predem diky za odpoved
upresnim, ze by me specialne zajimala severovychodni italie
a predem se omlouvam, ze sem dotaz nedal do sekce 'kapitanske licence'
Moderátoři: Pepa, smike, vilma
Baharis píše:Ty praktické důvody, ty by mě zajímaly. Poděl se s námi...
Můj dostatečně známý názor je, že chorvat má dělat papíry v Chorvatsku, ital v Itálii, indián v Indii a čech v Česku.Udělat u nás papíry je to nejjednodušší, co může člověk udělat.
Promiň, ale ty umíš tak dobře italsky, že chceš dělat papíry v Itálii? Nelze podle mě očekávat, že zkouška bude v jiném než italském jazyce...
Baharis píše:No, no, no!!!![]()
![]()
Jestli to "B." jsem já, tak já jsem vůbec nereagoval na určování polohy, ale na takový zvláštní češtin, který od začátku u Achlamarina sleduji. Ze začátku jsem myslel že to jsou překlepy...
Já si myslím, že to je vpořádku, že kapitán by měl umět určit polohu i bez GPS. Teď jde o to jestli to je myšleno v dosahu pevniny, nebo na volném moři. V tom prvním případě si dovolím tvrdit, že to zvládnu. Mé skautské mládí a dobrá příprava na zkoušky mě nemůžou nechat ve štychu.![]()
V druhém případě určitě ne.Ale tam se necpu.
BTW: Alffa nám stejně brzo utne tipec. Simon chce dělat papíry v Itálii a my mu tady zaneřádíme topic. ! KONEC !
Achlamarin píše:Ahoj Simone, totiž na světe je to vetšinou fuk, co máš za papíry - tedy, dokud se nestala nehoda, pak papíry jsou důležité, ale pak je to zase jedno, z které zemi, pokud byly vydáni ofociálním úřadem.
Baharis píše:Tak jsme se zaplaťpanbů někam posunuli. Jen připomínám to co stále tvrdím, podpořen i Achlamarinem. I kdyby jsi si udělal papíry u nás, nebudeš kvůli tomu považován za méněcenného jachtaře.Achlamarin píše:Ahoj Simone, totiž na světe je to vetšinou fuk, co máš za papíry - tedy, dokud se nestala nehoda, pak papíry jsou důležité, ale pak je to zase jedno, z které zemi, pokud byly vydáni ofociálním úřadem.
No. Jestli je angličtina tvůj přítel tak neváhej a rozhodni se pro UK. Co se týká angličtiny, francouzi jsou za osmnáct a italové za dvacet bez dvou. Alespoň dle mých slabých jachtařských zkušeností na Korsice a Sardinii.
Jen ještě jedna poznámka, vedená tím nejlepším úmyslem. Jaké máš zkušenosti na moři, když se chystáš jachtat kolem Anglie? Tebou zavrhovaný Jadran je jedno z nejlepších a také nejhezčích míst, kde se dají nasbírat....
Baharis píše:Nebo si myslíš že je vhodné, aby si Simon udělal papíry a vyplul hned na plavbu kolem Skotska? To je to, o čem tu mluvím.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host