Nové Mlýny III

Popis zajímavých míst na českých vodách

Moderátoři: Pepa, david, vilma

simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 1

Re: Protiskluz

Příspěvekod simon » úte zář 11, 2007 3:25 pm

halladin píše:Ano to modré je protiskluz, ale na to, co je jak udělané se mě neptejte. Já tu loď poprvé uviděl v neděli dopoledne, a ten prodávající ji měl krátce, a nikdy s ní nejel. I ti, kdo mu ji prodali na tom nikdy nejeli - prostě ji zdědili ( údajně).

Spouštění se skoro změnilo v horor, :shock: Protože spouštěcí ploutev nebyla zajištěna, na svém místě v trupu byla schována jen díky tomu, že otvor v kýlu spočíval na vozíku.
jakmile došlo k posunu dozadu, ploutev vypadla, a zaklínila se mezi dvě příčné části vozíku. Navíc se zaryla ( ta ploutev ) do dna.
Po delším špekulování, svlečení do trenýrek ( ta voda byla všechno, jen ne teplá ;-) ) se došlo k řešení : Za podvozek se směrem do vody přivázalo lano, zavolal se místní záchranářskej motorák, ( na fotce) a ten celej vozík zatáhl hlouběji, až se kýl díky tomu , že loď plula uvolnil. Následovalo odtažení do volné kóje u mola. (Mimochodem , "parkovné" nepříjemně připomíná drahotu.) Takže loď má namontovanej stěžeň, ráhno, kormidlo, zbývá nasadit plachty a vyplout.
Potkal jsem tam pacienta - jachtaře , který se během našeho "snažení" vrátil se svou lodí do přístavu. Poprosil jsem ho, aby nás na naší "nové" lodi provezl - odmítl. Řekl , že sám měl problém doplout zpátky na motor, vítr odhadl na 60 km/ hodinu. A nedoporučil vyplout
Fakt je, že vlny byly na jezeře vysoké skoro metr......
Takže první jízde mě teprve čeká - o příštím víkendu. Musím někoho sehnat - já naposledy plachtil asi před 7 nebo 8 lety s kadetem. :oops:

na mlynech je to stejny jako na balatonu, kdyz fouka spravny vitr, tak jsou vlny jak na mori, ideal je SZ vitr, to pak clovek pri klidnem a pohodovem vypluti z kotviste nafasuje na kose u vyjezdu ze zatoky facku jak od vln (pri SZ byvaji IMO nejvetsi), tak od vetru :) ... pred mesicem mel to stalo kompletni kormidlo, predminule kdyz sem tam byl, tak to byl dle pana na recepci steh na jedne okruhovce.

vitr odhadl spatne, graf z nedele, ale zive si dokazu predstavit jak to vypadalo :)
halladin
vytrvalý návštěvník
Reputace: 2

Odhadl špatně - já se ho ptal mezi desátou a jedenáctou

Příspěvekod halladin » úte zář 11, 2007 3:37 pm

takže odhad byl docela správnej i podle grafu.
Simone, fotky už odešly.
halladin
vytrvalý návštěvník

Příspěvekod halladin » pon črc 07, 2008 8:58 pm

Na Nových mlýnech III je nová loď -motorová barkasa Pálava

Bývala to celnická loď v Hamburku, , vyrobená v roce 1952. Váží asi 20 tun.
Majitelé - břeclavská firma - s ní zatím provozuje dopravu mezi kempem Mars v Šakvicích, a kempem v Dolních Věstonicích.
Ale prý by rádi jezdili mezi všemi vesnicemi kolem třetí nádrže - foto - Pálava
ludwisse
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod ludwisse » stř črc 30, 2008 1:20 pm

Zdravím všechny novomlýnčáky. Tak jsme byli v neděli zatížit ten jediný půjčovací katamarán co jim tam zbyl funkční. Jezdili jsme na tom 3 borci nad metrák a 50kg přítelkyně. Dokonce jsme to ani nepotopili :-) Doufám, že brzo bude opravenej ten druhej kat a budeme s kamošama závodit kolem stromu. Kdyby aspoň trochu foukalo tak bych jel i dnes odpoledne:-) Není tady někdo kdo by mě třeba vzal na okruhovku nebo jachtici? Musím trénovat na Chorvatsko :-) Doufám, že se tam letos dostanu na nějakou tu Bavárku. Mějte se všichni fajn. Ahoj Ludwisse
ludwisse
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Krvavá voda

Příspěvekod ludwisse » pát srp 01, 2008 10:17 am

Takže dnes bude na mlýnech krvavá voda. Budu učit suchozemské krysy plachtit. Kéž by to někdo naučil mě :-) Takže dnes 14:00 na YC Dyje :-) Kdo se chce zasmát tak je zvaný
simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod simon » pát srp 01, 2008 5:22 pm

ja budu az v nedeli ;(
ludwisse
návštěvník fóra
návštěvník fóra

víkend

Příspěvekod ludwisse » pon srp 04, 2008 12:29 pm

Tak nakonec jsme plachtili i v pátek i v neděli. Někdo s Hobiem mě tam pěkně dával, jsem neměl šanci :-) Prý tam někdo bude prodávat Hobie 16. Je takovej žlutej a má na sobě nálepku z Michiganu. Nemáte někdo kontakt na majitele? Asi bych do toho i šel.

2 Simon: Včera jsi tam byl? Ti co se motali kolem těch GO katamaránů jsme určitě byli my.
simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Re: víkend

Příspěvekod simon » pon srp 04, 2008 2:08 pm

ludwisse píše:Tak nakonec jsme plachtili i v pátek i v neděli. Někdo s Hobiem mě tam pěkně dával, jsem neměl šanci :-) Prý tam někdo bude prodávat Hobie 16. Je takovej žlutej a má na sobě nálepku z Michiganu. Nemáte někdo kontakt na majitele? Asi bych do toho i šel.

2 Simon: Včera jsi tam byl? Ti co se motali kolem těch GO katamaránů jsme určitě byli my.

nakonec ne .... o catu na prodej nevim, vim o jedne "420" na prodej :)
jsekera
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 5

Příspěvekod jsekera » úte srp 05, 2008 9:46 am

ahoj jedu na vikend na yc dyje a rad se potkam s nekym s jachting.info, mam na III-ce takovou malou kajutovečku, a budu tam sám což pro mě znamená vyplutí jen za velice příznivých podmínek, bo nemám ani rolfok ani výtahy v kopkitu. pokud se tam budete nekdo vyskytovat, rád vás uvítám na palubě.
sek.
simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod simon » úte srp 05, 2008 9:50 am

mmch nemate nekdo mapu 3. (a klidne i 1. nadrze)? zajima me hloubka a vyskyt stromu/parezu
jsekera
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod jsekera » úte srp 05, 2008 10:06 am

žádná neexistuje ale průměrná hloubka se pohybuje kolem 4m, v místě bývalého koryta dyje až 10.
co se týká výskytu stromů a mělčin( na ty si místní jachtaři stěžují mnohem víc než na stromy) je to spíš o metodě pokus omyl- já to tak aspoň řeším ale snažím se takovou mapu vyrobit- když to jde tak jezdím s GPS a snažím se nebezpečná místa označit a poté přenést do mapy
jsekera
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod jsekera » úte srp 05, 2008 10:11 am

fakt je, že jsem s tím teprve v začátcích a mám zmapovanou zatím pouze malou část.
s mělčinama je problém v tom, že se pravděpodobně časem mění jejich poloha, pak tam ještě jsou u hráze s druhou nádrží pilíře starého mostu a to ne málo a ne moc hluboko- těch bych se bál nejvíc- beton je beton :-(
jsekera
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod jsekera » úte srp 05, 2008 10:17 am

stromy a pařezy jsou z toho všeho tím nejnenším nebezpečím, protože v naprosté většíně vyčuhují nad hladinu.
podle toho co říkali staří klubeři tak napouštění trojky proběhlo bez jakékoli úpravy terénu co se např káceni a mýcení týče což je opravdu škoda, protože je tím trochu omezeno vlutí do určitých oblastí(alespoň pro mě s pevným kýlem)
halladin
vytrvalý návštěvník

Příspěvekod halladin » úte srp 05, 2008 3:53 pm

jsekera píše:ahoj jedu na vikend na yc dyje a rad se potkam s nekym s jachting.info, mam na III-ce takovou malou kajutovečku, a budu tam sám což pro mě znamená vyplutí jen za velice příznivých podmínek, bo nemám ani rolfok ani výtahy v kopkitu. pokud se tam budete nekdo vyskytovat, rád vás uvítám na palubě.
sek.

Jak se jmenuje Tvoje loď ? Možná kouknu...
jsekera
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod jsekera » úte srp 05, 2008 4:43 pm

loď se jmenuje ORA a stojí v druhém ježku vedle krasavice jménem blue lagune.
je to lomená šarpie, přestavba na kajutovku někdy v roce 1958, stavitel bohužel neznámý, já jsem ji koupil jako vrak, stála v praze několik let na suchu, úplně odstrojená, loni jsem na ní dělal tři měsíce v podstatě v kuse, bez jakýchkoliv předchozích zkušeností s podobnými opravami (aspoň jsem nebyl zatížený předsudky ani hrubou představou do čeho se to vlastně pouštím:-) ) , ale asi to tak zlý nebylo, protože už mi druhou sezonu slouží v podstatě bez nutnosti jakýchkoli zásahů vyjma běžné údržby a výměny stěžně, který jsem loni zlomil v závodě kajutovek. Není to nic moc, velice skromná lodička, ale mám ji rád. Mrkni, uvidíš.
ludwisse
návštěvník fóra
návštěvník fóra

sobota 9.8.2008

Příspěvekod ludwisse » pon srp 11, 2008 4:50 pm

Poslušně hlásím, že v sobotu 9.8.2008 bylo na mlýnech super počasí. Kolem třetí odpoledne nám foukalo kolem 11m/s a vlny jak na moři. Za 6 hodin na tom plastovým GO catu jsem toho měl hodně plný zuby. Stálo mě to TYTN II, centrál od auta a knížku Plachty (všechno durch mokrý - i když to bylo zabalený - asi dírka :D ). Příště už nic neberu :-) Kámoše ke břehu dotahovali záchranáři, nějak mu to nekřižovalo jenom na kosatku :-) Už bych pomalu chtěl upgradovat na nějaký spolehlivější a trimovatelnější plavidlo. Nevíte někdo o nějakým Hobie-cat? Ahoj Ludwisse
ivik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod ivik » úte srp 12, 2008 8:55 am

Ahoj,
A nevíš prosím, jestli mají spravený už ten druhý katamarán v YC Dyje?

Díky
Cunas
nováček na fóru
nováček na fóru

Druhý katamrán

Příspěvekod Cunas » úte srp 12, 2008 4:06 pm

Ahoj, ten druhý mají 100% spravený.. jsem ho s ludwissem a kamošem spravil ... no a pak mě s kamošem museli tahat do přístavu.. :) Asi si o tom fakt něco přečtu... ale jinak 11m/s... fakt sííla... :)
simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Re: Druhý katamrán

Příspěvekod simon » stř srp 13, 2008 8:42 am

Cunas píše:Ahoj, ten druhý mají 100% spravený.. jsem ho s ludwissem a kamošem spravil ... no a pak mě s kamošem museli tahat do přístavu.. :) Asi si o tom fakt něco přečtu... ale jinak 11m/s... fakt sííla... :)

sem sledoval tvuj boj s vetrem .... z mola :)
jsekera
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod jsekera » čtv srp 14, 2008 9:02 pm

to simon: tak s tou mapou jsem trochu kecal :-) , resp. to byla nevedomost, nakonec jsem se dostal k informaci, že mapa dna už existuje, snad bych ji měl v dohledné době získat, až to bude, tak naskenuju a dám sem k dispozici.
P.S.: s tím hobíkem vás táhli kolegové z vodní záchr.služby a je to jen náhoda, že jsem na tom člunu neseděl taky, protože jsem měl zrovinka taky službu- seděl jsem před stanicí když pak přišel ten tvůj kolega zaplatit za odtah :-). škoda, kdybych věděl, že se tam vyskytuješ mohl jsem ti aspoň ukázat průběžný výsledek mého mapování překážek v plavbě. tož třeba příště, teď jedu na 14dní do turecka, ale poslední víkend v srpnu budu zase na jachtecu, tož se kdyžtak poptej na dr.sekeru,měl bych tam být od pátku do neděle, můžem se na to mrknout.
jsekera
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod jsekera » čtv srp 14, 2008 9:08 pm

su nepozorný čtenář, to P.S. bylo vlastně spíše pro ludwise, aspoň ta první část, zbytek už po simona tož si to chlapci nějak přeberte......... :-)
ludwisse
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod ludwisse » sob srp 23, 2008 5:28 pm

Hele, hele. To bylo spíš na Čuňase ne? Já jsem se vrátil na plachty. To Čuňas byl nalepenej na protějším břehu :-)
jsekera
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod jsekera » pát srp 29, 2008 9:04 pm

uz su zpět, na mlýny to tenhle víkend nevidim,
moc poviností :? :x :shock: :cry:
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

jen informace k Novým Mlýnům

Příspěvekod pecho » pát lis 07, 2008 9:53 am

To jsem vyšmouloval na webu volny.cz, tak jen pro informaci.

Ministerstvo musí znovu rozhodnout o hladině nádrže Nové Mlýny

Ministerstvo zemědělství musí znovu vynést důležité rozhodnutí o revizi manipulačního řádu vodního díla Nové Mlýny, a tedy především o výši hladiny jednotlivých nádrží. Vyplývá to z usnesení Nejvyššího správního soudu (NSS), který ve čtvrtek bez veřejného jednání zamítl kasační stížnosti ministerstva a státního podniku Povodí Moravy. ČTK to zjistila z úřední desky.

Rozhodnutí je součástí mnohaleté pře úřadů, vodohospodářů a ekologů o výši hladiny a způsob využití Nových Mlýnů. Na vodní dílo nebude mít verdikt správního soudu bezprostřední vliv. Výše hladiny střední a dolní nádrže se totiž nyní řídí předběžným opatřením krajského úřadu z února 2007, připomněla mluvčí správního soudu Sylva Dostálová.

Podle předběžného opatření musí Povodí Moravy udržovat hladinu na kótě 170 metrů nad mořem. Stejnou výši dlouhodobě prosazuje i ministerstvo zemědělství. Ekologové to kritizují a tvrdí, že příliš vysoká hladina ničí vzácné mokřady kolem nádrží. Požadují snížení na kótu 169,5 metru. Rozdíl ve výškách představuje plochu několika desítek hektarů, uvádí Ekologický právní servis na svých stránkách.

Kasační stížností se ministerstvo společně s Povodím Moravy bránilo proti rozsudku Městského soudu v Praze z letošního června, který z procesních důvodů na podnět ekologických aktivistů zrušil rozhodnutí ministerstva z března 2005 o revizi manipulačních řádů. Ministerstvo se tak znovu ocitá ve stejné pozici jako v roce 2001, kdy mělo poprvé za úkol posoudit odvolání proti novým manipulačním řádům připraveným Okresním úřadem v Břeclavi.

Nejvyšší správní soud už jednou vynesl obdobné rozhodnutí. "Nyní tedy bude muset ministerstvo zemědělství o odvoláních proti rozhodnutí okresního úřadu rozhodnout potřetí," podotkla Dostálová. Argumentace nynějšího verdiktu správního soudu není známá, NSS ještě jeho text nezveřejnil.

Ve sporu proti sobě dlouhodobě stojí ochranáři a vodohospodáři. Ekologové tvrdí, že hájí lužní vegetaci a umělé ostrovy, jež měly sloužit jako hnízdiště pro vzácné ptáky. Argumenty vodohospodářů jsou hlavně výroba elektrické energie a zemědělské závlahy. Spor již měli na stole i ústavní soudci a ombudsman.

Pošli TiskniČTK, 7.11.2008

:? Zdraví Pecho
simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod simon » pon lis 10, 2008 11:07 am

pul metru je i celkem dost ... zamysleny nakup hloubkomeru dostava velmi konkretni rozmery :)

Zpět na