Chyby v mapách
Moderátoři: Pepa, windward, vilma
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 177
- Kontaktovat uživatele:
Chyby v mapách
Jak jsem se právě dočetl na německém fóru, je chyba v mapě Male karte č.14. Tato chyba se vyskytuje i u některých elektronických map. C-map je prý OK a ukazuje toto místo správně.
Překlad:
Na východní straně ostrova Žut ve vjezdu do zátoky Luka Hilača na jihovýchodní straně ostrůvek, kde u něj 12.7.2007 bylo zpozorováno na ploše cca 30m2 několik kamenů cca 30 cm nad hladinou. Na námořních mapách Male Karte toto není označeno (udávaná hloubka 3m). Plotr čtenáře upozorňoval na skálu pod vodou. V noci tudy plout bez správné informace je nebzpečné. Tedy pozor.
Rád bych znal aktuální stav, pokud to tam někdo zná.
Překlad:
Na východní straně ostrova Žut ve vjezdu do zátoky Luka Hilača na jihovýchodní straně ostrůvek, kde u něj 12.7.2007 bylo zpozorováno na ploše cca 30m2 několik kamenů cca 30 cm nad hladinou. Na námořních mapách Male Karte toto není označeno (udávaná hloubka 3m). Plotr čtenáře upozorňoval na skálu pod vodou. V noci tudy plout bez správné informace je nebzpečné. Tedy pozor.
Rád bych znal aktuální stav, pokud to tam někdo zná.
Naposledy upravil(a) Libor dne ned srp 12, 2007 11:48 am, celkem upraveno 1 x.
- alffa
- Site building team
- Reputace: 2
Baharis píše:V každém případě to ale v září prověřím a podám zprávu.
No to bude to GLOBÁLNÍ OTEPLOVÁNÍ..

Nejdřív to vypadalo že se Chorvatsko potopí, teď to zase vypadá že Jadran vysychá.

Ba ne, oó-neé sranda. Jestli se tam budeš někde motat, tak to případně zaměř.

Ahoj, alffa
Baharis píše:Nevím co viděli soudruzi z NDR, ale moc se mě to nezdá. Chorvati by tam určitě měli alespoň "Izolované nebezpečí".
V každém případě to ale v září prověřím a podám zprávu. Pokud někdo nebude rychlejší...
jo to teda určitě, jsem to šoupnul mezi ostrůvky, na mapě 5 ale na druhé potom 0,5, to byl ale sešup, kýl 2 m hluboko

pri mojej poslednej plavbe som objavil chybu v 808. na mapke plavebneho kanala v Osore (medzi ostrovom Cres a niektorym z Losinjov) je zla mierka. podla mnej ma kanal skoro 800 metrov a v skutocnosti je to ani nie 30...
skoro som kvoli tej chybe obchadzal cely Cres, lebo fukal dost silny NW vietor a bal som sa, aby ma nenarazil na stenu kanala... chvalabohu ma napadlo pozriet do Male karte a tam to bolo spravne.
skoro som kvoli tej chybe obchadzal cely Cres, lebo fukal dost silny NW vietor a bal som sa, aby ma nenarazil na stenu kanala... chvalabohu ma napadlo pozriet do Male karte a tam to bolo spravne.
nikdy som nepovedal ze to ma niekto pouzivat ako nahradu mapy. situacia bola taka, ze cestu z Pagu som si naplanoval este v marine a potom som v 808 pozeral nejake zalivy "pre strycka prihodu". pri tej prilezitosti som sa pozrel aj na ten kanal (v 808 je popis kedy sa otvara most a ktore lode maju prednost - to v Male karte nie je).
808 mam s vydanim v aprili 2006
808 mam s vydanim v aprili 2006
Ty Deko, něco mě říká že 808 vyšly někdy 2007-08. Opravdu to máš osmičky z r.2006?
Jinak to co píšeš je samozřejmě pravda. Jsou tam informace, které v mapě nejsou. Ale myslel jsem to tak, že by se v nich neměla třeba odečítat vzdálenost. To že jsi byl překvapen šíří průlivu značí, že jsi se na ten průliv v mapě nepodíval.
Ale já tě nechci soudit. Nemám proč. Jistě znáš: "Kdož bez viny, hoď první kamenem". Já to nebudu.
Pěkně jsi popsal svou zkušenost, to je v pořádku. Jistě to někomu poslouží. Ale spíše než do "Chyb v mapách" by to možná sedělo SEM .

Jinak to co píšeš je samozřejmě pravda. Jsou tam informace, které v mapě nejsou. Ale myslel jsem to tak, že by se v nich neměla třeba odečítat vzdálenost. To že jsi byl překvapen šíří průlivu značí, že jsi se na ten průliv v mapě nepodíval.
Ale já tě nechci soudit. Nemám proč. Jistě znáš: "Kdož bez viny, hoď první kamenem". Já to nebudu.
Pěkně jsi popsal svou zkušenost, to je v pořádku. Jistě to někomu poslouží. Ale spíše než do "Chyb v mapách" by to možná sedělo SEM .

- FerenCS
- aktívní jachtař
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
Osorský kanál
Ako čítam, tak čítam ale v 808 (duben 2006) je napísané ,,Kanál je 12m široký a nejméně 2,5m hluboký." Podľa mierky na zväčšenom obrázku vľavo hore má dĺžku cca 120m. To zodpovedá tomu ako si to pamätam keď som sa ním plavil a kotvil na móle. 808 pokladám za dôveryhodný zdroj aj keď nie prvoradý.
Nerozumiem z kade je odvodených tých 800metrov?
Kde urobili soudruzi z NDR chybu? 
Nerozumiem z kade je odvodených tých 800metrov?