na sucho Itálie/Malta/Řecko

Vše kolem uložení na suchu, zimní stání na vodě.
Privátní, městské maríny atd. U nás v ČR, na Slovensku, oblíbeném Chorvatsku a jinde ve světě.

Moderátor: vilma

david1972
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

na sucho Itálie/Malta/Řecko

Příspěvekod david1972 » pon čer 09, 2014 6:55 pm

Ahoj lidi,

mám Skippera (8.2m) v Itálii a potřeboval bych se dostat na sucho, jsou nutné nějaké opravy a antifouling. Plánuju se dostat z Itálie na Malta a následně do Řecka, čas mne zas tak moc netrápí, ale už by to lodička potřebovala.

Nemáte někdo, prosím, nějaký tip kde to jde, nestojí to ranec, včetně jeřábu a můžu na lodi i spát a můžu na ní hlavně dělat sám?

Díky a hezký den

David
bozakafka
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bozakafka » úte čer 10, 2014 3:59 am

Manoel yacht yard Malta. Tam si muzs zjistit cenu, ale muze to byt kolem 400 eur.....tj vytazeni, spusteni na vodu, tlakove myti a myslim 7 dni v yardu. pak se priplaci za kazdy tyden okolo 50 eur. u delky tve plachetnice to muze byt mene. vyhoda malty jsou relativne levnejsi yacht shopy nez u italu a velky vyber. pokud budu na malte mam 20 procent slevu na nakupy. s mojim plavidlem jdu na sucho okolo 10 cervence. asi by se dalo spoustu veci zkombinovat. na lodi kde pracuji mame slusne vybavenou dilnu. italie zejmena sicilie je pro prace na suchu nejista zeme. muzes byt totalne spokojen ale i totalne v haji. tahal jsem v italii slomousna z vody pred dvema roky a byla to katastrofa. od te doby mne uz tam nikdo nedostane. Italove ti nakecaj super ceny a pak ve vysledku je to dvakrat drazsi nez na Malte. Na malte budu zpatky kolem 5 cervence a pak pujdu do jardu zjistit aktualni cenny. muzu se zeptat i na tvoji lod. Jedna cast yardu je podle mne levnejsi a je vedle mista kde kotvime z lodi na ktere pracuji coz je vyhoda. je to ponekud dale do sprch, ale i to se da resit. Vyprat pradlo a podobne veci by se dali asi u nes v praci mame i susicku.
dodo
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dodo » úte čer 10, 2014 8:31 am

Zdar Davide,
pokud bys lod vytahoval v Italii (a zejmena na Sicilii) doporucuju si dohodnutou cenu sepsat na papir a nechat od nich podepsat. Slysel jsem totiz od znamych, ze si na Sicilii domluvili cenu na cca 400 EUR a kdyz lod chteli davat zpatky do vodu tak si rekli o asi 1 400 EUR, ze prej jim spatne rozumneli a bla bla bla.

Takze z nich byli jejich zajatci, protoze bez zaplaceni je odmitli dat do vody :mad: ...nakonec to pry sice ukecali asi na tisicovku nebo tak nejak, ale furt dost spatny :cry:

Takze bacha na to.

Dodo
bozakafka
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bozakafka » úte čer 10, 2014 3:16 pm

dodo píše:Zdar Davide,
pokud bys lod vytahoval v Italii (a zejmena na Sicilii) doporucuju si dohodnutou cenu sepsat na papir a nechat od nich podepsat. Slysel jsem totiz od znamych, ze si na Sicilii domluvili cenu na cca 400 EUR a kdyz lod chteli davat zpatky do vodu tak si rekli o asi 1 400 EUR, ze prej jim spatne rozumneli a bla bla bla.

Takze z nich byli jejich zajatci, protoze bez zaplaceni je odmitli dat do vody :mad: ...nakonec to pry sice ukecali asi na tisicovku nebo tak nejak, ale furt dost spatny

Takze bacha na to.

Dodo

Nam se stalo neco podobnyho. V podstate 99 procent dohodnutych vecich nesplnili. Takze akce na ctrnact dnu se protakla na pet tydnu a cena vytahla na skoro trojnasobek. I kdyz na jednu stranu jsem slysel i kladny recenze, ale vetsinou jen od italu :D no proste kdo by to chtel riskovat.
david1972
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod david1972 » čtv čer 12, 2014 12:04 am

Všem děkuji,

ta cena za Maltu se mi docela líbí., ještě jsem napsal jedné známé do Řecka a uvidím, třeba se na konci srpna ukážu na Maltě.

Hezkou plavbu všem

D

Zpět na