Můj případ začíná:
Odin 820 od Odin Yachten - motorsayler
Zdůvodnění: Jelikož jsem od raného věku motorář (začátky 1969) a mám již dosti plavby na malých i větších motorácích, zvažuji o přesedlání na plachty a být nezávislý na pumpách a apartmánech. Tím bych vyřešili otázku jízdy na řekněme na ¾ plynu a relativní úsporu finančních prostředků na dovolené, (jízda na motorácích k tomu vždy svede) a také bych se zřejmě zaměstnal při nastavování plachet během plavby. Při analýze problému (který řešilo přede mnou více takových dobrodruhů jako jsem já) jsem si položil několik otázek:
Kolik trávím času na moři- na dovolené? 3 x 10 dní
Počet členů na palubě? (výhledově) MAX 4 VELCÍ, 2 MALÝ
Bude tam dostatek místa a řekněme pohodlí ve vztahu k 10 dnům SNAD ANO
Vyplatí se mně mít jachtu na moři případně v maríně na suchu celoročně? NE
Jsem ochoten podstoupit martýrium s dopravou a tím mít loď stále pod dozorem? ANO
Co potřebuji za auto na tažení? třední třída popřípadě SUV (opt.Santa Fe?)
Kde chci plout? Chorvatsko Řecko Itálie
Je loď dost bezpečná Ano
Kolik mám času na údržbu?
Nová?
Použitá? - jaká jsou tam úskalí?
Případně dostavba? - jaká jsou tam úskalí?
Kolik bude stát dostavba?
V jakém vybavení?
Mám přívěs?
V případě koupi nové jaký přívěs?
Nový? vlastní výroba? Co k tomu potřebuji ? Vím jak na to?
Nový nákup?
Použitý? - jaká jsou tam úskalí? Atd……………..
Atd…………….až po:
Potřebuji průkazku Jachting Info?

Mám zájem o klubou vlajku

Někdo začne s gumákem, a na něm také skončí, někdo začne s dřevákem a na konci má solidní jachtu, někdo začne s jachtou, a na konci nemá ani ten dřevák ani gumák……
Těžko říci koho si vážit více, vše je o lidech – tak prosím pište, raďte, doplňujte, kritizujte!
Moderátoři a admin už najdou způsob jak na to, aby se to nemuselo stále opisovat a jen doplňovat.
pokud taková analýza nebo projekt již existuje prosím poraďte kde ? a předem omluva za to, že jsem jej nenašel.
Zdravím Berty