Nepsaná pravidla na lodi
Moderátoři: Pepa, david, vilma
- jachtingFAN
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Nepsaná pravidla na lodi
Mohl by někdo laikovi prosím popsat nějaké ty nepasné pravidla na lodi? Nedaří se mě tyto věci nikde vyčíst. Nějaké ty nepsané pravidla, tradice apod.
Děkuji předem za vaši trpělivost.
Děkuji předem za vaši trpělivost.
Co ja vim tak na lodi by se nemelo tukat sklenickama (udajne to probouzi mrtve namorniky, kteri pak budou posadku strasit), nemelo by se na lodi piskat (to pry prinasi spatny vitr).Pred vyplutim by si mela posadka pripit mela by byt jedna sklenicka navic pro Neptuna (Poseidona), jejiz obsah se vyleje do more s tim, ze kapitan pozada o klidnou plavbu,dobry vitr a alespon stopu vody pod kylem. To je asi vse co me tak napada, ale mozna je toho jeste vic.
Ludek
Ludek
- dumber
- 1. DONÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
ja by som k tym Ludkovym este pridal:
- fajciari si zistia smer vetra este predtym nez si zapalia (a chran ich panboh ak niekde uvidim popol
- hena sa po tetovani v pristave umyje este pred vstupom na palubu
naozaj to zanechava strasne stopy
- zachody sa nepouzivaju ked sa stoji
- co nie je priviazane na palube ako keby nebolo
- o kormidelnika sa starame prioritne (aj pivo mu otvorime, aby nemusel pustit kormidlo
- ak ta napadne ze by si mal nieco urobit, tak to okamzite urob
- navigacny stolik sluzi pre kapitana a musi zostat prazdny
- fajciari si zistia smer vetra este predtym nez si zapalia (a chran ich panboh ak niekde uvidim popol

- hena sa po tetovani v pristave umyje este pred vstupom na palubu

- o kormidelnika sa starame prioritne (aj pivo mu otvorime, aby nemusel pustit kormidlo

- jachtingFAN
- návštěvník fóra
dumber píše:ja by som k tym Ludkovym este pridal:
- hena sa po tetovani v pristave umyje este pred vstupom na palubunaozaj to zanechava strasne stopy
Ač se považuji za generaci, která namá se Slovenčinou problém, tak jsem ten druhý bod nepochopil "hena sa po tetovani" ?
- libor.janko
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
Teda Pepíku, přesto že jsi můj jmenovec, ani nebudu čekat, až se vůči tvému nekorektnímu a diskriminujícímu přístupu oprávněně ohradí některá z našich dam. Velmi důrazně si dovolím nesouhlasit s tím, co jsi napsal. Předpokládám, abych zachránil situaci, že jsi chtěl napsat, že ficcusova definice je správná a navrhuješ pouze doplnit jeho tři závěrečné tečky, připouštějící různé výklady, svojí jednoznačnou definicí poslední podmínky, platící pro každou ženu na palubě. Potom je definice jako celek optimálně vyvážená, nekonfliktní a nediskriminující a hájí oprávněné zájmy celé posládky.
Jenom za sebe dodám, že pokud bych se někdy strašným řízením osudu na takovou loď dostal, je ze mne dobrovolně MOB a ani nevykřiknu.
Jenom za sebe dodám, že pokud bych se někdy strašným řízením osudu na takovou loď dostal, je ze mne dobrovolně MOB a ani nevykřiknu.
- ficcus
- zkušený harcovník
- Reputace: 39
- Kontaktovat uživatele:
Sarah píše:U nás platí pravidlo: pivo "až" po dvanácté
Jednou jsem byl v posádce, kde byl kapitánem vyštudovanej navigátor velkejch lodí. Tehdá za totáče mu moc na výběr nedali, takže studoval navigaci v CCCP. A ten měl pravidlo >>> alkohol "až" po desáté (dopolední pochopitelně).
A hned 2. den ráno v 8 nalíval panáky. Na naší zmínku o jeho pravidle reagoval: "V Moskvě už je 10".
Jo jo. Dá se říct, že to co tu je napsáno souhlasí. Jen mě trochu zarazilo, že tu nikde není nic napsáno o schovávání sušícího prádla, při plavbě na plachty. Tak teď nevím, jestli to dodržuji jen já, nebo to platí obecně. Já teda posádky buzeruju a prádlo za plavby musí dolů. Také to dle mého názoru má něco společného s "plašením větru."
- Terra
- návštěvník fóra
Souhlasim s tim refovanim. Nesouhlasim s tou povolnosti... S cim dal souhlasim. Urcite s tim pradlem. Jestli jsem kdy susila pradlo, tak jedine v marine, protoze za plavby moc neuschne, teda nam by moc neschnulo, kdybychom je meli na spagate. Dalsi vec, kterou bych dodala, je slusnost, mi zdravili kde koho, je to fajn. Proste zamavas a je to. Moji kamaradce jsme museli celkem dlouho vysvetlovat, ze na "ahoj" nesmi odpovedet cau...
- jachtingFAN
- návštěvník fóra
- dumber
- 1. DONÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
stanie na schodikoch
no je viacej dovodov preco nestat na schodikoch
- zavadzias v ceste
- zavadzias kormidelnikovi pri vyhlade. To mi mimochodom vadi aj pri inych manevroch. Je pekne ked chce posadka pomahat, ale citim sa istejsie ak vidim nieco viac nez len ludske chrbaty
Co sa tyka slusnosti, pripajam sa k Terre. Jachtari su taka pekna rodina, a zdravenie je zaklad slusnosti
a hned ma k tomu napadaju este dalsie pravidla:
- nerobit hluk a bordel v marine/na boji/kotve. S "radostou" spominam na neunavnych nemcov, ktori sa v Palmizane rozhodli robit diskoteku nemeckych slagrov od polnoci do piatej
Je povolene v takychto vynimocnych pripadoch naliat do nadrzi na sladku vodu, morsku?
))
- vsemozne pomahat pri pristavanio inym lodiam. Mna tiez potesi ked neviem kam z konopi, ze hodim lano najblizsiemu cloveku, ktory ma pritiahne
- zavadzias v ceste
- zavadzias kormidelnikovi pri vyhlade. To mi mimochodom vadi aj pri inych manevroch. Je pekne ked chce posadka pomahat, ale citim sa istejsie ak vidim nieco viac nez len ludske chrbaty

Co sa tyka slusnosti, pripajam sa k Terre. Jachtari su taka pekna rodina, a zdravenie je zaklad slusnosti

- nerobit hluk a bordel v marine/na boji/kotve. S "radostou" spominam na neunavnych nemcov, ktori sa v Palmizane rozhodli robit diskoteku nemeckych slagrov od polnoci do piatej

- vsemozne pomahat pri pristavanio inym lodiam. Mna tiez potesi ked neviem kam z konopi, ze hodim lano najblizsiemu cloveku, ktory ma pritiahne

Naposledy upravil(a) dumber dne pon črc 23, 2007 9:53 pm, celkem upraveno 1 x.
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 149
Nie pod kočárkom, ale na schodíkoch. Niekto sa tam usalaší ako kvočka a ostatný sa musia prosiť o dovolenie, keď chcú ísť do vnútra. Keď povieš raz-dvakrát prosím ťa dovolíš? tak to nevadí, ale desiatykrát si už nakrknutý, ale nevynadáš mu, dusíš to v sebe aby na teba ostatný náhodou nepozerali, že ty si ten zlý a netolerantný. Tak to ako kapitán hneď zregulujem. Samozrejme sú aj praktické dôvody ako výhlad kormidelníka, ale za najdôležitejší považujem keď navigátor behá k mapovému stolku, nie každý má GPS v kokpite. A hlavne prístup do chladničky k orosenému musí ostať volný pre každého člena posádky v každom okamžiku.
No, tady jsem asi měkký.
Místo na schodech je vždy nejoblíbenější, při větších náklonech nejbezpečnější a také vhodné na dokumentaci. Když tam je jeden, tak druhý v pohodě projde. Kdyby ne, tak se neprosím, ale houknu aby uhnul. K mapovému stolku někteří z nás vyvolených opravdu lítat nemusí a pokud se chystám na nějaké manévry, tak tomu zavazejícímu prostě řeknu, aby vypadl. To nemusí být zrovna na schodkách, stoupají si i přímo před kormidelní kolo.

Místo na schodech je vždy nejoblíbenější, při větších náklonech nejbezpečnější a také vhodné na dokumentaci. Když tam je jeden, tak druhý v pohodě projde. Kdyby ne, tak se neprosím, ale houknu aby uhnul. K mapovému stolku někteří z nás vyvolených opravdu lítat nemusí a pokud se chystám na nějaké manévry, tak tomu zavazejícímu prostě řeknu, aby vypadl. To nemusí být zrovna na schodkách, stoupají si i přímo před kormidelní kolo.