Caute!
Tak na zaciatok,dik za privytanie.Co sa tyka mojich skusenosti som zaciatocnik a uz niekolko mesiacov sliedim po nete po dakej lodi.Je toho velka spusta a plany ziadne. uz tu na tejto inak musim podotknut super stranke citam pekne dlho.No az dnes sa mi podarilo vlozit prispevok a skoro som odpadol pri compe ze ste sa ozvali.Prijemne prekvapko.Asi som isiel do toho moc hr a cital som len zaujimavosti.Ale teraz idem do radu atak sa postupne dostavam do problematiky.Je tu toho dost a tak som to ani nenasiel.Dik za typi no posnazim sa.Ale tie vypocty mi este dako z terminologiou daju zabrat!
Hlavní plachta
Moderátoři: Pepa, smike, vilma
Re: Hlavní plachta
kully píše:Caute!
Tak na zaciatok,dik za privytanie.Co sa tyka mojich skusenosti som zaciatocnik a uz niekolko mesiacov sliedim po nete po dakej lodi.Je toho velka spusta a plany ziadne. uz tu na tejto inak musim podotknut super stranke citam pekne dlho.No az dnes sa mi podarilo vlozit prispevok a skoro som odpadol pri compe ze ste sa ozvali.Prijemne prekvapko.Asi som isiel do toho moc hr a cital som len zaujimavosti.Ale teraz idem do radu atak sa postupne dostavam do problematiky.Je tu toho dost a tak som to ani nenasiel.Dik za typi no posnazim sa.Ale tie vypocty mi este dako z terminologiou daju zabrat!
jestli ses zacatecnik, tak bych se na to vykaslal neco vymejslet.
ale hodne taky zalezi na tom jestli chces JEZDIT nebo KONSTRUOVAT.
nicmene i kdybych na tvem miste chtel experimentovat, tak bych radeji
postavil neco vymyslene (alespon poprve) - myslim, ze i tak budes
mit dost problemu na reseni
kdyz budes trochu aktivni, tak v modulu 'KE STAZENI' uz jsou nejake
ukazkove plany
Diky!Videl som ich.
Ak mas na mysli tu rusku plachetnicku.Z rustinou nemam problem ,ale tvar sa mi nepaci,lepsie dyzain.Paci sa mi Avar Vento.Je ich vela podobnych k tejto plachetnici sa chcem co najviac priblizit.Len dako sa nemozem dostat k planom na taku lod.Vcera som nasiel v prispevku konstrukcia karavanu program na vyhotovenie konstrukcie alebo celkovo trupu lode.Hotovy skelet kupovat nechcem,pretoze to co sa chystam postavit by malo bit drevo laminat.Ak nie s touto lodou tak urcite z dalsou mam plan ist aj na more.A ako si sa pytal ci chcem stavat!Tak ak chcem plachtit tak najprv musim stavat,to je samo.Hold nemam v hotovosti 500000,-. Konstrukcie sa vobec neobavam.jediny problem mam z planmy.Tie niektore odkazy v tomto foru su sice na plany no z roku pana.Skratka si potrpim na dizajne.
Ak mas na mysli tu rusku plachetnicku.Z rustinou nemam problem ,ale tvar sa mi nepaci,lepsie dyzain.Paci sa mi Avar Vento.Je ich vela podobnych k tejto plachetnici sa chcem co najviac priblizit.Len dako sa nemozem dostat k planom na taku lod.Vcera som nasiel v prispevku konstrukcia karavanu program na vyhotovenie konstrukcie alebo celkovo trupu lode.Hotovy skelet kupovat nechcem,pretoze to co sa chystam postavit by malo bit drevo laminat.Ak nie s touto lodou tak urcite z dalsou mam plan ist aj na more.A ako si sa pytal ci chcem stavat!Tak ak chcem plachtit tak najprv musim stavat,to je samo.Hold nemam v hotovosti 500000,-. Konstrukcie sa vobec neobavam.jediny problem mam z planmy.Tie niektore odkazy v tomto foru su sice na plany no z roku pana.Skratka si potrpim na dizajne.
kully píše:..
Ak mas na mysli tu rusku plachetnicku.Z rustinou nemam problem ,ale tvar sa mi nepaci,lepsie dyzain.
me osobne se ten karas nelibi (jestli myslis tuhle ruskou), ale hodne se mi libi ty dalsi dve: pilgrim a kavalier (jsou taky ruske )
kully píše:... A ako si sa pytal ci chcem stavat!Tak ak chcem plachtit tak najprv musim stavat,to je samo.Hold nemam v hotovosti 500000,-. Konstrukcie sa vobec neobavam. ...
ze nemas prachy na koupi - to chapu, ale myslel jsem to jinak: spise slo o to jestli chces stale stavet, kdyz nemas zadne zkusenosti a chces delat navrh lode. ono navrhnout dobre lod je uplne neco jineho nez postavit dobre lod dle planu. kdyz mas dobre plany a ses sikovnej, tak nemusis mit zkusenosti s jachtingem a postavis dobrou lod , ale kdyz chces lod navrhnout, pocitat .., tak musis znat vic nez jen byt sikovny.
To s tim navrhom je pravda ze nestaci sikovnost,to mi je jasne,ale da sa. radsej by som daky plan. Co su tu su zamknute a ktore sa daju stiahnut aj dost stoja.No ten vagabond ma dnes oslovil.Je to sice okolo za 6000 ale co uz.Ak lod postavim tak nechcem dake koryto to som uz staval ked som mal desat. Dali sme to na vodu a hned sme sa potopili.Ale bol to pokus.Chcem tym povedat,ze ak vrazim do toho prachy ,tak nech to za to stoji!