ale přesto dobré před začínající sezonou shlédnout
a snažit se při plavbě zamezit, aby šlo cokoliv do vody:
(pozor, místy trochu drsnější)

Pod vodou to bohužel nevypadá o moc lépe

Moderátoři: vilma, Pepa, smike
MartinB píše: snažit se při plavbě zamezit, aby šlo cokoliv do vody
Josef píše:To je fakt hrůza. Pouštět ne jenom v marinach a na trajektech. Podle mě je většina toho odpadu z lodí, které vyváží komunální odpad do moře. Plno takového odpadu přinesou také řeky hlavně při povodních. Jedna náprava by se tu nabízela a to zrušit PET lahve! A také igelitové tašky a plastové obaly. To je myslím jediné fungující řešení, protože osvěta moc nefunguje, lidi jsou dobytek.
bahno píše:Co se videa tyce, tak nevim, do jaky miry je smrt tech ptaku zavinena tim bordelem. Ptaci totiz normalne polykaji sutry, ty jim pomahaji v zaludku zpracovavat potravu. Jisty mnozstvi bordelu tak lze v travicim traktu ptaka predpokladat a ptak si s tim normalne umi poradit. Tim nerikam, ze bychom se meli chovat jak blbci a hazet cokoliv pres palubu, naopak, je rozumny chovat se normalne a tridit odpad, zejmena ty nebio slozky, ale galapazsky problemy muzou bejt mnohem slozitejsi, nez z videa vyplyva, to berte v potaz.
veselyroman píše:Jako i u jiných věcí v životě, člověk může začít u sebe.
Například my to máme nastavené tak, že každý náš pobyt na Orlíku věnujeme (mimo jiné) nasbírání jednoho pytle odpadků bordelu poházeného na břehu (vyplaveného vodou). Situace je bohužel taková, že bordelu je po březích tolik, že můžeme sbírat selektivně (tzn. např. pytel pouze plastů, nebo pytel pouze skla)... V každém případě je to pro nás otázka 10-ti minut a odměnou alespoň trocha dobrého pocitu.
Josef píše:To je fakt hrůza. Pouštět ne jenom v marinach a na trajektech. Podle mě je většina toho odpadu z lodí, které vyváží komunální odpad do moře. Plno takového odpadu přinesou také řeky hlavně při povodních. Jedna náprava by se tu nabízela a to zrušit PET lahve! A také igelitové tašky a plastové obaly. To je myslím jediné fungující řešení, protože osvěta moc nefunguje, lidi jsou dobytek.
maxik1958 píše:Je zajímavý jak to maj nastavený Holanďani, tam skoro všichni maj lodní záchody rovnou do vody, ale u každého kotviště nádoby na odpadky, neviděl jsem ve vodě plavat skorem žádný bordel, ale ...
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů