Založení klubu

Jsou mezi námi velmi zkušení námořníci, kteří pamatují časy kdy to všechno (nebo skoro všechno) bylo v jachtingu jinak než dnes. A abychom se mohli od nich něco přiučit, máme zde prostor pro jejich postřehy a vyprávění z dob dávno (i nedávno) minulých.

Moderátoři: MARIS, Pepa, vilma

RadekS
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0

Příspěvekod RadekS » pát srp 17, 2007 12:50 pm

Baharis píše:Já bych z těch důchodců nedělal až takové chudáky. Základní PC sestavu v supermarketu dostaneš za pár babek a dál to už je jenom vitalitě a chuti se něco učit.

Já mám PC pentium 900, krafika 32 mega zadarmo (na internet by to mělo stačit). Kolega se toho potřeboval zbavit, a chtěl to postavit k popelnicím. Teď už jenom zapojit internet a serfuju. :crazy:
jerryx
Site Admin
Reputace: 87

Příspěvekod jerryx » pát srp 17, 2007 12:55 pm

1thais píše:... Jen jsem chtěla říct,že velmi mnoho důchodců by rádo s vámi dis¨,ale vzhledem k tomu,že jsou spořivci a někdy i musí být(vzhledem k jejich příjmům)tak si o nějakém připojení a nákupu PC muhou nechat zdát.Další důvod je že neznají klávesnici ani nikdy nepracovali na PC.Ale už slyším vaše hlasy,že jim to může někdo platit,nebo jako Karásek si šetřit z důchodu(když on si našetřil na plavbu kolem světa). Nemůže, jsem na MD.Ale může táta chodit k nám a já ho vše naučím(to je fakt)

uznavam, ze ne vzdy to je jednoduche (a vubec nemusi jit o duchodce) co se tyce porizovani,
nicmene se da pc sehnat uz dost levne ;-) ... a muze to byt tip na darek od deti :lol:
neuznavam, ze se to nenauci. kazdy kdyz chce, tak se to nauci :D

1thais píše: Takže jsem si říkala forum dobrý,ale kolik důchodců se s vámi na tomto foru srazí :)

srazi se jich tolik, kolik bude chtit ;-)

1thais píše:Můj otec si postavil jen malou plachetničku a zdraví už nemá nic moc,takže od něj moc informací nebude. .... Táta jezdil celý život divokou řeku,takže k vodě má blízko.

teda promin thajsko, ale asi ho dost podcenujes, kdyz jezdil cely zivot divokou reku,
tak musi byt chodici studnice informaci - i kdyz treba jineho razu. ja myslim, ze se sem
vodaci taky vejdou (i kdyz musi padlovat :rofl:)

1thais píše:A ještě mi přišlo,že se těm důchodcům vysmíváte a to si urgitě nezaslouží

to si pis, ze se jim vysmivame (prece nebudeme brecet, oni si to stejne nenechaj libit)
a rejpeme (a muze to byt treba 20 leta wafies duchodkyne :P) a ... hltame jejich
vypraveni (obzvlast to prasilovske) a ... kdovi co jeste.
ale je to vsechno opravdu jen recese, nic ve zlym. ostatne je to spise jen nahoda, ze zrovna
ted se rejpe do duchodcu - priste jsou na rade zase blondyny :rofl:

forum je o vecech VAZNYCH i LEHCE :P VAZNYCH.
vzdyt kdyby jsme byli jen vazny jako politici, tak to by byla teprve saskarna :mad:
1thais
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod 1thais » pát srp 17, 2007 3:40 pm

jerryx

..opravdu ty jsi důsledný každou moji větu si rozebral do detailů. S tebou bych se nechtěla nikdy přít :P
a jsem moc ráda,že nejsem blondýna,ale možná zase příště si budete utahovat z ženských jako druhu na odpis(i když toto téma už jsem tady viděla)...vím vím sranda k životu patří.. :mad:
no až si přečtu všechny články,tak budu určitě moudřejší...
1thais
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod 1thais » pát srp 17, 2007 3:50 pm

Baharis

ahojda říkejte jak chcete,jinak Thais byla jedna z nejbohatších řeckých hetér(údajně Alex.Makedonského),to jen tak na úvod.Něco jsem o ní četla a jiný nick mě nenapadnul. :shock:

děkuji za odkazy na forum o dětech,tak za rok až 2 bych ráda našeho mladíka vzala na plachetku.Dřív si to nerisknu,mám jen "oschlý řidičák" na plachetku z loňska. V Chorvatsku ta uroveň není až tak veliká,takže mě čeká ještě pár cvičných plaveb..(ty jako nekapitánku nepočítám) :oops:
jerryx
Site Admin

Příspěvekod jerryx » pát srp 17, 2007 4:18 pm

1thais píše:ahojda říkejte jak chcete,jinak Thais byla jedna z nejbohatších řeckých hetér(údajně Alex.Makedonského),to jen tak na úvod.Něco jsem o ní četla a jiný nick mě nenapadnul.

pekne vysvetleny thajsko :P, ale proc tedy mas v tom nicku 1thais, kdyz pises, ze to byla thais, to
1thais a ne jen thais :rofl:

a nebo jinak: co v tom nicku dela ta jednicka, kdyz o ty si nepsala :P
Libor
bez hodnocení
Reputace: 174
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát srp 17, 2007 4:27 pm

To jerryx
To je přece jasný jako, že moře je zelené, ta jednička znamená, že je první Thais. To jako tedy ne jedna z...., ale ta nejbohatší. Kapišto :P
1thais
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod 1thais » sob srp 18, 2007 10:43 pm

LIBOR
...no nejenom velký jachtař,ale i chytrý až vykutálený jsi, úplný Shakespeare :good: a jeho výklady básní s tím bohatstvím to nebude tak slavné(leda, že by se do toho počítalo velké srdce) :oops:
ale hlavně to mám i mail a bohužel už někdo thais měl,takže mě nezbylo než být první,což je za 1 :P

jerryx
a opravuji se, jerrys je štoural obecný neboli, stouralus exzotus wordulus,taky bych se tě mohla vyptávat proč nejsi jen jerry,ale jerryx!!!! :mad:
Wlady
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

činnost klubu Tři zlaté vlasy Děda Vševěda

Příspěvekod Wlady » pát pro 14, 2007 6:02 pm

Záznam z internetové konference našich nejzlatějších. Odděleno od topicu Doplnění posádky v tématu "Nabízím ruce za koji" . edit Vilma

Ahoj dědo.

Koukám, že slovutný předseda je zřejmě zaneprázdněn a na povinnosti kašle (pravděnejpodobněji někde zřejmě prohání nějaké náctiletky). :crazy: Tak Tě tady tedy jménem místního veleváženého Klubu důchodců vítám z pozice své luktrativní funkce pokladníka poněkud opožděně alespoň já. Nejásej ale nad tou poctou předčasně, počkej až uvidíš výši příspěvků! Hlavně sem ale nezanášej takové pochybné móresy typu, že šedesátiletej dorostenec už je dědek !! To bys nás otrávil a museli bychom ti ty příspěvky za trest ještě zvednout. 8)

Ber to tak, že máš nejlepší roky právě před sebou a konečně i dost volného času na realizaci svých dětských (nikoli dědských) snů !!! Jenom ty bábovičky trochu vyrostly a podražily. Věk je jenom mizerný číslo a muži jak známo nestárnou, max malinko zvenku chátraj. Ale uvnitř..... žádná změna.

Na mlíčňáky typu ficcuse nekoukej. K čemu mu bude mládí. Ještě jednou pronese něco o telecích duších, počkáme si na něj někde pěkně na férovku ze zálohy... :gun: ...a jakej byl. My mu dáme ...vitální staříky :mad: .

Ale vážně, člověče nedělej si z věku ve vztahu k jachtingu hlavu. Olda Karásek nedávno skoro dokončil obeplutí koule na amatérsky postavené devítimetrové lodi bez jakéhokoli moderního vybavení a pokud se nepletu, tak mu v té době bylo přes 70.

Přeju ještě hodně šťastně uplutých mil, na moři i v životě.

Wlady
MARIS
moderátor
Reputace: 5
Kontaktovat uživatele:

nabízím ruce

Příspěvekod MARIS » pát pro 14, 2007 7:23 pm

Slovutný pokladníku klubu námořních důchodců,Wlady,
přesně jsi to uhodl,skutečně jsem s časem na štíru,manželka zalehla,(né slehla),a tak veškeré předvánoční trable spadly na mě.Už třetí den peču cukroví, a jen sem tam si na pár minut odskočím na PC.
Ale přitom jsem si vědom,že mám velmi zdatné zástupce,kteří mě nenechají ve štichu.Pěkně jsi to dědovi vysvětlil (i fikussovi),že já prakticky nemám co dodat.Snad jen že nevím,co bych s těma náctiletkama dělal,ty víš? :lol:
Takže tímto také vítam dědu mezi námi a přeji mu,ať dlouho ještě ho Neptun nosí na svých bedrech,tak jak to dovoluje nám.Ať jeho loď života brázdí vody moří na plné pecky.
Jooooooooo, když mě bylo šedesát,to byly doby. :good:
Wlady
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Wlady » pát pro 14, 2007 8:23 pm

Velevážený předsedo Marisi.

Předem mého dopisu přijmi ponížené díky za Tvou pochvalu. Snažím se zavděčit jak můžu, ale neboj, i když dolů šlapu a nahoru se hrbím, na předsednictví nemyslím. Pokladník mi vyhovuje 8). To víš, kladky podražily....
Přijmi můj uctivý obdiv stran toho pečení, já bych asi musel péci v supermarketu. Tolik pudu sebezáchovy mi ještě zbylo a ani zbytek rodiny zatím ještě otrávit nehodlám.
Stran těch náctiletek si taky už nejsem úplně jist. Spíš jen doufám, že kdybych se k některé dostal blíž než na tři metry, což je poloměr oblouku kterým mě obvykle obcházejí, že bych si třeba vzpomněl... :?

Wlady
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

klub jachetních důchodců (KJD)

Příspěvekod pecho » sob pro 15, 2007 10:15 am

Jen tu chvilku na webu nejsem, už je založen klub, rozděleny funkce, tak jestli si myslíte že jóóóóó´, tak to teda nééééééé, já chci taky nějakou funkci,stačí 1. generální tajemník, nebo jak se to jmenuje, a k tomu revizor přes pokladnu, jiné funkce neberu,
tak předsedo, stanov stanovy, oficiálně nás jmenuj do funkčně nefunkčních funkcí a pak se dál uvidí. Zdraví Pecho
MARIS
moderátor
Kontaktovat uživatele:

nabízím

Příspěvekod MARIS » sob pro 15, 2007 11:06 am

Milý pecho,
život není peříčko jak se říká,někdo má štěstí a někdo smůlu.Já měl štěstí a byl jsem jednohlasně zvolen (či jmenován),a ty máš smůlu,protože:
1. zaregistroval jsi se měsíc po tom,co byl klub založen :D
2. o všechny funkce se již zájemci stihli přihlásit dříve než ty :mad:
3. kdybys pořádně četl forum,tak bys to už dávno věděl :whist:
4. a nakonec,s předsedou a ostatními členy výboru se mluví uctivě a nesmí se jim nic nařizovat,jak ses o to pokusil ty,je to jasný? :gun:
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

kjd

Příspěvekod pecho » sob pro 15, 2007 11:22 am

Milý, co milý, nejmilejší Marisi,
já jóóóóó, že se chovám neuctivě, jéééééééééé to by mě ani ve snu nenapadlo, já takový tichý, plachý a nesmělý 61-letý jinoch,
tak poníženě prosím, předsedo, nenašla by se tam ještě aspoň nějaká majííííííínkatá funkcička? Aspoň ten mááááááááálinký revizorek přes kasu? Zdraví Pecho
MARIS
moderátor
Kontaktovat uživatele:

nabízím

Příspěvekod MARIS » sob pro 15, 2007 2:01 pm

Tak toto je už pecho kapánek lepší,ale s tou i minifunkcí nevím,nevím.S pokladníkem Wladym jsme se už dávno dohodli,že nám nikdo do karet čučet nebude.Myslím,že to bude i názor místopředsedy alffa i jednatele a obchodního náměstka Pepy.Tak na toho revizora raději zapomeň a zkus si vymyslet něco lepšího.Co tak třeba nástěnkář?To by se ti nelíbilo? :crazy:

Ještě prosím moderátory,přesuňte těchto pár příspěvků tam,kam patří,t.j.do založení klubu.Tady jsme uhli od tématu.(pokud šlo o uhlí,nikdy jsme neuhli)
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » sob pro 15, 2007 2:30 pm

to MARIS : bylo Ti s úctou vyhověno. Dokud jsi nepožádal, tak jsem si nedovolila....no snad jen v duchu. Teď už Vám zbývá jenom si rozdat odznaky Tři zlaté vlasy Děda vševěda.
MARIS
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Jaké to bývalo

Příspěvekod MARIS » sob pro 15, 2007 2:59 pm

To Vilma,
děkuji Ti krásná vílo,vlastně Vilmo,za promtní vyřízení mé žádosti.Jen si nejsem jist,jestli děd vševěd měl zlaté vlasy,já je mám úplně jiné barvy,šak víš.A odznaky už nejsou v modě ale mohli bysme vymyslet zas nějakou vlajku,co říkáš? :P
Pepa
moderátor
Reputace: 24

Příspěvekod Pepa » sob pro 15, 2007 3:04 pm

Velevážený předsedo klubu důchodců, Marisi
Slovutný pokladníku klubu důchodců Wlady

V nejvyšší úctě si dovolím podotknout, že vaše vzácná slova, přes veškerou vaši
osobní snahu nepřispěla výraznější měrou k vyřešení problému,
pro které byl tento tpic založen /děda-doplnění posádky/.
Aby vaše více než moudrá slova neupadla v zapomnění, ale naopak,
byla uchována pro generace příští, dovolím si s vašim laskavím svolením
přesunout vaše ctěné příspěvky do našeho topicu – klubu jachtařských důchodců,
kam svojí hlubokou myšlenkovou hodnotou bezesporu patří.

V úctě váš první místopředseda klubu důchodců pro věci technicko-ekonomické
Pepa

To : jakýsi Pecho. neomaleně škemrající o významné funkce ve veleváženém klubu jachtařských důchodců..
Tvůj příspěvek je naprosto off topic.
Takovéto příspěvky se zde netolerují.
Protože jsi nepatřičně oslovil klub důchodců viz. slova veleváženého předsedy,
tvůj příspěvek bude rovněž přesunut do topicu klubu jachtařských důchodců.
O vhodnosti tvé osoby k přidělení významnější funkce nemáme zatím žádných důkazů.,
Podotýkám, že dokonce ani ne ve skupenství pevném, tekutém či papírovém, o intelektuálním nehovoříc. Vzhledem k tomu, že se dereš k finančním otázkám, lze usuzovat, že máš jakési pochybné ekonomické vzdělání. Posoudíme, zda ti bude možné nabídnout volné místo barmana v našem klubu.

Pepa

PS:Vilmo, prosím za prominutí, že jsem ještě maličko uprvil přiřazení tachto témat k základnímu topicu. Pracovali jsme na tom asi oba současně.
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

KJD

Příspěvekod pecho » sob pro 15, 2007 3:49 pm

Nejveleváženější předsedo klubu Marisi, nejveleváženější pokladníku Wlady a nejveleváženější místopředsedo klubu pro věci technicko-ekonomické Pepo, nejveleváženější hlavy pomazané dokonce nejpomazanější.
Hluboce mě zarmoutilo, že pro mě nemáte žádnou funkci, ale vím, že si za to můžu sám, svým nevhodným a nevkusným a já nevím ještě jakým špatným jednáním. Užuž jsem chtěl začít shánět metr, abych mohl změřit délku provazu k trámu, protože po tom, co jsem provedl, no přiznám se, už se mi nechtělo žít, ale doufám, že tak osvícené pomazané hlavy, jako jste vy, projevíte trochu velkorysosti vůči mé troufalosti, a že jak píše nejvelkorysejší předseda, jakého jsem kdy měl možnost poznat, Maris, tak společně s vámi hlavy nejpomazanější, přehodnotí možnost mého zařazení, dovolím si případně sehnat náhradu za mě na toho nástěnkáře
a přeci mě nechá aspoň tróóóóšičku revizorovat, za kladné vyřízení děkuje ponížený služebníček.
Zdraví Pecho
MARIS
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Jaké to bývalo

Příspěvekod MARIS » sob pro 15, 2007 4:42 pm

Tak on si nedá pokoj.Škemrá a škemrá.A zrovna jen revizóra.To tak,nasadit si veš do kožicha.A teď babo raď.Vilmo,prosím Tě,ježíšmarja,to nepatřilo Tobě,ta baba,Ty jsi dobrý psycholog,poraď co s takovým neodbytným člověkem,dyť on je schopen sa nám oběsiť,a to by potom na nás přišli jiní revizóři.Co s ním? :?
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » sob pro 15, 2007 4:48 pm

Velevážení páni důchodci,
vím, že Vám nemám do toho co kecat (ještě nějakou chvíli :D ), ale nevšiml jsem si, že by naše vilma patřila mezi Vás :?
Nebo berete i externí poradce ?????
Tož to bych se i já hlásil a ani žádnou funkci bych nechtěl a aj zápisné by sem přinesl. Záhrádku nemám, tedy takovou s ovocnými stromy, ale vím kde se letos urodilo a šveštičky, hruštičky, nebo jablíčka by byly ;)
MARIS
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod MARIS » sob pro 15, 2007 6:21 pm

No néé,sám velký admin,sakra to jsme si zas popravili renomé.No,abych mluvil za sebe,já,na rozdíl od některých mlíčňáků,sem si nikdy nedělal patent na rozum,a přesto,že jsme a vždycky byli,jak napsal alffa,vedoucí síla,tak si klidně dovolím zeptat i těch z druhé strany barikády.Takže samosebou můžeš taky radit (byls už v rusku?,protože šedesát ti ještě není) ale co s tvojí radou uděláme,to už záleží jen na nás.Já se řídím heslem:nechte si své rady,mýlit se dovedu sám.Tak,a teď si z toho vyber co chceš. :mad:
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » sob pro 15, 2007 6:39 pm

Tak to beru. V Rusku jsem byl, dokonce v Leningradě :D To se už dnešním mlíčňákům nemůže podařit :whist:
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

KJD

Příspěvekod pecho » sob pro 15, 2007 7:36 pm

A můžu se vnutit se skromňoučkou otázečkou? Já v Rusku nebyl, ale byl jsem na Ukrajině v Kyjevě, platí to taky aspoň malinko?
Bude to stačit na minirevizórka?
Zdraví Pecho
jerryx
Site Admin

Příspěvekod jerryx » sob pro 15, 2007 8:26 pm

:bleble: ... a starici krafaj :masslol: a krafaj :masslol:
... asi vam to tady zatrhnu :evil:, zacinate mit podezrele dlouhy vlakno :P
MARIS
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod MARIS » sob pro 15, 2007 8:54 pm

To jerryx: Ale trvalo ti to, než ses odhodlal.No tak si trhni,když chceš.My budeme stejně kafrat dál a dál.... :P

To pecho: no,dal jsem jasnou otázku,v rusku,ale vzhledem že je ti přes šedesát,tak můžeš radit ale s tím minirevizorkem to stále vidím bledě :mad:

Zpět na