Ahoj,
i když už jsme pevně rozhodnutí že si koupíme něco svýho a jsme pořád vodou nepolíbeni, jaký máte názor na tzv. školy jachtingu?? Teoretické znalosti by byly, ale ze života vím že teorie a praxe jsou většinou něco jinýho. Za volant nás taky nikdo nepustí hned do provozu že jo. Bohužel ve svém okolí nemám nikoho kdo by si mě vzal pod křídlo, takže mi asi nezbude nic jiného než komerční škola. Můžete mi případně nějakou doporučit?? V podstatě je asi jedno kde na území ČR, jsme ze Středních Čech a na Moravu jezdíme poměrně hodně často.
Díky moc, Medvěd
Škola jachtingu
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
- Omen
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 160
Pro mě byla před pár lety neocenitelná (a dosud nedoceněná) škola Tomáše Svobody na Slezské Hartě.
www.yachtsport.cz
www.yachtsport.cz
Medvídek: Jestli se chceš povozit na Orlíku, klidně tě začátkem sezóny vezmeme na některou loď od Martina Hacmace - všichni se dělíme rovným dílem o náklady. Tak můžeš za jeden víkend zjistit, jestli by tě to bavilo, a zároveň si trochu osahat loď, kormidlo, plachty. Jestli máš zájem, napiš mi SZ, vyměníme si maily a po novém roce začneme plánovat termín. Chceš-li něco odbornějšího na začátek, tak se můžeš obrátit přímo na Martina, dělá (placené) kurzy.
- lada777
- nováček na fóru

- Reputace: 1
Dobrý den všem po dlouhém čase. nadešel už čas a s manželkou bychom chtěli začít aktivně plachtit a časem třeba závodit. Jiné aktivity mě bohužel znemožnilo těžké zranění nohy. Můžete mi prosím poradit jak nejlépe začít? Jsem z Brna a na přehradě jsou pouze (alespoň co jsem našel) pouze 2 cesty. Pro děti je na Přehradě Jachtařský klub, pro ostatní (jak jsem pochopil) VELICE KOMERČNÍ škola. Nevíte, existuje nějaký klub, kde by se nezkušení mohli učit od zkušených, klidně brigády a postupně se zlepšovat, postupem zkoušet regaty apod, bez toho aniž, by to člověka zruinovalo a co by nebylo tak komerční??? Díkypředem za radu L