VMP

Pořád stejný problém: kde a jaký průkaz na loď je potřeba, je či není uznáván atd.

Moderátoři: windward, vilma, MARIS, Pepa

marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1415
Registrován: stř pro 26, 2007 1:00 am
Reputace: 32

Příspěvekod marks » ned kvě 25, 2008 12:50 pm

Nejsem si jist zda už to tu neproběhlo, ale opítáním sa snad nic nepokazím. Jsem přesvědčován "odborníkem na slovo vzatým" o neúplnosti všech otázek ve zkušebních testech na stránkách sps. Jednodušeji otázka zní: jsou ve zkušebních testech sps opravdu všechny otázky na vmp a doplním svou:lze nějak zajistit abych prošel všechny možné?. Pomalu ale jistě se připravuji na zkoušku a kombinuji pročítání řádů se zkoušením testu podle volného času. Jelikož je to tuším 6.6. tak se mi to nějak krátí. Díky za odpovědi mára.
Uživatelský avatar
tomaskre
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 166
Registrován: čtv úno 15, 2007 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Jindřichův Hradec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tomaskre » ned kvě 25, 2008 2:03 pm

ahoj,
ja se to ucil prevazne podle testu na sps strankach a ze vsech 3 zkousek 1 chyba a to jeste z nepozornosti. Jinak tam vsechny otazky nejsou. Preju uspech.
Tom
Uživatelský avatar
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1154
Registrován: pon kvě 07, 2007 2:00 am
Reputace: 8
Bydliště: Praha 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » ned kvě 25, 2008 2:55 pm

Když si každý den udeláš 2x až 3x ten test na stránkách SPS, tak se ti na monitor dostanou prakticky všechny otázky, které ta aplikace nabízí. A několikrát.
Já jsem dostal při zkouškách všech 77 otázek, které jsem už několikrát předtím při zkušebních testech viděl. Výsledek bez jediné chybičky.
Uživatelský avatar
halladin
vytrvalý návštěvník
Příspěvky: 1738
Registrován: pát srp 17, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Nové Mlýny III

Příspěvekod halladin » ned kvě 25, 2008 3:01 pm

No, já jdu v úterý, a včera se začal učit. vidím to dost černě ... :?
Uživatelský avatar
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1154
Registrován: pon kvě 07, 2007 2:00 am
Reputace: 8
Bydliště: Praha 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » ned kvě 25, 2008 5:39 pm

Tak si ty testy udělej 2x-3x za hodinu :D
Byli tam lidi, co si na to zaplatili školení asi za 5 tisíc, a dopadli stejně jako já... Udělali to taky.
No ale pravda je, že já se o to tak trochu zajímám už třicet let :lol:
Jenom tedy info z jiného soudku: Blbě se tam parkuje, udělali tam modrou zónu.
Takže pokud pojedete na SPS Praha autem, doporučuju:
Vydat se Jankovcovou na tu stranu co je Tržnice, před Light House (takovej ten divnej kancelářskej věžák) zahnout k řece, podjet Libeňský most, zajet do areálu přístavu, pak doleva přejet přes skluz pro lodě a jste na parkovišti SPS :thmbup:
Naposledy upravil(a) Strycek_Bidlo dne ned kvě 25, 2008 5:54 pm, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
halladin
vytrvalý návštěvník
Příspěvky: 1738
Registrován: pát srp 17, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Nové Mlýny III

Příspěvekod halladin » ned kvě 25, 2008 5:51 pm

No, už jsem je udělal asi 6 x. :D Já jedu do Přerova.
Uživatelský avatar
Ferdinand
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 314
Registrován: pát dub 21, 2006 1:07 pm
Reputace: 0
Bydliště: Předklášteří

sps

Příspěvekod Ferdinand » ned kvě 25, 2008 7:09 pm

Halladine, pořádně se nauč ! V Přerově jsem zkoušky dělal, tam to není zadarmo, a opisovat se nedá. Jsou to profíci, žádný vořezávátka, jsou seriózní a přísní. Myslí to vážně.
Uživatelský avatar
halladin
vytrvalý návštěvník
Příspěvky: 1738
Registrován: pát srp 17, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Nové Mlýny III

Příspěvekod halladin » ned kvě 25, 2008 7:17 pm

Ferdinande, i tam se to dělá na kompu, ne ?
Uživatelský avatar
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1154
Registrován: pon kvě 07, 2007 2:00 am
Reputace: 8
Bydliště: Praha 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » ned kvě 25, 2008 7:23 pm

No v Praze se taky opisovat nedá.
Monitory jsou přelepený polarizačním filtrem a jseš rád, že vidíš na ten svůj :D
Uživatelský avatar
halladin
vytrvalý návštěvník
Příspěvky: 1738
Registrován: pát srp 17, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Nové Mlýny III

Příspěvekod halladin » ned kvě 25, 2008 7:29 pm

¨Předpokládal bych, že když se zkouška skládá na kompu, který určí výsledek, tak nějaká přísnost, či nepřísnost nehraje roli.
Uživatelský avatar
bomba
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 512
Registrován: stř úno 27, 2008 1:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod bomba » ned kvě 25, 2008 9:00 pm

Ahoj! S tim učením to nepřehánějte na poslední chvíli,co ste se nenaučili v klidu do ted už se nenaučíte akorát si v tom naděláte guláš.Ja sem tam byl s dvouma klukama v dubnu oba dva v pohodě udělali ve čtvrtek jim přišli papíry,na compu se dá tak maximálně napovědět,ale nesmíte sedět hned vedle tý holky, mezi stolkama chodí hk¨lídač,tak když je dál tak to de.V Praze je ta ženská v pohodě ze začátku dělá bububu,ale neni zlá myslim si,že je pryč doba kdy se zaplatil kurs a pakSPS přijela za námi a rpzdala testy a správné odpovědi. Je lepší se to naučit a máte doma 3000.,Dobré učebnice mají na SPS,nebo kpt.Kocfelda tel.602210624 Dá se to u něj objednat stojí cca350 kč a je v ní základ teorie a kompletní ykušební otázky.Držim Vám palce!Čau
Uživatelský avatar
halladin
vytrvalý návštěvník
Příspěvky: 1738
Registrován: pát srp 17, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Nové Mlýny III

Příspěvekod halladin » ned kvě 25, 2008 9:32 pm

Bombo :-),
to by byla fakt bída, kdybych šel za dva dni na zkoušky, a neměl skripta :-)
Uživatelský avatar
bomba
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 512
Registrován: stř úno 27, 2008 1:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod bomba » ned kvě 25, 2008 10:42 pm

Ahoj!To by bylo hustý! ja by řekl muj mladej! :D
Uživatelský avatar
Ferdinand
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 314
Registrován: pát dub 21, 2006 1:07 pm
Reputace: 0
Bydliště: Předklášteří

SPS Přerov.

Příspěvekod Ferdinand » pon kvě 26, 2008 7:02 am

Hele já jsem to asi dělal ještě v době kdy po Brně jezdili dřevěný šaliny, bylo to na papíře, žádný PC, odpovědi a,b,c,d, a seděli jsme jako ve škole , ale každý sám s rozestupy. To byl rok 2003.
Uživatelský avatar
Fitor
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 83
Registrován: pon srp 27, 2007 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod Fitor » pon kvě 26, 2008 8:18 am

Ahoj,
já jsem dělal VMP a Plachty a Rekreační plavidlo na moře v prosinci v Praze se svou dcerou.
Učili jsme se na testech z webu asi 14 dní.
Zkouška probíhá, jak bylo popsáno nahoře u počítačů, není vidět ani k sousedovi, za stolem sedí "dozorčí", napověděl jsem jen jednou sousedovi a po výmluvném pohledu dozorčího jsem dělal svoje. Odevzdával jsem jako druhý a bez chyby, dcera jednu chybu.
Překvapilo mě, že s námi byla spousta lidí, kteří šli na druhý termín a neudělali. Já jsem byl druhý nejstarší, zbytek byli lidi tak do 30. Jak se bavili, tak se učili víkend.
Otázky na webu se generují dost dokola, jen s jiným pořadím správných odpovědí, ale když jich uděláš dost, je jen malá pravděpodobnost, že dostaneš neznámou otázku.
Myslím, že ani u zkoušky to negeneruje jiné otázky než na webu.
Přeji Ti úspěch
Fitor
Uživatelský avatar
teista
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 767
Registrován: úte srp 14, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Znojmo

Příspěvekod teista » pon kvě 26, 2008 8:55 am

Ahoj, vyčetl jsem ze svého průkazu skupiny I,C,M,S, že C je do 0,75 Nm, síly větru 4 .....atd
Co dál s českými papíry když chci dál od břehu? :D
Jaká skupina to řeší? Dík teista


tak už jsem si to dohledal.
www.yachtnet.cz
Naposledy upravil(a) teista dne pon kvě 26, 2008 12:31 pm, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
ivik
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 47
Registrován: stř dub 23, 2008 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod ivik » pon kvě 26, 2008 10:54 am

Ahoj,
Chci jit na VMP v červnu do přerova... Tento týden mám v plánu odeslat přihlášku. Chtěl jsem dát M a S. Teď mě soused, kterej to dělal už dávno říkal, že při M100 a S80 se dělají akorát testy na komplech a při M a S už i praktický zkoušky?? Tak teď nevím...
Pokud se teda prakticky dělají jak to probiha??

Díky :)
Uživatelský avatar
teista
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 767
Registrován: úte srp 14, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Znojmo

Příspěvekod teista » pon kvě 26, 2008 11:03 am

To ivik - praktické zkoušky se dělají až u motoru o výkonu nad 100kw a plochy plachet nad 80m.
Takže žádný strach. když chceš následně používat silnější motor, stačí jen dodělat si ty prakt. zkoušky. V Přerově bylo třeba si zajistit ke zkouškám loď (rok a půl zpátky).
teista
Uživatelský avatar
ivik
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 47
Registrován: stř dub 23, 2008 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod ivik » pon kvě 26, 2008 11:18 am

to teista - diky moc :)
Koukám že jseš taky ze Znojma :good:
Uživatelský avatar
teista
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 767
Registrován: úte srp 14, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Znojmo

Příspěvekod teista » pon kvě 26, 2008 12:34 pm

Jojo ze Znojma - zelenáč ze Znojma. Ale vytrvale na sobě pracuju 8)
teista
Uživatelský avatar
halladin
vytrvalý návštěvník
Příspěvky: 1738
Registrován: pát srp 17, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Nové Mlýny III

Příspěvekod halladin » pon kvě 26, 2008 8:21 pm

Jo, Ferdinande, já to tušil, že jsi zkoušky dělal ještě za cara.... :-)
Uživatelský avatar
ivik
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 47
Registrován: stř dub 23, 2008 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod ivik » úte kvě 27, 2008 12:18 pm

Ahoj,

Ještě jeden dotaz: za jak dlouho po úspěšným složení zkoušky VMP průkaz příjde? Na stránkách je napsáno do 30 dnů... Já doufám, že ho pošlou dřív, alespoň do týdne...
Za jak dlouho vám došel??

Díky moc ;)
Uživatelský avatar
Jirka_TEC_Tce
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 311
Registrován: ned úno 25, 2007 1:00 am
Reputace: 6
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka_TEC_Tce » úte kvě 27, 2008 12:21 pm

Ahoj, z Děčína mi přišel asi za dva týdny. Jirka :)
Uživatelský avatar
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1154
Registrován: pon kvě 07, 2007 2:00 am
Reputace: 8
Bydliště: Praha 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » úte kvě 27, 2008 12:39 pm

Mě říkali, ať si za 3 týdny zavolám, že už by tam měl být.
A když jsem si pro něj za měsíc přijel, tak tam byl :D
Uživatelský avatar
halladin
vytrvalý návštěvník
Příspěvky: 1738
Registrován: pát srp 17, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Nové Mlýny III

Příspěvekod halladin » úte kvě 27, 2008 5:56 pm

mi to dnes slíbili do 14 dnů.Ze zákona na to mají 30 dnů, takže nějak moc tlačit to nejde.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host