Zdar Halladine, předpokládám, že máš stejný systém jako já. Tedy dole u paluby máš spodní část rollfocku na který navazuje směrem nahoru přední stěh a ten musí být otočný, tedy je nutné tam mít ještě horní část rollfocku, která umožní otáčení předního stěhu a namotávání kosatky.
Jezdit s kosatkou , která se nedá za jízdy v jednom vlastně ani sundat je blbost, bez funkčního rollfocku sám nejezdi, měl bys z toho zbytečné problémy.
Tedy opravdu si zajeď na Pekařskou, nebo do Veverských Knínic, nebo třeba k Mikulášovi a tam si objednej podle katalogu Ronstan, taková knížečka do modra, to děvče na Pekařské ten katalog určitě má.
Tam na straně 94 nahoře je pod kódovým označením RF78A takový obrtlík a přes ten máš nahoře upevněný přední stěh ke stěžni.
Ta spodní část rollfocku je na straně 99 pod označením RF1246.
Odpověděl bych Ti dříve, ALE to by tady musela fungovat ta funkce, že když se přihlásíš, tak se Ti objeví všechny poslední nepřečtené zprávy. To už ale plaču na špatným hrobě. Ta funkce se tady myslím nabízí, ale nefunguje mně to.
Samozřejmě namotávání geny nebo kosatky na hliníkovou trubku je ideální, ale sakra mastné řešení a neříká se tomu už rollfock ale rollref.
Teď mně napadá, že když víš čísla z katalogu, můžeš na tu Pekařskou třeba dopředu jen zavolat.
Číslo je 543 235 113 to děvče je tam až myslím po půl desáté.
Halí belí, to je celý.
Tak není ještě to doplním.
Jak s tím točím Libore ? No jednoduše dole k tomu spodnímu dílu rollfocku uvážu spodní poutko, přišité na kosatce a nehoře zase oko zalisované do horního rohu kosatky provléknu provázek a přivážu pod ten horní obrtlík do zalisovaného konce - oka předního stěhu. Funguje to už několik let bez potíží, jenom po prvním namotání lanka na smotávání rollfocku to musím tak dvakrát došponovat, abych tu kosatku zpátky namotal celou.