Datové spojení přes telefon (Croatia)

Vše o spojeni VHF, GPS, GSM, UMTS atd.

Moderátoři: windward, vilma, Pepa

Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » pát dub 16, 2010 11:41 am

Hlavně u Orange SK je odemčení "sranda". Ty datové kabely zas tak levné nejsou a dosti často se u nových telefonů mění a potom je ten starý za dvě věci.
U Nokie stojí kabel polovinu ceny USB dudlíku: http://www.mp.cz/produkt-1715148-datkab ... ca-53-ori/
Uživatelský avatar
FordPerfect
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 130
Registrován: stř zář 24, 2008 2:00 am
Reputace: 1

Příspěvekod FordPerfect » pát dub 16, 2010 12:21 pm

Odomknutie telefonu sa zvacsa nelisi v zavislosti od operatora. Telefony obycajne mavaju carrier customization, t.j. operator ho moze 'upravit'. Upravy zvycajne sa tykaju 'user experience' nie SIM-locku. Siahaju od jednoduchych, ktore sa tykaju parametrov siete az po rozsiahle - upravy menu, a nahratie aplikacii. Nie vsetky aplikacie a menu ktore vidite po vlozeni SIMky do telefonu su nahrate v telefone. Niektore su nahrate na SIMke. Velky operator moze vyrobcu dotlacit aj k inym zmenam, ale deje sa to obycajne len u velmi velkych serii.
Co sa tyka cien kablov, nakupuj tam kde to maju lacnejsie. V CR napriklad Kabelmanie (nikdy som od nich nic nekupoval, neber to ako odporucanie). Kable, podla typu, tam stoja od 80 do 230 CZK. Daju sa zohnat aj lacnejsie, mnoho malych neautorizovanych servisov ti preda kabel za stovku alebo dve, a za dve alebo tri stovky ti odomknu telefon.

PS: Orange SK na rozdiel od T-Mobile SK telefony nezamyka. Nestretol som sa so zamknutym telefonom od Orange SK.
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » pát dub 16, 2010 1:20 pm

Nepsal jsem o zamknutých telefonech ale o datovém USB dudlíku Orange, který jde dle tebe tak snadno upravit. Každý rok trávím několik týdnů v malých lázních
v západním Slovensku, kde mám provdanou neteř. Jediný operátor, který tam občas funguje je Orange a ten používá jiný typ dudlíku nežli ostatní. Je to taky
Huawei ale nějaký starý typ, kde se SW instaluje samo do NTB. A to je ten problém, protože mě NTB (kde mám ochranu proti instalaci nebezpečného SW) nechce
povolit instalaci se sdělením, že se jedná o nebezpečný program. Od Vodafonu připojení běží přez SW v tom dudlíku a je to bez problému. To jenom na okraj
o té "jednoduché" změně v SW připojení. Vůbec nejlepší na této diskuzi je, že loni v létě jsem osobně vyzkoušel připojení z HR a vše jsem tady na začátku tohoto vlákna popsal. A ted je to tady nanovo. Jak je vidět, tak se každý ptá na to samé znova a asi z lenosti nic nečte. A to je zde u všeho pořád dokola.
Uživatelský avatar
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 826
Registrován: pon úno 11, 2008 1:00 am
Reputace: 0

O2 dudlík s VIP-broadband kartou

Příspěvekod Renda » pát dub 16, 2010 11:20 pm

Pro Ty, co mají "dudlík" od O2 a chtěli by použít v Chorvatsku VIPME-broadband SIMku:
(dudlík = širokopásmový USB modem - zde od firmy Huawei)

Loni jsem odzkoušel: Novější O2 mají možnost vložit přídavnou microSD kartu.
Základní paměť "dudlíků" je přepisovatelná leda speciálním programem a je v ní standardně z výroby nahraný SW, který po připojení k PC nainstaluje ovladače (i pro přídavnou microSD kartu, která se potom chová jako běžná fleška) a nakonfiguruje modem. Vůči PC se tato paměť tváří jako CDčko.

Na přídavnou kartu jsem jednoduše zkopíroval SW z Vodafonského dudlíku a tento pustil. Nainstaloval se Vodafonský SW, který má naštěstí volby pro jednotlivé země - HR nevyjímaje.

Nu, a pak to fachalo v poho :-) . Příjemný bonus byl, že dokonce přes UMTS! (Zatímco ten Vodafonský dudlík byl jen na GPRS.)
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » sob dub 17, 2010 8:33 am

Jo ale ten Vodafonský dudlík z kterého jsi zkopíroval SW, byl starší tip a ty novější jsou stejné jako u O2, s tou přídavnou mikro SD kartou. Možná, že taky umí i jiná
pásma. Bohužel, tam kam jezdím v HR já, jsem běhal přez EDGE. Ale i tak zaplať Pánbů alespoň za to. Nedávno tam nebylo nic.
Uživatelský avatar
mirus
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 336
Registrován: pon úno 11, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Brno

Příspěvekod mirus » sob dub 17, 2010 10:25 am

Neví ,nezná někdo jestli je něco podobného i pro Řecko?Díky.
Uživatelský avatar
Tygr
nováček na fóru
nováček na fóru
Příspěvky: 3
Registrován: pon dub 14, 2008 2:00 am
Reputace: 0

Řecko

Příspěvekod Tygr » čtv dub 22, 2010 11:08 pm

V Řecku funguje Vodafone se svým předplaceným balíčkem za 49EUR včetně HW nebo 19EUR, pokud máš něco, kam strčit simkartu.
Další je operátor CosmOTE, ale s nepřehledným webem a nakonec Wind
Těm teď pro změnu nevalí kus webu, kde by mohlo být konkrétní info, takže nepošlu přesný odkaz, ale zkus jít na web, pak klikni na SERVICES -> WIND PLUS -> Internet & Comunity. Tam něco snad bude, až to zase poběží..
Asi bych šel do Vodafone.
Uživatelský avatar
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 826
Registrován: pon úno 11, 2008 1:00 am
Reputace: 0

SMS na VIPME-broadband

Příspěvekod Renda » pát dub 23, 2010 12:33 am

Zkoušeli jste někdo posílat na VIPME-broadband-kartu zdarma SMS z Netu?
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » pát dub 23, 2010 8:26 am

Zkoušel jsem to pro přidání kreditu, když jsem o údajných přednabitých 20Kn přišel ani nevím jak a hlásilo mě to, že jsem bez kreditu. Ale vůbec se to se mnou nebavilo.
Potom jsem tu sim kartu dal do mobilu a z něho jsem ty dobíjecí SMS odeslal. Protože jsem napoprve zadal špatně číslo dobíjecí linky, (četl jsem to večer při slabém světle)
tak mě na mobil přišlo upozornění na chybu se správným formátem. Po jeho zadání se za chvíli zaktivovalo připojení NTB (po vložení sim karty do USB). V menu toho
USB po připojení je na levé straně kontrola SMS, která po rozkliknutí vypíše všechny. Odeslat z NTB se mě SMS nepodařilo a ani jsem nikoho nežádal aby mě na to číslo
někdo něco poslal. Vždy mám ještě 2 telefony zapnuté. Číslo T-mobilu používám již 12 let a na něj mě vše chodí a Vodafon simku mám pro volání do ČR a pro úzký
okruh lidí, kteří jsou moc ukecaný a tak mě to přez Vodafon příjde levněji.
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8196
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát dub 23, 2010 11:53 am

Mám pořád číslo od kyslíku, kdysi u nás jiný signál nebyl....

A na dovolenou si vždycky koupím datový balíček a neřeším to dál...Na emaily a počasí to stačí.

Aktivujte si zvýhodněný balíček pro O2 Datový roaming a připojte se na svých cestách k internetu levněji.
Hlavní výhody

předem garantovaná cena za zvolený objem dat
vždy stejná cena nezávislá na zemi/síti, ve které se nacházíte
výrazně nižší ceny oproti běžným cenám - od 0,90 Kč za 100 kB
žádné dodatečné smlouvy nebo poplatky
Data - Balíčky Platnost Cena v Kč
2 MB Celý svět 90 (108,00)
4 MB Celý svět 180 (216,00)
10 MB Celý svět 300 (360,00)
50 MB Celý svět 1 250 (1500,00)
EURODATA 250 MB EU 1 990 (2388,00)


http://www.cz.o2.com/sme/162606-datovy_ ... aming.html

Zde ještě jednou jinak:
Ceny pro O2 tarify

Data - Balíčky Platnost Volné MB Cena / měsíc Cena za 1MB EU limit
s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH
2 MB Celý svět 2 108,00 90,00 54,00 45,00 1188,00 990,00
4 MB Celý svět 4 216,00 180,00 54,00 45,00 816,00 680,00
10 MB Celý svět 10 360,00 300,00 36,00 30,00 360,00 300,00
50 MB Celý svět 50 1500,00 1250,00 30,00 25,00 bez limitu bez limitu
EURODATA 250 MB EU 250 2388,00 1990,00 9,55 7,96 bez limitu bez limitu

http://www.cz.o2.com/osobni/volani-ze-z ... ank_1.html
Uživatelský avatar
nex
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 36
Registrován: čtv kvě 14, 2009 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod nex » pát dub 23, 2010 2:23 pm

no tak jsem tady hledal informace, protoze pojedu na 14 dni plachtit. zamestnavateli je to fuk, muzu si jet kam chci, ale jeho dalsi (tradicni) otazka byla, jak rychle jsi schopen byt na netu v pripade potreby? proste tam byt musim, protoze na me praci zavisi chod firmy, nikdo jiny nema opravneni a ani ho pro jiste operace nedostane.

takze jsem mezi tim trosku nesmyslnym spamem tady doufam nasel co potrebuji,ale trochu me tahle diskuse prekvapila.

Informace o O2 je pro spoustu lidi velice zajimava. kdybych vyuzival sluzeb O2, tak si ten balicek s chuti koupim, protoze ho vesele dam do nakladu ( naprosto opravnene, net potrebuji kvuli firme ) a vubec neuvazuju o jinem reseni. navic by mi to muj zamestnavatel rad zaplatil. je to reseni, ktere se neomezuje jen na chorvatsko. protoze nevyuzivam O2, budu muset vyuzit nejake chorvatske reseni, jenze to si zacaluju ja. chorvatskou kartu do nakladu nedam, protoze zase financak bude vymyslet brikule a me nebavi se s nima hadat.

proto si myslim, ze kazde i kdyz zdanlive nevyhodne reseni sem patri. kazdemu proste na tomhle svete vyhovuje neco jineho ;)

upraveno-P
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 7534
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 52

Příspěvekod Baharis » pát dub 23, 2010 2:24 pm

Mě se to líbí, mě to vyhovuje. Už jsem tam volal a od půlnoci mám tarif 10 MB. Když to budu chtít zrušit, znovu zavolám před termínem zúčtování a budu to mít zrušeno.

Ono co je levné. Já si vždy říkám, co je pro mě přijatelné a co je lepší volba. 10 MB by mě mělo dostačovat, nemusím přesměrovávat hovory z původního čísla (také náklady) a 3,60 CZK za 100 KB mě nepřipadá nějak drahé.

EDIT: Teď čtu odpověď Nexe a další argument. Jedu letos ještě Řecko, jedu Maltu. Tam by mě HR VIPnet byl na prd....

upraveno-P
Uživatelský avatar
TomasJel
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 52
Registrován: pon srp 24, 2009 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvekod TomasJel » pát dub 23, 2010 2:34 pm

Mám tento tarif v 50 MB balíčku už dlouho a musím říct, že signál EDGE je téměř úplně všude i mezi ostrovy a na vzdálenějších místech. Připojení běhá v kombinaci s HUAWEI E870 nebo E220 velice rychle a bezchybně....
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8196
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát dub 23, 2010 3:53 pm

Já nabídl jedno možné řešení, přesto, že jsem myslel, že je obecné známé. Vidím, že ne a mělo pomoci si vybrat těm co nechtějí investovat do čudlíku jednoho HR operátora...

upraveno-P
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » pát dub 23, 2010 5:20 pm

Mě je úplně fuk co má kdo za operatéra a jak moc drahý tarif má. Já osobně jsem od O2 utekl jak s pevnou linkou, tak i s připojením netu, protože jejich vydřidušské
metody mě přestali bavit. Pokud si to někdo dává na firmu do nákladů, tak je mu to fuk ale kdyby to měl platit s vlastní kapsy, tak by se asi také rozhlížel. Číst umím
ještě dobře a taky vím, že hodně lidí u O2 setrvává z pohodlnosti, i když na ně nadává. Samozřejmě, pokud má někdo měsíčně stovky hovorů a tím taky vydělává,
tak je v jiném postavení, nežli chudý penzista, který má za měsíc platit 400Kč i když nevolá. Jelikož syn má připojení k netu od UPS, tak si platím k tomu měsíčně 50Kč.
za státní linku, kterou používám několikrát v roce hlavně pro fax. Jak jsem již několikrát uváděl (ale každý tady asi čte pouze nejnovější příspěvky), tak u nás používám
datový tarif od Vodafonu za 178+12 Kč měsíčně pro stažení 100Mb. když se rozšoupnu a stáhnu více, tak mě přijde v měsíčním vyúčtování cena 500Kč. Vodafon s tímto
je pořád nejlevnější a má podle mých zkušeností nejlepší pokrytí. Bohužel, nejde to u nás jinak, než s tarifem (Slyším ) za 12Kč/měs. + 178. Bez toho dudlíku ovšem NTB
nepřipojím. Ti super hoši IT a ti druzí, na kterých závisí chod firmy, většinou nepoužívají NTB ale různé super founy,kde jim stačí pouze ta sim karta. V nich ovšem mají dosti omezené co mohou stáhnout. Pokud jsem loni stáhl za 20 dní 120Mb v HR za 120Kn, tak tomu nemůže ani vzdáleně konkurovat žádný z vašich super tarifů z ČR od kohokoliv. Zvláště, když si to platím sám. Ještě lepší je zajít k Infocentru, kde je připojení Free. Jelikož v ČR přez rok jezdím s cizinci, na které často čekám a oni také potřebují stáhnout poštu a pod, tak je pro mne cena dudlíku nezajímavá. Zrovna tak Nex si to může dát na
firmu (ten dudlík- mají jej v podstatě ten samý i u O2, jak psal Renda a levnější) a v HR koupit pouze tu sim kartu. O pár příspěvků výše se píše, že v GR je Vodafon
také za podobné ceny.
Jelikož se tady o tom píše od loňska a až teď se někdo probudil a začal tvrdit, že ten Vodafon s dudlíkem je na nic, tak má pravdu, že na týden se to navyplatí.
K tomu musí mít ale firemní tarif a vhodný foun.
Pokud ovšem jede na díl a chce používat NTB, tak je to nejlepší řešení. A to tady tvrdím od loňska.Já nic nepropaguji, pouze upozorňuji na to co znám a určitě se nenaseru, když mě někdo upozorní na něco lepšího.

upraveno-P
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8196
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát dub 23, 2010 5:31 pm

Jo kdyby bylo u nás UPC a mohl bych si vybrat, nebo slušné pokrytí...ale tak to není a tam co plánuji přestěhování není vůbec nic, ani O2.Něco nespolehlivého vzduchem...
Pak jsou všechny rady na 2 věci. :hmm:

Platím si to sám.. ;)
A firma co to někomu platí to také musí nejdříve vydělat. Zadarmo nic není. Jen někde si náklady tolik neřeší, asi...


Balím a padám na regatku, mějte se fajn.

A na týden vypnu mobil, čtu jen SMS ;)

upraveno-P
Uživatelský avatar
nex
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 36
Registrován: čtv kvě 14, 2009 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod nex » pát dub 23, 2010 6:00 pm

protoze si hlidam naklady, tak nechci vyuzivat datove pripojeni ktere mam v chorvatsku od sveho operatora ( t-mobile), protoze je nevyhodne i kdyz mym majitelum by to bylo uplne jedno. to je muj problem jak si to zaridim. libor predstavil reseni sveho operatora, ktere jsem treba ja neznal, protoze u nej nejsem. i pri tech cenach by me vyslo daleko levneji, protoze je pro me variabilne vyuzitelne. ne ze si v kazdem state kam jedu musim vyresit datove pripojeni mistnim operatorem, coz v konecnem souctu vyjde mnohem draz. normalne se to da vyresit treba internetovou kavarnou,ale tu na mori budu hledat pomerne obtizne. to ze mi neco nevyhovuje automaticky neznamena, ze je to spatne. nekomu jinemu to muze naopak vyresit spoustu problemu a starosti.

upraveno-P
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » stř kvě 05, 2010 11:49 am

Pokud by měl někdo zájem o dudlík od Vodafonu, tak teď je výhodná cena: http://www.alza.cz/vodafone-datova-kart ... 162648.htm
Uživatelský avatar
MalyBob
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 209
Registrován: stř říj 21, 2009 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod MalyBob » stř kvě 05, 2010 5:13 pm

JardoF a Lucko, jaké jsou zkušenosti s "čudlíkem" od Tmobile na data :? ? Kolik jste spotřebovali kreditu, je signál, rychlost atd..... Já jsem samozřejmě po dopití kafe v Biogradu (s Mackem) vyrazil obratem směr prodejna zvýšit chorvatský HDP ;). 15/5 jedu neplánovaně (a sakra rád) dělat tahače špagátu na Hanse350 ze Sukošanu (kamarádům vypadl člověk), tak ať můžu dělat chytrého :whist: Pak taky poreferuji. Díky předem.
Uživatelský avatar
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1379
Registrován: ned úno 01, 2009 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » stř kvě 05, 2010 9:25 pm

Takže pár informací - protože v Biogradu není firemní prodejna VIP netu (u nás vodafone), zaskočili jsme do Tmobile a zakoupili SIMPA internet paket, což je USB pižďuch, simkarta plus 50MB dat ke stažení. To celkem stálo 148 lasiček. Další data ke stahováním jsou podle ceníku 1MB za 1lasičku, tudíž jsme dokoupili ještě kupón 200MB = 200lasiček (ještě letos do HR pojedeme). Po dobití vydrží 6 měsíců platné (normálně 3, ale teď měli nějakou akci). Jako kupon nedobitý vydrží asi do 2012.
Takže jsme vyplouvali s 50MB dat + 200MB na kupónu. Stav se dá bohužel zjistit jen když člověk picne simku do vlastního telefonu a pošle si informační sms. V počítači se mi stav datového účtu zjistit nepovedlo.
Za ten týden jsme stáhli asi 25MB dat, což stačilo na ZyGrib, Weatheronline a aladin, plus nějaké automatické aktualizace antiviru, které jsem blbec nevypnul. Ke konci týdne jsem ale nějak ten internet přestal používat nebo co... :?
Co se nám ale nepovedlo, bylo dobít ten 200MB kupón. A to ani přes ntb a ani přes telefon. Někde jsme něco dělali blbě. Takže jim tam budu muset ještě napsat.
USB pižďuch se instaluje sám po strčení do USB slotu (měl jsem windows xp) a ač má jinej gesicht než ten náš vodafonní, evidentně je ze stejného vrhu, takže si myslím, že půjde použít i ten vodafonní USB pižďuch z čech; pro jistotu jsem ale koupil ten tmobilní chorvatský.
Rychlost je dostačující, v rámci možností samozřejmě, připojení probíhalo během 20-30 sekund a bylo zcela bez problémů.
Sečteno podtrženo, můžu doporučit. Poměr cena / výkon je velmi dobrý, zejména s porovnáním našeho datového roamingu (což je tedy hrůza).
Uživatelský avatar
MalyBob
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 209
Registrován: stř říj 21, 2009 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod MalyBob » stř kvě 05, 2010 9:51 pm

Dík, odzkouším a dám vědět. Ano, na zjištění kreditu se musí simka strčit do mobilu a namačkat *100# a zmáčknout zelené sluchátko. To mi vysvětlila paní v prodejně. Simku NELZE použít na volání - za to možete kupiti drugu karticu gospodine :shock: , ale měla by fungovat na SMS min. z NB. Nezkoušel jsem nic, neměli jsme NB. Dobíjení jsem pouze vyčetl na računu=simpa e-bon :rtfm: , jestli jsem správně pochopil - namačkat na telefon (s vloženou SIMPA) *123*číslo kuponu# a odeslat asi zeleným sluchátkem - budu zkoušet.

PS. týká se T-Mobile HR.
Naposledy upravil(a) MalyBob dne čtv kvě 06, 2010 8:02 am, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1379
Registrován: ned úno 01, 2009 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » stř kvě 05, 2010 10:33 pm

MalyBob píše: Dobíjení jsem pouze vyčetl na računu=simpa e-bon :rtfm: , jestli jsem správně pochopil - namačkat na telefon (s vloženou SIMPA) *123*číslo kuponu# a odeslat asi zeleným sluchátkem - budu zkoušet.

Určitě dej vědět, my jsme s tím dost laborovali - to, co píšeš, jsme samozřejmě zkoušeli taky - je to na tom kuponu "natipkajte". Tak jsme tipkali a výsledek žádný. :? Ale byl první máj a možná systémy nesystémovaly... třeba.
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » stř kvě 05, 2010 10:33 pm

U toho HR Vodafonu posíláš SMS na číslo 778 ve formě: 14ti místné číslo bonu, pauza, číslo sim karty (091 atd.). Počítám, že to budou mít podobné. Bývá to
napsáno v papírech od simkarty. A takto to jde dobít i z jiného HR čísla. Popisuji to loni 30.6.2009 v tomto vlákně i s tím zjištěním zbylého kreditu.
Naposledy upravil(a) tataS dne stř kvě 05, 2010 10:58 pm, celkem upraveno 2 x.
Uživatelský avatar
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1379
Registrován: ned úno 01, 2009 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » stř kvě 05, 2010 10:36 pm

Aha - zajímavá idea. To nás nenapadlo místo *123* napsat vlastní číslo...
Uživatelský avatar
jerryx
Site Admin
Příspěvky: 2402
Registrován: pát čer 16, 2006 12:00 am
Reputace: 54

Příspěvekod jerryx » čtv kvě 06, 2010 12:26 am

dovolim si popsat muj postup (ale je to v podstate, jak napsal tatas) pri shaneni internetu ted na Fajn JI Regatce ...
mel jsem vyhlidnutou kartu VIPNet tusim s tarifem Surf mobil nebo tak nejak ...
... zajeli jsme do kramku (dle stranek VIPNetu) do Stare Kasteli ... kramek se pysni cedulemi s mobilnim internetem ...
bohuzel karty pro datove pripojeni uz nemeli :?, nicmene mi slecna nabidla demo simku PROMOTIVNI PRIMJERAK pro Vipme Broadband,
ktera byla sice bez kreditu, ale zase zdarma a kterou pry staci jen dobit kreditem dle libosti ... vzal jsem ji tedy a koupil primo v te prodejne kredit za 100kn ...
bohuzel se mi nepodarilo zjistit, kolik je za to dat, to mi slecna nebyla schopna odpovedet - ale mozna jen jazykova bariera :P ...
kdyz jsem zaplatil kredit, vyjela mi uctenku s kodem, pri dotazu jak se simka dobije tim kreditem/kodem me odkazovala na cislo 091/7700 ...
bohuzel z prazdne simky si na to cislo nezavolate :-( ... zkousel jsem tedy z jineho telefonu ... toto cislo opravdu funguje, ma to ovsem jeden hacek
a to, ze vas to prepoji na ziveho operatora a to jsem teda po telefonu nedal ;-)
zasel jsem tedy do recepce mariny za mistni recepcni, ta prohlasila o te slecne z prodejny, ze to byla lady, ze to cislo vubec nepotrebuju, protoze
stacilo z te simky vytukat/zavolat si na ten kod :P ... presne dle bodu jedna na uctence, ten kod vypada takto: *103*[ 14 mistni kod, ale bez mezer ]# a volat
(napr. *103*11112222333344#), simka byla nabita ihned.
dalsi problem byl v tom, ze na simce nebyly nastaveny pristupove body (APN), takze kdyby nekdo potreboval, tak staci nazev bodu data.vip.hr, ostatni lze
nechat ve vychozim stavu nebo prazdne.
z teto simky lze i volat a lze se s ni pripojit i napr, u nas - jen to bude uz roaming a kredit se pekne protoci :P
stav kreditu zjistite kodem/vytocenim *101#
a cena za data (to co jsem chtel vedet v kramku) a bylo to napsano na karticce po rozbaleni simky je :
1MB / 1kn
opcija 250MB => 150kn (0,60kn/1MB)
opcija 512MB => 200kn (0,39/1MB)
rychlosti jsou dany jen moznostmi btsky (kvalitou signalu), pripojuje se to na vsechny druhy : GPRS, EDGE, 3G

kredit lze jeste dobit zavolanim na cislo 091/7788 - nezkouseno
a na vyse uvedenem cisle 091/7700 lze ziskat vsechny mozne informace atd., ale v chorvatstine :P

ps: cudlik k tomu tedy nebyl, ale ten by stejne nebyl pro me, ten neni potreba, kdyz je mobil ;-)

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů