Datové spojení přes telefon (Croatia)

Vše o spojeni VHF, GPS, GSM, UMTS atd.

Moderátoři: windward, vilma, Pepa

Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » ned kvě 08, 2011 8:35 pm

Prosím tě s jakým op.systémem ten dudlík používáš? Pokud jsem vozil NTB s WXP, tak jsem (kromě toho, že to běželo v EDGE) problém neměl ale po výměně
NTB s W7 tento jejich typ Huawei K-3765-Z nefungoval. Dodatečně jsem po pátrání zjistil, že nemá program pro W7, což je uvedeno v katalogu výrobce a
proto jsem na to již loni upozorňoval viz výše. Proto v HR používám ten od Vodafone cz., který nemá názvu Z a běhá v HR bez problému. Dá se v něm
nastavit spoustu jazyků. A podle tvého odkazu ten se Z prodávají stále. Ona ta výhodnější cena než u nás se ale vymstí.
http://www.3gmodem.com.hk/ZTE/K3565Z.html http://www.3gmodem.com.hk/Download/K3565-guide.pdf http://www.3gmodem.com.hk/Huawei/K3765.html

Ta životnost sim karty 270+70dní je na prd. Abys ji využil, tak bys musel další rok jet aspoň o 26dní dříve aby ses vešel do té doby. Mě se více vyplatí koupit
každý rok v akci s nějakým kreditem novou, které má sice omezenou životnost do konce dalšího roku, dát na ní kredit 100,-kn s opcí na 100,-kn, kde je
cena za kb o hodně menší a nechat ji propadnout po vyčerpání kreditu a odjezdu domů.
U starších dudlíků to hlásilo při připojení kolik máš ještě kreditu a po vypnutí kolik jsi toho stáhnul ale u těch nových se musíš dotázat přez lozin (heslo) a to
je zpoplatněný.
Naposledy upravil(a) tataS dne pon kvě 09, 2011 6:51 am, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
copycut
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 51
Registrován: ned kvě 08, 2011 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha 9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod copycut » ned kvě 08, 2011 9:25 pm

s XP, nic jinyho nepouzivam .. jinak ten prst je od vodafone .. ale beha to fakt dobre, driv jsem jel pres BT a mobil a dost to padalo(ale to asi bylo taky starym morskym mobilem)

tataS píše:Prosím tě s jakým op.systémem ten dudlík používáš? Pokud jsem vozil NTB s WXP, tak jsem (kromě toho, že to běželo v EDGE) problém neměl ale po výměně
NTB s W7 tento jejich typ Huawei K-3765-Z nefungoval. Dodatečně jsem po pátrání zjistil, že nemá program pro W7, což je uvedeno v katalogu výrobce a
proto jsem na to již loni upozorňoval viz výše. Proto v HR používám ten od Vodafone cz., který nemá názvu Z a běhá v HR bez problému. Dá se v něm
nastavit spoustu jazyků. A podle tvého odkazu ten se Z prodávají stále. Ona ta výhodnější cena než u nás se ale vymstí.
http://www.3gmodem.com.hk/ZTE/K3565Z.html http://www.3gmodem.com.hk/Download/K3565-guide.pdf http://www.3gmodem.com.hk/Huawei/K3765.html
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » ned kvě 08, 2011 9:49 pm

Vzhledem k tomu, že WXP končí firemní podpora, tak jsem šel s dobou a s novým NTB přešel na W7. Kvůli tomu, že v HR vyprodávají starý typ dudlíku
(i když v akci a se slevou) tak nebudu kupovat NTB v bazaru. Ona tě ta výměna NTB a OS dřív, nebo později taky čeká a pak ti ten HR dudlík bude na prd.
A na to jsem se snažil upozornit již loni ale to nikdo nečte.
Uživatelský avatar
copycut
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 51
Registrován: ned kvě 08, 2011 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha 9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod copycut » ned kvě 08, 2011 10:06 pm

tataS píše:Vzhledem k tomu, že WXP končí firemní podpora, tak jsem šel s dobou a s novým NTB přešel na W7. Kvůli tomu, že v HR vyprodávají starý typ dudlíku
(i když v akci a se slevou) tak nebudu kupovat NTB v bazaru. Ona tě ta výměna NTB a OS dřív, nebo později taky čeká a pak ti ten HR dudlík bude na prd.
A na to jsem se snažil upozornit již loni ale to nikdo nečte.


no ze konci podpora aktualizaci wxp neznamena, ze konci wxp :-) ja na nem jsem z principu svy prace zavislej, protoze pro softy, co potrebuju neni jeste 100% podpora na w7 .. a kupovat novy verze, co na w7 chodej fakt nebudu, to je tak o rad az dva vyssi cena, nez samotnej w7 os

no .. ja ziju soucasnosti, kdy to bezi .. az prestane, tak to teprv budu resit :-)

+ no ja jsem tam asi tak 5-6x rocne, takze s tou expiraci problem nemam
Naposledy upravil(a) copycut dne ned kvě 08, 2011 10:10 pm, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
MalyBob
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 209
Registrován: stř říj 21, 2009 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod MalyBob » pon kvě 16, 2011 10:32 am

Doplněk k datové diskusi viz květen 2010 - připojení pomocí datové USB s vloženou SIMPA kartou od T-Mobile HR

Aktuální zkušenosti z týdne 06.05.-14.05.2011
1. Letos jsem měl nový notebook - funguje i s W7. Samo se nainstaluje a běží jako na WXP
2. Loňský zbývající kredit 57 kun se neztratil, oživil se po přikoupení kreditu nového
3. Mají NOVÉ TARIFY - "internet dan" - je třeba před prvním použitím KAŽDÝ DEN ZNOVU aktivovat sérií SMS, pak máte neomezený přístup (je tam nějaké omezení shora, ale nevím jaké, asi na něj nenarazíte) až do 23,59 hod a stojí to 10 (deset) kun na den. :good:
4. AKTIVACE služby
- přímo z komunikačního rozhraní poslat SMS s textem "A" na číslo 3636
- dojde potvrzení, na něj reagovat další SMS s textem "1" (to je kód pro tarif internet dan)
- dojde dotaz, na něj reagovat DA (jakože ano)
- dojde potvrzení, že služba je aktovní do 23,59
NEZAPOMENOUT každý den znovu aktivovat. Mi se to povedlo hned v sobotu ráno a rázem jsem běžel koupit nový kredit :cry:
5. V zátokách (Mljet, Vis, Lastovo, Korčula...) to běží většinou na EDGE, což není zrovna dálnice, ale jak píšu někde výše, na pracovní emaily, meteo, aladina a textový přenos hokeje to stačilo. Větším problémem se letos zdála nestabilita rychlosti než rychlost sama. Ale to je problém pokrytí, ne čudlíku jako takového.

Snad vše, MB
Uživatelský avatar
karaya2
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 238
Registrován: pon zář 24, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Tišnov
Kontaktovat uživatele:

re:

Příspěvekod karaya2 » pon kvě 16, 2011 12:21 pm

Ahoj , kompatibilitu dudlíku v HR jsme letos řešili ( starý dudlík se nebavil s Win7 ) Pomoc je jen jedna - vzít noťas a zajet do nejbližšího T-mobilu nebo ... S úsměvem Vám nainstalují nové ovladače a je to .
Uživatelský avatar
MalyBob
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 209
Registrován: stř říj 21, 2009 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Ostrava

Re: re:

Příspěvekod MalyBob » pon kvě 16, 2011 12:54 pm

karaya2 píše:Ahoj , kompatibilitu dudlíku v HR jsme letos řešili ( starý dudlík se nebavil s Win7 ) Pomoc je jen jedna - vzít noťas a zajet do nejbližšího T-mobilu nebo ... S úsměvem Vám nainstalují nové ovladače a je to .


Pokud se bavíme o čudlíku T-Mobilu, tak mi to jelo na W7 bez čehokoliv dalšího. Ale byl jsem v T-mobilu 3x - jednou z toho pro smtp adresu, a asistence byla vždy rychlá a odborná.
Uživatelský avatar
karaya2
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 238
Registrován: pon zář 24, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Tišnov
Kontaktovat uživatele:

re:

Příspěvekod karaya2 » pon kvě 16, 2011 12:58 pm

Jednalo se o Win7 64 a s těma to nefachčilo . Myslím že by to šlo vyřešit ještě doma . Zapíchnout dudlík do noťasu a počkat aš si wokna nainstalují ovladače .
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » pon kvě 16, 2011 1:30 pm

Nejpíš by to takto nefungovalo. Ten SW s programem a ovladači je v dudlíku nainstalovaný od výrobní firmy pro jednotlivé operátory a instaluje se do NTB,
a funguje s předem zadaným OS v dudlíku. Vokna v tom nic sami neudělají. Jedině pokud by to bylo volně přístupné na netu, o čemž ale není nic známo.
Uživatelský avatar
karaya2
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 238
Registrován: pon zář 24, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Tišnov
Kontaktovat uživatele:

re:

Příspěvekod karaya2 » pon kvě 16, 2011 2:59 pm

Myslím že všechno má svoje řešení . Tady to stáhneš http://www.t-mobile.hr/2/20-70-15-00-00.asp jen musíš vybrat správný dudlík a operační systém :)
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » pon kvě 16, 2011 4:01 pm

Dobrý. Jenže já používám bohužel dudlík od Vodafonu a tam jsem toto nenašel. Mám ale dudlík cz s W7 a G3 a taky starý hr s EDGE, které fungují v HR i CZ jelikož před 6ti léty to byl v hr nejlevnější tarif a teď jsem na ně zvyklý.
Uživatelský avatar
karaya2
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 238
Registrován: pon zář 24, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Tišnov
Kontaktovat uživatele:

re:

Příspěvekod karaya2 » úte kvě 17, 2011 9:14 am

Tady ještě stránky VIP-netu ke stažení softu http://www.vipnet.hr/pomoc/tehnicka-pod ... i-internet
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » úte kvě 17, 2011 5:19 pm

Tohle znám. Tam se ale neuvádí, který dudlík s jakým OP funguje. Já mám ten K3565 z ČR a normálně funguje i s W7. Ale ten v HR, co mají
v sadách se sim kartou a kreditem 20kn za 149kn je K3565-Z a ten je od ZTE a s W7 neběhá. To jsem ale zjistil až po instalaci na NTB s W7.
Tady v těch všech pindách se o tom nic neuvádí a mě se ani nepovedlo jej přepsat programem z toho ČR. Nevím jak to řeší v HR, protože
jiný s 3G tam neměli a jen krčili rameny. Já nemám problém, jelikož si vozím ten ČR, který tam běží v pohodě.Jsou v něm různé jazykové
verze. Je mě ale líto ten z HR zahodit, protože s WXP ani WVistou již nic nemám, a tak bych vhodnou informaci uvítal.
V té uvedené tech. podpoře o aplikaci toho K3565-Z na W7 se nic nepíše. O tomto jsem psal již loni.
Uživatelský avatar
karaya2
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 238
Registrován: pon zář 24, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Tišnov
Kontaktovat uživatele:

re:

Příspěvekod karaya2 » úte kvě 17, 2011 7:01 pm

Driver stáhneš tady http://www.zshare.net/download/63433343f6de6dba/ třeba budeš mít štěstí a pojede to ;)
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » úte kvě 17, 2011 7:28 pm

Podle popisu je to určeno pro telefony s Androidem. O W7, nebo jiných tam není žádná zmínka. Tak tedy nevím. Nechám to posoudit hochům IT.
Zatím dík za snahu pomoci. Více bych uvítal něco na stránkách ZTE, nebo Huawei o Vodafonu nemluvě.
Uživatelský avatar
karaya2
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 238
Registrován: pon zář 24, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Tišnov
Kontaktovat uživatele:

re:

Příspěvekod karaya2 » úte kvě 17, 2011 7:31 pm

Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » stř kvě 18, 2011 7:40 am

Jo jo, to je ono. V tom minulém odkazu uvádějí, že je to specielně dělané pro Vodafon ale o změně na W7 tam nic není. Tady v tom jsou
poslední update z letoška. Tak to dnes zkusíme a nahlásím výsledek. Ta cena 149kn za set je pořád dosti zajímavá. Zatím díky.
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » stř kvě 18, 2011 5:38 pm

Tak jsem se radoval předčasně. To v tom odkazu je postup, jak ten ZTE dudlík odblokovat pro jiné operátory a o W7 tam není ani zmíňka. Jinde píší,
že se to liší čipem a celým vnitřkem a ovladače jsou taky jiné. Ani na webu ZTE se o W7 nic nepíše. Tak mám asi smůlu.
Macek0585
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 570
Registrován: pon kvě 19, 2008 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Frýdek-Místek

Příspěvekod Macek0585 » čtv kvě 19, 2011 12:06 pm

A co na to všechno Jerry????????? :) :) :) :) :)
Uživatelský avatar
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1379
Registrován: ned úno 01, 2009 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » čtv kvě 19, 2011 1:09 pm

Jerry nějak nestíhá - a nestíhám číst to nahoře, takže jen moje zkušenosti. Notebook s W7, český čudlík od českého vodafone bez probémů používám doma jako záložní. Do Chorvatska mám od loňska chorvatský čudlík od chorvatského Tmobile, jmenuje se to Simpa Internet Packet. A na tom stejným notebooku s W7 taktéž bez nejmenších problémů. Samo se to instaluje, stejně jako ten vodafonní.
Za týden (teď na jaře) jsem projel asi 80 kuna - používal jsem to hlavně na počasí, sem tam něco jiného. Střídmě, ale né že bych se omezoval nějak dramaticky. (já navíc dávám na moři přednost bý radši bez informací z domova :-)

Macík: karta už je na cestě k tobě!
Uživatelský avatar
jerryx
Site Admin
Příspěvky: 2402
Registrován: pát čer 16, 2006 12:00 am
Reputace: 54

Příspěvekod jerryx » čtv kvě 19, 2011 2:46 pm

Macek0585 píše:A co na to všechno Jerry????????? :) :) :) :) :)

to myslis me ?, nebo uplne nekoho jineho ? clovicek s nickem Jerry sem jeste nikdy nic nenapsal ... i kdyz existuje ;-)
Uživatelský avatar
Lucifer
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 397
Registrován: úte říj 06, 2009 2:00 am
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lucifer » čtv kvě 19, 2011 3:15 pm

Aha :?
Uvedu věci na pravou míru, JardaF má už "cestovní horečku". Jerry je dlouholetá přezdívka JardyF, takže na ni slyší...
S Mackem0585 se znají z dřívějška i z jiných oblastí (modelářství) a tudíž Macek tuto přezdívku zná a používá ji a Jarda automaticky reaguje. No, jestli to Macek0585 myslel na někoho jiného, tak se Jarda pěkně chytil :lol: .
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » čtv kvě 19, 2011 3:29 pm

to JardaF: Proč to děláš tak složitě? Ten český od Vodafonu (K3765) běhá bez problémů s W7 (má v sobě seznam operátorů Vodafonu z celého světa a údajně není blokovaný pouze pro Vodafona) i v HR. Stačí koupit sim kartu a vložit. Kupovat druhý dudlík od jiné firmy není moc efektivní.
Na začátku jsem hlavně chtěl ostatní upozornit na problém dudlíku od Vodafonu prodávaného v hr v sadě se sim kartou za 149kn, který má označení
K3565-Z a nefunguje v NTB s W7, podobně jako starý od Vodafonu cz E160 (K2540) jež běžel na EDGE i v hr ale v NTB s W7 taky nefunguje.
Já jelikož mám v hr nejblíže prodejce od Vodafonu, tak nemám důvod jezdit někam dále kvůli jiné firmě. Dříve ten CD box se sim kartou od všech firem
měli na každé poště ale již loni to přestali prodávat. Tož tak.
Uživatelský avatar
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1379
Registrován: ned úno 01, 2009 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » čtv kvě 19, 2011 3:36 pm

Lucifer: prdíčky, nechytil, znám macíka :)
Uživatelský avatar
heavy
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 286
Registrován: čtv říj 08, 2009 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod heavy » čtv kvě 19, 2011 7:31 pm

tataS píše:....... Stačí koupit sim kartu a vložit. Kupovat druhý dudlík od jiné firmy není moc efektivní.

Zrovna to řeším mám starýho čudla Vodafone (E172). Funguje mi pod W7 musel jsem sice doinstalovat nějaký ovladač, ale maká to. Vodafone v HR to je VIP?? Stačilo by mi koupit jen tu SIMku?
Díky

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host