Průkaz "jachting.info", klubová vlajka, nebo obojí
Moderátoři: MARIS, Pepa, david, smike, windward, vilma
I já se připojuji ke skupině, jež preferuje vlajku bez národnostních prvků. Identifikujeme svoji sounáležitost a ne státní příslušnost. St. příslušnost lépe řeší vlajka samostatná nebo i více vlejek /měl jsem na plaubě kamarády ze Slovenka a měli jsme vyvěšeny dvě/ a je zochvána možnost volby co vlastně chci vyvěsit
státní
jachting info
obě
Vlajka by měla provedením trochu komunikovat s logem /nebo naopak?/
Logo je dobré, ale pro účely vlajky trochu složité.
Základem vlajky by měla být identifikace k "jachting info"
Podklad - barva bílá se bude proti nebi ztrácet.
Chtěl jsem navrhnout světle modrou, ale to bude stejná situace.
Další návrhy to určitě posunou k optimálnímu provedení.
Pepa
státní
jachting info
obě
Další návrhy to určitě posunou k optimálnímu provedení.
Pepa
- RadekS
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 0
Já si myslím, že individuální výroba by se dost prodražila. Pokud to bude třeba sítotisk, tak matrice stojí určitou částku, a je jedno, jestli uděláš jednu vlajku nebo 1000. To seš potom na jiné ceně. U výšivky je to trochu jinak. Ideální by to logo bylo takové, aby z obou stran vypadalo stejně. Nebo to může být jen jednobarevnej "hadr" bez loga. Třeba jen s určitým okrajem. Ten kdo ji zná, ten ji pozná, a jinému neřekne nic ani nápis.
No dobře, ale pohnime ! Já už zítra jedu, tak ať to ještě spíchnu !!!
Né. Já si myslím, že po odsouhlasení provedení vlajky a nějakém vyčíslení kalkulace vč. poštovného, by se dal nějaký časový prostor k objednání (objednané má ten kdo má zaplacené) a udělal by se hromadná objednávka s nějakou reservou.
Ale to je až ten konec. Jak se skutečným návrhem? Nestálo by za to, oslovit tu profesionální firmu co našel 13paja, předat jí nějaké materiály a nechat si udělat nějaké návrhy?
Pájo, toho jména třináctý, nemají stránky, že by jsme se podívali na jejich tvorbu?

Né. Já si myslím, že po odsouhlasení provedení vlajky a nějakém vyčíslení kalkulace vč. poštovného, by se dal nějaký časový prostor k objednání (objednané má ten kdo má zaplacené) a udělal by se hromadná objednávka s nějakou reservou.
Ale to je až ten konec. Jak se skutečným návrhem? Nestálo by za to, oslovit tu profesionální firmu co našel 13paja, předat jí nějaké materiály a nechat si udělat nějaké návrhy?
Pájo, toho jména třináctý, nemají stránky, že by jsme se podívali na jejich tvorbu?
- 13paja
- návštěvník fóra
Vydrž Baharis, musíš absolvovat tuto úplavbu bez klubové vlajky. Příští týden jdu za grafikem zadání už má. Návrhy vyvěsím jak je budu mít k dispozici. Pokud to nebude do čtvrtka příštího týdne, tak budete muset 10 dní vydžet taky vyplouvám. Nebo se toho návrhu musí ujmout někdo další.
Když už to ale dělme, tak by vlajka měla mít nějakou úrověň.
Co vy na to???
Když už to ale dělme, tak by vlajka měla mít nějakou úrověň.
Co vy na to???
- Martek
- návštěvník fóra
Ahoy, klubová vlajka se mi zamlouvá. Oranžová je dobrá pro svou výraznost. Stejný efekt má i barva slunce. Baharisův nápad s hromadnou objednávkou je rozumný. Je to bez rizika a s ohledem na počet registrovaných si myslím, že čekaní na dosažení optimálního počtu pro hromadnou objednávku by tak dlouhé nebylo .o)
To: 13paja - Vlajka musí mít úroveń, pokud ji chceme mít v úctě - jak psal Denis. A proto se nenech strhnout. Práce kvapná, málo platná.
Myslím, že se Baharis bez vlajky ještě jednu plavbu obejde. Podle jeho nové fotografie ho na moři stejně všichni poznáme i bez klubové vlajky .o)
To: 13paja - Vlajka musí mít úroveń, pokud ji chceme mít v úctě - jak psal Denis. A proto se nenech strhnout. Práce kvapná, málo platná.
Myslím, že se Baharis bez vlajky ještě jednu plavbu obejde. Podle jeho nové fotografie ho na moři stejně všichni poznáme i bez klubové vlajky .o)
zdt - trochu rozvedu tvoji myšlenku jako jednu z možností
Dohodnout výrobu u jednoho výrobce , s předpokládaným množstvím, což bude o jiné ceně a správném stejném provedení.
objednávky mohou sohromažďovat pověřené osoby a třeba po 20,,30 ks objednávat
nebo každý samostatně.
Řekl bych že toto je již technická otázka a celkem jednoduché bude zvolit optimum.
Podstatné je dosáhnout konsensu
-zda vlajku
pokud ano
-její provedení
P.S.
Oranžovou - bílou má v HR anglická škola. Ovšem při jiné barevné kombinaci není důvod, proč bychom oranžovou nemohli mít také.
Dohodnout výrobu u jednoho výrobce , s předpokládaným množstvím, což bude o jiné ceně a správném stejném provedení.
objednávky mohou sohromažďovat pověřené osoby a třeba po 20,,30 ks objednávat
nebo každý samostatně.
Řekl bych že toto je již technická otázka a celkem jednoduché bude zvolit optimum.
Podstatné je dosáhnout konsensu
-zda vlajku
pokud ano
-její provedení
P.S.
Oranžovou - bílou má v HR anglická škola. Ovšem při jiné barevné kombinaci není důvod, proč bychom oranžovou nemohli mít také.
- 13paja
- návštěvník fóra
Tak už tu máme odpověď z podvýboru pro heraldiku a vexikologii:
"Vážený pane,
podvýbor pro heraldiku a vexilologii Poslanecké sněmovny neschvaluje
vlajky klubům či zájmových spolků,
přesto bych Vám doporučila obrátit se na člena expertní skupiny při
podvýboru zabývající se vexilologií"
Jen tak, abychom byli seznámeni s oficiálním pohledem na naši dobrou věc
"Vážený pane,
podvýbor pro heraldiku a vexilologii Poslanecké sněmovny neschvaluje
vlajky klubům či zájmových spolků,
přesto bych Vám doporučila obrátit se na člena expertní skupiny při
podvýboru zabývající se vexilologií"
Jen tak, abychom byli seznámeni s oficiálním pohledem na naši dobrou věc
- alffa
- Site building team
- Reputace: 2
To 13paja,
Jasně, určitě to dotáhni do konce.
Úvahami v diskuzi se nenech rozviklat. Co se dnes zdá jako nadbytečné, může být zítra nutností.
To tomaskre,
Zatím zcela předčasná otázka. Vše záleží na tom jak bude vlajka vypadat.
Teprve poté se dá udělat nějaká finanční kalkulace, atd.
To Johna, + RadekS,
Ano přesně tak! Proto jde v první lajně o to, vytvořit základní (univerzální) INFO logo,
Od kterého se bude vše ostatní odvíjet.
To MARIS, + Baharis,
Téměř bez komentáře. Je vidět že jste v obraze.
Jen snad tu oranžovou, ......... bych ponechal pro záchranné prostředky.
Základní barvy bych volil /námořní modř + bílá/ nebo obráceně.
Na volném moři stejně vlajky vlát nebudou a při setkání dvou lodí či v přístavu, budou dostatečně viditelné.
To Pepa,
Plný souhlas. To co máme v hlavičce není logo.
Je to prostě hlavička. Byla dělána dost horkou jehlou. Rozhodně se bude pracovat na nové, právě na základě nového logu.
To dumber,
Průkazy bych zatím nechal stranou. Až dohodneme vlajku, tak se k tomu můžeme vrátit.
To all,
Pánové není kam spěchat.
Má-li být výchozí logo NA FURT, je tomu třeba věnovat náležitou péči.
Máme na to celou zimu. Tak zklidněte hormóny.
Nevím ke vzal 13paja zadání, když jsme se ještě na žádném nedohodli.
Tím nechci nijak srážet tvé nadšení, naopak.
Je-li ten grafik tvým přítelem a je ochoten se zúčastnit tohoto projektu s láskou a ZDARMA, bude jen vítám.
V opačném případě máme vlastní zdroje.
Víc už toho asi dnes nestihnu.
Na tuhle diskuzi je fakt dost času. Zatím mě honí naléhavější úkoly pro tento web,
Též grafické. Mělo to být hotovo již předevčírem (jako obvykle).
Takže mě z této diskuze prozatím omluvte.
Ahoj, alffa
P.S
To 13paja,
Takovouto EXPERTNÍ SKUPINU NEPOTŘEBUJEM.
Poradíme si sami.
Možná bude spíš potřeba nějaká ta registrace loga.
Zatím nic víc.
Dle diskuse která ale probíhá není podmínka oficiální klubové vlajky moc podporována. Když jsem to ale rozpohyboval, tak to dotahnu. Třeba se to bude hodit
Jasně, určitě to dotáhni do konce.
Úvahami v diskuzi se nenech rozviklat. Co se dnes zdá jako nadbytečné, může být zítra nutností.
To tomaskre,
ještě bych měl dotaz, ohledně podmínek zasílání(prodávání) novým členům?
To Johna, + RadekS,
Národnostní znaky bych tam také nedával.
Určitě jednu vlajku pro všechny. A na pořád. A na pořád. A na pořád.
Ano přesně tak! Proto jde v první lajně o to, vytvořit základní (univerzální) INFO logo,
Od kterého se bude vše ostatní odvíjet.
To MARIS, + Baharis,
Téměř bez komentáře. Je vidět že jste v obraze.
Jen snad tu oranžovou, ......... bych ponechal pro záchranné prostředky.

Základní barvy bych volil /námořní modř + bílá/ nebo obráceně.
Na volném moři stejně vlajky vlát nebudou a při setkání dvou lodí či v přístavu, budou dostatečně viditelné.
To Pepa,
Plný souhlas. To co máme v hlavičce není logo.
Je to prostě hlavička. Byla dělána dost horkou jehlou. Rozhodně se bude pracovat na nové, právě na základě nového logu.
To dumber,
Průkazy bych zatím nechal stranou. Až dohodneme vlajku, tak se k tomu můžeme vrátit.
To all,
Pánové není kam spěchat.
Má-li být výchozí logo NA FURT, je tomu třeba věnovat náležitou péči.
Máme na to celou zimu. Tak zklidněte hormóny.
Nevím ke vzal 13paja zadání, když jsme se ještě na žádném nedohodli.
Tím nechci nijak srážet tvé nadšení, naopak.
Je-li ten grafik tvým přítelem a je ochoten se zúčastnit tohoto projektu s láskou a ZDARMA, bude jen vítám.
V opačném případě máme vlastní zdroje.

Víc už toho asi dnes nestihnu.
Na tuhle diskuzi je fakt dost času. Zatím mě honí naléhavější úkoly pro tento web,
Též grafické. Mělo to být hotovo již předevčírem (jako obvykle).
Takže mě z této diskuze prozatím omluvte.
Ahoj, alffa
P.S
To 13paja,
Takovouto EXPERTNÍ SKUPINU NEPOTŘEBUJEM.

Poradíme si sami.

Možná bude spíš potřeba nějaká ta registrace loga.
Zatím nic víc.
- MARIS
- moderátor
- Reputace: 5
- Kontaktovat uživatele:
vlajky
To Alffa,
právě že těch modrobílých kombinací je na lodích nejvíc,tak jsem navrhoval oranž,protože je jedna z nejvýraznějších barev,a konečně i oranžová vlajka může upoutat pozornost při záchranné akci.
právě že těch modrobílých kombinací je na lodích nejvíc,tak jsem navrhoval oranž,protože je jedna z nejvýraznějších barev,a konečně i oranžová vlajka může upoutat pozornost při záchranné akci.
- alffa
- Site building team
Re: vlajky
MARIS píše:protože je jedna z nejvýraznějších barev,a konečně i oranžová vlajka může upoutat pozornost při záchranné akci.
No a právě proto bych tu barvu ponechal pro záchranné akce.

Mohlo by se stát že někdo bude zoufale mávt v nouzi o pomoc a mi si řeknem, "na mejdan nemám zrovna náladu".
Toť vše, co k tomu mám.

alffa
- MARIS
- moderátor
- Reputace: 5
- Kontaktovat uživatele:
vlajky
Já netvrdím,že oranž je jediná výrazná barva,jen mě to napadlo,a většina se s tím ztotožňuje,ale určitě i třeba žlutá by byla vhodná,nevím.A zároveň mě teď napadlo:
Plamenec dané barvy s bílou kruhovou plochou uprostřed a na ní dvojramenná kotva(jaká bývá třeba na čepicích).Mělo by to tu výhodu že by to bylo symetrické z obou stran,a neprosvítalo na druhou stranu.
Plamenec dané barvy s bílou kruhovou plochou uprostřed a na ní dvojramenná kotva(jaká bývá třeba na čepicích).Mělo by to tu výhodu že by to bylo symetrické z obou stran,a neprosvítalo na druhou stranu.
- tomaskre
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
To alffa,
. . . nemám na mysli finanční!
Rád vlajku vyvěsím, rád pokecám s lidma, kteří tady píšou, občas se projeví, vím o koho jde.
Netoužím aby na mě mávál každej kdo provede pouze registraci a kvůli financím mu prodáme vlajku. Toď byla má otázka?
. . . nemám na mysli finanční!
Rád vlajku vyvěsím, rád pokecám s lidma, kteří tady píšou, občas se projeví, vím o koho jde.
Netoužím aby na mě mávál každej kdo provede pouze registraci a kvůli financím mu prodáme vlajku. Toď byla má otázka?
Re: vlajky
alffa píše:Mohlo by se stát že někdo bude zoufale mávt v nouzi o pomoc a mi si řeknem, "na mejdan nemám zrovna náladu".
zase neprehanej, tohle je nesmysl

kdyz nekomu bude az takhle ouvej, tak urcite nepujde sundat tuhle vlajku, aby s ni mohl
mavat o pomoc ...

naopak ta vlajka musi byt videt, modrobila nic moc. oranzova je dobra. my pouzivame
zlutou - ta je videt jeste lepe.
nicmene me by se mozna libila kombinace barev jako bylo ve starem jachting.info

kdyby se to nejak povedlo ... to se dobre pamatuje - je to vyrazne a nenasilne.
tomaskre píše:. . . nemám na mysli finanční!
to neni o financich.
ja myslim, ze by mel vlajku dostat kdokoliv kdo o ni pozada - tim ze o ni pozada, tak chce
sounalezit k tomuto webu, lidem. neumim si predstavit, ze by chtel nekdo zrovna tuto
vlajku jen tak

- alffa
- Site building team
To jerryx,
Pokud se Ti líbí něco takového, pak nemám o čem diskutovat.
Cirkus si prostě na loď nevyvěsím.
O finančním kalkulu na takovouto hrůzu, ani nemluvě.
Asi je chronicky známo, že co barva, to šablona.
Co šablona, to 100% ceny navíc. Plus nějaká ta manipulace.
Takže ideální je jedna barva. Respektive dvě.
Jedna barva podklad, jedna barva tisk.
alffa
Pokud se Ti líbí něco takového, pak nemám o čem diskutovat.

Cirkus si prostě na loď nevyvěsím.
O finančním kalkulu na takovouto hrůzu, ani nemluvě.
Asi je chronicky známo, že co barva, to šablona.

Co šablona, to 100% ceny navíc. Plus nějaká ta manipulace.
Takže ideální je jedna barva. Respektive dvě.
Jedna barva podklad, jedna barva tisk.
alffa
Obávat se Alffe kolize se záchrannými prostředky vyvěšením oranžové vlajky je trochu úsměvné.
Já netvrdím, že nutně musí taková být, jen s tou barvou mám čerstvé zkušenosti a vím, že v zátoce nejde přehlédnout i když je flauta.
O to by mělo jít, aby byla i na dálku čitelná. Když ne oranž, tak třeba sytě žlutá, nebo nějaká jiná barva, kterou nemá každá druhá loď.
S tou dvoubarevností souhlasím. To by mělo naprosto dostačovat.
Já netvrdím, že nutně musí taková být, jen s tou barvou mám čerstvé zkušenosti a vím, že v zátoce nejde přehlédnout i když je flauta.
O to by mělo jít, aby byla i na dálku čitelná. Když ne oranž, tak třeba sytě žlutá, nebo nějaká jiná barva, kterou nemá každá druhá loď.
S tou dvoubarevností souhlasím. To by mělo naprosto dostačovat.