Průkaz "jachting.info", klubová vlajka, nebo obojí

Vše kolem webu a diskuzního fóra. Připomínky a kritika (i pochvala). Návrhy na vylepšení,struktura témat, návrhy nových apod. Případné návrhy pro komunitu jachting.info . Problémy s přihlášením a jiné potíže.

Moderátoři: MARIS, Pepa, david, smike, windward, vilma

smike
moderátor
Reputace: 18

Příspěvekod smike » ned zář 16, 2007 4:20 pm

to maris: na pásce netrvám... mě spíš šlo o obecné použití smajlíka... a jeho vzhled by byl stejně na nějakém šikovném grafikovi :)
Wlady
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Wlady » ned zář 16, 2007 9:36 pm

Ahoj.
Dovolil bych si trochu uspořádat dosud uvedené návrhy :
1) s logem našeho webu
2) bez loga s alternativním motivem
3) bez loga i motivu

add 1) Nemyslím, že by jakékoli ztvárnění loga bylo nezbytné...jako poznávací znamení může sloužit cokoli. Ale když, favorizoval bych návrhy firmy tomaskre (zejména č.16), i když nesplňují požadavek oboustranné souměrnosti, který též nepovažuji za zásadní...Nicméně jsem se pokusil připravit nějaké souměrné návrhy. Když sám sobě prominu nevalnou kvalitu poplatnou neumětelství, stejně se mi nelíbí a myslím, že tudy cesta rozhodně nevede. :cry: Prosím, neumísťovat do galerie!
Obrázek
Obrázek

add 2) Osobně bych byl pro každou blbinu. Líbí se mi moc pirátský smajlík aniž bych sdílel Marisovy obavy...Jak už jsem uvedl výše, může tu být cokoli na čem se dokážeme shodnout. Ale uvítal bych něco pokud možno originálního a neotřelého. Klidně bych skousnul i Vilminu muchomůrku, ba třeba i Vochomůrku...

add 3) Jednobarevný plamenec s lemováním. Ani s tím bych neměl zásadní problém, ale bylo by třeba volit nějakou opravdu neotřelou kombinaci, např. fialovorůžovou... :mad: a snad i alespoň nějakou jednoduchounkou grafiku (průnik ploch, pruhy...) Nicméně kus bezpečnostní vesty si na svou loď docela určitě nepověsím, ale to je čistě můj osobní a soukromý postoj.
Wlady
jerryx
Site Admin
Reputace: 87

Příspěvekod jerryx » ned zář 16, 2007 10:24 pm

2 wlady: docela mi mluvis ze srdce, hlavne bod 2.

BTW uz mame 19 vlajek .. ;-)
Wlady
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Wlady » pon zář 17, 2007 2:49 am

to jerryx:
Celkem bych ti byl i vděčen za estetické souznění, nebýt toho, že jsi ty moje hrůzy do té galerie zločinně podstrčil. :gun: Máš u mě druhej vroubek! První byl za pomlouvání našeho veleváženého klubu důchodců...Jen počkej, přestal jsem krmit Toma a už ho hladím proti srsti, abych ho příslušně rozdráždil... :mad:

Ještě že tu máme Vilmu. Ta nepochybně zkonstatuje, že je to depresivní, zpátečnické, špatně skloněné jakož i stranově orientované atd...díky čemuž to spolehlivě znechutí i totálně zrakově postiženým. :crazy:
Wlady
tomaskre
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tomaskre » pon zář 17, 2007 8:14 am

Wlady píše:...Jak už jsem uvedl výše, může tu být cokoli na čem se dokážeme shodnout. Ale uvítal bych něco pokud možno originálního a neotřelého.
...
Nicméně kus bezpečnostní vesty si na svou loď docela určitě nepověsím, ale to je čistě můj osobní a soukromý postoj.
Wlady

Ahoj,

S tímto názorem plně souhlasím! A přidávám se k němu. Rád si vyvěsím cokoliv na čem se tohle fórum dokáže zhodnout (odhlasovat).
Sem rád, že se přidal další grafik! Pro tuto chvíli s návrhama končím a nechám prostor ostatním! 8)
Čekám, že Alffa přijde s nějakým trumfem a začneme odznova :D
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » pon zář 17, 2007 8:31 am

Ahoj oba kluci s nejoptimističtějšími atavary, (už tam vám to ladí, nejenom v estetickém
vnímání) to jest Wlady a Jerryx :
1/ Ta muchomůrka byl samozřejmě jenom názorný příklad toho, že výběr relevantních symbolů je velmi omezen.
2/ Už radší nebudu interpretovat a budu respektovat několikadenní klid před volbami. Doufám, že to bude sugestivním jedincům stačit na zotavení !
3/Jenom by se, myslím, před hlasováním mělo zdůraznit, jestli byste souhlasili,
zda jde o logo či o poznávací znamení na lodi. V tom mám rozdíl, to co se mi nejvíc líbí jako logo tak to není ......... No nebudu psát, ať proboha nikoho nevlivním !

Je mi úplně zle, když se musím ovládat a o Tvých vlajkách, Wlady, ani nepípnout, tak jen mimochodem, ta 21kb-ová je úplně jiná, v tom smyslu, že z ní nejde nic negativního vyčíst !
Jenom jestli je ta černá v dáli vidět ?? To nerýpu, to se ptám.

No, už jsem si v názvu jiného topicu přečetla, že jde o návrhy na vlajku, tak jo. Tak to není logo.
Naposledy upravil(a) vilma dne pon zář 17, 2007 8:55 am, celkem upraveno 2 x.
ficcus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 39
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ficcus » pon zář 17, 2007 8:33 am

Je tu toho strašně moc a nemám teď čas to vše číst :shock:
Tak jen vyjádřím můj názor ;)
Jsem pro klubovou vlajku "jachting.info" a rád ji vyvěsím pod levý sáling (pod CZ vlajku).
Ahoj :)
jerryx
Site Admin

Příspěvekod jerryx » pon zář 17, 2007 8:33 am

Wlady píše:to jerryx:
Celkem bych ti byl i vděčen za estetické souznění, ..

ja sice muzu souznit nebo naopak, ale me moc nikdo neberte v potaz - ja grafik nejsem a
hezky opovidat jako vilma to taky neumim :cry: .. takze moje posouzeni je nicnerikajici.
musi se vyjadrit nas grafik alffa.
ale kdyz chces :P : tak tvoje vlajky mi pripadaji jednodusse SLABE :-( ale asi chapu co si
tim chtel rict - patri k tomu textu

Wlady píše:nebýt toho, že jsi ty moje hrůzy do té galerie zločinně podstrčil.

vsechno tam patri, kazdy dobry skutek musi byt po zasluze potrestan :lol:
davam tam vse co vypada jako navrh.

Wlady píše:První byl za pomlouvání našeho veleváženého klubu důchodců...

to bych si nikdy nedovolil pane siditeli :whist:

Wlady píše:Jen počkej, přestal jsem krmit Toma a už ho hladím proti srsti, abych ho příslušně rozdráždil...

:mad:

Wlady píše:Ještě že tu máme Vilmu. Ta nepochybně zkonstatuje, že je to depresivní, zpátečnické, špatně skloněné jakož i stranově orientované atd...díky čemuž to spolehlivě znechutí i totálně zrakově postiženým.

my se, ale nedame :rofl:
Libor
bez hodnocení
Reputace: 174
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon zář 17, 2007 8:55 am

Moje malá troška do mlýnice...Mnoho pěkných návrhů, moc pěkná práce. Už mám svého favorita.. :)

Proč si myslím, že by zakomponovaný text, byť zdálky nečitelný, na vlajce měl být.

Z jednoho prostého důvodu. Je to i propagační materiál. Předpokládám, že nebude viset jen na lodích pod sálingem.
Když bude vydařená, může viset kdekoliv. V klubovnách, na exotických místech kam doplují lidé z tohoto webu, všude kde se bude hodit její vyvěšení, např. na různých setkáních, na výstavách atd. atd. Najde se jistě více příležitostí.
V neposlední řadě, může být předávána (rozdávána?) při různých příležitostech např. součást odměny pro vítěze atd..
A to vše pomůže dále zviditelnit tento web.
Tak proto jedinně s textem a nikdy jinak ;) .
jerryx
Site Admin

Příspěvekod jerryx » pon zář 17, 2007 8:59 am

vilma píše:Ahoj oba kluci s nejoptimističtějšími atavary, (už tam vám to ladí, nejenom v estetickém
vnímání) to jest Wlady a Jerryx ...

a to si predstav, ze ja ho mam i na vlajce, a zlute. a taky ho mame na trikach - zlutych. a taky
na bundach - jakepak barvy ?
a upozornuju (hodne casto jezdime ve dvou lodich), ze pokud jsou jeste videt osoby na palube
(nebo spise smouhy), tak se vzdy mezi jinyma pozname :good: a to same plati o vlajce
- tzn. na hooodne velkou vzdalenost ( ... anebo je to tou slivkou :P ).
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » pon zář 17, 2007 9:02 am

tomaskre píše:Čekám, že Alffa přijde s nějakým trumfem a začneme odznova :D

Není se čeho obávat, alffa s žádným trumfem nepřijde.
Pokud by šlo o vlajku KLUBOVOU, to by byla jiná ale vymýšlet signální vlajku mě přijde
hodně zbytečné.
Je jich vymyšleno dost, stačí si vybrat:ZDE

Stačí se na jedné dohodnout nebo si tam pověsit celé slovo. To určitě nikdo nepřehlédne.

Jen si nevybírejte ty modrobílé, ty jsou zřejmě určeny pro tajný boj.
Jsou neviditelné. Například tato: Obrázek
vilma
moderátor

Příspěvekod vilma » pon zář 17, 2007 9:30 am

to libor : když se nerozlišuje vlajka upozorňovací a klubová, tak to je těžký se rozhodnout, právě kvůli tý barvě.
Jak správně píše Jerryx, žlutá /červeno-, oranž. a podobná/ je vidět dlouho.
Přitom na klubové vlajce by se mi líbila právě ta modrá. Asi se picnu nebo nebudu hlasovat.

to Jerryx : 1/tu žlutou barvu chválím !
2/Pozor, do sekce na hlasování by se v zájmu objektivity měla dát i možnost vlajky ze signální vesty (nebojte se tak, když to má jiný tvar, tak není po vestě ani vidu ani slechu a je tu velká výhoda, že je dán jednotný materiál. Autorem nápadu je Denis, ne já.
Naposledy upravil(a) vilma dne pon zář 17, 2007 9:34 am, celkem upraveno 2 x.
tomaskre
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tomaskre » pon zář 17, 2007 9:31 am

... myslím, že de taky o klubovou vlajku?
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon zář 17, 2007 9:53 am

vilma píše:to libor : když se nerozlišuje vlajka upozorňovací a klubová, tak to je těžký se rozhodnout, právě kvůli tý barvě.

Já ti rozumím. Ale nejsme na tom tak dobře, že bychom si mohli dovolit 2 vlajky, alespoň zatím ne.
Proto to hledání kompromisu. Je třeba se rozhodnout co je prioritní.
1) Signalizace výraznou barvou (když já tak rád modrou, ale vzdám se ji), musí být tedy výrazná oranžovožluto atd.
2) dále logo/tex = motiv na vlajce. Zde musím preferovat text v jakékoliv podobě, protože pro potřebu signalizace je zcela jedno co tam je. Na ty vdálenosti co je uvažováno ani logo a jiný obrázek nebude vidět :hmm: Ale z blízka ! Na stole, na stěně atd. (už jsem psal) - to je jiné kafe. Tam to je a musí být vidět. K čemu jinak by to bylo? To si pak můžeme vyvěsit jen nějakou výraznou signální vlajku. :D

A proto pomalu ale jistě by se mělo začít hlasováním a už teď lobuji za tento návrh, který má dle mě vše co má mít - barevně, logo oboustranné, text v dálce nepodstaný, zblízka jasný atd. (barva nechť se doladí / odhlasuje samostaně):

Obrázek
RadekS
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod RadekS » pon zář 17, 2007 10:23 am

Když to musí být s nápisem, tak mě napadlo ještě jedno řešení:

Na látku libovolné výrazné barvy našít stuhy s nápisem. Výhody: nápis může být čitelný na obou stranách, může to být výšivka, nebo potisk. Dovolil jsem si malou ukázku.

Obrázek
smike
moderátor
Reputace: 18

Příspěvekod smike » pon zář 17, 2007 10:38 am

Pakliže má být na vlajce text, preferuji logo dle alffy na jakémkoliv podkladu...
i jako trojlogo se mi líbí - web, vlajka, tričko, čepice.. (mušketýři taky byli čtyři.. :) )
vilma
moderátor

Příspěvekod vilma » pon zář 17, 2007 11:33 am

to Libor : jo, někde by se barva mohla doladit, třeba vypustit tu modrou na růžici, vyměnit za oranž. či nechat bílou a bílý podklad ? Když to má být jednoduchý.

Už to má blízko k tomu v co doufám, že se dá domluvit výroba pár oranžovobílých a pár modrobílých variant a nemusí se to ani prodražit, protože vždy jde o pouze dvojbarevnou kombinaci jedné matrice.
Naposledy upravil(a) vilma dne pon zář 17, 2007 11:35 am, celkem upraveno 1 x.
13paja
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod 13paja » pon zář 17, 2007 11:34 am

Sleduji diskusi poctivě i přes víkend i když jsem se do ni nezapojil. Připadá mi to, že si mkaždý chce přihřát svoji polívčičku a to v podstatě za jakoukoliv cenu.
Chce se vytvořit něco (vlajka, trička, kšiltovky, bundy atd) a nikde není řečeno cíleně proč.
Kdyby to řečeno bylo, tak tady na tomto fóru nepadají názory, které jdou z extrému do extrému.
Co se má identifikovat??? Skupina lidí nebo klub? Jakým způsobem a co pro to chceme udělat?? Chceme jen poznávací znamení nebo identifikovat skupinu lidí kolem tohoro webu.
Uvědomme si, že tolik lidí jako tady není sdruženo v žádném existujícím klubu v ČR i SR.
Jsem novic tohoto webu ale mám mnoho zkušeností s lidmi a vím, že pokud budou odsouhlaseny jen tzv. poznávací znamení bude to mít možná význam jen pro :sorry: klub důchodců a pro ostatní to vyšumí.
Všechno co navrhujeme musí mít řečeno proč, a to je to, co není řečeno (alespoň mě připadá, že si to každý vysvětluje po svém).
Prostě každý tahne to lano svým směrem. Kdyby tuto posádku měl na lodi nějakej kapitán, tak by mu buď slezly vlasy nebo by stanovil pravidla a přes ně by vlak nejel
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon zář 17, 2007 12:11 pm

To 13paja:
to bylo řečeno už v počátku diskuze o vlajce. Zkusím to ještě jednou, pokud se pletu, nechť to někdo doplní:
"chci nějakým způsobem dát najevo příslušnost k nějakému společenství, vyvěšením na lodi dám najevo ochotu potkat se někým druhým z tohoto společenství, chci odlišit druhého účastníka tohoto společenství od všech jiných..., vlajkou demonstruji o jaké společenství se jedná"

V podobném duchu lze totéž říci o bundě, kšiltovce, samolepkách a všem kde všude se to může objevit....
13paja
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod 13paja » pon zář 17, 2007 1:00 pm

Libore, já tomu rozumím. Jen diskuse dle mého jde od jednoho mantinelu k druhýmu. Já jsem proto do té diskuse na začátku tak vlítl, ale z vývoje nejsem přesvědčen, že to tak chápou i ostatní. Proto jsem dnes napsal svůj příspěvek
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » pon zář 17, 2007 1:27 pm

13paja píše:Sleduji diskusi poctivě i přes víkend i když jsem se do ni nezapojil. Připadá mi to, že si mkaždý chce přihřát svoji polívčičku a to v podstatě za jakoukoliv cenu.
Chce se vytvořit něco (vlajka, trička, kšiltovky, bundy atd) a nikde není řečeno cíleně proč.
Kdyby to řečeno bylo, tak tady na tomto fóru nepadají názory, které jdou z extrému do extrému.
Co se má identifikovat??? Skupina lidí nebo klub? Jakým způsobem a co pro to chceme udělat?? Chceme jen poznávací znamení nebo identifikovat skupinu lidí kolem tohoro webu.
Uvědomme si, že tolik lidí jako tady není sdruženo v žádném existujícím klubu v ČR i SR.
Jsem novic tohoto webu ale mám mnoho zkušeností s lidmi a vím, že pokud budou odsouhlaseny jen tzv. poznávací znamení bude to mít možná význam jen pro :sorry: klub důchodců a pro ostatní to vyšumí.
Všechno co navrhujeme musí mít řečeno proč, a to je to, co není řečeno (alespoň mě připadá, že si to každý vysvětluje po svém).
Prostě každý tahne to lano svým směrem. Kdyby tuto posádku měl na lodi nějakej kapitán, tak by mu buď slezly vlasy nebo by stanovil pravidla a přes ně by vlak nejel

To 13paja,
O to se snažím už na druhé stránce tohoto topicu.
Jelikož jerryx ještě nezprovoznil funkci „zobrazení celého topicu“,
Ušetřím Ti proklikávání všemi stránkami a cituji:
Zaslal: alffa čt 13. září, 2007 8:50
To13paja,
Já bych s tím zadáním a návrhy až tolik nespěchal.
To zadání by mělo právě vyplynout s této diskuze.

Ano. Tím jsem myslel zadání, co že to vlastně chceme!

Libor sice správně argumentuje že zadání topicu bylo jasné: (Průkaz "jachting.info", klubová vlajka, nebo obojí)

No ale jak se topic vyvíjí, vidíš sám.

To je také důvod proč jsem do této diskuze přestal zasahovat.
Dokud se pojmy nevyjasní tak ani nebudu.

To Libor,
Oblíbené MODRÉ se vůbec vzdávat nemusíš.
K vodnímu spolku žádná jiná barva nepasuje lépe.
Na námitku že není vidět, si dovolím oponovat argumentem, že minimálně 50% mezinárodního vlajkového kódu, používá MODROU barvu. :!:
Pokud to tedy vidí námořníci celého světa, nechápu proč by to neměli vidět lodníci info.fora.

To all,
Měl bych jeden návrh hlasování, o ZADÁNÍ. :!:
    1) Základní logo pro použití jak na klubovou vlajku, tak na signální.
    2) Pouze signální vlajku.
    3) Pověsit pod saling lahváče = mám pivo zvu vás na palubu.
    4) Pověsit prázdný pulitr = máte-li pivo, zvu vás na palubu.

ahoj, alffa

P.S.
To 13paja,
Mi všichni víme kolik má tento web členů, proto bych se také přikláněl k DŮSTOJNÉ klubové vlajce.
A to si představ že těch doposud neregistrovaných je dvakrát tolik.
Alespoň dle denních přístupů.

Jó a bacha! Neotírej se o klub důchodců? Dopadneš jak JERRYX :mad:
MARIS
moderátor
Reputace: 5
Kontaktovat uživatele:

jachting jako hoby

Příspěvekod MARIS » pon zář 17, 2007 1:45 pm

Správně pane místopředsedo
mba
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mba » pon zář 17, 2007 2:32 pm

Tuto vlakno som cital asi pred tromi dnami a nevedel som si spomenut co mi pripomina ta modra ruzica (v poslednom navrhu s oranzovym pozadim) - potom mi to doslo - je to predsa z vlajky NATO... :)

Klubova vlajka je dobry napad, ale urcite nie s tymto motivom... ;)
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » pon zář 17, 2007 2:48 pm

mba píše:Tuto vlakno som cital asi pred tromi dnami a nevedel som si spomenut co mi pripomina ta modra ruzica (v poslednom navrhu s oranzovym pozadim) - potom mi to doslo - je to predsa z vlajky NATO... :)

Klubova vlajka je dobry napad, ale urcite nie s tymto motivom... ;)

Zrovna jsem na to koukal včera v bedně ( letecký den v Mošnově, či co).
Asi už nám to NATO ukradlo, ........ jelikož jsme to nestihli zaregistrovat. :lol:

No ale vážně.
Větrná (kompasová) růžice je zcela obecný znak, který se používá všude možně, včetně map. :!:
To pochopitelně neznamená že to jsou mapy NATO.
Navíc NATO má růžici vzpřímenou, kdežto mi jí máme skloněnou ve směru zemské osy. :!:

Může to mít ale blahodárný vliv na nevzdělané, mořské piráty.
Kdo by si to chtěl rozdat s NATEM že :?:
Wlady
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Wlady » pon zář 17, 2007 2:56 pm

Ahoj.
Ach jo. Utloukli jste mě argumentama. Má-li ta vlajka sloužit i k suchozemské propagaci tohoto webu (a nedivím se Liborovi, že si to tak představuje) bude to tedy varianta klubová a ptákoviny jsou bohužel zapovězeny. Popravdě řečeno, po napsání mého "kategorizačního příspěvku" mě něco podobného taky napadlo, ale už se mi to nechtělo do textu přidávat. Ale jak mě mrzí pohřeb pirátského smajlíka.... :cry:
Projevím tedy v duchu svého "notorického oportunismu" jinou kacířskou myšlenku. Nejsem příliš družný člověk, nenávidím veškerý kolektivismus (asi dědictví doby minulé) a na jachtingu mě krom mnoha jiných věcí oslovuje i určitý pocit individuální svobody. Chtěl bych vyvěšením klubové vlajky propagovat existenci tohoto webu, jehož provoz pokládám za všeobecně velmi záslužný počin a mimochodem myslím, že by si za to Libor zasloužil v souvislosti s návrhy loga a vlajky i určité právo veta. A klidně mu ho přiznám, i když favorizuje jiné návrhy než já. Ale zpět k tomu, co jsem chtěl říci. Ne VŽDY mám potřebu se s někým (rozuměj kýmkoli) setkávat, byť by to byla spřízněná duše z řad webových soukmenovců a tudíž ani nestojím o to, aby byl tento symbol chápán jako pozvánka na družný pokec...Dokonce jsem si z tohoto důvodu při psaní několika svých příspěvků říkal, nemluv do toho, je otázka jak často si tu vlajku vlastně vyvěsíš a tudíž nemáš právo do toho kecat. Takže prosba na závěr. Pojďme si, tedy až se konečně na něčem shodneme, domluvit i určitá pravidla "hry". Tedy způsob vzájemného pozdravu (výstřel z děla už to bohužel asi nebude) atd. Tedy pokud mě díky výše uvedenému nevyloučíte ze svých řad. :oops: No a časem se třeba můžeme vrátit i k těm blbinkám. Alffův "návrh" signalizace přebytku či potřeby lahodného moku mi připadá velmi podnětný...i když já sám jsem spíš na vínko.

to Vilma: Mám takový pocit, že se zdržuješ odborných komentářů z pohnutek "nízkých a nečestných" :good:. Řekl bych, že následné statistické zpracování našeho dobrovolného hlasování o designu i barevné kombinaci standardy bude docela slušnej podklad pro disertační práci. A pokusné subjekty je přeci nevhodné jakkoli usměrňovat. :? Sám jsem velmi zvědav, k čemu dospěješ!
Wlady

Zpět na