Psi a morčata ( a jiní mazlíci) na lodi

Krátkodobé i dlouhodobé pobyty na lodi / hausbótu z různých úhlů pohledu.

Moderátoři: Pepa, david, vilma

Namor
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod Namor » čtv zář 08, 2011 2:01 pm

Ahojky všichni.
Vrátil jsem se z dovolené a taky já se rád podělím o zkušenosti s pejskem na lodi.Jezdí s námi již od roku 2006,kdy jsme koupili naši plachetnici.Hned po vstupu na lod si naše lsvá místa,kde mu je nejlíp a ty za těch pár let nezměnil.Je to sice menší pes rasy Vlkobijec malý. :mad: Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
Nemá problémy s chůzí po palubě ani s odpočinkem.Obrázek

Uploaded with ImageShack.usObrázek
Obrázek
Obrázek

Má rád jachting od první chvíle co jsme vyjeli na plachty.Jen když moc nefouká tak raději spí.Obrázek

Myslel jsem si ,že třeba skůtr ho rozhodí a nebude chtít více jet,ale to byl omyl.Po prvním svezení se domáhal dalšího a nevadilo mu ,že stříká voda,kterou nemusí a to i v rychlosti kolem 80km/hod.Obrázek

Venčení zvádáme dobře jen na něj nesmí člověk zapomenout a občas zakotvit někde u ostrůvku.Je šikovný a a umí si říct o vodu nebo žrádlo a taky o venčení.Na břeh ho převážíme na gumáku.Nejraději jezdí s motorem ale i na pádla si to užívá. Obrázek

Co se týče vesty tu jsme mu pořídili asi předloni na vánoce.Nechtělo se mi dávat tisícovku,ale potom jsem ji viděl u nás v obchodě pro zvířata za necelou pětistovku a bylo to.Obrázek

Když je třeba hlídat lod,tak hlídá.Obrázek

Uploaded with ImageShack.usI když je třeba bouřka a já jsem venku tak je rád se mnou.Obrázek

Co dodat?Bez něj by dovolená na moři byla nudná a fádní.A myslím si,že i on je rád s námi a ne doma.
Letošní dovču jsme si užili všichni.Poznali jsme spoustu fajn lidí(Prikolica s rodinou atd.)Projeli hodně krásných zátok a míst,ale to asi příště do jiného vlákna.
Ahoj Namor
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » čtv zář 08, 2011 2:34 pm

Krásnej rošťák. :good:
Namor píše:Nemá problémy s chůzí po palubě ani s odpočinkem.

Když chodil po palubě, tak jsi asi jako na potvoru, nebyl u aparátu. :D
Ale ODPOČINEK, ten má teda zmáknutej. Všechna čest. :D
Jo, sou to kámoši. :)
ahoj, alffa
Namor
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Namor » čtv zář 08, 2011 2:58 pm

No jo to není jednoduché on bud leží nebo je rychlejší než já.Ale letos jsem ho přichytil jak se loučí s Jožem(Prikolicou) ,když odjížděli ze zátoky.Ale je schovaný za oknem.Obrázek

Před dvěma lety taky surfoval na desce na plavání.Obrázek

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us :D
Namor
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Namor » úte zář 13, 2011 1:53 pm

Tak jsem našel krátké video z mobilu,když jsme proplouvali Osorem.
http://www.youtube.com/watch?v=WWy_VEVnmFU
Tak se pohybuje po palubě za plavby bez vln. :D
morhen
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Pes na palubě

Příspěvekod morhen » čtv úno 16, 2012 11:33 am

Ahoj,

chtěl jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti se psem na palubě.

V květnu vyrážíme po Chorvatsku a jeden člen posádky se bez svého psa prostě neobejde. A tak nyní řeším co to všechno obnáší.
Takové ty věci jako je očkovací průkaz a čip a tak dále to nepotřebuji vědět, majitel psa po zahraničí běžně cestuje, takže tyto věci má zvládnuté.

Mě zajímá pes versus loď. (velikost psa je střední)

1) musí mít pes záchranou vestu?
2) musím tam natáhnout na relingy sítě?
3) nevíte kam ten pes chodí na záchod???
4) musí být pes v crewlistu???

Jakékoliv zkušenosti vřele uvítám.

Díky
Lucifer
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lucifer » čtv úno 16, 2012 12:07 pm

Psi máme dva malé, na lodi je máme sice jen na Slapech, plutí zvládají v pohodě, většinou to celé prospí. Záchranné vesty jsme jim pořídili, mají je pořád na sobě a to hlavně z důvodu, že v případě upadnutí do vody se dají v pohodě za ucho na hřbetu vytáhnout z vody (také je tak občas přenášíme - na břeh, do člunu apod.)
V lodi je třeba mít misku s vodou nebo jim ji pravidelně nabízet, jídlo totéž. Venčení je třeba konat na břehu, tzn. alespoň 2x denně vyvézt nebo vyvést na břeh.
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 18

Příspěvekod Martin88 » čtv úno 16, 2012 12:28 pm

Omlouvám se předem,že moc neporadím,ale otázka č.3 je výtečná.
Po dni plavby už budeš nejspíš vědět i odpověď :lol: :lol: :lol:

Snad bude ten pes tzv. naháč, protože normálně se už tak vyskytují na lodi v průběhu plavby různé chlupy,
ještě ty ze psa by mě chyběly :mad:
david
moderátor
Reputace: 232

Příspěvekod david » čtv úno 16, 2012 12:50 pm

Pes na palubě je další člen posádky k ničemu, pouze vyrábí bordel.
Jeden čas jsem ho na palubě měl, kvůli dceři. Taky se bez něj neobešla. Já teda snadno. :whist:
Vestu neměl, uměl plavat. Naučil jsem ho doplavat si na břeh za účelem vykonání potřeby. Hupnul z bádeplata do vody a až se proběhl, zas se sám vrátil. Když se náhodou nevracel, stačilo nastartovat a přilít jak dělová koule. Taky jsem ho naučil couvat, když jsme se potkali na ochoze proti sobě.
Pokud nejsi psofil, tak se tomu vyhni.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 41

Příspěvekod Ozzie » čtv úno 16, 2012 1:01 pm

No ochranári zvierat by boli z teba nadšení David. Naučiť psa cúvať to nie je vôbec jednoduché :mad:
david
moderátor
Reputace: 232

Příspěvekod david » čtv úno 16, 2012 2:23 pm

Ozzie píše:No ochranári zvierat by boli z teba nadšení David. Naučiť psa cúvať to nie je vôbec jednoduché :mad:

pche, to by ses divil.
ocas používal k navigaci - jel s ním po boku kajuty. Jednou šel po opačný straně, ocas dal blbě a vykoupal se.
Fourwinns
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Fourwinns » čtv úno 16, 2012 2:38 pm

Pes na palubě? Nic moc. Za plavby si ani nesedne, nosíš ho na loď a z lodě, na záchod jedině na břeh, má oblibu v požírání těch nejsmrdutějších leklých ryb a ještě se v nich vyválí. Já bych ho dal k sousedům na hlídání
ondra
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 3

Příspěvekod ondra » čtv úno 16, 2012 3:17 pm

david píše:Pes na palubě je další člen posádky k ničemu, pouze vyrábí bordel.
Jeden čas jsem ho na palubě měl, kvůli dceři. Taky se bez něj neobešla. Já teda snadno. :whist:
Vestu neměl, uměl plavat. Naučil jsem ho doplavat si na břeh za účelem vykonání potřeby. Hupnul z bádeplata do vody a až se proběhl, zas se sám vrátil. Když se náhodou nevracel, stačilo nastartovat a přilít jak dělová koule. Taky jsem ho naučil couvat, když jsme se potkali na ochoze proti sobě.
Pokud nejsi psofil, tak se tomu vyhni.

Náš pes mi pomáhá, hlavně při odplouvání. :D

Obrázek
Naposledy upravil(a) ondra dne čtv úno 16, 2012 6:14 pm, celkem upraveno 1 x.
bozakafka
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bozakafka » čtv úno 16, 2012 5:28 pm

Poznal jsem spoustu námořníků sa kučema na palubě, ale je to strašný, mám pocit že se pes více trápí než posádka. My jsme měli na palubě kocoura Trima a to je jiná liga.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 177
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv úno 16, 2012 7:01 pm

Ano, už se to tu dost probíralo..

Je to otázka jaký pes (plemeno) a jakou má povahu. Je to jako s lidma, co jednomu nesvědčí, druhý si pochvaluje.
Dotyčný by sám měl vědět co bude pro psa lepší, odloučení, nebo plavba. Každý pes (i člověk) jedno i druhé různě snáší...

My problém žádný nemáme, spíše naopak...

1) musí mít pes záchranou vestu? ne nemusí
2) musím tam natáhnout na relingy sítě? je to lepší, přeci jen se nemá jak nečeho chytit a může spadnout (zpravidla se to i stane)
3) nevíte kam ten pes chodí na záchod??? no tam kde se mu to líbí.... :whist: (někteří to umí na lodi, ale většina to považuje za svůj prostor k bydlení a hledají něco jiného, tedy nutno přizpůsobit plavbu a alespoň 2x za den přistát u břehu...
4) musí být pes v crewlistu??? ne, nemusí. Ale zkus to a pak nám napiš jak to dopadlo... ;)
bozakafka
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bozakafka » čtv úno 16, 2012 7:23 pm

Libore naprostý souhlas, teď se zrovna o tomto tematu bavíme s Ráďou a ta jasně říká pes musí běhat. Nerozumíme lidem kteří trápí zvířata dlouhýma plavbama, tedy pokud to není papouch. My jsme našeho kocoura oplakali, ale na lodi při plavbě nebyl FU FU a tak se ho nakonec ujali po dvou letech jiní lidi a my jsme se slzami v očích odpluli bez něho. potíž byla v tom že to byl divoký kocour a nebyl s námi od narození, totiž my jsme ho našli polomrtvého v popelnici a fakt je ten že to byl vděčnej parchant. často se nám po něm stýská. za život jsem měl dost psů, ale nikdy by nedosáhli charakteru trima.....
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 39

Příspěvekod geus » čtv úno 16, 2012 7:53 pm

Jak psal David pes je součást posádky. Takže můj je kormidelník a musí dodržovat pravidla jako ostatní.Obrázek

Uploaded with ImageShack.usObrázek Já jsem s ním plul 15 dni z Holandska. Někdy to bylo oživot tahat takový tele na molo či na šíf za silného proudu. Ano musí se počítat s tím ,že 3 krát deně se musí kotvit. Pes se na lodi mílo vydělá. to už musí mít fakt dost vesta je dobrá já jí nemám,ale jednou mi spadle mezi loď a molo kde byl bordel větve a vytáhnout jen za obojek byl zážitek. Ten pes už nevěděl co se děje byl splašený. Jinak ten můj se na loď těší je tam vždy první
Pavel63
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 44

Příspěvekod Pavel63 » čtv úno 16, 2012 8:13 pm

Pokud někdo chcete tahat psa na loď a nemít ji plnou chlupů, pořiďte si Jorkšíra. Ten na rozdíl od jiných psů je poměrně malý a hlavně nepelichá. Máme našeho Dastíka 2 roky a doma nepoznám, že je někde nějaký chlup, protože má vlasy (je nutné ho občas stříhat), které nemění v zimě a v létě. A doma mám problémy s vlasy hlavně od mladšího syna, který má vlasy asi 50 cm ...

Pavel.
morhen
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod morhen » čtv úno 16, 2012 9:03 pm

Ještě nežli napíši do charterovky, nevíte kolik orientačně chtějí za pronájem sítě na relingy? A koli si účtují za psa na palubě?
Asi to budu muset nějak pořešit. Sám psa nemám, tak si to neumím ještě zcela představit...
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 39

Příspěvekod geus » čtv úno 16, 2012 9:27 pm

Ještě jednu příhodu se psem.Známej si šel v noci asi ve 2h ven z lodi zakouřit a ulevit. Ale když chtěl zpět do lodi tak ho můj hafan nepustil. asi do 5ti do rána ležel na palubě . Takže záleží co je to taky za rasu. Kdo psi rád nemá tak to bude snášet špatně. Někomu vadí chlupy jinému ,že třeba jí z hrnce od oběda atd. Ale za to se člověk nemusí moc bát ten hafan je lepší jak alarm
Fourwinns
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Fourwinns » čtv úno 16, 2012 11:28 pm

Radím ti dobře. Nech psa doma. Pokud to není vyloženě vodomil a loděmil, tak to bude horor.
morhen
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod morhen » pát úno 17, 2012 7:20 pm

...tak chteji 100EUR za psa...
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 18

Příspěvekod Martin88 » pát úno 17, 2012 8:19 pm

Kdyz to kilo majitel psa zaplati,tak je tento problem vyresen ;) a budes resit dalsi :lol: :lol: :lol: :?
Batcheeba
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Batcheeba » sob úno 18, 2012 5:46 pm

Ostatní členové posádky jsou s dotyčným spřízněni a ten pes jim vadit nebude?
Karlos2
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 62
Kontaktovat uživatele:

Pes

Příspěvekod Karlos2 » pon čer 25, 2012 12:10 pm

Zdravím Libore,
před 5 léty se tady diskutovalo o psu na palubě. Pak už nic, nikdo se na toto téma neptal?Máme už dlouho dopředu zamluvenou malou plachetnici, na 14 dní. Tam jedeme už za 3 týdny. Do minulého pátku bylo naplánováno vše jak mělo. Teď v sobotu, po nevinné návštěvě děčínského útulku, máme nového psa. Je to ořech, menší, ale z doporučen od zkušených jsem si vybral: i když bude manželka a dítě brečet (jsou do něj čerstvě zamilovaní) tak NEBRAT. Nikdy na moři nebyl, vzali jsme ho akorát v neděli na malou projížďku po Labi do Žernosek, to jakž takž přežil, ale vodu rád nemá, to jsme zjistili.
I když budou 2/3 rodiny žebrat, tak NEBRAT - je to tak ? Prosím o radu. Děkuji. Karlos.

OPRAVA: ŠPATNĚ JSEM SE KOUKAL A NEDOČETL DO KONCE, PARDON. PO DRUHÉM ČTENÍ JSEM DOSPĚL K NÁZORU, ŽE OŘECH ZŮSTANE DOMA.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 177
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon čer 25, 2012 12:52 pm

To je ryze individuální, jako u lidí.
Že nemusí pes vodu neznamená že loď ne.
Máme 2 psy stejné rasy. Mladý je potomek toho staršího.
Jeden vodu nic moc a když tak jen po břicho. Druhý jakkoliv.

Více než voda vidím spíše zvážit otázku - jaká bude okolní teplota a přísun tekutin. S tímto se jim bojuje hůř v jižních šířkách a vysokých teplotách.

Takže je to jen na uvážení majitele.

Já soudím takto - kde mu bude líp...S námi, nebo někým jiným? Pokud není nikdo z blízkých na hlídání, tak raději s námi. Odloučení nesou špatně.

Pokud zůstává někdo z nejbližší rodiny doma, tak zůstávají i psy, kde je jim přirozeně lépe, než na lodi...

Zpět na