Zkrácení nohy přívěsného motoru.

Palubní instalace, zařízení a výbava lodě pro plavbu.

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

Richard
věčný začátečník
věčný začátečník
Reputace: 82

Zkrácení nohy přívěsného motoru.

Příspěvekod Richard » ned čer 29, 2014 5:21 pm

Mám motor TOHATSU 8MB s dlouhou nohou ... délka je dána nástavcem, který prodlužuje nohu. Rád bych změnil délku nohy na kratší ...
Má někdo zkušenost s demontáží nástavce nohy? Je to samostatný kus, nebo je zapotřebí vyměnit i hřídel náhonu? Vím, že tento typ motoru nemusí být obvyklý ... možná pomůže i zkušenost s jinými typy motoru ... Zatím jsem se nepustil do rozebírání.
Děkuji
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 5

Příspěvekod tataS » ned čer 29, 2014 6:20 pm

Najdi si katalog dílů a porovnej díly obou typů (S+L) a bude ti to jasné, že tu hřídel musíš vyměnit. Již se tady o tom psalo, že je problém to zkrátit,
protože po svaření to praskne následkem změny struktury materiálu při ohřátí el. obloukem. Je třeba koupit novou hřídel a vyměnit gufera. Tyčky
ovládání řazení lze zkrátit o délku toho vyndaného dílu aby vyšli před okénko na noze pro demontáž. To vše se vyplatí u motoru 4T. U 2T to je pochy
bné.
jsekera
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 5

Příspěvekod jsekera » ned čer 29, 2014 7:44 pm

Ahoj,
jak píše tatas,
hřídel je v tom nejlepším případě jediné, co musíš měnit + zkrátit ovládání řazení a trubičku chlazení (jednoduché)
zkrátit hřídel je složité (mám čerstvou zkušenost) , určitě bych raději koupil novou a starou s mezikusem nohy dobře uložil,
pro event. zpět. montáž . Trubička chlazení taky někdy bývá skládačka, stačí vyndat mezikus, to je nej.řešení, nebo řezat.....
teď jsem velmi nedávno rozdělával a skládal několik(4 ;) ) motorů Johnson/Evinrude 30hp a žádná věda to nebyla,
jediný skutečný problém byla ta hřídel, kamoš chtěl řezat, tož má co má...... ale nová se dá sehnat za 200 doláčů.....
Osobně si myslím, že to smysl má.....
sek

Zpět na