Škola jachtingu

Rady pro začínající jachtaře

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

medvidek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Škola jachtingu

Příspěvekod medvidek » ned lis 10, 2013 4:49 pm

Ahoj,
i když už jsme pevně rozhodnutí že si koupíme něco svýho a jsme pořád vodou nepolíbeni, jaký máte názor na tzv. školy jachtingu?? Teoretické znalosti by byly, ale ze života vím že teorie a praxe jsou většinou něco jinýho. Za volant nás taky nikdo nepustí hned do provozu že jo. Bohužel ve svém okolí nemám nikoho kdo by si mě vzal pod křídlo, takže mi asi nezbude nic jiného než komerční škola. Můžete mi případně nějakou doporučit?? V podstatě je asi jedno kde na území ČR, jsme ze Středních Čech a na Moravu jezdíme poměrně hodně často.

Díky moc, Medvěd
catamaran
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catamaran » ned lis 10, 2013 7:25 pm

Ahoj Medvídku, je tady spousty jachtařů, co by tě určitě vzali k sobě na palubu. Zrovna mě napadá jeden. Tady na JI vystupuje pod přezdívkou "MONTY".

Cat...
Omen
vytrvalý návštěvník
Reputace: 160

Příspěvekod Omen » ned lis 10, 2013 8:01 pm

Pro mě byla před pár lety neocenitelná (a dosud nedoceněná) škola Tomáše Svobody na Slezské Hartě.
www.yachtsport.cz
pawlik
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 8

Příspěvekod pawlik » ned lis 10, 2013 8:42 pm

Medvídek: Jestli se chceš povozit na Orlíku, klidně tě začátkem sezóny vezmeme na některou loď od Martina Hacmace - všichni se dělíme rovným dílem o náklady. Tak můžeš za jeden víkend zjistit, jestli by tě to bavilo, a zároveň si trochu osahat loď, kormidlo, plachty. Jestli máš zájem, napiš mi SZ, vyměníme si maily a po novém roce začneme plánovat termín. Chceš-li něco odbornějšího na začátek, tak se můžeš obrátit přímo na Martina, dělá (placené) kurzy.
tosotoso
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 25

Příspěvekod tosotoso » ned lis 10, 2013 9:45 pm

Keď už sme pri tom, na Slovensku by také niečo bolo možné?
lada777
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 1

Příspěvekod lada777 » úte čer 17, 2014 12:48 pm

Dobrý den všem po dlouhém čase. nadešel už čas a s manželkou bychom chtěli začít aktivně plachtit a časem třeba závodit. Jiné aktivity mě bohužel znemožnilo těžké zranění nohy. Můžete mi prosím poradit jak nejlépe začít? Jsem z Brna a na přehradě jsou pouze (alespoň co jsem našel) pouze 2 cesty. Pro děti je na Přehradě Jachtařský klub, pro ostatní (jak jsem pochopil) VELICE KOMERČNÍ škola. Nevíte, existuje nějaký klub, kde by se nezkušení mohli učit od zkušených, klidně brigády a postupně se zlepšovat, postupem zkoušet regaty apod, bez toho aniž, by to člověka zruinovalo a co by nebylo tak komerční??? Díkypředem za radu L
RACEK
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 100

Příspěvekod RACEK » úte čer 17, 2014 3:39 pm

Zkus se podívat do jachtklubu na Nových Mlýnech.

Zpět na