Červené osvětlení stupnice také v noci vůbec neoslňuje (což je rovněž velice důležitá věc).
A na závěr: plave, a ani k tomu nepotřebuje plovoucí popruh

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

(myšleno běžné dalekohledy)

george9 píše:Dalekohledy na charterových lodích jsou většinou slepé. Vlastní dalekohled bývá výhra.

). Tak isto som nenašiel kam by som tento prispevok mohol najlepšie zaradit, preto som sa rozhodol to strčiť sem a neskôr to možno niekto kompetentný premiestni tam, kam to patrí.

, keďže máme čas čítať fórum 

Richard píše:Mám stejný dalekohled (Steiner Commander) jako Honza. A je tak drahý, že ho pro sichr nevozím na moře![]()
Už jsem jej jednou měl na generálce - za "manipulační" poplatek 100 éček mi z něj udělali komplet nový stroj.
PS: Ale pokud ještě někdy popluji z Honzou (a že bych rád), tak si ten svůj vezmu ... jaksi na truc
Pokud teda uz davno neni na vode

Sice jsem už někde asi ztratil krytky okulárů, ale většinou je s ním vidět lépe, než s dalekohledy, které se běžně vyskytují na charterové lodi - viz zkušenosti Mysacka
a určitě bude dobře schovaný ve skříňce v brašně v salónu. A tak stejně nějaký takový prcek budu asi používat dále - drží se pohodlně jednou rukou, když tu druhou "věnuji" lodi.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host