Průkaz "jachting.info", klubová vlajka, nebo obojí

Vše kolem webu a diskuzního fóra. Připomínky a kritika (i pochvala). Návrhy na vylepšení,struktura témat, návrhy nových apod. Případné návrhy pro komunitu jachting.info . Problémy s přihlášením a jiné potíže.

Moderátoři: MARIS, Pepa, david, smike, windward, vilma

jerryx
Site Admin
Reputace: 87

Příspěvekod jerryx » pát zář 14, 2007 1:19 am

pokus o nejake jednodussi:
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) jerryx dne pát zář 14, 2007 10:48 am, celkem upraveno 1 x.
dan
s/y Hannah
Reputace: 2

Příspěvekod dan » pát zář 14, 2007 3:32 am

me se libi vicemene vsechny navrhy,jen bych mel jednu pripominku.uprimne se mi nelibi diskuse ohledne "zasluh "kdo by si mohl vlaku poridit,vyvesit,novi ucastnici fora a pod.osobne si rad vypiju tu avizovanou lahvinku vina s kazym jachtarem at je aktivni ucastnik tohoto fora nebo treba osamely morsky vlk odnekud z tramtarie.nicmene pokud s tim ma nekdo problem mozna by nebylo od veci opatrit ty vlajecky nejakymi poradovymi cisly,ktere by identifikovali nositele.taky bychom udelali radost mistnim duchodcum,kteri urputne trvaji na svych jednickach n. :) nevim jak by to bylo technicky slozite,tak mne prosim nekamenujte :? .
RadekS
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0

Příspěvekod RadekS » pát zář 14, 2007 6:54 am

Ty návrhy jsou velmi pěkné, Do grafiky se pouštět nebudu, jen bych chtěl připomenout, že jsou i jiné barvy, než žlutá - potřebuji proclít a oranžová - záchraná. Zkusil jsem vybrat i jiné výrazné barvy, nechť je diskuze obšírnější.

Obrázek
MARIS
moderátor
Reputace: 5
Kontaktovat uživatele:

vlajka

Příspěvekod MARIS » pát zář 14, 2007 7:24 am

Souhlas s Baharisem,to abychom se poznali na větší vzdálenost byl důvod,proč jsem navrhoval
výraznou barvu.A v praxi je to ověřeno.Kombinací modré s bílou a naopak,je na lodích hodně,a nemíním objíždět zátoku loď od lodi jestli to není někdo z J.i.
Nevím co bylo myšleno tím,že si důchodci urputně brání své jedničky,já myslím,že diskutujeme tak jako ostatní,nebo né?
jerryx
Site Admin

Příspěvekod jerryx » pát zář 14, 2007 8:16 am

dan píše:me se libi vicemene vsechny navrhy,jen bych mel jednu pripominku.uprimne se mi nelibi diskuse ohledne "zasluh "kdo by si mohl vlaku poridit,vyvesit,novi ucastnici fora a pod.osobne si rad vypiju tu avizovanou lahvinku vina s kazym jachtarem at je aktivni ucastnik tohoto fora nebo treba osamely morsky vlk odnekud z tramtarie.nicmene pokud s tim ma nekdo problem mozna by nebylo od veci opatrit ty vlajecky nejakymi poradovymi cisly,ktere by identifikovali nositele.taky bychom udelali radost mistnim duchodcum,kteri urputne trvaji na svych jednickach n. :) nevim jak by to bylo technicky slozite,tak mne prosim nekamenujte :? .

sice uz tady nejaky duchodce ma slibenou svoji 0000000000000001 vlajku, ale to urcite
neklapne :P - to by se prodrazilo vyrobne a zase by se nekdo musel starat o nejake
pochybne zasluhy
a hlavne by ta vlajka pak nebyla pro vsechny.
ale na druhou stranu neni problem si tam dopsat fixou treba nick - dle libosti. ;-)
MARIS
moderátor
Kontaktovat uživatele:

vlajka

Příspěvekod MARIS » pát zář 14, 2007 9:41 am

Promiťe moji troufalost,něco takového jsem dnes dělal poprve,ale chci jen ukázat principielnost toho,co jsem navrhoval,aby to bylo co nejjednodušší ale účelné.K ostatnímu jsem se již vyjádřil.

Obrázek
jerryx
Site Admin

Re: vlajka

Příspěvekod jerryx » pát zář 14, 2007 10:32 am

MARIS píše:Promiťe moji troufalost,něco takového jsem dnes dělal poprve,ale chci jen ukázat principielnost toho,co jsem navrhoval,aby to bylo co nejjednodušší ale účelné.K ostatnímu jsem se již vyjádřil.

Obrázek

to uz jsem myslel, ze je jasna vec - s tim zacal uz tomaskre a alffa pokracoval. nebo myslis
tou principielnosti neco jineho ?

BTW v tve ukazce, ale mas uz 3 barvy: podklad + bila + modra, lepe by bylo kdyby jsme se
vesli do 2 barev: podklad + logo 8)
tomaskre
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tomaskre » pát zář 14, 2007 11:19 am

nevím proč, ale pořád mám představu trochu složitější vlaječky. Něco, aby z dálky bylo lehce identifikovatelné(J.I, lodička, růžice, atd...) a na blízko jasný upřesnění. Hraje mi tam furt jen ten napis. Modrá je moc hezká barva, ale jak píšete mají ji všichni. Osobně bych byl ne pro modrou barvu celé vlajky.
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » pát zář 14, 2007 11:23 am

Původně jsem se domníval že si théma a barvu vlajky demokraticky vydiskutujeme.
Zrovna jsem měl ve stroji ten můj návrh abych ho na žádost MARISE předělal na „orange“, přesto že s tou barvou bytostně nesouhlasím.
MARIS píše:Alffe,velice pěkné,moc by ti vadilo kdybys sem hodil totéž v negativu a i když oranž nebereš,tak i v této barvě.To tě přece k ničemu nezaváže,prosím.

Zbývalo jen dodělat stíny na růžici také do „orange“ aby vše bylo pokud možno v jedné barvě (cena :!: ). .Obrázek
K tomu ale již nedošlo.
Zastihla mě totiž Baharisova zpráva, že buď bude po jeho, nebo nic.
Baharis píše:Nicméně musím konstatovat, že pokud vlajka nebude ve výrazné barvě, přestává mě to zajímat. Tu vlajku prostě musím na 100 m poznat. A kolem mě na moři plují desítky lodí s klubovými vlajkami (označení charterovky), barvy modré a bílé.
V tuto chvíli mě z toho můžete vynechat.

Nejprve jsem chtěl odpovědět, že pokud někdo nevidí na 100m. modrý skoro metrový hadr, že už mu žádná barva nepomůže. Pak mě ale ta žabo-myšina přestala bavit a šel jsem si lehnout.
Ráno vstávám, juknu mezi nohy a ejhle, :shock: .......... vždyť já mám taky koule.
Takže Baharis, buďto bude po mém, nebo mě v tuto chvíli z toho můžeš vynechat.
Tak; .......a je to! Zase jeden dobrý projekt v prdeli.

To dan,
.uprimne se mi nelibi diskuse ohledne "zasluh "kdo by si mohl vlaku poridit,vyvesit,novi ucastnici fora a pod.

O žádných zásluhách se v kotextu vlajky nikdy nemluvilo.

Pokud Ti jde o Richardovu „001“ tak to se týká průkazu způsobilosti, nikoli vlajky.
Můžeš ale zůstat klidný to se ale tebe a jerryxe, evidentně netýká.
Ke získání způsobilosti, nestačí vystudovaná policejní akademie. Tady bude tře ba vyššího vzdělání.
Bude třeba umět číst i psát. Nejenom psát. :whist:
Jedině by se snad, ....... dalo v případě jerryxe (za jeho zásluhy o tento web), uvažovat o udělení výjimky a vydat mu průkaz platný pouze ve dvojici. Pokud prokáže, že si našel parťáka co umí číst. :mad:
Loď ahoj, alffa
jerryx
Site Admin

Příspěvekod jerryx » pát zář 14, 2007 11:27 am

tomaskre píše:nevím proč, ale pořád mám představu trochu složitější vlaječky. Něco, aby z dálky bylo lehce identifikovatelné(J.I, lodička, růžice, atd...) a na blízko jasný upřesnění. Hraje mi tam furt jen ten napis. Modrá je moc hezká barva, ale jak píšete mají ji všichni. Osobně bych byl ne pro modrou barvu celé vlajky.

i kdyz se mi alffovo logo libilo, tak z vyse uvedenych duvodu taky rikam NE modre.
nejvice se mi libi tvoje kombinace zluta-skoro_cervena (proto jsem ji pouzil :P).

ja jsem zase pro jednodussi logo - takove ktere si muzu i sam v ruce nakreslit, ze ktereho jde
udelat treba sablona pro nastrikani atd. ... ale to jsou jen moje dohady.

urcite by to chtelo jeste nake obrazky od nekoho ...
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » pát zář 14, 2007 11:30 am

Nejvíc se mě zatím líbí řešení Alffove logo, tak jak to zapracoval František. To logo je dle mého názoru nejlepší a může být použito jak na vlajku, tak na trika :!: , tak i logo stránek. Ten návrh má sice také tři barvy, ale pokud chceme aby to bylo výrazné, tak se okraji nevyhneme. Akorát s tou barvou nějak nemůžeme u Alffa prorazit. Ach jo... :cry:

Ještě se pokusím
Alffe,
- Ujasněme si to, že pokládat oranžovou barvu za záchranný prostředek (třeba dýmovnice) je nesmysl. Žlutá (Q), dejme tomu. To by mohlo opravdu mást.
- Kdybych pod takovou vlajkou letos neplul, tak bych se tak nepral. Když jsem uviděl poprvé označení lodí, hleděl jsem jak trubka. Je to opravdu barva výrazná, do očí bijící a nezvyklá. Leč během týdení plavby, ať jsem kotvil kde jsem kotvil, tak i na velkou dálku jsem okamžitě věděl, že tam jsou kolegové z charterovky. A o tohle nám přeci jde.
- Triček a vlajek v modrém a bílém provedení je u jachtingu opravdu jako maku. Pokud jsme schopni odhodit konservatismus, a jít do této odvážné barvy, myslím že se to bude všem líbit a splní to svůj účel. Pokud bude povoleno logo používat, já i to triko nechám udělat.
- Toto co tu diskutujeme je jen takový průzkum terénu a jistě uznáte, že se k ničemu rozumnému nedostaneme. Asi by bylo vhodné dohodnout se nejdřív na barvě (kombinaci) a potom na konečném návrhu. Pravděpodobně formou hlasování. Libor by měl vystoupit z ilegality a dát tomu nějaký řád. Formu, podmínky, časové termíny a tak podobně.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pát zář 14, 2007 11:38 am

Než jsem to sesmolil, tak tolik krásných příspěvků....
Ale tak to Alffe není. Jistě znáš ono: "Opustíš-li mne, zahyneš. Opustíš-li mne, nezahynu". Tak nějak to asi je.
Já si v žádném případě nedělám ambice, buď po mém, nebo nic. To né. Co já tady jsem? Jen zrníčko. Je to o tom, že se s tím musím nějak ztotožnit. Vidět, že to má smysl. Jinak si (třeba jako jeden z mála) to prostě nepověsím. Ale na to mám přeci právo. To mě nemůžeš upřít.
Jestli ještě můžu, už jsem to psal prve, to druhé tvé logo se mě líbí o dost víc .... ;)
simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 1

Příspěvekod simon » pát zář 14, 2007 11:44 am

jestli muzu pridat nazor z pozice zdejsiho eleva

-souhlasim s nazorem na modro/bilou kombinaci. sice pekna, ale ucel nesplni
-zaroven se mne ale z ciste estetickeho pohledu nelibi ty zlute a oranzove varianty

...jsem pro cervenou, jakozto zakladni barvu, a to presne v odstinu jaky je na britske namorni vlajce pro plebs :) ... (red ensign)
jerryx
Site Admin

Příspěvekod jerryx » pát zář 14, 2007 11:48 am

alffa píše:Původně jsem se domníval že si théma a barvu vlajky demokraticky vydiskutujeme.

.. a to nediskutujeme ? :mad:

alffa píše:Zastihla mě totiž Baharisova zpráva, že buď bude po jeho, nebo nic.
...
Ráno vstávám, juknu mezi nohy a ejhle, :shock: .......... vždyť já mám taky koule.
Takže Baharis, buďto bude po mém, nebo mě v tuto chvíli z toho můžeš vynechat.
Tak; .......a je to! Zase jeden dobrý projekt v prdeli.

Ke získání způsobilosti, nestačí vystudovaná policejní akademie. Tady bude tře ba vyššího vzdělání.
Bude třeba umět číst i psát. Nejenom psát. :whist:
Jedině by se snad, ....... dalo v případě jerryxe (za jeho zásluhy o tento web), uvažovat o udělení výjimky a vydat mu průkaz platný pouze ve dvojici. Pokud prokáže, že si našel parťáka co umí číst. :mad:
Loď ahoj, alffa

teda nevim proc se kazdy dobry projekt zvrhne ...[hr]

jelikoz jste me presvedcili ..

mazu a omlouvam se alffo, unahlil jsem se. mas u me pivo ;-)
:sorry: :offtopic:
Naposledy upravil(a) jerryx dne pát zář 14, 2007 12:55 pm, celkem upraveno 1 x.
MARIS
moderátor
Kontaktovat uživatele:

vlajka

Příspěvekod MARIS » pát zář 14, 2007 11:50 am

Alffe klídek,tak jsi mě taky uklidňoval,když mě nešlo vložit obrázek do příspěvku a byl jsem z toho rozmrzelý.
Každý,i Baharis,má přece právo na svůj názor a ostatní ho musí akceptovat.Když se,i když možná tvrdším způsobem ,sám vyřadil z tohoto problému,je to jeho věc.Přece nemůžeme vnucovat nikomu své názory.Diskutujeme,máme své názory,a pak se buďto přikloníme k některému názoru,nebo se podřídíme většině,nebo prostě od toho odejdeme.Na to má každý právo.
A z těch tvých koulí mám poprskaný monitor,protože jsem zrovna jedl polévku. :mad:

Dodělej,prosím tě,tu růžici,a pak nechť se ostatní k tomu vyjádří jestli modrou nebo oranž,fialovou či jakou sakra.

To jerryx:předpokládám,že výchozí barva látky je vždy bílá,takže jsou li na vlajce tři barvy,tak se tisknou jen dvě,třetí je ta bílá.
13paja
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod 13paja » pát zář 14, 2007 11:51 am

Mě se ten oranžovej návrh od alffa líbí, ale chce to víc návrhů. Navrhuji udělat adresář, kde budou grafické návrhy vystaveny. Jak jich tam bude dost, tak hlasováním vybrat.
Termín bych nechal na adminech
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pát zář 14, 2007 12:31 pm

Teď jsi se Jerryxi ale nechal trochu unést.... ;)
I když stojíme s Alffou názorově proti sobě, takovou kritiku si snad nezaslouží. Jsi na něj zlej, víš?

Alffe, ještě tě poprosím o jeden návrh a sice to co naznačil František. Udělat to do vlajky. Mě to připadá jako nejlepší pro trojkombinaci: logo webu-vlajka-triko. Ale jak jsi psal o metrovém modrém praporu, já netušil, že se bavíme o takových rozměrech. :shock: Já počítám s velikostí tak kolem 30 cm...

Ono mě nejde ani tak o tu oranžovou, jako prostě a jednodušše o výraznou barvu. Jen mě prostě jiná nenapadá, když jsme museli žlutou vypustit. Já třeba zase nemám rád zelenou. Ale ta se také nepoužívá a jestli se máme na něčem shodnout, tak jsem připraven ustoupit.

A sedneme si, uklidníme a budeme pokračovat v konstruktivní dikusi. I kafé si můžeme dát. Teda spíše vy. Já už za pár hodin zvedám kotvy a opouštím suchý dok. :jupi:
jerryx
Site Admin

Příspěvekod jerryx » pát zář 14, 2007 12:43 pm

Baharis píše:Teď jsi se Jerryxi ale nechal trochu unést.... ;)

nechal, ja vim. ale musel jsem :sorry:

Baharis píše:I když stojíme s Alffou názorově proti sobě, takovou kritiku si snad nezaslouží. Jsi na něj zlej, víš?

on to snese :lol: a zase mi to nekdy vrati :-(

Baharis píše: ... Já už za pár hodin zvedám kotvy a opouštím suchý dok.

je to od tebe, ale pekne hnusny, ze nas opoustis :cry:, ............. ale na druhou stranu te chapu, ja jedu v utery :jupi:
MARIS
moderátor
Kontaktovat uživatele:

vlajky

Příspěvekod MARIS » pát zář 14, 2007 12:45 pm

Jsou to fofry,než jsem stačil nadatlovat výše uvedený příspěvek,tak mě několik předběhlo.
Myslím si Jerryxi,že jsi to trochu přehnal.Stejně jako ty,i já a myslím si že i většina uživatelů tohoto fora si váží všech přispívatelů,i když každý si udělá na to svůj názor,tak ho může ale i nemusí dát na vědomí ostetním.
Ale myslím,že bychom se měli oprostit od nějakých hrubých narážek a vulgarismů či nadávek.To nikdy neprospělo a neprospěje.
RadekS
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod RadekS » pát zář 14, 2007 12:50 pm

No mě alffa s tím metrem taky vyděsil. Největší vlajkou na lodi má být státní vlajka lodi. Pokud vyvěsíš jinou větší, je to svým způsobem neúcta. A nějaké charterovky tam mají pěkně malé kapesníky.

13paja má dobrý nápad. Ti z nás co cítí schopnost vyřádit se graficky, mohou něco vytvořit, třeba i v různých barevných kombinacích. Měl by na to být spešl topic. No až to bude všechno - za pár týdnů - měsíců, může se udělat hlasování.
MARIS
moderátor
Kontaktovat uživatele:

vlajky

Příspěvekod MARIS » pát zář 14, 2007 12:51 pm

Kruci,zase jste byli rychlejší.Jerryxi nemusels,musíš umřít,tak jako všichni,ale víc nemusíš nic.
jerryx
Site Admin

Re: vlajky

Příspěvekod jerryx » pát zář 14, 2007 1:00 pm

MARIS píše:Kruci,zase jste byli rychlejší.Jerryxi nemusels,musíš umřít,tak jako všichni,ale víc nemusíš nic.

:sorry: opravil jsem svuj prispevek, privedli jste me na pravou viru ..
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pát zář 14, 2007 1:05 pm

To odpijeme na podzim v Brně. ;) To bude jiná diskuse než tady!!! :gun:
tomaskre
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tomaskre » pát zář 14, 2007 1:10 pm

...

Obrázek

není to dodělaný a barevně jen ukázka.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pát zář 14, 2007 1:43 pm

Ale jo. Nevím jestli jsem ovlivněn tou "hnusnou" oranžovou, ale taky si to dovedu představit :)

Zpět na