Datové spojení přes telefon (Croatia)

Vše o spojeni VHF, GPS, GSM, UMTS atd.

Moderátoři: windward, vilma, Pepa

Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8196
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 47
Kontaktovat uživatele:

Datové spojení přes telefon (Croatia)

Příspěvekod Libor » úte lis 08, 2005 10:05 pm

"Vážený pane,
záleží na operátoru který používáte. Já mám Eurotel + GPRS NONSTOP, jde se
připojit jednoduše přes GPRS,bez dalšího nastavení. ale strašně drahé-tak za
1hodinu jsem platil cca 4.000Kč. Jde to levněji přes službu Eurotel, se
smlouvou na některé chorvatské operátory- dostanete nastavení,přípojné
číslo,heslo. Cena je asi tak poloviční.
ota"


"Odpovidam na tvuj dotaz ohledne pripojeni na meil a
internet. plne ti postacuje GPRS pripojeni at od eurotelu nebo t mobile a
fungujes v podstate vsude. jedine hluche misto je tesne pred palagruzou
smerem od visu. za palagruzou uz jsi zase u italskeho operatora. takze
...pausal za data GPRS pripojeni u nas a pak zaplatis akorat probendeny cas
pripojeni. tot vse. JJ"
Naposledy upravil(a) Libor dne sob pro 08, 2007 8:05 pm, celkem upraveno 4 x.
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8196
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 47
Kontaktovat uživatele:

WiFi

Příspěvekod Libor » úte lis 08, 2005 10:12 pm

Nazev:Jak na net v Chorvatsku?

Prispevek:
Zkoušel jsem letos wifi, v každé marině je hotspot, cena u VIP je asi 1 KN za minutu, u T mobile je nejlevnější platba přes chorvatský mobil a cena je 60 KN za 24 hodin, reálná rychlost byla asi 250kb, data nejsou limitována.

Jmeno: Ludek
Naposledy upravil(a) Libor dne sob srp 18, 2007 1:40 pm, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
halladin
vytrvalý návštěvník
Příspěvky: 1738
Registrován: pát srp 17, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Nové Mlýny III

GPRS na Jdranu

Příspěvekod halladin » sob srp 18, 2007 1:05 pm

Nemají v Chorvatsku něco jako Erotel data nostop pro prepaid Karty ?
U nás je možné s nabitým mobilem u Eurotelu ( nebo bylo možno) se přihlásit , strhli mu měsíční sumu, ( tuším kolem 800 Kč) a měsíc se dalo fungovat nelimitovaně.
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 7534
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 52

Příspěvekod Baharis » sob srp 18, 2007 1:26 pm

Zjišťoval jsem to vloni a to neměli. Data nonstop bylo pouze u tarifních karet. Jestli něco změnilo nevím....
K předcházejícím, notně starým příspěvkům, jen tolik, že u Eurotel Data Nonstop (mám tuto službu co existuje) se roaming vždy platil za přenesená data a ne za časovou jednotku. Současné ceny GPRS pro internet v HR jsou 42,84 u T-Mobile a 26,18 pro VIPNET za započatých 100 kB odeslaných i přijatých. Včetně DPH. Každé spojení se účtuje zvlášť, tudíž se započaté kB nepřevádí do dalšího spojení.
Ceník jednotlivých zemí a operátorů je ZDE .
Uživatelský avatar
halladin
vytrvalý návštěvník
Příspěvky: 1738
Registrován: pát srp 17, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Nové Mlýny III

Chorvatský t-mebile

Příspěvekod halladin » sob srp 18, 2007 1:59 pm

má stejnou službu jako českej - web and Walk
přístup na internet pomopcí mobilu, anebo pda. v PŘÍPADĚ pda POMOCÍ OPERY LIGHT.
Mám kamarádku, která pomocí PDa od T-Mobile trvale navštěvuje náš web z chalupy.
CS T-Mobile to má neomezeno za paušální poplatek, chorvatskej na 5 mega.
Natolik chorvatsky neumím, abych z webu zjistil, zda je něco takového u prepaid karet.
Lépe řečeno, neumím vůbec :D
Uživatelský avatar
halladin
vytrvalý návštěvník
Příspěvky: 1738
Registrován: pát srp 17, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Nové Mlýny III

Mimochodem, baharisi,

Příspěvekod halladin » sob srp 18, 2007 2:05 pm

vekterém jachtklubu sídlíte ? Vidím, že jste docela blízko ( hodonín)
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 7534
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 52

Příspěvekod Baharis » sob srp 18, 2007 4:31 pm

Jsi tu krátce, takže poučím: Netřeba vykat! ;)

Ty víš že jsem z Hodonína, ale já nevím odkud jsi ty. Když jsem blahé paměti jezdil okruhovky, byl jsem v Dyji Břeclav. Momentálně jsem skipper na volné noze. Pokud nejsem na moři, sídlím TADY . :jupi:
Uživatelský avatar
halladin
vytrvalý návštěvník
Příspěvky: 1738
Registrován: pát srp 17, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Nové Mlýny III

Aha :-)

Příspěvekod halladin » sob srp 18, 2007 5:13 pm

Já si právě myslel :-) že v Dyji
Bydlím v šakvicích :-)
Uživatelský avatar
karaya2
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 238
Registrován: pon zář 24, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Tišnov
Kontaktovat uživatele:

Internet v Chorvatsku

Příspěvekod karaya2 » čtv pro 06, 2007 3:17 pm

Zdravím všechny , nemáte někdo tip na lacinější připojení k internetu v Chorvatsku ?
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 7534
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 52

Příspěvekod Baharis » čtv pro 06, 2007 4:50 pm

Co to je, "lacinější připojení" k internetu? Které je to dražší?
Maríny standardně free připojením wi-fi nedisponují. Zbývá tedy GPRS. A tady záleží jednak na tvém operátorovi a také na Hr operátorovi. Myslím, že už se to tu někde mlelo. Stažené i odeslané kb se sčítají a mě to dělávalo kolem 25 Kč za 100 započatých kb.
Pokud by tam byl někdo delší dobu, určitě by se vyplatila SIMka HR operátora. Ale podrobnosti neznám.
Uživatelský avatar
halladin
vytrvalý návštěvník
Příspěvky: 1738
Registrován: pát srp 17, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Nové Mlýny III

Příspěvekod halladin » čtv pro 06, 2007 4:54 pm

A co takhle z té simky udělat simku " Putovní " ? A tak snížit náklady ?
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 7534
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 52

Příspěvekod Baharis » čtv pro 06, 2007 5:08 pm

No, putovní. Někdo by ji ale musel platit. Nevím jaká je situace v současné době, ale když to pro mě bylo aktuální (cca 2 roky nazpět) nebylo to možné z předplacené SIMky. Pouze paušál. A kdo to bude celou zimu platit?
Já už internet nepoužívá. Naprosto dostačuje se informovat před vyplutím v maríně a pak sem tam sledovat rádio. To HR není tak husté.
Někde tu je topic s diskusí o "informování se" ohledně počasí a nejen v HR. Dopadlo to jako většinou. Mnoho vlků, zajícova smrt. Do vytracena.
Uživatelský avatar
halladin
vytrvalý návštěvník
Příspěvky: 1738
Registrován: pát srp 17, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Nové Mlýny III

Příspěvekod halladin » čtv pro 06, 2007 5:34 pm

Chorvátský T-Mobile má něco jako náš Twist. Jmenuje se SIMPA. Nedá se sice koupit paušál na internet, ale používat se internet dá.
100 kB za 5,98 kuny.
Je to výhodnější, než rooming ?
Uživatelský avatar
karaya2
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 238
Registrován: pon zář 24, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Tišnov
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvekod karaya2 » čtv pro 06, 2007 5:39 pm

V Hramině máme wifi VIPnet - 1kn/min to mě příjde moc
Uživatelský avatar
halladin
vytrvalý návštěvník
Příspěvky: 1738
Registrován: pát srp 17, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Nové Mlýny III

Příspěvekod halladin » čtv pro 06, 2007 5:45 pm

Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 7534
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 52

Příspěvekod Baharis » čtv pro 06, 2007 5:52 pm

halladin píše:100 kB za 5,98 kuny.Je to výhodnější, než rooming ?
No to mě ani nepřipadá. Nahoře jsem psal, kolik mě to stálo u eurotelu. A to mám pocit, že zlevňovali.

halladin píše:Internetové kavárny na Jadranu
Jednak také placené a využití pro jachtaře více než diskutabilní. Když budu u pobřeří, tak se zadarmo podívám v maríně do vývěsky.

Pokud se teda bavíme o internetu za účelem předpovědi počasí.... :?
Uživatelský avatar
karaya2
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 238
Registrován: pon zář 24, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Tišnov
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvekod karaya2 » čtv pro 06, 2007 5:57 pm

Spíš by mě zajímala chorvatská simka
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 7534
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 52

Příspěvekod Baharis » čtv pro 06, 2007 6:01 pm

Se obrať na Aleše Morávka, ten ji používá už dlouho. Letos mu během letu vybrali bágl i s mobilem, tak si jel do HR pro novou. Ptal se mě, jestli ji nechci také, ale pro mě to je zbytečné.
Uživatelský avatar
karaya2
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 238
Registrován: pon zář 24, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Tišnov
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvekod karaya2 » čtv pro 06, 2007 6:11 pm

Nemáš na něj kontakt ?

I to víš, že mám. Ale bez svolení by se neměly kontakty zveřejňovat. Posílám SZ. Baharis
registrace zrušena
Příspěvky: 0
Registrován: pon říj 01, 2007 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod registrace zrušena » pát pro 07, 2007 1:00 pm

Chorvatské sim VIP:

1. dobíjecí
2. paušál

ad1, není přenos dat, pouze hovory a sms

ad2, musíš mít někoho, kdo ji koupí a má trvalé-přechodné bydliště v HR
v opačném případě zálo tusím 1.000,- kuna a máš ji

ad1 a 2,
obě Ti zašlou do ČR, nemusíš nikam jezdit

PS:
jedu tam v lednu, tak když napišeš /závazně/ co chceš koupit, no problem..

[mod="jerryx"]:sorry: obnoveno ze zalohy[/mod]
Naposledy upravil(a) registrace zrušena dne ned pro 09, 2007 2:44 pm, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
karaya2
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 238
Registrován: pon zář 24, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Tišnov
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvekod karaya2 » sob pro 08, 2007 4:24 pm

to:PhilpzKuby Dík za nabídku , musím to promyslet a zjistit ceny .
Uživatelský avatar
jerryx
Site Admin
Příspěvky: 2402
Registrován: pát čer 16, 2006 12:00 am
Reputace: 54

Příspěvekod jerryx » sob pro 08, 2007 4:46 pm

1, dobijeci karty uz umi i data - alespon v zari uz to tak bylo (jen z hlavy nevim jestli to bylo VIP :?)
2, ceny uz taky nevim, ale vim, ze se to uz vyplati mnohem vice nez roaming - coz drive ani nahodou
Uživatelský avatar
halladin
vytrvalý návštěvník
Příspěvky: 1738
Registrován: pát srp 17, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Nové Mlýny III

Příspěvekod halladin » sob pro 08, 2007 5:22 pm

2 JERRY

O tom jsem psal už nahoře - informace stažená ze stránek chorvatského T-Mobile, ale Baharis tvrdí, že se to nevyplatí.
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 7534
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 52

Příspěvekod Baharis » sob pro 08, 2007 6:05 pm

Počkej, Baharis tvrdí.....
Já komentoval ceny v internetových kavárnách a srovnával s roamingem. Teď se téma přesunulo na HR SIM kartu.
Abych byl v obraze a nebavil se hypoteticky, nalistoval jsem ceník O2 a situace se radikálně změnila. Před dvěma lety byl rozdíl, jestli se připojení provádělo přes VIPNET (cca 25Kč/100kb) , nebo T-Mobile (cca 40Kč/100kb). Teď je to sjednocené a aby to klientovi nebylo líto, u obou HR operátorů je cena 41,65č/100kb, protože HR je zařazeno do "zbytku evropy". V únijních zemích to je 29,75. 25 Kč bez DPH.
Takže řádně podražili, nicméně spojení je možné kdekoliv na moři, kde je signál GPRS. Návštěva internetové kavárny je podle mě alternativa spíše pro suchozemské turisty.
Ale o cenách GPRS pomocí HR SIM karty tu myslím ještě nepadlo. Co je zásadní sdělení, že data umí i dobíjecí HR simka. Odpadá nutnost celý rok platit paušál.

EDIT: Aha, tak ta diskuse byla ještě "výš", než jsem hledal. No, už to mazat nebudu, ale měl jsi pravdu. Začínali jsme s tvým návrhem na putovní simku.
Uživatelský avatar
halladin
vytrvalý návštěvník
Příspěvky: 1738
Registrován: pát srp 17, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Nové Mlýny III

Příspěvekod halladin » sob pro 08, 2007 7:28 pm

Já našel ceny dat na předplacené kartě T- mobilu, a uvedl z nich ceny.
Ovšem - bylo mi "lenivo" hledat ceny roomingu, a navíc jsem neznal kurs kuny. Proto jsem se ptal :D
Je škoda, že Chorvati nemají u předplacených karet obdobu našich Eurotel data nonstop a stejné varianty u T-Mobile ani službu webandwalk pomocí opery opery mini na PDA s telefonem, anebo lepším telefonu.
Pokud se vypnou obrázky, jde to docela slušně. U nás má T-mobile týdenní tarify na předplacené kartě za kolem 40 Kč na týden. Vyskoušel jsem, mám nainstalováno na HTC 3300, a zprovozňuju, pokud jedu někam, kde nemám přístup k netu.
Docela to funguje, a PDA se dá pomocí jistého programu provozovat z NTB ( obraz obrazovky PDA na ntb, a psaní pomocí klávesnice ntb.)

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů