Datové spojení přes telefon (Croatia)

Vše o spojeni VHF, GPS, GSM, UMTS atd.

Moderátoři: windward, vilma, Pepa

Uživatelský avatar
MalyBob
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 209
Registrován: stř říj 21, 2009 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod MalyBob » ned kvě 23, 2010 12:42 pm

Doplněk k datové diskusi viz květen 2010 - připojení pomocí datové USB s vloženou SIMPA kartou od T-Mobile HR - odzkoušeno v NB (W-XP).

Od včerejška jsem opět doma (sem patří schizofrenní smajlík) po parádním plachetním týdnu, Hanse 350, 260 NM Sukošan, otočka na Korčuli a zpět. Detaily plavby nechám na jindy.

1. Funguje bez problémů, samo se nainstaluje po zasunutí USB, SW je přímo v ní.
2. DOBITÍ kreditu - ověřen můj popis výše (je vytištěn na kuponu) - namačkat na TELEFON s vloženou SIMPA kartou *123*číslo kuponu# a odeslat zeleným sluchátkem, během pár sekund dojde textovka dobito, stav kreditu XY.
3. STAV kreditu funguje podobně - vložit kartu do telefonu, namačkat *100# a zmáčknout zelené sluchátko, opět dojde SMS, stav kreditu XY.
4. DOSTUPNOST/RYCHLOST - uv. Sičenica, Ščedro, Vela Stupica/Žirje, Vinogradišče/Sv. Klement - všude jede slušnou rychlostí, je stabilní, k danému účelu - počasí, animace Aladinu, pracovní emaily - zcela postačuje.
5. ZA KOLIK - pořizovací cena 150 kn (v tom je kredit 50 kn), dobití kreditu 100 kn. Při výše uvedených činnostech, včetně sledování 3. třetiny a nájezdů ČR-Finsko na ČR1 mi zbylo cca 95 kn na červenec. Při porovnání s roamingem O2 CZ je to směšná cena a pro někoho, kdo musí být pracovně "online" je to zadarmo.

Nepohodlné je snad pouze přehazování simky do mobilu, ale po zjištění, kolik to "žere" to nebudu dělat úzkostlivě každý den dvakrát. :D

DOPORUČUJI :good:
Uživatelský avatar
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1379
Registrován: ned úno 01, 2009 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » pon kvě 24, 2010 2:53 pm

Maly Bob: Prosim te, potvrd ten tvar SMS. Do uvozovek davam, co se ma napsat:
"*123*cislo_kuponu#" a odeslat SMS. Chápu to dobře? (my jsme to dělali přesně takhle a nezadařilo se)
Uživatelský avatar
jerryx
Site Admin
Příspěvky: 2402
Registrován: pát čer 16, 2006 12:00 am
Reputace: 54

Příspěvekod jerryx » pon kvě 24, 2010 3:14 pm

to nemuzes davat do smsky !!
to vytocis na telefonu ... jako kdyby si chtel zavolat na ten kod ;-)
Uživatelský avatar
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1379
Registrován: ned úno 01, 2009 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » pon kvě 24, 2010 3:33 pm

VÁŽNĚ?? AHÁ :D No já vždycky říkal, že to GSM je kravina.
Tak to asi byla chybka na vysílači někde mezi mobilem a GSM bránou. :good:
Uživatelský avatar
MalyBob
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 209
Registrován: stř říj 21, 2009 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod MalyBob » pon kvě 24, 2010 8:47 pm

To JardaF - jak píše Jerryx, namačkáš to na displej, jako bys mačkal telefonní číslo a odešleš zeleným (u nokie, jinde nevím), jako bys volal. funguje to. a je tam opravdu "123", ne Tvoje telefonní číslo, jak jsme tady spekulovali výše.

A totéž je u stavu kreditu, opět to není SMS, ale "hovor"....

A opravdu to funguje :good:
Uživatelský avatar
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1379
Registrován: ned úno 01, 2009 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » pon kvě 24, 2010 8:57 pm

MalyBob: Diky diky o velky sahibe, tys zachrana nase a naseho kreditu :good:
Tak ted uz to snad nejak dobijeme. :)
Uživatelský avatar
MalyBob
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 209
Registrován: stř říj 21, 2009 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod MalyBob » pon kvě 24, 2010 9:12 pm

JardaF - děkujte mi a chvalte mne, to mám rád :D Vyrážíte ještě letos, Jardo? My jedem s rodinou 3-10/7 ze Sukošanu, tak můžem dobíjet kredity společně :cheers:
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » pon kvě 24, 2010 10:21 pm

Jak vidím, tak se liší způsob dobíjení u T-mobilu a Vip-netu. Cena za 1Mb/1kn je stejná u obou, což proti 60kč/1Mb proti roomingovému internetu je trochu lepší.
Ještě je v HR ještě jeden operátor: HR TELE2 neboli HR 21902. O tom zatím žádná informace nebyla. Internetový rooming od Vodafonu přez něj funguje za stejnou
cenu jako od ostatních, takže předpokládám, že budou mít za HR internet cenu stejnou. Spíše pro úplnost o datovém spojení z HR, by mě zajímalo jestli o této
firmě má někdo podobné informace. V bankomatech je ta firma uvedena v menu pro dobití kreditu. Jelikož dudlíky pro NTB jsou pro T-mobil a Vip-net jiné, tak je
taky otázka, jaký je třeba pro HR TELE2. Taky je zajímavá životnost karty bez dobití kreditu. Zatím dle uvedeného, je lepší 10+4 měsíce u Vip-netu, než-li od T-mobilu
Ty opcije pro lidi kteří v HR nejsou několik měsíců přez léto, nemá šanci využít nikdo.

Dodatečně jsem zjistil, že na to tady již bylo upozorněno a tam na dudlík Huawei E1552 v kompletu se sim kartou za 195kn s kreditem 194kn.
http://www.tele2.hr/mobilni_internet/mo ... onove.html
Taky se dá koupit sim karta za 20kn s kreditem 20kn, která se musí do 30 dnů dobít bonem min. 50kn a 1Mb stojí 0,65kn. Při dobití 100kn je to měsíc levnější
(1Mb/0,39kn). nenašel jsem udanou životnost karty bez dobití. Tvrdí, že mají nejlepší pokrytí signálem 3G. Podle mapy se mimo pobřeží jedná o ostrovní část
přivrácenou k pobřeží. Kromě přístavů na pevnině asi nic pro lodě na moři.
T-mobil používá dudlíky: Huawei E160g, E1750, Nokia CS-10 a Stick MF100. 1měsíc na dobití, za 50kn platnost 90 dnů, za 100kn platnost 180 dnů a do 270 dnů obnovení při dobití. Viz: http://www.t-mobile.hr/1/10-20-40-50-00.asp alespoň tak jsem to pochopil.
Vip-net používá dudlíky" v ČR-Huawei K2540+K3765 a v HR K3565-Z+ E182E s HSPA+ http://www.vipnet.hr/vipme-korisnici Chybí tam letos předplacené karty.
Naposledy upravil(a) tataS dne úte kvě 25, 2010 7:41 am, celkem upraveno 3 x.
Uživatelský avatar
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1379
Registrován: ned úno 01, 2009 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » pon kvě 24, 2010 10:45 pm

MalyBob: My jedeme az koncem zari - ty kredity nam vydrzi tak tak... aspon doufam, ze jsem to spocital dobre :?

sorry, OT
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » ned čer 20, 2010 9:24 pm

Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » pon črc 05, 2010 10:45 am

Jak již bylo popsáno výše, i Vip HR se dobíjí přez telefon vyťukáním hvězdička103hvězdička čtrnáctimístné
číslo bonu křížek odeslat. Je to popsáno na účtence bonu z obchodu a PNS stánků NE na lístku z bankomatu. Vzápětí příjde potvzení dobití. Jinak na poště a pod prodávají komplet Vipme
Broodband (Vodafone mobile connect USB stick) t.j. USB dudlík+ Sim kartu s kreditem 20kn za 149kn.

Nabízím k použití Sim kartu Vipnetu na internet s platností do 29.12.2010. Kolik na ní bude kreditu ještě
nevím. Vracím se 22.07. Kupoval jsem ji loni jako promo akci a na příští rok mám již novou, tak by mohla
někomu letos stačit.
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8196
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte srp 03, 2010 8:49 am

Pokud chcete získat levně "dudlík"Huawei E1750, pouze dnes a zítra nabízí O2 za 295,- sadu předplaceného mobilního internetu s USB modemem Huawei E1750, SIM kartou, 5 týdny surfování zdarma a 100 Kč kreditem.
Za zkoušku to stojí, už jsem jeden objednal, poněvadž plánuji využití příležitostně na cestách i u nás, mají v nabídce i tarif bez paušálu, předplatné na dny....(v sadě však podstatně dráž)

Lze objednat zde: http://web.o2pripojse.cz/
Macek0585
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 570
Registrován: pon kvě 19, 2008 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Frýdek-Místek

Příspěvekod Macek0585 » úte srp 03, 2010 9:37 am

Nemáte někdo zkušenost, jestli funguje Tmobile HR karta v dudlíku čekého O2? Jestli třeba není dudlík nějak blokovaný atd... Díky předem i za odpovědi typu "si to vyzkoušej vo...." :) :)
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8196
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte srp 03, 2010 11:03 am

Než jsem to objednal zjišťoval jsem co je to za typ.

Někde jsem četl, že tyto typy modemů žádný oprátor neblokuje.
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8196
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv srp 05, 2010 6:44 am

Oprava, neblokuje, ale přednastaven...

Návod pro použití modemu s libovolnou SIM kartou:

Pokud jste si koupili USB modem od O2, T-Mobilu nebo Vodafonu, většinou je jeho výrobcem firma Huawei. Součástí samoinstalačních ovladačů (spustí se po zasunutí modemu do USB portu) bývá aplikace O2 Mobilní internet (upravený Mobile Partner pro potřeby operátora), T-Mobile web'n'walk Manager, případně Vodafone Mobile Connect. Potřebné soubory pro zprovoznění modemu jsou uloženy na webu Filipa Hajna poema.cz. Postupujte následovně:

    odpojte USB modem
    odinstalujte O2 Mobilní internet, T-Mobile web'n'walk Manager, případně Vodafone Mobile Connect
    stáhněte soubor s ovladači modemu Huawei či Vodafone a spusťte ho
    připojte modem a vyčkejte, dokud Windows nedokončí instalaci jeho ovladačů

Nyní, když už máte nainstalovány ovladače, můžete modem začít používat se SIM kartou libovolného operátora. Pro správu připojení doporučuji program Mobile Partner.
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » čtv srp 05, 2010 9:35 am

V HR teď Vipnet nabízí dudlík K 3765-Z (s G3) se Sim kartou s kreditem 20Kn za 146Kn, Je to stejný jako u nás od Vodafonu za 1900,-Kč.
Je tam ovšem "drobný rozdíl", že ten v Hr s písmenem Z je od firmy ZTA a nefunguje na W7! Ten od Vodafonu není blokovaný a tak
běhá na všechny Sim karty. V Alza.cz mají v prodeji sadu dudlíku Huawei K3765 (s W7 a G3) se Sim kartou s kreditem 700 Kč ale ten kredit je omezen na 77Kč za den. I tak je to dobrá cena. Ty starší dudlíky neumí G3 ani W7 a tak se jich operátoři zbavují za každou cenu.
Vodafon má teď akci na měsíc zdarma. Za poplatek 77Kč mám teď zapůjčen dudlík Huawei K3765 se Sim kartou s novým číslem a kreditem
3 Gb. Ty 3G ovšem běhají pouze v Praze a ještě v několika městech. Je to ovšem fofr.
Pokud by měl někdo zájem, tak mu ten HR dudlík mohu poslat za 400Kč - mám toho už moc. Ty CS a HR běhají vzájemně hez problémů.
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8196
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv srp 05, 2010 3:56 pm

Ten Huawei E1750 co jsem uváděl má 3G a za 195,-Kč mu těžko některý bude konkurovat, bohužel už je po akci.

Huawei E1750

*
GPRS/EDGE/3G/HSPA modem
*
max rychlost stahování až 7,2 Mbps
*
max rychlost odesílání dat až 5,76 Mbps
*
podpora MicroSD karet
*
hmotnost 35 g
*
rozměry 71 x 26 x 11 mm
*
podporuje Windows 2000 a vyšší a Mac OS
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » čtv srp 05, 2010 4:24 pm

http://www.3gmodem.com.hk/Huawei/E1750.html

Uvádějí u něj XP,2000 a Vistu ale ne Win7! Na to jsem narazil s tím v HR, když jsem se těšil, že poběžím na 3G a potom jsem byl rád, že
jsem si ssebou vzal ještě starý na EDGE. Pokud tam není přímo uvedená W7, tak je výhledově na prd. Ani lidem znalým se to nepovedlo
předělat. To, že to má dobrou cenu je spíše příznakem výprodeje starých modelů.
Je to stejný typ jako tento, také je vypustili před vyjitím W7 a teď se jich zbavují. Tento mají v HR:
http://www.3gmodem.com.hk/ZTE/K3565Z.html
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8196
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv srp 12, 2010 10:07 pm

tatSi většinou máš pravdu, ale tentokrát je to trochu jinak...

Balíček s modemem Huawei E1750 už dorazil, dle kontrolního štítku byl vyroben 2010.5.8 , tedy v květnu. Asi ne výprodej, výběhový model.
I když slučitelnosti s Win7 v tomto případě bude spíše otázkou softwaru než hardwaru.

Na balení vnějším i vnitřním píšou systémové požadavky, kde je uvedeno od Win2000, přes XP, Visty až po Win7.

Ač sám sedmičky nepoužívám, zašel jsem to raději ověřit a ...

Vložíš a vše funguje jak má i na Win7 :D . Tedy není to na prd :good:
Uživatelský avatar
halladin
vytrvalý návštěvník
Příspěvky: 1738
Registrován: pát srp 17, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Nové Mlýny III

Příspěvekod halladin » čtv srp 12, 2010 10:21 pm

No prostě jste každej narazili na jinou sérii.
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » čtv srp 12, 2010 10:28 pm

Gratuluji ti k dobré koupi. Já jsem chtěl hlavně upozornit na ta ten dudlík v HR. Je to také výroba 2010 ale tu 7 to nemá a v popisu není žádné upozornění. Liší se to pouze
výrobcem ZTE. Softwar u toho s W7 je o dost větší a pokud nainstaluješ ten bez W7, tak jej ten s W7 celý maže a dává tam svůj. V seznamu těch dudlíků ale o W7 nic není.

http://www.3gmodem.com.hk/Huawei/E1750.html
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8196
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv srp 12, 2010 11:39 pm

http://www.cz.o2.com/soho/33001-modemy_ ... honeId=617


Základní údaje

* HSUPA/HSDPA/UMTS 2100 MHz
* EDGE/GPRS/GSM 1900/1800/900/850 MHz
* Download až 7,2 Mb/s
* Upload až 5,76 Mb/s

Systémové požadavky

* Windows 2000 SP4, Windows XP SP2
* Windows Vista, Windows 7
* Instalace Plug and Play
* Slot na microSD kartu (až 8 GB)
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » pát srp 13, 2010 6:56 am

Jsem rád, že jsi nedopadl jako já. Ze specifikace vyplývá, že kromě vylepšení softwaru o W7 tam jde dát větší SD kartu (8Gb). Divné je, že nepíší SDHC, protože tak
velké SD karty se nedělají. To je ale již detail. Jinak se zdá, že se ceny u všech tří firem začínají srovnávat.
Uživatelský avatar
Namor
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 131
Registrován: úte črc 14, 2009 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod Namor » úte zář 21, 2010 11:10 am

Tak konečně jsem se dostal k popsání spojení ,které jsem využíval letos v Chorvatsku.Pořídil jsem si internet od Tele2 s modemem za 194,00kn.Hned jsem ještě dobil 100,-kn a za necelé dva měsíce co jsem používal byla útrata jen 60kn.0,25kn /Mb.Připojení fungovalo všude kolem pevniny a na některých ostrovech.Byly to:Dugi otok okolí Božavy,Hvar,Korčula,okolí Murteru,Šibeniku atd.Přenos dat byl kupodivu rychlý.Nedokážu technicky popsat rychlost-nevyznám se v tom.Ale proti ufonu co mám doma to byl blesk.Karta platí do 8měsíce roku 2011.Stačí jen zajít do značkové prodejny a aktivovat znovu,protože po 6 měsících nepoužívání se odpojí.jelikož jsem hodně cestoval vždy jsem si našel místo kde byl signál.Mohli bymít lepší pokrytí na ostrovech,udajně na tom pracují.Jájako nenáročný jsem byl velmi spokojený.Loni jsem za připojení přes svůj mobil zaplatil za internet 2600,-kč za měsíc :cry: Letos jsem probendil 240kč v kreditu za dva měsíce.A ještě mi zůstalo na příští rok 140kn :mad: .Můžu jen doporučit.namor
Uživatelský avatar
copycut
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 51
Registrován: ned kvě 08, 2011 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha 9
Kontaktovat uživatele:

VIP net

Příspěvekod copycut » ned kvě 08, 2011 6:21 pm

Uz par let pouzivam chorvatskej VIPnet a jejich datovou kartu VIP Broadcast http://www.vipnet.hr/mobilni-internet/promotivna-ponuda

vyhody: kredit dobijes odkudkoli z netu i aktivujes data (prevedes kuny na megabajty), takze nemusis posilat zadny aktivacni sms 10x dokola, taky vidis na netu stav konta v kunach a megabajtech

nevyhody: nelze z karty volat, pouze jdou sms

ceny: 50MB 11kn, 300MB 35kn a 1GB 55kn ... cili levnejsi nez cesky operatori v cechach :-) btw vzdy pisou, ze ty ceny jsou pouze akcni, ale uz tu akci posouvaji asi rok vzdy o 3 mesice ... takze asi tema velkejma cenama jen strasej

karta je aktivni 270+70 dni, takze ikdyz tam jedete jednou za rok, staci doplnit kredit kuponem a jet na stejnou kartu furt dokola ... kredit v kunach je aktivni podle jeho vyse od 8 do asi 250 dnu a kredit v megabajtech je aktivni vzdy na mesic (takze staci koupit malej kredit treba 30kn na 8 dni a hned ho prevest na megabajty a ty pak jsou aktivni vzdy 30 dni)

prodavaj k tomu ten usb prst, chodi obstojne, jen 0dB antena neni zadnej zazrak, ale pri umisteni na kabelu svisle je to i dost daleko od brehu ok (nekdy jde i hoodne daleko od brehu, ale vzdalenost pak koliduje s technologii gsm, kdy nad tak 15km od vysilace se stejne nedovolas, ikdyz mas signal jako fik .. protoze se nestaci vratit odpoved v ramci jednoho timeslotu .. neni to jako v norsku, tam to bezi do 70km)

cenu toho prstu ti postupne vratej jako kredit

nejhorsi je, pokud se to spoji jako EDGE (zeleny blikani), to jede jako z hnoje, pres UMTS (modry) to je v pohode

tom
Naposledy upravil(a) copycut dne ned kvě 08, 2011 11:14 pm, celkem upraveno 1 x.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů