halladin píše:Ano to modré je protiskluz, ale na to, co je jak udělané se mě neptejte. Já tu loď poprvé uviděl v neděli dopoledne, a ten prodávající ji měl krátce, a nikdy s ní nejel. I ti, kdo mu ji prodali na tom nikdy nejeli - prostě ji zdědili ( údajně).
Spouštění se skoro změnilo v horor,Protože spouštěcí ploutev nebyla zajištěna, na svém místě v trupu byla schována jen díky tomu, že otvor v kýlu spočíval na vozíku.
jakmile došlo k posunu dozadu, ploutev vypadla, a zaklínila se mezi dvě příčné části vozíku. Navíc se zaryla ( ta ploutev ) do dna.
Po delším špekulování, svlečení do trenýrek ( ta voda byla všechno, jen ne teplá) se došlo k řešení : Za podvozek se směrem do vody přivázalo lano, zavolal se místní záchranářskej motorák, ( na fotce) a ten celej vozík zatáhl hlouběji, až se kýl díky tomu , že loď plula uvolnil. Následovalo odtažení do volné kóje u mola. (Mimochodem , "parkovné" nepříjemně připomíná drahotu.) Takže loď má namontovanej stěžeň, ráhno, kormidlo, zbývá nasadit plachty a vyplout.
Potkal jsem tam pacienta - jachtaře , který se během našeho "snažení" vrátil se svou lodí do přístavu. Poprosil jsem ho, aby nás na naší "nové" lodi provezl - odmítl. Řekl , že sám měl problém doplout zpátky na motor, vítr odhadl na 60 km/ hodinu. A nedoporučil vyplout
Fakt je, že vlny byly na jezeře vysoké skoro metr......
Takže první jízde mě teprve čeká - o příštím víkendu. Musím někoho sehnat - já naposledy plachtil asi před 7 nebo 8 lety s kadetem.
na mlynech je to stejny jako na balatonu, kdyz fouka spravny vitr, tak jsou vlny jak na mori, ideal je SZ vitr, to pak clovek pri klidnem a pohodovem vypluti z kotviste nafasuje na kose u vyjezdu ze zatoky facku jak od vln (pri SZ byvaji IMO nejvetsi), tak od vetru
... pred mesicem mel to stalo kompletni kormidlo, predminule kdyz sem tam byl, tak to byl dle pana na recepci steh na jedne okruhovce.
vitr odhadl spatne, graf z nedele, ale zive si dokazu predstavit jak to vypadalo

Protože spouštěcí ploutev nebyla zajištěna, na svém místě v trupu byla schována jen díky tomu, že otvor v kýlu spočíval na vozíku.
) se došlo k řešení : Za podvozek se směrem do vody přivázalo lano, zavolal se místní záchranářskej motorák, ( na fotce) a ten celej vozík zatáhl hlouběji, až se kýl díky tomu , že loď plula uvolnil. Následovalo odtažení do volné kóje u mola. (Mimochodem , "parkovné" nepříjemně připomíná drahotu.) Takže loď má namontovanej stěžeň, ráhno, kormidlo, zbývá nasadit plachty a vyplout.

). Příště už nic neberu