Zkou?eli jste někdy někdo vyrobit rolfog pro rolování geny?
Technicky to zas tak slo?ité není.
Moderátoři: vilma, Pepa, smike

Lo?iska se snad koupi dají. Ty Al trubky budou vět?í problém.
. Tak?e na jaře tu drá?ku budu je?tě muset trochu projet. Je?tě jedna věc k rolfokům. Není od věci mít vepředu dva vanty. Jeden s rolfokem a druhý zálo?ní-na dal?í kosatku, pro stavění stě?ně a pro jistotu. Do v?ech jiných stran je stě?eň ji?těný alespon dvakrát. Je?tě mě napadá rolfok s nekonečnou smyčkou místo toho navíjecího lana, ale to na Cap Henry (od Dixe?) by bylo jako litý kola na 120:-). Ale jako vychytávka dobrý. V?echno nejlep?í do nového roku, plné plachty a aspon stopu vody pod kýlem.

I Tobě v?e nej ...
. Tu trubku jsem samozřejmě nepou?il stovku ale s vněj?ím průměrem kolem 30mm (tak?e asi 1,5palce, ale nevim to určitě). Na vodě to nikdo nepozná a v přístavu taky. Jenom kdy? na podzim vyháním pavouky tak to jo
. Dal?í důle?itá věc je, ?e čím vět?í profil na začátku plachty tím vět?í odtrhávání proudnic. Je?tě k výtahu kosatky-jestli ti stačí ?e ho nebude? mít a? do kokpitu tak se pod horní lo?isko dá kladka, nad bubínek taky a v tom běhá nekonečná smyčka na které vytáhne? horní roh nahoru. Nad spodní kladkou je na napínáku vazák, tam to uvá?e? a ty lanka výtahu tam slou?í jako ty dráty. Mo?ná to popisuju slo?itě ale je to hrozně jednoduchý.

.

Ivo Novák píše:Tak jsem vyrobil rolfok ,dělám trochu z nerezem (problém je materiál)Jako lo?isko jsem pou?il zapouzdřenou osu na ?lapání u kola.Ostatní je nerez plech a kousek trubky.Nevypadá to ?patně a je to za cca.nic.

ficcus píše:Ivo Novák píše:Tak jsem vyrobil rolfok ,dělám trochu z nerezem (problém je materiál)Jako lo?isko jsem pou?il zapouzdřenou osu na ?lapání u kola.Ostatní je nerez plech a kousek trubky.Nevypadá to ?patně a je to za cca.nic.
Ahoj Ivo, Mohl bys prosím Tvůj homemade rolgok nafotit a třeba mi ho poslat mailem? Taková trochu foto?pioná?:-)

U moře by to bylo určitě jinak
Letos jsem koupil ve šroťáku duralové trubky co se používají na nosítka,nechal je profrézovat a udělal jsem z toho rolref s uzavřenou smyčkou.Trubky mají průměr asi 33mm,bál jsem se jak to bude vypadat na malém Štírovi,ale nakonec ok a zcela funkční Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů