) - z té mám trochu obavy vzhledem k umístění a pak Jezera (Murter).
Ferdinand
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Gargano.

Příspěvekod Ferdinand » pon led 21, 2008 11:10 am

To Ficcus: Tak při tom Garganu se nezapomeň zastavit na Trémiti dokonalá pohoda, nádherný klášter, prostě místo, kam Musolini poslal do vyhnanství vládu.
Taky bych se tam nechal vyhnat :)
dumber
1. DONÁTOR
1. DONÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dumber » pon led 21, 2008 2:33 pm

mne celkom vyhovuje Tribunj.
Klud, pohoda vela miesta.
Ked juh, tak Dubrovnik. Marina je obycajne dost narvana, a keby to nebola domovska marina, tak by som sa asi nezmestil
prezident
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod prezident » stř led 23, 2008 2:08 pm

Tribunj je ok, najlepsie ked tam domaci hraju petangue :D a ze pod si zahrat mladiku. I ked si myslim ze dost veterna marina, alebo som mal iba take ,,stastie´´ vzdy
FD68
návštěvník fóra
návštěvník fóra

je to o tom, kam by kdo chtěl plout

Příspěvekod FD68 » ned úno 03, 2008 9:50 pm

Zkusil jsem jednou Sukošan, ale raději jsem se vrátil zpět do Vodice, malá marína, slušný zacházení, leží více na jihu, i když ne o moc a dá se odtamtud nasměrovat týden buď severně, nebo na jih, :lol:
karaya2
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvekod karaya2 » úte úno 05, 2008 12:26 am

to: Mycroft : Z Mandalíny nemusíš mít vůbec obavy . Budeš překvapen jak dobře se s lodí vyjíždí a zajíždí do stání . Jsou tam plovoucí mola s kójemi po dvou lodích a nemají tam muringy . Bazény jsou doslova obrovský . Jinak je to mladá marína stále ve výstavbě . Teď přidali další dvě mola (celkem 5) a v plánu jsou další dvě . Hospůdka , obchod a pěkný sociálky , takže bez problémů . Jen je situovaná v průmyslové části města , takže na kapitanát musíš autem do města a na koupačku to tam není . http://marinas.com/view/overview/1763
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » úte úno 05, 2008 8:08 am

On Mycroft psal o obavách vzhledem k umístnění a ne o samotné maríně Mandalina. Umístnění vzhledem k destinaci asi ne, protože poloha to je dobrá jak při plavbě na Kornati, tak dolů na Hvar, Brač, Korčulu. Tak to typuju na skutečnost, že je dost daleko od moře. Podobně jako Hramina a Betina, musí se dost dlouho motorovat, než se člověk dostane na otevřené moře. Je to 5 mil, je to dlouhé, ale dá se to.
Jinak má Karya2 pravdu, marína to je slušná, nové sociálky, dobré a klidné stání. Já teda nebyl u těch plovoucích mol. ale v té severní části u klasického betonového mola na muring. Sociálky mírně dál, ale auto cca 5 metrů a naprostý klid.
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 6

Příspěvekod Monty » úte úno 05, 2008 8:51 am

Baharis píše:On Mycroft psal o obavách vzhledem k umístnění a ne o samotné maríně Mandalina. Umístnění vzhledem k destinaci asi ne, protože poloha to je dobrá jak při plavbě na Kornati, tak dolů na Hvar, Brač, Korčulu. Tak to typuju na skutečnost, že je dost daleko od moře. Podobně jako Hramina a Betina, musí se dost dlouho motorovat, než se člověk dostane na otevřené moře. Je to 5 mil, je to dlouhé, ale dá se to.
Jinak má Karya2 pravdu, marína to je slušná, nové sociálky, dobré a klidné stání. Já teda nebyl u těch plovoucích mol. ale v té severní části u klasického betonového mola na muring. Sociálky mírně dál, ale auto cca 5 metrů a naprostý klid.

Ale ale...Za Burinu /ranní bríza/ z Hraminy i z Betiny na plachty.Z Hraminy musíš trochu křižovat než vypluješ ze zátoky,ale Betinka je v pohodičce. ;)
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » úte úno 05, 2008 9:12 am

Nebuď detailista. Z Šibeniku se dá také na plachty. Podstatné je to, že to je daleko na volné moře.
A od Betiny vyplouváváme mezi Zminjakem a V.Vinikem. Tam bych na plachty asi neplul...
karaya2
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvekod karaya2 » stř úno 06, 2008 2:15 am

to: Baharis : Na té severní straně už muringy nejsou , dali tam dvě plovoucí mola . Na tom nejsevernějším jsou majitelské lodě a zbytek charter.
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

plovoucí mola

Příspěvekod pecho » stř úno 06, 2008 8:16 am

To Karaya2, kde jsou ty plovoucí mole a kde je ta severní strana? Zdraví Pecho
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 6

Příspěvekod Monty » stř úno 06, 2008 8:19 am

Baharis píše:Nebuď detailista. Z Šibeniku se dá také na plachty. Podstatné je to, že to je daleko na volné moře.
A od Betiny vyplouváváme mezi Zminjakem a V.Vinikem. Tam bych na plachty asi neplul...

V pohodě na plachty.....Na Murteru jsem strávil cca 3 roky.Jinak zátoka je jedna z nejlepších a nejbezpečnějších v Hr.A nestane se Ti nikdy,že by bylo plno... :bleble: ...Ale odkud z Hr. to na open sea není daleko...???Stejně se motáš furt mezi ostrovy.... :mad:
http://img204.imageshack.us/img204/6505 ... ureuo8.jpg
mycroft
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mycroft » stř úno 06, 2008 8:54 am

Přesně jak píše Baharis, spíše se obávám umístění Mandaliny z hlediska vzdálenosti od moře. Pro posádku, která bude na lodi prvně by mohl být první dojem z jachtání poněkud zkreslený. Motorování z industriální části Šibeniku, panorama paneláků, kanálem svatýho Tondy, slalom mezi nákladními loděmi a když uvážim ještě Jelínkův proslulý "speedlimiter"... :)
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » stř úno 06, 2008 10:03 am

Karaya2: Tak pokud myslíme oba dva severní částí místo označené kroužkem, tak když jsem odtud 22.9.07 odjížděl, bylo to přesně jako na obrázku. Sídlila tam flotila společnosti Arga. Ty jsi tam byl později?

Obrázek

Monty: Tak to jsi teda tvrďák. Používám ten samý průliv a na plachty bych si to tama nelajzl. A loď jsem tam potkával celkem dost často. Hlavně motoráky a ještě mě někteří předjížděly. Klaním se.

Mycroft: Když už to máš zamluvené, stejně s tím nic nenaděláš. A toho dojmu nováčků bych se neobával. Zdlouhavé to je, to je pravda. Ale že by to bylo nějak odpudivé, to se mě nezdá. Je na co se koukat, nákladní lodě jsem tam nepotkával, spíše výletní a kanal Sv. Ante je celkem hezký.
dumber
1. DONÁTOR
1. DONÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dumber » stř úno 06, 2008 1:30 pm

pekne sa v tej Mandaline rozvinuli. Ked som tam bol ja tak tam neboli este vobec ziadne mola, mouringy boli natiahnute len od brehu
FD68
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod FD68 » stř úno 06, 2008 4:08 pm

mycroft píše:Přesně jak píše Baharis, spíše se obávám umístění Mandaliny z hlediska vzdálenosti od moře. Pro posádku, která bude na lodi prvně by mohl být první dojem z jachtání poněkud zkreslený. Motorování z industriální části Šibeniku, panorama paneláků, kanálem svatýho Tondy, slalom mezi nákladními loděmi a když uvážim ještě Jelínkův proslulý "speedlimiter"... :)

tak tento speed limiter znám, jsou to pěkný bestie, akorát, když tam nikdo nebyl tak si na mně smlsly :?
mycroft
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mycroft » stř úno 06, 2008 4:49 pm

Neřekl bych přímo bestie. Ono je pro motor rozhodně zdravé, že se dlouhodobě netočí přes 3,2 - 3,5 tis. rpm. Jen je škoda, že díky prodlouženému plynovému lanku těchto otáček nedosáhne nikdy. :)

Zpět na