Cestovní doklad a dítě
Moderátoři: MARIS, Pepa, vilma
- vektor
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Cestovní doklad a dítě
Ahoj, moc to sem nepatří, ale přece .... Včera jsem si byl vyzvednout rodný list mladýho Ondřeje s tím, že začnu řešit jeho pas. V první řadě, zápis dětí do pasu rodičů je zrušen (ale na mvcr píší že budou zápisy obnoveny od 3/08 ?). Že dám žádost o vydání pasu, uřednice s milým úsměvem dodala, že potřebuji potvrzení o státním občanství, při vydání prvního cestovního dokladu ..... Potvrzení vydají do 60!!!!! dní, no prý snad dříve + nejméně 14 dní na vydání pasu ...... to mi dává, že 22.9. na moře vyrazím asi bez nejmladšího..... Nenapádá někoho něco? Dík
Re: Cestovní doklad a dítě
vektor píše:Ahoj, moc to sem nepatří, ale přece .... Včera jsem si byl vyzvednout rodný list mladýho Ondřeje s tím, že začnu řešit jeho pas. V první řadě, zápis dětí do pasu rodičů je zrušen (ale na mvcr píší že budou zápisy obnoveny od 3/08 ?). Že dám žádost o vydání pasu, uřednice s milým úsměvem dodala, že potřebuji potvrzení o státním občanství, při vydání prvního cestovního dokladu ..... Potvrzení vydají do 60!!!!! dní, no prý snad dříve + nejméně 14 dní na vydání pasu ...... to mi dává, že 22.9. na moře vyrazím asi bez nejmladšího..... Nenapádá někoho něco? Dík
rychly pas mi delali pro dceru do dalsiho uredniho dne. ale je jen na 1 rok a je drazsi.
Potvrzeni pro dceru o statnim obcanstvi dali manzelce na urade hned, teda na pockani, jsme Praha-zapad. No a pas trval tri tydny. Muzes mit i ten zrychleny pas, ale ten ted plati pouze pul roku.
Nicmene - a ted vazne nevim zda se nepletu, ale staci zavolat na pasove oddeleni - od zari by se meli nechat dat deti zase zapsat do pasu.
A druha varianta- do Chorvatska muzes na OP - nech si napsat dite tam - to by mohlo stacit ne?
Kazdopadne hodne stesti.
Nicmene - a ted vazne nevim zda se nepletu, ale staci zavolat na pasove oddeleni - od zari by se meli nechat dat deti zase zapsat do pasu.
A druha varianta- do Chorvatska muzes na OP - nech si napsat dite tam - to by mohlo stacit ne?
Kazdopadne hodne stesti.
- vektor
- návštěvník fóra
včera jsem byl podat žádost na kr. zast. úřadě v Brně na vydání osvědčení o státním občanství ČR. Bohužel je pravda, že při vydání prvního pasu se opravdu potvrzení vyžaduje ..... a opravdu trvá vydání 30 dní .... no paní byla celkem chápavá a snad i čokoláda pomohla ..... prý do čtrnácti dnů se můžu zastavit (na počkání ani náhodou!!!!), běžně posílají poštou .... vydání pasu už pak bude sranda
na občanku bych nejel a myslím, že zapsat tam dítko by trvalo taky nějaký pátek ....

- Martek
- návštěvník fóra
Cestovní doklad a dítě
Ahoy, hodně záleží na přístupu úředníků, protože jsem něco podobného řešil před nedávnem. Na pasovém oddělení mi úřednice vysvětlila, že "osvědčení o státním občanství"vydávají krajské úřady. Zavolal jsem tam a asi jsem narazil na milou a chápavou paní, protože následující den dopoledne jsem se tam zastavil a potřebné osvědčení jsem si odpoledne vyzvedl. V našich končinách je to dle mého názoru nevídané, ale jde to. A cestu do Chorvatska bych také jen na OP neriskoval.
tady je jeden odkaz, který to řeší se všemy doklady http://www.lode.cz/re/clanek.php?rub=10&ID=623
- Bilardos
- aktívní jachtař
- Reputace: 4
mirinekk píše:Ahoj všem, jeden krátký dotaz. Za měsíc cestujeme s 6 měsíční dcerkou do HR. Jedeme přes slovensko a Maďarsko. Přítelkyně jede na OP kde je malá napsaná. Bude to na cestu do HR stačit, nebo si ji musím nechat zapsat do pasu? Tedy jestli to ještě dělají.
tuším včera byl na tn.cz chat s nějakou konzulkou HR a pokud se dobře pamatuju, tak musí být v pase. Když tak si to tam zkus najít

- simon
- aktívní jachtař
- Reputace: 1
mirinekk píše:Ahoj všem, jeden krátký dotaz. Za měsíc cestujeme s 6 měsíční dcerkou do HR. Jedeme přes slovensko a Maďarsko. Přítelkyně jede na OP kde je malá napsaná. Bude to na cestu do HR stačit, nebo si ji musím nechat zapsat do pasu? Tedy jestli to ještě dělají.
ted sem volal na urad, pry kdyz neprijdu o pul ctvrte, tak je to na pockani ... OP + rodny list ditete s sebou + samozrejme pas