Psi a morčata ( a jiní mazlíci) na lodi

Krátkodobé i dlouhodobé pobyty na lodi / hausbótu z různých úhlů pohledu.

Moderátoři: Pepa, david, vilma

Josef
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 3

Příspěvekod Josef » pát srp 29, 2008 7:21 pm

Doufám Bobesi, že pro psího vítěze jste měli něco jiného než tu vánočku.
bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Příspěvekod bobes » pát srp 29, 2008 7:44 pm

Myslím, že všichni dostali buřta. :)
Josef
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Josef » pát srp 29, 2008 8:02 pm

No je vidět, že ste opravdu vzornej spolek.
bernau1
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 9

Pes na lodi

Příspěvekod bernau1 » sob zář 06, 2008 6:53 pm

I já se s vámi podělím :) máme pravého pirátského psa,který si to na lodi náležitě užívá,sic nerad plave.Bohužel jediný problém u nás je,že je už starší a nožičky ho tolik nenesou.Na laminátě se mu každou chvíli rozjíždí.

Obrázek
Obrázek
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 200
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » pon zář 08, 2008 2:51 pm

Náš pes se naučil pohybovat po lodi velice rychle, je spokojenej ve smečce a je mu jedno kde to je, hlavně že není sám doma.
Na příští sezónu chystám sítě kolem celé lodi.
Obrázek
Obrázek
Ave
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 1

Plavba se psem

Příspěvekod Ave » pon zář 08, 2008 2:59 pm

Zrovna o vikendu jsem mela psa na lodi taky...docela se mu to libilo. Behem plavby si klidne projde po palube a kdyz ho to uz nebavi, tak si vleze dovnitr. Jen, kdyz jsem vyplouvala z mariny, tak jsem ho tam malem zapomnela....lezel klidanko u sousedu na clunu:)
Libor
bez hodnocení
Reputace: 174
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon zář 08, 2008 6:34 pm

to geronimo
Vidím na fotce, že budeš potřebovat stejnou nebo podobnou síť jako jsem letos dával já. Dám ti tip, http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=1707

A zároveň se tě zeptám na tu "psí vestu". Koupená, doma dělaná? Náš pes letos žádnou neměl, tak si říkám, že mu něco pořídíme.
Naposledy upravil(a) Libor dne ned říj 03, 2010 10:53 pm, celkem upraveno 1 x.
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 200
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » pon zář 08, 2008 7:19 pm

to Libor: Díky za tip, prověřím to,
-vesta je koupená cca 620,-Kč dobré je to ucho na zádech, v případě "psa přes palubu" se dobře chytá háčkem. Na břiše má široké popruhy, takže vyloďování při venčení je stejné jako, když vynášíš kabelku :good: a neškrtí,
http://www.vltava2000.cz/marinesport/go ... mentID=184 nebo
http://www.navycentrum.cz/navyshop/products.php?d=132
Obrázek
důležité je vestu při nákupu vyzkoušet, aby seděla, je několik velikostí !
Mám zkušenost, že pes ve vodě je dezorientován a plave ke břehu a ne k lodi, takže může trvat dost dlouho ho zase vylovit.
dan
s/y Hannah
Reputace: 2

Příspěvekod dan » pon zář 08, 2008 10:10 pm

Mám zkušenost, že pes ve vodě je dezorientován a plave ke břehu a ne k lodi, takže může trvat dost dlouho ho zase vylovit.

Hele,a jsi si jisty ze je to zpusobeno ztratou orientace?Ten muj to totiz dela taky,ale je mi divne ze ho pak nemuzu dohnat ani na brehu.... :?
MartinB
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 106

Příspěvekod MartinB » pon zář 08, 2008 10:48 pm

Ahoj

My taky sebou vozíme psa

Obrázek

Tu vestu ale nemáme, protože náš pes bytostně nenávidí tyhlenty svetříčky, vestičky a tak jakmile bychom ho přestali hlídat, šla by dolu a nejspíše by si to s ní vyřídil, čímž by z ní vzniklo několik vestiček menších (i když mu je 8 let a jinak nic nekouše).

Poprvé jsme měli strach co bude a tak jsme v HR objednali síť, s klidem jsme ho vzali sebou, protože nám bylo sděleno, že "nema problema". Po příjezdu do mariny jsme se dozvěděli, že "ima problema", že je to moc práce a že ji vlastně ani nemají. Byla trochu panika, že o psa přijdeme, no a tak jsme zjistili, že se po lodi pohybuje s větší jistotou než my, přece jenom 4 nohy jsou dobrý základ, ne?

Letos jsme síť měli aniž jsme ji chtěli a vyvstal problém "pes a síť" a to toho druhu, že síť nebyla dole všude přichycena a on se o ní opíral. Takže nám jednou málem spodem propadl. Kupodivu to ustál i když to vypadalo strašidelně. Tím jsme na špatné přichycení sítě přišli my i on (přestal se opírat). Takže pokud budete mít síť, je potřeba to zkontrolovat.

Jednou nám vypadl z člunu. Na člunu je s ním problém: neustále se cpe na nafukovací buřt a sleduje vodu na přídi jak se čeří a to ho často chytíme už za letu do vody. Jednou ve vodě skončil, ale plaval za námi a ne ke břehu. Že by tam skočil sám se nemohlo stát, je to basenji a ty vodu nemají fakt rádi. Jen 2x jsem ho viděl vlézt dobrovolně do vody a to jen po břicho. To musí být tak 38° a musí se s ním tak kilák běžet, aby měl potřebu se ochladit - kterej blázen by to dělal, že jo ?

Jsme moc rádi, že ho můžeme vozit sebou, nedovedeme si představit, že by s námi nejel.
Tomas80
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod Tomas80 » pon říj 27, 2008 8:06 pm

Ahoj lidi
Jelikoz jsme take vodni nadsenci a vlastnime partu dvou zavislich Krysariku, tak s nami take jezdi na dovolenou a na lod. Vlastnime malej clun se zavesnym motorem a kazdej rok vyrazime do Chorvatska. Jeden s nama jiz jezdi 10 let a ten druhej o trochu min, protoze je mladsi. Nicmene oba snasej cestu bez sebemensich problemu. Samozrejme v aute mame klimatizaci, ktera jim to v tech vedrech hodne ulehcuje. Na lodi jsou jako doma. Oba to maj velice radi a moc se dicky tesej az se zas pujde na lod. Nevim jestli to je dany ryvalitou mezi obema, ale u brehu se oba derou dopredu a oba musej byt na lodi jako prvni. Jeste ze je mame privazany na voditku se ksirkama, protoze nejdnou jiz jim to nevyslo a misto na lodi, skoncili ve vode. Se psem na lodi je to jako s deckem. Porad jej musite hlidat, aby byl nekde schovanej a nevyvaloval se dlouho na slunicku. Vyvalovani na slunci se prave nasim mooc libi. Dovolenou travime tak, ze rano nekam vyjedem, zakotvime a travime celej den na lodi. Tudiz nastava i problem venceni. Jelikoz na lodi neni vhodneho mista k vykonani tohoto, koupili jsme malej destkej bazenek na kterej jsme na dno dali polystiren jako podlazku. V tomto plavatku musim dicky psy odvezt na breh, aby tam vykonali tu svoji potrebu. Takto to jiz praktikujem od zacatku a az na chvile, kdy se mi do vody moc nechce, ale bohuzel musim, je to uplne v pohode. Prokladam par fotek nasich pesanu "pro pobaveni :-)"

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Svobodak
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Svobodak » pon říj 27, 2008 9:08 pm

Super. To nas drahousek obchazi i zahradni hadici uctivym obloukem a to jsem vodu jeste nepustil.
Jestli bude nejaky naslednik, musi to byt cochtan a ne african, jako tenhle.
Sullaco
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 14

Příspěvekod Sullaco » úte říj 28, 2008 12:47 pm

Ahoj, ta vesta je opravdu super, taky doporučuji, madlo na zádech je paráda na vylovování psa z vody. Ani nepotřebuji ty schůdky. A to naše feňule má poctivých 25+

Obrázek

Nauč se vkládat obrázky :!: Ten Tvůj měl 800 pix :hmm: alffa
Fanda
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Domácí mazlíček na lodi

Příspěvekod Fanda » sob srp 22, 2009 3:58 pm

Ahoj všem.
Jmenuji se Lucinka a jsem dlouhosrsté peruánské morče. Naši říkají, že mne vezmou na delší výlet po oceánu, dokonce snad až do světadílu, odkud původně pocházím. A tak jsem letošní léto trávila na Lipně na naší plachetnici KARYA. Domeček mám pod navigačním stolem, ale rychle jsem zabrala celý prostor na koberci pod stolem a postupně celou kajutu. První náklon na pravobok mě vyplašil, ale jen jsem se opřela zadníma nohama o bok lodě. Horší byl levobok. To jsem se vykutálela v klubíčku jako ježeček a narazila až do kuchyně na protější straně. Teď už vím, že musím ležet přitisknutá na koberci a držet se jako suchý zip. Po více jak 370 lipenských mílích jsem si přivykla a na lodi už jsem jako doma. Lucinka

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
ter
nováček na fóru
nováček na fóru

Lucinka

Příspěvekod ter » pon srp 24, 2009 9:11 am

Lucinko, jsi moc šikovná holka a bude z Tebe velký námořník.
Hlavně je vidět, že na lodi si zvykne jakékoliv zvířátko, hlavně, že s páníčkama.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 174
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon srp 24, 2009 9:21 am

Fando pěkné :good:
Jen název topicu budeme muset poněkud rozšířit, tehdy to nevypadalo na to, že kromě psů se plaví další domací mazličci.... :D
GREENFOOT
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Pes na jachtě

Příspěvekod GREENFOOT » pát kvě 07, 2010 9:06 pm

Ahoj všichni,

nevím zda se to zde již neprobíralo, ale snažil jsem hledat i vyhledávačem a nic. Pokud ano, hledám špatně a neumím to a moderátoři JI mě navedou na to správné téma.

Mám totiž takovéto dilema a rád bych se dotázal zkušenosti a případné rady.

V rodině nám přibyl přírůstek labrador křížený s vlčákem, tedy dost velké a živé psí plemeno. Na jachtu jezdím docela pravidelně, ale doposud bez psa.

Docela mne trápí otázka jak by to probíhalo na moři na jachtě s psím vyměšováním, když se dostanu na břeh tak jednou za den a někdy ani to ne.

Můžete někdo se zkušenostmi poradit?

Díky Grrenfoot
pes
návštěvník fóra
návštěvník fóra

psí vesta

Příspěvekod pes » stř črc 28, 2010 5:11 pm

Ahoj pejskaři,

mám větší přání : chtěl bych vzít roční fenku šarpeje poprvé na 1-2 dni na loď. Nevím jak to bude snášet a proto jí nechci hned kupovat vlastní psí vestu. Nepůjčil by mi ji někdo z pejskařů na toto první vyzkoušení středně velkou (na 20 kg) vestu pro psa ?

Zdraví "pes"
Naposledy upravil(a) pes dne úte srp 03, 2010 10:28 am, celkem upraveno 1 x.
alffa
Site building team
Reputace: 2

Re: Pes na jachtě

Příspěvekod alffa » stř črc 28, 2010 6:26 pm

GREENFOOT píše:přibyl přírůstek labrador křížený s vlčákem, tedy dost velké a živé psí plemeno. Na jachtu jezdím docela pravidelně, ale doposud bez psa.
Docela mne trápí otázka jak by to probíhalo na moři na jachtě s psím vyměšováním.

No, tak jeden den by měl dospělý pes vydržet. Pochopitelně se nesmí cpát hned od rána. :D

Déle už to bude horší. Všechno ale jde.
Máš štěstí, že máš náhodou stejnou rasu jako já. :D
Teda, že mám také vlčáka s labradorem, to je fakt. Jinak to byl žert. Na místo se naučí chodit pochopitelně každý pes. ;) Je na to taková finta:

Při venčení začni podkládat noviny (nebo tak něco). Až se toho přestane bát a trefí se,
tak hodně chválit. :!: případně odměnit. :!:
Až to zvládne můžeš vyměnit třeba za starý pekáč a podobně. Ze začátku s novinami.
Později bez novin. Pekáč (a podobně) dáš na nějaké obvyklé místo (kam chodíte), a jinde už mu venčení nedovolíš. Pak bude chodit spolehlivě na pekáč i na lodi.
Vím, je to trochu vopruz, naučit se to ale dá.
alffa
P.S.
Co s plným pekáčem, ... ... už Ti neporadím. Mol by to číst nějaký ekoterorista.
jachting.info

Příspěvekod jachting.info » ned říj 03, 2010 10:45 pm

V modulu Články do kategorie Dálkove plavby byl přidán nový článek Lucinka vypráví

Autor: Fanda

Najdete zde: http://web.jachting.info/paper/show/lucinka-vypravi
---
ondra
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Přístav Mělník 30.9.

Příspěvekod ondra » ned říj 03, 2010 11:04 pm

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8

Re: psí vesta

Příspěvekod TashonkaWitko » pon říj 04, 2010 8:39 am

pes píše: proto jí nechci hned kupovat vlastní psí vestu. Nepůjčil by mi ji někdo z pejskařů na toto první vyzkoušení středně velkou (na 20 kg) vestu pro psa ? Zdraví "pes"

Je to uz sice trosku starsiho data, nicmene se optam - potrebujes stale tu psi vestu ? Pokud ano, jedna (stredni cca tech 20kg) se mi bez uzitku povaluje ve skrini a jsem ochoten ji venovat. Treba za pivo. A nebo uplne zadara :-). Lepsi at nekde slouzi, nez aby tu jen tak bezucelne starla -)

Pokud se neozve "pes", a ozve se nekdo jiny, je jeho ...
snow
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod snow » pon srp 01, 2011 7:52 pm

Ahoj
mam otazku, ako je to s chartrovkami v chorvatsku a so psom na palube.
Robia problem ? Alebo je im to jedno ?
Beriem na lod psisko a nie zrovna male. 55kg ;) zivej veselej kopy.
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8

Příspěvekod TashonkaWitko » pon srp 01, 2011 8:28 pm

kazda charterovka to uvadi v podminkach. Staci se podivat. Vetsinou chteji nejake penize navic - treba +100EUR na zaverecny uklid
PRWOcK
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod PRWOcK » pon zář 05, 2011 1:25 pm

Ahoj,máme zatim 5m dlouhej motorák střihu runabout (dvousic-motor-dvousic) a máme taky dva psy a tim myslím psy,né chlupatý přívěsky na klíčky od lodi ;)
První je belgický ovčák Malinois a druhý Cane Corso.
Dokud jsme měli jen Sorbona (Malinoise),tak jsme ho od jeho raného mládi učili zvyknout si na všechno co může v životě potkat,kor s náma. Je pravda,že co pes nepozná do roku života,tak se toho bojí nebo na to ze strachu útočí. Takže hned po očkování,mezi lidi,psy,děti,MHD,různý jiný domácí i jiný zvířata,vezl jsem ho i na motorce,spouštěl jsem ho v postroji na laně a podobně,nikdy nebyl problém že by jsme ho museli nutit,vždycky pak na zavolání přiběh i když věděl že to bude dělat znova. Hodně jsme s nim chodili k vodě a nenutili jsme ho do ní lézt,až tam začal chodit sám a teď když vidí vodu tak si prostě jde zaplavat,ani mu tam nemusim házet aport,je mu 6 měsíců a socializace byla kompletní a k nezaplacení. Teď je z něj vyrovnanej,poslušnej pes,kterej se nebojí rád dělá nový věci a je ovladatelnej i přes to.že prochází pubertou.
To jsem trochu odskočil...
Na lodi se mu líbí,když je mu vedro tak zaleze do přídě kde je chládek,když chce tak vyskočí na malou příď a nechá se ovívat větrem,samozdřejmě má pořád misku s vodou plnou a když někde zastavíme,tak se všichni,nebo jen pes vykoupem a jedem dál. Do lodě skáče sám.
Na venčení mu samozdřejmě zastavujem u břehu,takže záoceánskou plavbu bych s nim asi neabslovoval. Dlouhou jízdu v náklonu asi taky ne. Já preferuju motorvý čluny a tam náklon moc nehrozí a jezdím tak aby byla možnost zastavit a vyběhat.
Druhej pes Cane Corso,je o rok starší a máme jí dva měsíce,nikdo s ní od mala nic nedělal a její původní panička jí uměla jen bít a zavírat do malejch prostor a ani pořádně nekrmit. Paradoxně si čuba zvykla na ztísněný prostory,takže když je potřeba dát jí na chvíli do kotce,tak si lehne a spí a nedělá bordel. Dál je výhoda že žila v celkem rušnym prostředí poblíž stavby,takže se nebojí ani hluku,otřesů a podobně. Oboum nevadí jízda v autě a to ani na motokrosový dráze,mám 4x4 a beru je sebou na jízdy.
Díky tomu že náš Sorbon (Malinois) má rád vodu,tak si na ní rychle zvykla i Konny (Cane Corso) a je radost s nima jít k vodě. Radost,né starost. Takže až budem mít větší loď,nebude žádnej problém brát je s sebou i nadále.
Hlavní je aby měli možnost schovat se do stínu,přístup k pití,možnost občas se schladit ve vodě a nebejt línej jim zastavit u břehu aby se vylulali,stočili indiána a chvilku je nechat blbnout nebo aportovat. S náma se psy nenuděj a tim pádem nejsou otravný. Nejsem otec ale asi to bude stejný jako s kindrama.
Sorbon se dokonce nechá posílat od jednoho k druhýmu na plováku od windsurfu,jsou to super společníci.
V neposlední řadě je výhoda že tyhle dvě plemena dobře snášej teplo.
Takže pejsky pořádně socializovat a pak s váma budou dělat cokoliv a rádi.
Ještě poslední rada,až budete psa na něco zvykat,tak z toho nedělejte vědu,tvařte se a chovejte se jako by to bylo úplně normální (protože to je normální). Když z vás pes ucejtí napětí,nebo obavy,tak je to pak těžký. Prostě dělejte jakoby nic,funguje to. Hlavně žádný šišlání,chlácholení a prošení.
Mějte se hezky ;)

Zpět na