Musím to vymyslet jinak.
Moje lodička jede na naftu, cca 1,4 litrů/hod...
Dík za typ.
Moderátoři: vilma, Pepa, david

Musím to vymyslet jinak.

Ak by som bol v tom čase doma, v Bratislave, tak by som ťa aj odviezol autom, ten prístav je na úplnej periférii.

a zalahli sme. V noci bola strašná kosa. Na duhý deň sme vyplávali ciel Ostrihom. Fúkal silný vietor, Dunaj bol rozvlnený a stále dosť zima. Slnko bolo vytrvalo schované za čiernymi mrakmi. Nakoniec sa to obyšlo bez dažďa a pekným bočným ramenom sme v plávali do Ostrihomu. Vyviazali sme sa v maríne, cena 2 euro za hodinu. Mesto leží oproti nášmu Štúrovu. Je význačné monumentálnou bazilikou na kopci nad Dunajom. V minulosti to bola významná pevnosť v obrannej línii proti Turkom. Najedli sme sa v príjemnej reštaurácii, pozreli Baziliku a vyrazili smer Komárno a potom proti prúdu Váhu asi 30 km ku Kolárovu. V blízkosti miestneho skanzenu sme lode zatiahli do ramena-kanálu a ešte ako tak za svetla sme stihli postaviť stany a založiť oheň. Gabo griloval svoju špecialitu. Do rána voda klesla možno aj o meter a skoro sme boli s loďami v pasci. Na poslednú chvílu sme ich vytlačili do hlavného toku. Po návšteve skanzenu sme ešte vytlačili Murovu loď, voda zasa o niečo klesla a tak to bolo zaujímavé. Splavili sme tých 30km dolu do ústia, tam sme zasa hupli do reštaurácie na pontóne. Napapkaný sme vyrazili na plavbu proti prúdu speť k autám do Medveďova. Po ceste sme sa zastavili na malé občerstvenie na Maďarskom brehu a hneď sme pokračovali v plavbe. Autá aj vleky boli v poriadku, lode sme naložili a pekný predĺžený víkend bol za nami. Kolko to bolo km napíše Červík. Ja som minul 42 l benzínu. Vovský testoval svoju novú loď, ale nechám na ňom aby sa pochválil. Ešte posledné, niekto si tam zabudol modrošedú mikinu na zips, takže je u mňa.
/ len dúfam ,že nájdeme dostatočne veľkú krčmu....
/
vovsky píše:Denis,myslel jsem,že mi pochválíš moji loď a ty to svedeš na mně,takže se musím pochválít sám.
Moje,právě dokončená loď Fast Skiff 14,motor Suzuki 15k,plula celkem slušně,výborná stabilita,dobrá manévrovatelnost,protože je příliš těžká ,jednak sama o sobě váží 140 kg,a jednak dost naložená,tak trochu menší rychlost.Po proudu 35-38 km/h,proti proudu většinou 25 km/h.Najeto 10 motohodin,asi 240 km,spotřeba cca 30 litrů.
Velmi jsem ocenil skutečnost,že do ní vůbec nestříká voda.
Jinak velmi vydařený víkend,Slováci jsou vynikající parťáci.

To by sme museli pozvať celú RVHP, alebo aj EU. Píšeme tu o našich plavbách už dosť dlho a invázia českých motorákov na Dunaji sa nekoná. Pokial viem tak tu bol len Danda, Teista a Vovský. A Halladin splavoval Rakúsky Dunaj. A ani naši súkmeňovci sa moc nehrnú, povedal by som vôbec. Na druhej strane zasa 30-40 lodí, to by bol des, nie? Myslím že na tu krčmu v komárne je moc aj 5 lodí. 
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host