Navtex na mobil podruhé

Počasí je jednou z nejvíce sledovaných témat při plavbě. Vše kolem počasí a jachtingu.

Moderátoři: Pepa, smike, vilma

Toto téma / možnost mě:

velice zajímá, jsem ochoten pomoci
10
67%
zajímá, chci ale jen předpověď
4
27%
vůbec nezajímá
0
Žádná hlasování
zaujalo, ještě o tom budu přemýšlet
1
7%

Celkem hlasů: 15
Libor
bez hodnocení
Reputace: 174
Kontaktovat uživatele:

Navtex na mobil podruhé

Příspěvekod Libor » pát srp 24, 2007 10:17 am

Původně jsme chtěl reagovat na topic: navtex na mobil
Stylem: až to bude o něco levnější tak bych to asi vzal.
Teď mám v ruce vyúčtování za minulý měsíc.
WAP jsem použil jen v Chorvatsku, byl jsem na vodě sice 18 dní, ale počasí jsem přes WAP stahoval spíše ke konci pobytu, odhaduji to na max 8 - 9 dní po jednom stažení.
V kolonce Min/počet je 180 a stálo to 522,-Kč bez daně.

Ale teď jsem dostal nápad. Sice asi použitelný až v další sezóně. Ale byl by to další bonus tohoto webu.
Mohli bychom vytvořit skupinu dobrovolníků (nejsme všichni na vodě zároveň) a po zaregistrování ve spešl skupině, by ten co by "držel službu" (podle počtu členů - den až dva) rozeslal těmto členům požadovanou předpověď (někteří to takto praktikují přes rodinné příslušníky).

Nebo ideální by bylo to vše udělat automaticky, něco jako měl ve svých začátcích web radary.cz. Pro ty co neznáte, po registraci jste si nastavili region a pak vám chodili automaticky SMSky, když někdo něco z daného regionu poslal. Dnes už je myslím pohltil někdo velký a je to placená služba.

Nevím jak to měli udělané, zda by to šlo, bychom se museli zeptat našeho velkého vezíra jerryxe ;)

Vzhledem, k tomu, že by to bylo jednodušší než na radary.cz, vše jde centrálně, zprávy neposílají uživatelé, byla by možnost ukládat předpověď na jednu stránku (bez grafiky atd., něco takového jsem už viděl např. zde http://mrakoplas.arms.cz/ ) a pak jen zabezpečit nějaké automatické zaslání na zaregistrované mobily...

Očekávám Vaše názory k tomuto tématu. Zda je o to zájem, zda to využijete atd.
Myslím, si, že by to mělo být levnější než WAP a ztahování přímo z chorvatského DHMZ.
Achlamarin
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod Achlamarin » pát srp 24, 2007 11:34 am

Myslim ze je to dobry napad!
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » pát srp 24, 2007 12:16 pm

Ještě před odjezdem poslední psaní....
Není to o Navtexu, ale souvisí s počasím. Nějakou dobu mě v hlavě dřímá jeden nápad. Jen myšlenka, ketrá možná půjde rozvinout. Počasí úplně zadarmo.
Udělat na příští rok seznam účastníků/zájemců projektu, udělat rozpis služeb, třeba po týdnu a pak by každý z projektu dostával od službu konajícího denně předpověď počasí formou SMS pro jeho oblast. Zatím to funguje na bázi domluvy mezi dvojicemi. Jeden týden já tobě, druhý týden ta mě. Že Ficcusi ;) . Ale i s jinými jsem domluvený.
A máš to zadarmo!!! :crazy:

:oops: Nedodržel jsem základní pravidlo - přečíst si příspěvek pořádně. Omlouvám se, ale spěchám :oops:
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát srp 24, 2007 12:40 pm

Vžyť přesně to samé píši tady:
Mohli bychom vytvořit skupinu dobrovolníků (nejsme všichni na vodě zároveň) a po zaregistrování ve spešl skupině, by ten co by "držel službu" (podle počtu členů - den až dva) rozeslal těmto členům požadovanou předpověď (někteří to takto praktikují přes rodinné příslušníky).

Měl jsem jen na mysli, že to nemusí být jen dvojice...

Off topic - vypadá to o víkendu na dobré počasí na Hartě... ;)
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 149

Příspěvekod Denis » pát srp 24, 2007 5:19 pm

Nie je to zbytočné? Vo vysielačke hlásia základnú predpoveď každú chvílu a podrobnú predpoveď 3 x denne. Okrem toho v rádiu / je na každej lodi/ na VKV stanica Chorvatsko 1, tuším 86,1 dávajú podrobné správy pro pomorce, vždy na konci správ o 15.00, 16.00 a 17.00. Je to na prvých 12 hodín, na noc a na nasledujúcich 12 hodín, teda na druhý deň doobeda.
Význam by to malo asi v netradičných revíroch.
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » pát srp 24, 2007 8:09 pm

Denis píše: v rádiu / je na každej lodi/ na VKV stanica Chorvatsko 1, tuším 86,1 dávajú podrobné správy pro pomorce

No špatný nápad to není. Ne všichni jachtí v okolí Splitu.
No furt to má ten základní nedostatek, dostupnost signálu. :?
alffa
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát srp 24, 2007 9:27 pm

To all:
nejen dostupnost signálu je omezující.
V prvé řadě musí být na lodi příjímač VKV (ideálně vysílčka) a to já zatím nemám :(
No a pak je nemálo těch co plují na gumových člunech. A i jednodenní výlet by neměl být bez předpovědi počasí. ;)
Kdyby to pomohlo byť jednomu jachtaři, má to význam...
A plus ještě, takové zprávy je možné zasílat v češtině, jsou i tací co mají v jiném jazyku včetně chorvatštiny problém.... :hmm:
To jsou všechno důvody co mě vedly k tomu, abych se něčím podobným zabýval.
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » pát srp 24, 2007 10:02 pm

No já měl na mysli dostupnost signálu mobilního operátora.
O VKV bych se až tak nebál.
No každopádně by se o takové službě uvažovat dalo.
Zejména ohledně té češtiny.

Muselo by se to organizačně domyslet.
Za prvé by asi museli mít všichni karty jednoho operátora a to takového který umožňuje
posílání SMS internetovou bránou zdarma (kamkoli po světě).
Ty meteo hlídky by asi nemohl zajišťovat jednotlivec po dobu dvou dnů.
Musel by to být team, kde by se lidi střídali třeba po dvou hodinách.
Nebo prostě vachty, jako na lodi.
No za úvahu to každopádně stojí. :?
alffa
jerryx
Site Admin
Reputace: 87

Příspěvekod jerryx » pát srp 24, 2007 11:58 pm

ja jsem o necem takovem uvazoval uz cca 2 roky zpatky. dokonce mam nekde na disku
rozbor tohoto, nicmene k realizaci jsem se nedostal.
ono kdyz se v tom zacne clovek vrtat, delat si rozbor atd., tak zjisti, ze to sice jde (a to jsem
v pozadavcich sel mnohem dal 8)), ale je to casove narocne - a ten cas jsem na to ve finale
proste nenasel :-( (ale nikdy nerikej nikdy ;-))[hr]
k vyse uvedenym nazorum:
- ad alffovy vachty: tohle nikdy nebude fungovat, musi to byt ciste programovy, pokud mozno
bez zasahu. clovek se vam o to zadarmo nebude starat stale - mozna ze zacatku, ale drive
ci pozdeji ho to prestane bavit.
- ad free sms portaly: to je hodne nespolehlivy, musela by tam byt i volba predplacenych sms
(nicmene je to levne - rozhodne levnejsi nez wap)
- ad signal: ja jsem v hr se signalem nemel problem, obcas byl vypadek, ale jen v kajute ;-),
ale uprimne musim priznat, ze na mobil koukam vetsinou jen, kdyz kotvim
- jinak ja jsem mel pozadavky : pocasi, cely navtex, pocasi - model aladin (pro zavody)
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 149

Příspěvekod Denis » sob srp 25, 2007 8:55 am

K Alffovi: meteopredpoveď robia na 24 hod. prípadne na 12, teda každé 2 hod. posielať predpoveď je zbytočné.
Súhlasím s jerryxom že to musí byť automatizované, ja osobne by som sa toho ako dobrovolník nezúčastnil.
Libore, aj keď má niekto malý gumáček, tak musí byť dostatočne zodpovedný a predpoveď počasia si zabezpečiť. Ak je s gumáčkom na priváte, tak sa spýta domáceho čo bolo o počasí v televízii.
To rádio je úplne bezproblémové, signál je v šade. Chorvatsko 1 a 2 po celom území HR a ďaleko na more, predpokladám, že sa dá chytať aj v Taliansku. Miestne stanice sa dajú tiež chytať , vždy ich tam vybzukuje niekolko. Podstatne jednoduchšie ako predpoveď na mobil by bolo zostaviť slovníček chorvatských meteotermínov, prípadne aj anglických, talianskych, nemeckých španielskych.... V HR tiež treba poznať miestne názvy vetrov, úplne bežné je že nehlásia smer vetra podla kurzu, ale zahlásia že bude bora, burin, maestral a pod. Machri by to spracovali a každý kto ide na more by si to vytlačil.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » sob srp 25, 2007 10:42 am

Tak nějak pánové.
Samozřejmě automatické funkce jsou lepší.
V samotném úvodu jsem myslel 24 hod. předpověď , t.j. 1x denně pošlu SMS kamrádovi. Když to pošlu jednomu, můžu poslat i 10-ti.
No a to udělám podle služby 2x nebo 3x, 2 nebo3 dny. Pak to rozešle další. Může to být i po týdnu.
To jsem neviděl jako problém.
Free SMS brána uspoří náklad zasílajícímu. Ale i placené by to mělo, jít. Než se to spustí, web něco vydělá, tak na SMS snad bude.
Pokud to pojede samo tím lépe.
To jerryx
pokud budou další přidané funkce, tím lépe.
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » sob srp 25, 2007 2:35 pm

Tipuji že došlo k nějakému nedorozumění.

Denis píše: K Alffovi: meteopredpoveď robia na 24 hod. prípadne na 12, teda každé 2 hod. posielať predpoveď je zbytočné.

Kdepak že jí takto robia? Ve Splitu?
Pokud se to má omezit jen na Jadran, tak nemá cenu něco takového vůbec začínat.
To bych souhlasil s tebou Denisi, že je lepší trazistorák (za třista) a je vyřešeno. :hmm:
Pokud by to ovšem zahrnovalo celou kouli je situace zcela jiná (časový posun).
Pak by bylo nutné posílat SMS každou hodinu aby se obsáhlo těch 24hod.
To by asi jednočlenná vachta na dva dny těžko zvládala.
Proto jsem uvažoval (zdůrazňuji !!! UVAŽOVAL), o vícehlavé vachtě.
No třeba jsi silný a statečný, zvládl by jsi to sám. :clap:

Denis píše: Podstatne jednoduchšie ako predpoveď na mobil by bolo zostaviť slovníček chorvatských meteotermínov, prípadne aj anglických, talianskych, nemeckých španielskych.... V HR tiež treba poznať miestne názvy vetrov, úplne bežné je že nehlásia smer vetra podla kurzu, ale zahlásia že bude bora, burin, maestral a pod. Machri by to spracovali a každý kto ide na more by si to vytlačil.

Nic proti slovníčku, naopak je to dobrý nápad Denisi.
Vzhledem k této diskuzi je to ale úplně mimo mísu. Se zasíláním SMS to nemá nic společného.
Prostě :offtopic:

AUTOMAT:
jerryx píše:- ad alffovy vachty: tohle nikdy nebude fungovat, musi to byt ciste programovy, pokud mozno
bez zasahu. clovek se vam o to zadarmo nebude starat

Jó; to by byl ideál.
No nevím, kdo by takový soft vytvořil. Jerryxe si sice vážím ale obávám se že toto sousto by nebylo pro jednotlivce nýbrž pro team programátorů.
Kdo by to ale zaplatil to také nevím. Taková práce by nebyla za pár kaček.
Na to tento web (jak píše Libor) prostě vydělat nemůže.

Naopak trochu se obávám finančních problémů tohoto webu v normálním provozu.
Zatím všechno táhne Libor, což je do budoucna neúnosné.
Je to sice trochu :offtopic: ale řešit se to jednou bude muset.
Už je nás zde přes tisíc a web se začíná zpomalovat. To znamená další investice.
Že by byl Libor do nekonečna „Děda mráz“, to pochybuji.

Resumé:
Jak jsem byl tou myšlenkou původně nadšen, tak teď se mě to nejeví příliš reálné.
No nikdy, neříkám, nikdy. :?
alffa
jerryx
Site Admin

Příspěvekod jerryx » sob srp 25, 2007 6:32 pm

Denis píše: K Alffovi: meteopredpoveď robia na 24 hod. prípadne na 12, teda každé 2 hod. posielať predpoveď je zbytočné.

meteo se nedela na 24 hodin, tvrdim ze pri turistice je dobre mit dlouhodobou predpoved a
pak denni.
ovsem pri zavodech je nejlepsi model aladin - tj. kazde dve hodiny a jsou tam videt smery a
sily, ale hlavne pohyb.

alffa píše:Pokud se to má omezit jen na Jadran, tak nemá cenu něco takového vůbec začínat.
To bych souhlasil s tebou Denisi, že je lepší trazistorák (za třista) a je vyřešeno. :hmm:

nemyslim, ze to je tak jednoduche. vkv je hezka vec, ale kdyz treba budu v hr (tj.
v podstate furt na signalu), tak je pro mne mnohem pohodlnejsi mit zpravy na mobilu.
to se teda bavim o turistice. proste zjednodusene, kdyz se vzbudim, tak nez vyjedu tak se
uracim podivat na predpoved (ktera uz na me bude cekat ;-)) a pak se uvidi ...

alffa píše:Pak by bylo nutné posílat SMS každou hodinu aby se obsáhlo těch 24hod.
To by asi jednočlenná vachta na dva dny těžko zvládala.
Proto jsem uvažoval (zdůrazňuji !!! UVAŽOVAL), o vícehlavé vachtě.
No třeba jsi silný a statečný, zvládl by jsi to sám. :clap:

to neni ani o cetnosti, jde o to ze to budes delat furt a to proste nefunguje ...

alffa píše:
Denis píše: Podstatne jednoduchšie ako predpoveď na mobil by bolo zostaviť slovníček chorvatských meteotermínov, prípadne aj anglických, talianskych, nemeckých španielskych.... V HR tiež treba poznať miestne názvy vetrov, úplne bežné je že nehlásia smer vetra podla kurzu, ale zahlásia že bude bora, burin, maestral a pod. Machri by to spracovali a každý kto ide na more by si to vytlačil.

Nic proti slovníčku, naopak je to dobrý nápad Denisi.
Vzhledem k této diskuzi je to ale úplně mimo mísu. Se zasíláním SMS to nemá nic společného. Prostě :offtopic:

souhlasim, ale napad je to taky dobry ...

alffa píše:Jó; to by byl ideál.

paklize chces delat nejaky projekt a dopredu vis, ze to nebude ono, tak je to spatny projekt ;-)
tzn. musis chtit jen idealni veci :lol:

alffa píše:No nevím, kdo by takový soft vytvořil. Jerryxe si sice vážím ale obávám se že toto sousto by nebylo pro jednotlivce nýbrž pro team programátorů.
Kdo by to ale zaplatil to také nevím. Taková práce by nebyla za pár kaček.

jsem pocten (tvym vazenim :D)
jinac ono to neni tak slozity, aby to jeden nezvladnul (delal jsem mnohem narocnejsi veci),
ale problem je opravdu ve financich ...

alffa píše:Na to tento web (jak píše Libor) prostě vydělat nemůže.

tady bych, ale uplnej pesimista nebyl

alffa píše:Naopak trochu se obávám finančních problémů tohoto webu v normálním provozu.
Zatím všechno táhne Libor, což je do budoucna neúnosné.

zalezi na tom co povazujes za penize. vlastni provoz - doufam, ze mne libor neukamenuje -
neni nakladny (ale stejne to plati jen libor :-(), ale mnohem horsi je ta prace okolo, a je
jedno co to je za praci ... psani clanku, grafika, ...

alffa píše:Jak jsem byl tou myšlenkou původně nadšen, tak teď se mě to nejeví příliš reálné.
No nikdy, neříkám, nikdy. :?

plny souhlas, kdybych nesouhlasil, tak jsem to uz davno mel hotove :lol:
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » sob srp 25, 2007 8:30 pm

A resumé?
Necháme to plavat, nebo se o něco budeme do přiští sezóny snažit?

To jerryx
tvůj odhad fianční náročnosti?

web už něco v řádu stovek vydělal..nejsou to tisíce, ale stovky
Provoz není tak fianačně náročný jako ta práce kolem. Zatím to je 180,-Kč doména na rok a 50,-Kč měsičně za 1,5GB prostoru. Na 2 roky je to zajištěné.
A z vydělaných peněz můžu zajistit zatím další rok. Strýčka tedy věčně dělat nebudu :D
jerryx
Site Admin

Příspěvekod jerryx » sob srp 25, 2007 9:14 pm

Libor píše:A resumé?
Necháme to plavat, nebo se o něco budeme do přiští sezóny snažit?

??

Libor píše:To jerryx
tvůj odhad fianční náročnosti?

nemam vubec poneti, strelim od boku: mesic prace a to je penez hodne :-(
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » sob srp 25, 2007 9:28 pm

penez hodne

To já vím, ale to je u každého jiný pojem. A proto jsem se ptal....1 000, 10 000, 100 000?
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » sob srp 25, 2007 10:00 pm

Nechci vám do toho kecat adminové, no co to nechat na tu hospodu. :?:
prochat
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod prochat » ned srp 26, 2007 1:01 am

Ahoj vsem,
ja jsem letos vyresil problem ziskavani predpovedi na lodi nasledovne: udelal jsem si program, co kazdou hodinu nacital stranku http://prognoza.hr/jadran_e.html, pokud se jeji obsah od minuleho cteni zmenil, html stranku prevedl do plain textu, nahradil delsi fraze a vyrazy, ktere se opakuji, jejich zkratkami, rozdelil do zprav po 160ti znacich a nakonec pomoci starsiho mobilu pripojeneho pres ser. port k PC odeslal.. Tzn. mel jsem kazdy den rano a v poledne aktualni predpoved na mobilu na lodi, za cenu sms odeslanych z CR. Pokud by mel nekdo zajem o tohle reseni, tak neni problem tento program dat k dispozici. Nebo ho upravit pro posilani pres sms branu - pokud by nekdo vyresil (mel dobrou zkusenost) posilani timto zpusobem - taky nemam moc dobry zkusenosti s posilanim pres sms brany, co jsou zadarmo.
Frantisek
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Frantisek » ned srp 26, 2007 9:48 am

prochat píše: pokud se jeji obsah od minuleho cteni zmenil, html stranku prevedl do plain textu, nahradil delsi fraze a vyrazy, ktere se opakuji, jejich zkratkami, rozdelil do zprav po 160ti znacich a nakonec pomoci starsiho mobilu pripojeneho pres ser. port k PC odeslal..

Zaujimave riesenie, podla toho co pises by sa to dalo pouzit na ktorukolvek oblast sveta, mozes sem dat na ukazku jednu takuto prijatu spravu?
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » ned srp 26, 2007 7:52 pm

Během víkendu, co jsem tu nebyl, diskuse značně pokročila. Jde to ale správným směrem? Proč hned začínat s nějakým megaprogramem, když se může začít s malám prográmkem a postupně, podle situace, zjištění zájmu, zjištění kolik je kdo ochoten do toho investovat, prostě postupně reagovat? Programem nemyslím SW, ale projekt.
Já nevím. Kdo si vezme loď přes Aleše Morávka, má každý den večer na mobilu předpověď z DHMZ. Když nemám loď od Aleše, požádám kamaráda a na oplátku mu pomůžu já. Vždyď to je tak jednoduché. Začít tím, že by se tento "párový" model rozšířil do nějaké tabulky v části fóra, kam by měli přístup pouze zúčastnění a dělat to tak, že když pojedu na jeden týden, budu mít službu menší podíl sezony, než když pojedu 5x.
Rozdílnost časových pásem a plavbu v oblasti nedostupné signálu GSM bych ze začátku vůbec neřešil. Pomaličku, postupně a časem se můžeme propracovat i tam...
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » ned srp 26, 2007 8:37 pm

prochat píše:Ahoj vsem,
ja jsem letos vyresil problem ziskavani predpovedi na lodi nasledovne: udelal jsem si program, co kazdou hodinu nacital stranku http://prognoza.hr/jadran_e.html, pokud se jeji obsah od minuleho cteni zmenil, html stranku prevedl do plain textu, nahradil delsi fraze a vyrazy, ktere se opakuji, jejich zkratkami, rozdelil do zprav po 160ti znacich a nakonec pomoci starsiho mobilu pripojeneho pres ser. port k PC odeslal.. Tzn. mel jsem kazdy den rano a v poledne aktualni predpoved na mobilu na lodi, za cenu sms odeslanych z CR. Pokud by mel nekdo zajem o tohle reseni, tak neni problem tento program dat k dispozici. Nebo ho upravit pro posilani pres sms branu - pokud by nekdo vyresil (mel dobrou zkusenost) posilani timto zpusobem - taky nemam moc dobry zkusenosti s posilanim pres sms brany, co jsou zadarmo.

Vítám tě prochat na fóru a děkuji za první příspěvěk, mimochodem velice zajímavý. :clap:
Pokud do příští sezóny nepokročíme k něčemu konkrétnímu, např. dle Baharise, mohli bychom to vzkoušet. Myslím, že je to zajímavé řešení a vystihuje to podstatu co jsem měl na mysli. Ještě by se muselo udělat rozšíření pro zasílání na více čísel a bude hotovo :good:
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Bilardos » pon srp 27, 2007 9:16 am

Tak zde přidám i svůj začátečnický pohled.
- je potřeba rozlišit přístup přes W@P a GPRS. GPRS 0,10 Kč/kB (0,12 Kč/kB včetně DPH), W@P 0,60 Kč/kB (0,71 Kč/kB včetně DPH) (ceny dle ceníku TM CZ)
- u PC jsem více méně každý den, no ochota asi končí ve chvíli, kdy by ty sms měl člověk táhnout ze svého
- kamarádovi jsem taky posílal info a když jsem viděl stav počasí jednou jsem mu posílal podrobnější info dle konkrétní oblasti z windGURU. Což je podmíněno právě znalostí polohy a tudíž bych viděl problematiku u automatu.
- také se mi zdá málo pravděpodobné, že by si každý kupoval SIM kartu na operátora s volnou bránou.

Co by tedy bylo podle mě nejvhodnější?
- tým lidí, kteří si boudou ochotní navzájem posílal sms stylem jednou ty, pak já tobě
- případně vytvořením www stránky, kde by byly pouze holé informace o počasí, případně větru, aby byla co nejmenší datová náročnost stránky a byl tak levný přístup přes GPRS. Kolik má taková holá stránka? I kdyby moc, tak bude mít 10kB což odpovídá 1,2 Kč s DPH.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pon srp 27, 2007 9:36 am

Bilardos píše: - případně vytvořením www stránky, kde by byly pouze holé informace o počasí, případně větru, aby byla co nejmenší datová náročnost stránky a byl tak levný přístup přes GPRS. Kolik má taková holá stránka? I kdyby moc, tak bude mít 10kB což odpovídá 1,2 Kč s DPH.
To také není špatná myšlenka. Připojit se přes GPRS není problém. Jen upozorňuji, že že s tou cenou to alespoň u O2 tak není. Už jsem o tom nedávno psal TADY
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Bilardos » pon srp 27, 2007 10:22 am

Baharis píše:To také není špatná myšlenka. Připojit se přes GPRS není problém. Jen upozorňuji, že že s tou cenou to alespoň u O2 tak není. Už jsem o tom nedávno psal TADY

Omlouvám se, že jsem nestudoval ceníky všech opetátorů On má každý přehled je u toho svého. V takovém případě to taky není ideální
možnost a jsme zase na začátku :-(
Ceník TM CZ ZDE
Ceník Vodafone CZ jsem pro data nenašel :-( Asi neumím reklamštinu :lol:
Naposledy upravil(a) Bilardos dne pon srp 27, 2007 10:32 am, celkem upraveno 1 x.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pon srp 27, 2007 10:31 am

Ale proč hned tak?
Pokud by přijaté a odeslané kB byly během jednoho připojení do 100 kB, tak 26,18 Kč přeci není tak závratná částka....

EDIT: Při tom čtení ceníku musíš být důkladnější a tu "reklamštinu" se doučit. :mad:
"* Minimální zúčtovací jednotka pro Internet je 100 kB, minimální zúčtovací jednotka pro WAP je 10 kB."
K dočtení ZDE

Zpět na