Ahoj Ireno. Pokusím se postupně odpovědět.
- Se zátokou Tratica nemám ?ádné zku?enosti, vlastně ani nevím kde je. Jsem teď o víkendu na zahradě, tak tu nemám ani osmičky, tak?e snad kolegové.
- Zátoku M.Nozdra jsem myslel na Kaprii. Jsou tam asi dvě bóje a dvě muringové stání, oboje soukromé, patřící k malé pěkné restaraci. Stání zatím bez vody a elektřiny (slibují, ?e bude) a tak jak bývá zvykem zdarma, pokud se jde na večeři. Proto?e vět?ina posádek vy?aduje jednu večeři někde v místí rybárně, tak vyu?ívám tuto, nebo Zaklopaticu na Lastově. Na ?irje jsem v "Nozdrách" nebyl, v?dy zatím ve Vele Stupici. Tam je dostatek bójí (v noci pozor, jsou vět?inou černé) a samozřejmě se platí. A platí se tam co pamatuju (asi pět let) i na kotvě.
- Problém s hloubkou jsem také letos ře?il u mola pevnosti na ostrově S.Nikola, při vjezdu do ?ibenickeho kanálu. Hloubka na kotvu tam byla dle mého názoru moc veliká, i kdy? jsem viděl fotky, jak tam lodě kotví. Ale já se tam také chtěl podívat a nechat opu?těnou loď na cca 20 metrech se mě nechtělo. Tak jsem s jednou rukou na plynu a s jedním okem na hloubkoměru pomaličku k molu najel. Dobře mě nebylo, log se zaztavil na nule. Tentokrát to vy?lo, ale nevím, jestli to budu je?tě někde jinde opakovat.
- Jeden lodní deník u? mám téměř dopsaný a na začátku pří?tího týdne bude na stránkách umístnění. Je to z konce června, jak jsem byl s jednou pra?skou rodinou na Jadranu. Pak hned začnu pracovat na slibovaném Řecku a počítám, slibuju si, ?e by mělo být do mého dal?ího odjezdu na moře hotové. Mohl bych se vymlouvat na moc práce, ale je to prostěj?í. Nechce se mě psát - moc mě to nebaví a tě?ko sám sebe přemlouvám. Ale kdy? u? jsem tu stanovil nějaké termíny, tak je dodr?ím.