Datové spojení přes telefon (Croatia)

Vše o spojeni VHF, GPS, GSM, UMTS atd.

Moderátoři: windward, vilma, Pepa

Uživatelský avatar
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1379
Registrován: ned úno 01, 2009 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » čtv kvě 19, 2011 7:55 pm

TataS: Já to nedělám složitě, dělám to funkčně. Funguje to bez potíží a bez laborování, na které není v marině čas...
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » čtv kvě 19, 2011 9:50 pm

Já to mám taky funkční- do jednoho dudlíku používám simku cz i hr a nemusím kupovat další dudlík od jiné firmy. Taky se nesnažím něco řešit v marině ale v klidu doma. Asi by bylo nejlepší založit seznam marin hr s uvedením dostupnosti hr operaterů. Ono to asi bude různé podle místa. Dobít kredit jde všude
v novin. stáncích, trafikách, bankomatech apod. ale koupit sim kartu, nebo dudlík všude nejde.
Macek0585
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 570
Registrován: pon kvě 19, 2008 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Frýdek-Místek

Příspěvekod Macek0585 » pon kvě 23, 2011 2:00 pm

Lucifer píše:Aha :?
Uvedu věci na pravou míru, JardaF má už "cestovní horečku". Jerry je dlouholetá přezdívka JardyF, takže na ni slyší...
S Mackem0585 se znají z dřívějška i z jiných oblastí (modelářství) a tudíž Macek tuto přezdívku zná a používá ji a Jarda automaticky reaguje. No, jestli to Macek0585 myslel na někoho jiného, tak se Jarda pěkně chytil :lol: .


Promiň Jerryxi, Luciferka má pravdu. Bohužel tady nemůžeme používat přezdívky podle reálu, protože si je prostě někdo zabral pro sebe a pak asi umřel :( :( :(
Uživatelský avatar
jerryx
Site Admin
Příspěvky: 2402
Registrován: pát čer 16, 2006 12:00 am
Reputace: 54

Příspěvekod jerryx » pon kvě 23, 2011 2:45 pm

v pohode ;-)
stejne se bude muset udelat cistka, pac momentalne nejde kvuli nickum udelat prechod na nove forum, tak mozna by sli uvolnit i ty nepouzivane ;-)

... a pak ty uvolnene za maly motivacni priplatek pridelovat :P :lol:
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8196
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon kvě 23, 2011 2:48 pm

Ale jen s podanou žádostí a nejlépe v nějakém časovém horizontu, třeba rok, opět za poplatek oobnovovat :jupi:

hele, nekecej mi do toho, to je moje aktivita ;-) ... sam mam malo :lol: jx
Uživatelský avatar
mac
nováček na fóru
nováček na fóru
Příspěvky: 2
Registrován: úte kvě 24, 2011 2:00 am
Reputace: 0

EDGE v Chorvatsku

Příspěvekod mac » úte kvě 24, 2011 3:13 pm

MalyBob píše:Doplněk k datové diskusi viz květen 2010 - připojení pomocí datové USB s vloženou SIMPA kartou od T-Mobile HR

Aktuální zkušenosti z týdne 06.05.-14.05.2011
1. Letos jsem měl nový notebook - funguje i s W7. Samo se nainstaluje a běží jako na WXP
2. Loňský zbývající kredit 57 kun se neztratil, oživil se po přikoupení kreditu nového
3. Mají NOVÉ TARIFY - "internet dan" - je třeba před prvním použitím KAŽDÝ DEN ZNOVU aktivovat sérií SMS, pak máte neomezený přístup (je tam nějaké omezení shora, ale nevím jaké, asi na něj nenarazíte) až do 23,59 hod a stojí to 10 (deset) kun na den. :good:
4. AKTIVACE služby
- přímo z komunikačního rozhraní poslat SMS s textem "A" na číslo 3636
- dojde potvrzení, na něj reagovat další SMS s textem "1" (to je kód pro tarif internet dan)
- dojde dotaz, na něj reagovat DA (jakože ano)
- dojde potvrzení, že služba je aktovní do 23,59
NEZAPOMENOUT každý den znovu aktivovat. Mi se to povedlo hned v sobotu ráno a rázem jsem běžel koupit nový kredit :cry:
5. V zátokách (Mljet, Vis, Lastovo, Korčula...) to běží většinou na EDGE, což není zrovna dálnice, ale jak píšu někde výše, na pracovní emaily, meteo, aladina a textový přenos hokeje to stačilo. Větším problémem se letos zdála nestabilita rychlosti než rychlost sama. Ale to je problém pokrytí, ne čudlíku jako takového.

Snad vše, MB




Chci se zeptat zda Vam to vubec nekdy jelo na 3G bud UMTS nebo HSPA ? Ted v kvetnu jsem zakoupil sadu s modemem E1750 se SIM kartou za cenu 148Kn a k tomu kredit 1GB za 75Kn,protoze sada byla bez kreditu.Ale 3G i kdyz byl v dosahu siti T-Mobile se odmitnul do sve site 3G registrovat, pouze do site EDGE.V monitoru programu k modemu jsem videl ,ze dostupny 3G v T-Mobil HR je (ve SPLITU) . V obchode vubec nechapali co po nich chci kdyz mi jde internet a sviti zelene svetlo, pak po rozhovoru s tech. oddelenim mi zacali vysvetlovat,ze je 3G v teto akci zablokovane, vubec jsem je nepochopil jestli karta nebo modem E1750.Jake mate zkusenosti s UMTS/HSPA v Chorvatsku ?
Uživatelský avatar
MalyBob
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 209
Registrován: stř říj 21, 2009 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod MalyBob » úte kvě 24, 2011 3:31 pm

Na růžovém komunikačním okně k modemu T-Mobile HR (to je to, o čem jsem psal několikrát v tomto vlákně) svítilo různě dle pokrytí UMTS, HSDPA - obojí pouze v Trogiru v maríně, jinak svítilo EDGE a to téměř všude. Nejsem odborník, ale dle mne je EDGE z těch tří jmenovaných nejslabší. Jestli to jelo v té síti, která svítila, naprosto netuším, ale už jsem psal výše - na meteo.hr, sledování on-line hokeje, a pár pracovních emailů je rychlost, stabilita i pokrytí vystačující. Ale zkoušeli jsme na edge pustit radiožunál.online a ani v nejpomalejším módu nejel.
Uživatelský avatar
mac
nováček na fóru
nováček na fóru
Příspěvky: 2
Registrován: úte kvě 24, 2011 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod mac » úte kvě 24, 2011 4:15 pm

Dik za zkusenost, priste si koupim simku a kredit od VIPu,protoze jejich signal je vsude a maji alespon UMTS, rychlost bude alespon dvojnasobna cca 380kbite o proti T-Mobilu s EDGE 80~180kbite a to za stejne penize.Ted jsem pod Splitem a jeste jsem nenarazil na neco jineho nez EDGE.Kdyz zkousim moji ceskou SIMku Vodafone tak se pripojim na VIP UMTS (alespon zatim).Uz abych se vratil do Italie za 20Euro 1GByte dat s rychlosti v megabitech s HSPA .
Uživatelský avatar
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 822
Registrován: stř zář 23, 2009 2:00 am
Reputace: 4
Bydliště: Kurim u Brna CR

Příspěvekod TashonkaWitko » ned čer 05, 2011 8:21 pm

Poprosil bych zkusenejsi o radu :

A) Koupil jsem si v HR za 199Kn v prodejene VIPnet USB "cmudlik" pro datove pripojeni. Bylo to v nejake sade a bohuzel prodavac, ac ochotny, mi nebyl stavu poskytnout moc informaci. Jednak toho moc nevedel, jednak jeho anglictina pripominala moji chorvatstinu. Pochopil jsem pouze to, ze na simce neni predplaceno nic a ze si v trafice mam koupit jeste kredit. Koupil jsem si tedy za 50Kn kredit.

Dostal jsem listecek na kterem je napsano cca toto :
Vipme e-bon 50,00kn
Kod za nadoplatu racuna: 1239 111 222
Upute za nadoplatu racuna:
Utipkajte *103*1239 111 222#
i pritisnite tipku za poziv 111

2.bezplatno nazovite 091 77 88 i slijedite glasove upute


B) z vyse uvedenych instrukci jsem nebyl moc moudry ... strcil jsem tedy zkusmo cmudlik do notebooku bez nejakeho dobijeni tak jak byl a ejhle .. po proste instalaci jsem byl schopen se pripojit na net :good: Takze na simce asi nejaky kredit byl .. na tyden mi to stacilo ... a nebyl jsem nucen dobijeni resit

C) Nicmene - netusim kolik kreditu mi zbyva a - rad bych vedel co ma vlastne udelat abych tech 50kn dostal na SIMku. Z infa zde jsem ponekud popleteny - ziskal jsem pocit ze mam nekam zavolat, ale jak mam volat, kdyz SIMka je v cmudliku a z cmudliku se volat neda ? Do telefenu SIMku strcit nemuzu, protoze muj telefon ma microSIM. S cizim jsem experimentovat nechtel.

Prosim o radu jak to dobit. Jak se dozvim zda to probehlo OK. Jak se dozvim kolikze mam kreditu ? A dalsi dotaz ... kdyz to nabiju - plati ten kredit i pro data, nebo se to musi nejak prevadet ? (nekde vyse jsem precetl cosi o prevodu kreditu na MB ).

DIky predem za user-friendly pomoc ;)
Uživatelský avatar
MalyBob
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 209
Registrován: stř říj 21, 2009 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod MalyBob » ned čer 05, 2011 8:36 pm

To TW - vipnet neznám, ale bude to podobné jako u T-mobile. Strčím simku do mobilu (vozím si starý, ale funkční) a "utipkám" to, co ti tam doporučují - *103*1239 111 222# - jakmile to svítí na displeji, tak zmáčknu "zelené sluchátko", jako bych chtěl volat, za chvíli přijde sms, že je dobito. Dále se to dá dělat přes rozhraní T-mobile, ale to Ti nepomůže. Na zjištění výše kreditu U T-MOBILE! buď opět přes rozhraní (takové růžové okno má T-mobile) nebo naťukat *100# a opět se to odešle.

Anebo si kup T-mobile čudlík :lol: , jsou tam hezké holky na prodejnách, ochotné, mluví chorvatsky a hlavně na nekvalifikovaný dotaz kvalifikovaně odpoví a pomohou :whist:
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » ned čer 05, 2011 9:48 pm

Dobít to jde i z jiného telefonu, z kterého pošleš SMS na to Vip-net číslo v tom uvedeném pořadí a přidáš tam telefonní číslo Sim karty s internetem.
Na té sim kartě vip netu je kredit 20 kn. Toto všechno je popsáno na tom CD boxu, ve kterém byla ta Sim karta. Stačí pouze dodržet psané. Jinak je to
tady několikrát popsané v tomto vláknu. Samozřejmě je jednodušší se s čtením neobtěžovat a zkoušet kdo to znova bude popisovat.
To je ale stejné u všech operátorů v HR. Ten kredit se dá taky koupit v bankomatu ale ten postup dobití je stejný.
Jinak stránky Vip netu jsou i v angličtině a na jejich info lince mluví tak taky. Číslo té info linky je uvedeno na tom účtu.
Uživatelský avatar
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 822
Registrován: stř zář 23, 2009 2:00 am
Reputace: 4
Bydliště: Kurim u Brna CR

Příspěvekod TashonkaWitko » ned čer 05, 2011 10:47 pm

tataS - dekuji za odpoved. Nevim o jakem CD boxu mluvis .. ja to mel v nejake krabicce, kde byly krome cmudlu a SIM jen nejaky papirky a snad navod na instalaci - to vse v hrvatstine ... o dobijeni nikde ani slovo a to ani hrvatsky ... pokud jsem to pochopil. Ptal jsem se proto, ze mi nebylo jasne zda poslat SMS (tu muzu samo poslat i z cmudliku) nebo musim volat, jak v tomto vlakne jiz bylo uvedeno nekde vyse. Na web jsem se dival, objevil jsem i tu anglictinu. Nasel jsem tunu reklamnich sracek, ale o navodu jak dobijet jsem nenalezl ani slovo. Mozna jsem se jen blbe dival ... mozna jen proto, ze jsem se snazil setrit ten me neznamy kredit, ktery na tom cmudliku mam.

Mohu te ubezpecit, ze toto vlakno jsem docela procetl, ale informace zde jsou natolik ruznorode, ze jsem fakt jasne nepochopil co mam udelat. Treba se tu porad dokola omila a resi ktery cmudl jede s W7 a ktery ne. Tohle je treba me naprosto u prd*** a taky se kvuli tomu do nikoho nenevazim. Ano, mas pravdu, ze bych s tim mohl vselijak laborovat a zkouset to a vselijak to treba doprasit, nicmene mi prislo jednodussi, se optat zde, na foru v tematu k tomu urcenem. Ocekaval jsem, ze mi odpovi nekdo kdo to vi a treba mi odpovi a poradi rad. Pokud jsem se nejakeho profika kteremu je vse uz asi 150 let jasne dotkl, pak se mu, ponizene, omlouvam ... :cry: ;)
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » pon čer 06, 2011 8:14 am

Nevím co jsi četl ale v tomto vlákně od 2. stránky se uvádí celý postup dobití, včetně stále funkčních odkazů na stránky Vip netu Hr z kterých se to dá velmi dobře přečíst. Pokud ti není jasný význam toho s jakým operačním systemem to funguje, tak je asi pro tebe další informace zbytečná.
Na té papírové krabičce je vepředu nápis Vipme Broadband (tato sim karta je pro datové přenosy na rozdíl od pouze Vipme- ta je pro volání. Je to stejné
jako u nás) Vzadu je malý štítek s názvem produktu: Naziv proizvoda: Vipme Broadband SIM CD box. Pod tímto názvem se to uvádí u Vip netu. To jenom
abys viděl, že nekecám. Taky je tam uveden kredit 20kn. (početnih 20kn na računu)
Soudím, že po tom co jsi pochopil, že je to nad možnosti tvého chápání jsi usoudil, že je pohodlnější než to číst, zkusit jestli tě někdo povede za ručičku.
Já nejsem žádný IT expert (dělal jsem provozáře) a ve svých 64 letech jsem to pochopil. Další diskuse je zbytečná.
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » čtv črc 28, 2011 9:12 am

Dávám k disposici Sim kartu pro internet od Vodafonu HR. Platná do 1.2.2012. Zůstatek kreditu cca 16kn. Otevřená opce 1GB do 8.8.2012 (možno pokračovat i nižší hodnotou. (Opce je 1GB za 67kn. Normální cena je 1kn za 1kB) Nechci za ní nic (kupuji si každý rok novou za 20kn, protože mají od zprovoznění platnost
bez dobíjení 270dní. Pouze v Praze přez SZ.
Beda
radioamatér
radioamatér
Příspěvky: 2127
Registrován: pon pro 01, 2008 1:00 am
Reputace: 5
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » sob pro 24, 2011 7:14 pm

Pokud je v HR Vodafon a a funguje jako u nas a prodaji SIM kazdemu, tak by mohl internet fungovat jako u nas. Ja pouzivam mimo domov interenet v mobilu s pripojenym NB a to na den a nebo tyden. Je to za hubicku, jen po vycerpani FUP to jede pomalu, ale ten jde zase prikoupit bezplatnou SMS.
Jde to take nastavovat pres samoobsluhu. Podobne to ma i T-Mobile.
I kdyz to sezere FUP tak odesilat a prijimat email jde slusne, i prohlizet WEB a cist noviny, je to bez omezeni dat. Nejdou delsi prilohy.
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » sob pro 24, 2011 8:06 pm

Je zbytečné vymýšlet něco nového. Stačí si přečíst co jsem o tom Vip netu tady napsal. Je to jiné než u nás. Čti: http://www.vipnet.hr/vipme-broadband
http://www.vipnet.hr/vipme-korisnici/vi ... et-uredaji
http://www.vipnet.hr/pomoc/tehnicka-pod ... uawei-e169
Uživatelský avatar
Standa83
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 103
Registrován: ned pro 28, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Liberec

Příspěvekod Standa83 » sob pro 24, 2011 8:52 pm

Vzhledem k tomu, že bude Chorvatsko v EU, tak se mobilní operátoři také přizpůsobí a cena datových služeb v roamingu bude přívětivější.. Vodafone po celé unii (respektive jejich zona 1) 350/měsíc nebo 50/den.
O2 a T-Mobile mají HR zatím v té "dražší" zoně.
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » sob pro 24, 2011 10:04 pm

Jenže kdy to bude je otázka. U Vodafonu je to již pár let. A datové služby (internet na předplacenou kartu tam funguje již pár let) fungují bez uzavřené
tarifní smlouvy a ještě se slevami (vis bonusy). A proto je lepší si každý rok koupit za 20kn novou kartu. Ovšem ne pro toho, co tam jede na týden.
Zbylí kredit mohu vyčerpat přez rooming i tady.
Uživatelský avatar
Standa83
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 103
Registrován: ned pro 28, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Liberec

Příspěvekod Standa83 » sob pro 24, 2011 10:47 pm

tataS píše:U Vodafonu je to již pár let


Myslel jsem, že Chorvatsko bylo v tarifní zoně 2? Můžu se ale plést..

Navíc, jsem jeden z těch co jede do HR na týden, jednou max dvakrát do roka :cry:
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2358
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » ned pro 25, 2011 10:29 am

Již několik let je HR u Vodafonu v zoně 1 a taky Vietnam, Rusko a Ukrajina. T-mobil a O2 je mají ve 2ce. Pokud jedu na týden, tak se na internet vykašlu
ale na 3 týdny jsem již zvědav co se děje. Přez rooming s ČR kartou je to dost drahé. Ta ČR karta od Vodafonu se vylatí pro volání do ČR a SMS. Na to mám
sebou starý telefon.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů