MapSource je tzv. free program k práci s mapama. Lze jej stáhnout a získat odkudkoliv, ale nejlépe přímo od Garminu ZDE. Po naintalování je v podstatě prázdný, bez možnosti nějakého využití. Je nutné do něj nahrát mapy.
Garmin a fa. Picodas dodává širokou škálu námořních, silničních, leteckých a turistických map. Příklady jsou ZDE. Zakoupenou mapu šlo donedávna otevřít pro dva přístroje. Já jsem to využil při koupi nové GPS, někdo si to bral napůl s kamarádem. V současné době ceny map klesly (já dal za Jadran v r. 2002 10 litrů, teď stojí kolem 6ti tisíc) a mám dojem, že otevření je pouze pro jeden přístroj.
Po spuštění prg. vidíme na levé straně sloupec, kde se zobrazují dle výběru, naplánované trasy, wayponty a propluté trasy. Kliknutím na jednotlivé položky je lze upravovat.
V horní liště s ikonami mám zleva: Výběr mapového podkladu, Zoom (lze nahradit SHIFT a +/-), rychlý výběr rozlišení, výběr detailů, ikony sloužící k přesunům z GPS do PC a obráceně. V poslední sadě ikon je nástroj na výběr dílů map určených pro přesun do GPS, zoom, "ruka" na ruční scrolling, nástroj na vytváření waypontů, nástroj na plánování nové trasy, nástroj výběr a nástroj měření vzdáleností.
Úplně nahoře jsou v textové podobě další příkazy a možnosti. Za zmínku stojí v "Upravit" položka Nastavení, kde lze mimo jiné definovat jednotky v kterých chceme pracovat a formát v jakém chceme zobrazovat pozici. Dále pak v "Zobrazit" si můžeme naši trasu nebo kotviště zobrazit v Google Earth. V "Pomůcky" je pak funce odemknutí jednotlivých map po jejich nainstalování.
To by snad bylo pro začátek všechno. Pomůže mě pokud poznám, co konkrétnějšího by vás zajímalo. Pak to můžu rozvinout.
EDIT: Jak mě upozornil Pepa, původní můj odkaz na MapSource je pouze upgrade tohoto programu. Nejdříve se musí stáhnout základní verze a ta je zde: http://www8.garmin.com/support/download ... jsp?id=835
Také lze použít jakoukoliv instalačku garmiňácké mapy.