Zkušenosti z Jadranu (Vis, Hvar, Brač ...)

Popis zajímavých míst na Jadranu

Moderátoři: Pepa, smike, vilma

jirkaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 3

Příspěvekod jirkaM » pát říj 24, 2008 3:39 pm

V Primostenu je, jestli se nepletu, jeden spravce mestskeho mola, ktery ma na strarosti i boje a rybarsky pristav. Kazdy rok se za nim zastavim a musim rict, ze mi prijde dost v pohode. Mozna jste si nepadli do oka.
S tim cekanim na odvoz - jednou jsem byl v hospode u Matea, bylo teplo, byl jsem tam s detma a Mateo nejak pomalicku obsluhoval, no prisel k nam az po pul hodine, kterou prokecal vedle u stolu. Z meho hlasu vytusil moji podrazdenost - sedl si vedle me, vzal me okolo ramen a .... a ja po pul hodince co mi promlouval do duse o krase zivota pochopil, ze ma pravdu.
Neumim to v beznem zivote, ale kdyz jsem na lodi, prestal jsem spechat. A je to bajecne.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » pát říj 24, 2008 4:47 pm

Co se týká HR marín, tak jsem úplně mimo, já byl v maríně všehovšudy 2x. Jednou před osmi lety ve Vodici a podruhé loni v Palmižaně, když jsme hledali úkryt před avízovanou bouří a prázdný Hvar nás právě kvůli ní odmítl. Prostě nevidím důvod, proč bych měl do marín jezdit. Když se ráno nemůžu vykoupat z lodě, začíná pro mě ten den trochu se šmouhou.

S městskýma molama to je jiná. Konkrétně v Primoštenu jsem byl letos asi pětkrát (u Matea čtyřikrát). Místní správci, střídají se dva, dle mého patří k těm lepším. Naprosto bez problémů, vždy s úsměvem. Že by měli na starosti i bóje v zátoce, o tom nic nevím. Ale nevylučuji.
S ACéčkem mám také ty nejlepší zkušenosti.

Že se chorvati stávají stále více komerční, s tím musím bohužel souhlasit. Opravdu ale záleží na tom, na koho člověk narazí. Ale nemám pocit že by v jiných destinacích vítali s transparenty "Vše zadarmo". Navíc vybavenost, zabezpečení a služby, to si troufnu tvrdit, že jsou na Jadranu nejlepší. Nemůže se stát, že bych měl problém bezpečně zakotvit, že bych měl problém kde dotankovat, doplnit vodu, nebo že by v maríně odkud mám loď, chtěli ještě vybírat za sprchy.
Ale to je stále pořád to stejné. Možnost výběru, možnost volby. Vzhůru do jiných lokalit!!! :)
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 18

Příspěvekod Martin88 » pát říj 24, 2008 5:35 pm

avalon píše:6. Adriatic charter........hned ako sme prisli nam oznamili ze mame poskodeny kyl a to bol este potapac na brehu

Fasa ludia ti chorvati ale stacilo.

Od AC jsem si půjčoval 2x a naprostá spokojenost, jednou jsme vraceli hlavní plachtu s utrženým stoperem a ani nechtěli náhradu škody.
Upozornit bych chtěl na Žut, za servis a jídlo které zde nabízí chtějí neúměrně moc peněz,
naopak Darko konoba, která je téměř za rohem /Strižnja-Kornat/ mě jídlem i obsluhou mile překvapila.
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 0

2 Martin88

Příspěvekod pecho » pát říj 24, 2008 5:51 pm

Plně souhlasím s Martinem 88. AC aspoň na Sukošanu, teď mají myslím i firmu v Hramině a jestli ještě někde jinde nevím, ale AC na Sukošanu vždy v pohodě a to jsem u nich bral loď bratru tak 8x :good: . S tím Žutem taky souhlasím, draho a ještě se pamatuju, že dělali ofuky, že nám pivo nedají, pokud si nedáme večeři, ale pak jsme je nějak :P Zdraví Pecho
Meryl
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Drvenik Veli

Příspěvekod Meryl » pát říj 24, 2008 5:51 pm

Ahoj,
naprosto souhlasím s Baharisem.

Čerstvá informace ohledně Drveniku Veli (září 2008):
1) stále se používá kotvy místo muringu, el.enrgie ani voda není,
2) začalo se tam vybírat, asi 10 Kn za metr lodi a za to ten maník odnese odpadky,
3) naproti molu funguje báječná pekárna s vynikajícím chlebem a naprosto bezkonkurenčními koblihami s čokoládovou náplní !

Zdraví Meryl
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pát říj 24, 2008 6:22 pm

Ještě mě napadlo, abych nebyl stále napadán jako chorvatskomilec.
Co mě letoc v HR dost vytočilo, byly ceny ryb. Já ty ceny nějak nesleduji, co kdo chce, to zaplatím. Ale u už vzpomínaného Matea letos na podzim měli kilo za 450 kun. A nechci se hádat, ale mám pocit že na jaro to bylo 350 a vloni na podzim 250 kun. Možná druhoklasna, ale ta už v nabídce nebyla. Jednotná cena. Plus brambory, plus salát, pálky jako blázen.
Tak to je fakt, že opravdu neví, co by za ty ryby chtěli. Když to srovnám se špičkovým 1/4 kilovým 4 cm vysokým steakem v marině Mandalina, včetně oblohy, tak nějak do 100 kun. A byl jsem ale úplně plný. Mňam.
No a když to srovnám s výletem na Kárlštejn.... :mad:
jirkaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod jirkaM » pát říj 24, 2008 6:24 pm

Jestli ono to nesouvisi s tim, ze tech ryb jim tam vseobecne hodne ubylo a zacina to byt nedostatkove zbozi. Na jare jsem mluvil s rybari a hrozne nadavali na svoje chabe ulovky.
janekz
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod janekz » pát říj 24, 2008 7:18 pm

Upřímně nerozumím všem stěžovatelům na Chorvatsko: příšerně draho a otřesné služby. Tak proč tam proboha jezdíte??

Každému lyžaři je naprosto jasné, že může jet lyžovat buďto levně anebo do Svatého Mořice. Proč tohle nechápou jachtaři?
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » pát říj 24, 2008 7:32 pm

Možná proto, že v Chorvatsku dostane za pár euráčů papíry na plachetnici každej :?
Jezura
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 8

Příspěvekod Jezura » pát říj 24, 2008 7:56 pm

Janku - rek bych, ze prave k tomuhle je forum urceno - aby se vyjadrili jak spokojeni tak nespokojeni uzivetele...

Ja uz se v tom dal hnipat nechcu. S chorvatskem jsem na nejakou dobu skoncil, chceme zkusit recko, kde jsme byli po zemi a moc se nam libilo, rad se vratim do italie.

druhy dil tohoto prispevku ocekavejte tak za dva roky, az budu moct srovnavat, treba jsou i jinde protivni, kdyz jim neses penize. co ja vim
kury
návštěvník fóra
návštěvník fóra

chorvatsko versus italie

Příspěvekod kury » sob říj 25, 2008 1:40 pm

cau lidi.
vcera sem se vratil z jachteni v italii na elbe.
ve srovnani s chorvatskem ma u me italie velke minus, mariny placene vetsinou bez sprch a wc musis si hledat mestske toalety a sprchy tak ze za ty prachy zadne sluzby a ty mestske toalety za sprchu tri eura a zachod pul az euro.
tak mi to tam moc nenadchlo a jeste tam moc nefouka .
myslel sem si ze to tam bude lepsi ale ouvej neni zatim u me vitezi chorvatskoa to sem ho driv nemel moc rad .
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » sob říj 25, 2008 2:37 pm

Já vím Kury, že to je trochu na hraně. Souvisí i nesouvisí.

Ale další zkušenosti z Elby prosím do příslušného vlákna. Byl bych rád, kdyby jsi tam něco napsal, já bych se přidal se svými zkušenostmi. Moc jich není, ale něco bych snad doplnil...

BTW: A když jsi se včera vrátil, kdo tě registroval na volvooceanracegame ? Do včerejška jsi dřímal zapichlý do Santo Antao :?
Meryl
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Meryl » ned říj 26, 2008 7:21 pm

Ahoj lidi,

hlásím se směle k tomu, že na Chorvatsko nedám dopustit.

Byla jsem teď v Řecku, Egejské moře.
Bylo to tam perfektní, určitě bych se tam chtěla vrátit, ale do Chorvatska také.

Nemohu si pomoci, ale kdo chce jachtařit v Chorvatsku a nezaplatit
v průběhu týdne ani kunu, tak je to možné a reálné.
Naproti tomu, jsou v Chorvatsku opravdu dobře vybavené mariny,
spoustu možností kotvení blízko u sebe.
Toto v Egejském moři nenajdete.

Pokusím se shrnout své zkušenosti a poznatky, a zde uveřejnit.
Jak ohledně Chorvatska, tak i Řecka.

Všechny moc zdraví

Meryl
kury
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod kury » pon říj 27, 2008 11:26 am

Baharis píše:Já vím Kury, že to je trochu na hraně. Souvisí i nesouvisí.

Ale další zkušenosti z Elby prosím do příslušného vlákna. Byl bych rád, kdyby jsi tam něco napsal, já bych se přidal se svými zkušenostmi. Moc jich není, ale něco bych snad doplnil...

BTW: A když jsi se včera vrátil, kdo tě registroval na volvooceanracegame ? Do včerejška jsi dřímal zapichlý do Santo Antao :?

no jelikoz na elbe neni moc prilezitosti se pres wifi pichnout na net coz mi zklamalo,tak sem se na net dostal az ve ctvrtek vecer tak pak sem ji vyhakl ze skali. :)
avalon
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 10

Příspěvekod avalon » pon říj 27, 2008 6:23 pm

MiraR píše:Předpokládám, že máš na mysli Adriatic Charter ze Sukošanu. Podle mého názoru, je toto zrovna jedna z těch lepších.

.... hned ako sme prisli chceli sme zaplatit kauciu kartou .diners club. mal som este american expres ale tu nebrali. No, najprv skusila jeden terminal / transakcia zamietnuta, potom na moje pocudovanie aj druhy terminal a opat nic a potom nam oznamila ze mame volat do nasej banky lebo asi nemame kredit alebo vraj nemame platnu kartu. No tak sme vysli pred sklenene dvere a volali sme. Kto uz niekedy riesil podobnu situaciu vie ze dovolat sa tam kde potreujete nie je jednoduche ani ked ste doma. Najprv privitanie potom bod 1, 2,3 a potom operator no proste volate a volate a volate a to za cca 58skk/ minuta. No a tak sme volali asi pol hodinu a stali sme tam cely cas za tym sklom rovno pred jej nosom. Po x telefonatoch nam v banke potvrdili ze karta je ok a ak je problem je to terminal. Po asi 3/4 hodiny sme sa teda vratili do prazdnej kancelarie a snazili sme sa vysvetlit co sa nam podarilo vytelefonovat. Slecna, bez akehokolvek sorry nam potom oznamila ze ano vsetko je v poriadku lebo ich terminal nefunguje...
Tak no a toto ma byt ta lepsia chartrovka???? tak potom aka je ta horsia!!! ja tomu hovorim len ::::vitajte na balkane!!!!

a co sa tyka penazi, ja nemam problem minut na dovolenke peniaze a urcite nesetrim ale ak uz nieco platim napr rybu za 45kn/kg tak ocakavam ze na mna aspon nebudu zazerat!!!
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pon říj 27, 2008 6:52 pm

avalon píše:ale ak uz nieco platim napr rybu za 45kn/kg tak ocakavam ze na mna aspon nebudu zazerat!!!

Baharisi, musíme bejt na sebe přísní, upravila jsem Ti citaci tak, abys citoval avalona a ne MiruR, kterej to neřekl. teta V.
:lol: :rofl: :lool: Napiš kde rostou, příště tam pojedu s ruksakem. Já platil 450 lasiček/kg. ;)

Nevím nic o zazerání. Rybu si NIKDY nedávám na pevnině, vždycky na ostrovech, mimo civilizaci. A když se podává ryba, vždy s úsměvem a srdečně. Štamprla travarice na přivítání nebo rozloučení gratis je častým a dobrým zvykem. Nema problema.
avalon
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod avalon » úte říj 28, 2008 8:44 am

no vidis ani travarica ani rakija ani nic a to nielen tam ale vsade nebolo. Proste september zarobene uz mali, o to viac sa im nechcelo nic robit ako obycajne atd. Jedina mila casnicka bola az na ceste domov v motoreste na dialnici ale Ta asi nebola chorvatka!!! :) Mily a chorvat to mi nejde dokopy!!!
zdendaSzER
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod zdendaSzER » úte říj 28, 2008 11:29 am

Čus Baharis,
proč si NIKDY nedáváš rybu na pevnině?
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » úte říj 28, 2008 8:37 pm

Je vyloženě subjektivní pravidlo, vyvětlím své myšlenkové pochody.

Pokud si dám rybu na pevnině, třeba i ve vyhlášené restauraci, z velké většiny to je udělané na pánvi. A i když to je dobré, není to to, proč si tu dnes už opravdu drahou rybu dávám. Není tam cítit to dřevo, nevidím jak se dělá, prostě normální ryba, kterou si můžu dát kdekoliv. Jinak otec rybář - fanatik, takže ryba je u nás doma velmi často a není to pro mě žádný svátek.
Naopak. Tak jak umí udělat steak třeba v maríně Mandalina, ale i na jiných místech, to už zase jinde málo kde dostanu. Za poloviční cenu jako ryba, jak jsem už psal, do stovky. A je to opravdu gurmánský zážitek.

Nikoho prosím nenavádím, aby si dával v rybárnách na ostrovech ryby a na pevnině steaky. Je to čistě mé a jenom mé pravidlo.
avalon
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod avalon » ned lis 23, 2008 5:28 pm

janekz píše:Upřímně nerozumím všem stěžovatelům na Chorvatsko: příšerně draho a otřesné služby. Tak proč tam proboha jezdíte??

Každému lyžaři je naprosto jasné, že může jet lyžovat buďto levně anebo do Svatého Mořice. Proč tohle nechápou jachtaři?

......to co si napisal plati ak si myslis ze Sant Moritz = Chorvatsko :) prepac ale musim sa pousmiat a poradit ti aby si si otvoril oci :) na zaciatok staci len tie na fotke :) :) :)
prezident
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Chorvatsko je Chorvatsko

Příspěvekod prezident » čtv pro 18, 2008 2:55 am

Aj vdaka jachtin.info som nasiel nadherne nove veci. Restiky su okej.ALE. Nechapal som zmene pocasia!! Polka leta , prelomjul august. doma som este nechal vybavu ze ved bude mega hic. No prdel. Non stop tramontana z Alp, zima jak blazon. A potom tie lokal burky ktora bola najprv jedna bad Kornaty, jedna od Biogradu , jedna z predu od Sali, ked sa spojili,taaaak to bolo ost zleee. Cela posadka do viesta bez diskusie. Konec bol strazenie boji na Kakane, kde boja bola pol metra pod voofu, nou pripraveny prerezat to keby nahodou pustila. Proste letne peklo :mad:
jirkaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař

dotaz - Zdrelac

Příspěvekod jirkaM » čtv led 22, 2009 11:26 pm

Asi to tu nekde je, ale nemuzu to najit:( Uz opravuji prolaz Zdrelac? Nevite nekdo, jak dlouho to bude trvat?
diky predem
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » čtv led 22, 2009 11:50 pm

slibují do léta :?
jirkaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod jirkaM » úte úno 24, 2009 3:13 pm

Nemate nekdo zkusenost, jak je to se stanim na kotve na Korcule proti kapitanatu - tedy na druhe strane"poloostrova" ( vybezku mesta do vody:)) ) nez je marina? Dlouho jsem tam nebyl, ale pozde odpoledne je marina vzdycky plna. Nechci stat nekde dal na kotve, chci do mesta. Pamatuju se, ze tady stoji lod zachranaru a mylsim, ze tam vzdycky 1-2 lode kotvily.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » úte úno 24, 2009 6:42 pm

Jako přednáška o významu slova "poloostrov" dobré. Ale jako určení místa to nestojí za nic. :?
Marína má ty výběžky pevniny do moře po obou stranách. Uvala Korčula nevím, Uvala Luka jsem kotvil přes den, spousta lodí a navečer začali objíždět na motoráku a vybírat. Tak jsme zdrhli.

Zpět na