Staňte se kapitánem

Tipy od čtenářů pro čtenáře na zajímavé knihy s lodní tématikou

Moderátoři: MARIS, Pepa, vilma

Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » ned lis 11, 2007 9:50 pm

Vidíš to? Takovou dobu to mám a nevím co čtu. Ony ty písmenka jsou v nadpise moc nahusto a tak jsem si to pojmenoval po svém. :lool:
Díky za otevření očí.
windward
moderátor
Reputace: 62

Příspěvekod windward » čtv pro 20, 2007 12:33 pm

Dovolim si odkazat kolegy na stranky YachtNetu. Jsou tam uvedeny upresnujici informace o publikaci Stante se kapitanem. Lze si tam udelat predstavu o cilech publikace, o jejim vzhledu a obsahu.

S uctou
Autor
Libor
bez hodnocení
Reputace: 174
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv pro 20, 2007 12:45 pm

Protože v celém topicu není na knihu odkaz a ani autor ho ve svém poslednín příspěvku neuvedl, dávám ho sem pro ty co by ho museli hledat..... ;)

http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=1337
Naposledy upravil(a) Libor dne pát čer 05, 2009 5:37 pm, celkem upraveno 1 x.
windward
moderátor

Příspěvekod windward » čtv pro 20, 2007 7:28 pm

Téma muselo být rozdělené. Před rozdělením Meryl uvedla:

Meryl píše:Ahoj,

já jsem byla minulý týden v Navy Centrum Radotín a tam knihu "Staňte se kapitánem" měli.
Tak tam zkuste zavolat.
...
Zdraví Meryl

Lodní deník pokračuje ZDE.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » sob čer 06, 2009 3:18 pm

Pro velký zájem a na žádost zdejších uživatelů je v nabídce eshopu tato již celkem známá publikace.
Musel jsem mírně poupravit po důkladném prostudování (ne jen zběžném prolistování na výstavě) svůj názor na ni.

Dobrá to pomůcka na loď.

Zejména pro rychlý přehled vědomostí co nedržím v hlavě a určitě lépe skladný formát než kniha "Průvodce světem jachtingu", kterou jsem vozil doposud. Takže na letošní plavbu nahrazuji tímto:
david
moderátor
Reputace: 230

Příspěvekod david » sob čer 06, 2009 11:36 pm

kapitánem se nemůžeš stát, tím se musíš vyučit, naučit a pochopit, a to se nepřihodí po přečtení jedný knížky, ani pěti :hmm:
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 0

Příspěvekod mirinekk » ned čer 07, 2009 9:35 am

David: Souhlasím plně s tebou, ale dobrá, nebo několik dobrych knížek dokáže dost pomoc. Nejen v začátkách, ale i později, protože vše si opravdu pamatovat nelze.
david
moderátor

Příspěvekod david » ned čer 07, 2009 11:30 pm

já taky souhlas. jen jsem chtěl naznačit, že jako se nestane z každého autoškoláka dobrý řidič, s dobrými kapitány je to ještě krapet těžší. je na lodi jaksi daleko víc vlivů všeho druhu
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » ned čer 07, 2009 11:37 pm

V tomto konkrétním případě se domnívám jde jen o název / formulaci vhodného názvu učebních skript. Akční název lépe zaujme, určitě více než něco jako "Skripta ke zkouškám..." ;)
Jinak souhlas s Vámi pánové.
simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 1

Příspěvekod simon » pon čer 15, 2009 1:15 pm

nas kapitan mel k te knizke jednu pripominklu a to ze na jednom obrazku je prednost lodi vyznacena spatne ... tak bacha na to :)
windward
moderátor

Příspěvekod windward » pon čer 15, 2009 1:18 pm

Publikace obsahuje nekolik chyb vzniklych behem pripravy k tisku. Prave se chysta aktualizace, aby si je kazdy mohl opravit. Autor prinasi svou omluvu.
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » pon čer 15, 2009 2:20 pm

domníval jsem se, že těch několik chybek jsou chytáky pro pozorné studenty :lol:
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » pon čer 15, 2009 5:15 pm

Ano, my jsme taky měli obrovskou radost, když jsme na jednu "přednost" přišli. :D
Tiskové chyby jsou strašákem každého autora a jsou snad v každé publikaci, alespoň neznám autora, co si nestěžoval či nepozuřil.
Kniha jako taková je dle mne přehledná, obsažná, srozumitelná, prostě podařená. :type: :good:
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » ned čer 21, 2009 1:29 pm

JardaF nám poslal svou (nezávislou) recenzi této publikace:
http://jachting.info/modules.php?name=N ... le&sid=627
david
moderátor

Příspěvekod david » ned čer 21, 2009 10:58 pm

otázka je, zda teprve adept nějakých jachtařských papírů dokáže dát fundovanou recenzi o něčem jiným, než je obal knihy
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát pro 16, 2011 8:29 am

Nové vydání knihy "Staňte se kapitánem"

Dnes vyšlo nové vydání knihy Staňte se kapitánem od Romana Verby. Byly opraveny chyby, provedena aktualizace a kniha byla doplněna o cvičnou mapu a příklady z navigace včetně vzorového řešení. Jedná se o velmi oblíbenou kvalitní knihu pro začínající kapitány, která obsahuje vše potřebné pro přípravu na chorvatský kapitánský průkaz a později poslouží jako referenční příručka, kterou si kapitáni berou s sebou na další plavby pro zopakování světel, předností ap. Kniha je skladem a můžete si ji zakoupit v našem shopu:
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » ned pro 18, 2011 12:50 pm

Stalo se mě letos že jsem otevřel kapitánský stolek a v něm uváděná publikace (rok vydání 2007) byla. Napadlo mě že asi nebude originálním vybavením lodě a tak jsem ji zákeřně, bez finančního vydání, přiřadil ke svému majetku. Asi ji tam zapomněl někdo z kurzu. (pokud ji někdo postrádá, stačí když mě napíše kde a na jaké lodi to bylo a já mu ji pošlu)

Mé hodnocení. Obsahem výborná, řekl bych že standardní souhrnně koncentrované informace, z kterých může čerpat nováček i si něco připomenout zdatný jachtař. Příklad - při noční plavbě se nám na trase mezi Visem a Palagružou objevil bagr. Kdo tak z patra ví, jaké má značení?
Velkou výhodou Romanovy publikace je příjemný skladný formát a velká odolnost proti poškození, resp. opotřebování (vodě odolné svrchní krytí a kroužková vazba nepodléhající destrukci). Také dobrá Příručka kapitána plavidla je po cca pěti letech vození již salátové vydání.

Závěrem, pokud budeš mít Libore v lednu v Hodoníně toto nové vydání, rád si je koupím.
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » ned pro 18, 2011 7:11 pm

david píše:otázka je, zda teprve adept nějakých jachtařských papírů dokáže dát fundovanou recenzi o něčem jiným, než je obal knihy

Znovu jsem si přečetl svou recenzi a znovu si prošel Romanovu knihu. A ani teď, pod dvou letech po svych skoro třech tisících mílí, bych na té recenzi nic neměnil.

Zpět na