Děkuji za info,
Jirkabb
Moderátoři: vilma, Pepa, smike

.

Lachtan píše:Chorvatsko je úřednickopolicejní stát. EU je zatím jen úřednická federace. Myslím, že si ouřadové vyjdou vstříc a tedy bude vše možné.
Všetky štáty bývalej Rakúskej monarchie sú na tom podobne. Darmo, tomu sa hovorí kultúrne dedičstvo
bokal píše:Trochu nechápu ten nářek nad seznamem posádky,
jezdil jsem pár sezón se svou lodí, vypsat seznam při pořizování viněty přece zabere asi 5 minut,
když chci po dvou týdnech změnit posádku a loď popluje s druhou částí rodiny nebo přátel, tak jen dopíšu do seznamu další členy a na kapitanátu mi dají štempl. Mohu takto jezdit na jadran třeba 10-krát za rok. Mám svou loď pro svoji potřebu a své blízké.
A když už mám potřebu počtvrté změnit posídku, je tu řešení - koupím novou vinětu s novým senamem posádky.
Další využití lodě - to by jistě nebylo nezištně zapůjčení, takže výdělečná činnost. Netvrdím, že se takhle dá vydělat zajímavé peníze. Ale jednou je to pronájem a tak to je nutno brát.
Kdyby měli lidi rozum, a třeba tu svouji lodičku nenápadně pronajali třeba ještě 2x za sezonu nějakým známým apod., asi by se nic nedělo.
Jenže lidi rozum často nemají a zkoušeli to do krajnosti. Tedy veřejně nabízená pronájem načerno.
Sám jsem pozoroval, jak češi přijeli do kempu s nafukovacím člunem a skůtrem, trochu si pojezdili a pak to nabízeli za patřičný obnos k zapůjčení dalším turistům.
Zkuste u nás třeba načerno pronajímat chatu, jak dlouho to bude trvat, než to někomu bude vadit a pošle na vás finančák.
Baharis píše:Asi jiné legislativní řešení nenašli a ti "slušní" se s tím bohužel svezli.

Pri poslednim grilovani jeste resili jestli to ma cenu z hlediska penez. Nakonec tam odjeli se slovy "Mame na to a chceme to" A vo tom to je. Kolik lidi odjizdi na dovolenou s tim ze maji penize a nikomu nic nedluzi a dovolenou si opravdu uziji..... to je otazka.

, Označení kamenu a skal, plavebních drah na Baltu se asi nedá konkurovat v ničem, na Baltu je to nutnost, jelikož je místy i dosti mělko
. Celoroční kotvení v německu za 660 Euro asi komentovat nemá cenu, jen drobnost, je to kompletní cena i se službami a parkoviště na osob. auto... voda , elektřina, pračka atd vše v ceně...

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů