Letos jsem dal na vodu svůj katamarán Alcat, a jezdím. Je to prima, ale po pár svezeních i s dětmi jsem si říkal, že by bylo lepší mít nějakou
kajutovku, abych tam mohl naházet nějaké krámy, oblečení, a v případě změny počasi i děti.
Jsem v jachtklubu, a nabízí se mi tam možnost koupit za 40.000,-Kč Belugu s gaflovým oplachtěním. Plachty jsou zánovní od Fialy, je tam slušné kování, loď má ale jeden problém - trochu do ní teče. Byla vyměňována ploutvová skříň, a určitě to bude chtít okolo nějak vyměnit a znovu olaminovat.
Poradil by někdo jestli do toho jít nebo ne? Opravit bych to uměl. Určitě by to mohla být pěkná loď pro pohodové jachtění po Slapské přehradě.
Dík za rady a názory.
Koupě Belugy
Moderátoři: Pepa, david, smike, vilma
- RadekS
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 0
Je těžký radit, když jsem tu loď neviděl. Hlavně si ji pořádně prolez, koukni se do všech přístupných prostor jestli nehnije, nebo neplesnivý. Nejlepší by bylo se svézt, aby jsi věděl, že je to loď která Ti vyhovuje plavebními vlastnostmi. Zvaž si možnosti přepravy lodě, náklady na opravu a dovybavení a hlavně se porozhlídni co dalšího je k mání a za kolik, aby sis udělal představu co za svoje peníze můžeš mít jinde. 40000 za kajutovou loď není hodně, ale pořád je to spousta peněz.
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 151
Keď tú loď poznáš a vyhovuje ti velkosťou, tak choď do toho, prečo nie? Ak tú loď predáva niekto z klubu, tak asi ťa nebude chcieť oklamať, okrem toho ty sa vyznáš a opraviť to vieš. Ta cena je slušná, za také prachy moc velkú parádu nekúpiš. Na Slapy to bude dobré, okrem toho je to klasika a ešte k tomu s gaflovým oplachtením, môže to byť pekná loď. Na čo tú loď potrebuješ si si zadefinoval, vodu asi meniť nebudeš a k moru ju asi tiež ťahať nebudeš, takže na tvojom mieste by som to bral. Sám dobre vieš, že za 40 nič také nepostavíš.
- MilanR
- návštěvník fóra
- Reputace: 3
- Kontaktovat uživatele:
Bacha!
Ale pozor, abys nedopadl, jako já - už druhou sezónu na suchu...
http://www.randak.cz/view.php?cisloclanku=2005103104
- Ferdinand
- pravidelný návštěvník
No právě o tom to je, pokud budeš chtít tu loď mít v pořádku, tak takhle dopadneš, ani nebude muset být tak shnilá. Pokud Ti to bude šumafuk, tak se Ti to po čase potopí.
Já už bych něco takového nikdy nekoupil. Peněz jsem do toho nacpal, že když to spočítám , měl bych ojetou z Polska, něco jako Libor. A samozřejmě dvě sezony v pr... protože opravuješ.
Tak toliko můj názor a zkušenost. Třeba je ale ta loď O.K.

Tak toliko můj názor a zkušenost. Třeba je ale ta loď O.K.
- RadekS
- pravidelný návštěvník
Re: Bacha!
MilanR píše:Ale pozor, abys nedopadl, jako já - už druhou sezónu na suchu...
Milane, když koukám na ty fotky, nebylo by lepší postavit novou? vždyť Ti zbyla jen paluba a interiér. Dělal jsi nějakou rozvahu - opravit / novou?
- MilanR
- návštěvník fóra
- Reputace: 3
- Kontaktovat uživatele:
Přesněji
Palubu už jsem taky zboural
, takže hlavně ten interiér. Ale taky stěžeň, kýl takeláž, zábradlí a další věci, které bych těžko dával dohromady.
Co se týče peněz, v součtu se dostanu na ca 100-120 tisíc. To by se mi možná vyplatilo stavět novou nebo koupit ojetou laminátku z Polska. Jenže já zjistil skutečný stav lodi až dlouho po zakoupení a nechtělo se mi odepsat kupní cenu. A navíc se z toho mezitím stala citová záležitost...
Teď mám loď aspoň konečně pod střechou, na zahradě hrozně trpěla, pořídil jsem kladkostroj, abych si ho nemusel pořád půjčovat a už se těším na pokračování oprav - poslední tři měsíce mě zaměstnalo stěhování a práce na novém bydlišti. Úplně mě svrbí ruce, jak bych lodil, ale utěšuji se, že budu moci pracovat konečně i v zimě. Tak snad příští sezonu na vodu, ale znáte to...
Nechtěl jsem Alcata odrazovat nebo shazovat, jen jsem chtěl upozornit, že občas loď vypadá zvenku krásně a po roce najednou jemně zvlhne... ...

Co se týče peněz, v součtu se dostanu na ca 100-120 tisíc. To by se mi možná vyplatilo stavět novou nebo koupit ojetou laminátku z Polska. Jenže já zjistil skutečný stav lodi až dlouho po zakoupení a nechtělo se mi odepsat kupní cenu. A navíc se z toho mezitím stala citová záležitost...
Teď mám loď aspoň konečně pod střechou, na zahradě hrozně trpěla, pořídil jsem kladkostroj, abych si ho nemusel pořád půjčovat a už se těším na pokračování oprav - poslední tři měsíce mě zaměstnalo stěhování a práce na novém bydlišti. Úplně mě svrbí ruce, jak bych lodil, ale utěšuji se, že budu moci pracovat konečně i v zimě. Tak snad příští sezonu na vodu, ale znáte to...
Nechtěl jsem Alcata odrazovat nebo shazovat, jen jsem chtěl upozornit, že občas loď vypadá zvenku krásně a po roce najednou jemně zvlhne... ...