Benátská laguna
Moderátoři: Pepa, smike, vilma
Benátská laguna
Zdravím všechny,
měla bych takový asi hodně hloupý dotaz ale zkusím to. Zajímalo by mě jak moc to fouká a vůběc jak se dá řádit s jachtou v benátské laguně. Dělám diplom na architektuře na její revitalizaci a tohle mě napadlo jako možnost jejího částečného využití.
Předem moc díky Káča
měla bych takový asi hodně hloupý dotaz ale zkusím to. Zajímalo by mě jak moc to fouká a vůběc jak se dá řádit s jachtou v benátské laguně. Dělám diplom na architektuře na její revitalizaci a tohle mě napadlo jako možnost jejího částečného využití.
Předem moc díky Káča
- Frantisek
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: benátské laguna
kaca píše:Zajímalo by mě jak moc to fouká a vůběc jak se dá řádit s jachtou v benátské laguně.
Podla mojho uplne nevhodny vyber, skor hladat nieco poblizku, priamo v lagune je dost husto, miestna doprava zvana Vaporetto nahradzajuca autobusy, boattaxi, gondoly, trajekty, niestne clny, a jachty fakt len ojedinele na motor, na plachty som tam nic nevidel. Medzi Benatkami a Lidom kopec navigacnych pilierov pre miestnu dopravu, kto vie ako by sa zachovali Carabinieri, keby sa tam objavil niekto s plachtami?

- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 199
- Kontaktovat uživatele:
Skus se podívat na canalboating s Blechou http://www.canalboating.cz/C-italie2003.php je tam popsaná plavba po laguně
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 174
- Kontaktovat uživatele:
kaca píše:Ta věc se má tak,že tématem té mé diplomky je vymyslet program pro tu lagunu, aby nebyla jen o benátkách ale aby se vyuzila cela a jako jedna z věcí mě napadlo, že by tam mohli být zavody, někdy kdyby se to uzavřelo, ale asi je to blbost. Díky K
Vždyť je tam vždy říjnu jedna z největších regatt v Evropě, každý rok cca 2000 plachetnic

Ještě jste nikdo neslyšel o regattě Barcolana?
http://www.barcolana.it/2007/INGLESE/index.asp

- simon
- aktívní jachtař
- Reputace: 1
primo do mesta ale plachetnice nesmi, to mohl jen james bond na svem spiritu
Navigating in the Venice Lagoon

-
- nováček na fóru
- Kontaktovat uživatele:
simon píše:primo do mesta ale plachetnice nesmi, to mohl jen james bond na svem spiritu
Simone, prosim nedávej neověřené informace - plul jsem s plachetnicemi v benátské laguně 5 x a žádné problémy se nekonaly. Na hlavním ostrovu VENEZIA je několik možností kotvení. Největší komfort asi poskytuje marina Isola di S. Elena. Nachází se ve východní části ostrova v těsné blízkosti fotbalového stadionu. Odtud je to pěšky na San Marco cca 20 min. Poněkud jižněji se dá kotvit v kotvišti u benzínového čerpadla na ostůvku San Pietro. Bývá tam ale plno, zato levněji. Další možnost je marina přímo naproti San Marca - u katedrály San Giorgio Maggiore. Zde je problém s dopravou na hlavní ostrov.
Josef
- simon
- aktívní jachtař
- Reputace: 1
primo do mesta = canal grande, tam se normalne nedostanes ani na motoraku ani na plachetnici
...jinak ve vsem ostatnim co pises mas pravdu
...jinak ve vsem ostatnim co pises mas pravdu
jok píše:simon píše:primo do mesta ale plachetnice nesmi, to mohl jen james bond na svem spiritu
Simone, prosim nedávej neověřené informace - plul jsem s plachetnicemi v benátské laguně 5 x a žádné problémy se nekonaly. Na hlavním ostrovu VENEZIA je několik možností kotvení. Největší komfort asi poskytuje marina Isola di S. Elena. Nachází se ve východní části ostrova v těsné blízkosti fotbalového stadionu. Odtud je to pěšky na San Marco cca 20 min. Poněkud jižněji se dá kotvit v kotvišti u benzínového čerpadla na ostůvku San Pietro. Bývá tam ale plno, zato levněji. Další možnost je marina přímo naproti San Marca - u katedrály San Giorgio Maggiore. Zde je problém s dopravou na hlavní ostrov.
Josef
-
- nováček na fóru
- Kontaktovat uživatele:
I tady si dovolím s Tebou nesouhlasit. V roce 2003 jsme na šlauchbotu s motorem 4 k projeli snad všechny kanály hlavního ostrova Venezia. Canale Grande jsme propluli několikrát napříč i podél. Gondoliéři sice chvílemi na nás koukali udiveně, to když jsme proplouvali kanály v blízkosti San Marca, nicméně v pohodě. Takže kdo netouží proplout tyto kanály na 40 a více stopé jachtě a vystačí s bajbótem (či jiným podobným miniplavidlem) ten zažije nezapomenutelné okamžiky. Určitě jiné, než turista při pěším pochodu z parkoviště přes mosty Academica či Rialto do centra a zpátky.
Zdraví Josef
Zdraví Josef
simon píše:primo do mesta = canal grande, tam se normalne nedostanes ani na motoraku ani na plachetnici
...jinak ve vsem ostatnim co pises mas pravdujok píše:simon píše:primo do mesta ale plachetnice nesmi, to mohl jen james bond na svem spiritu
Josef
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 149
Benátsku lagúnu som zaradil do zoznamu svojich plavieb v budúcnosti, myslím že by som sa tam mohol odvážiť na mojej 5m miniplachetničke.
Jok, vôbec nespochybňujem tvojé slová, ale Simon to asi myslel tak že sa tam nesmie a ty píšeš že si tam išiel. Teda je tam povolené ísť na malých plavidlách, alebo si išiel na drzovku?
Jok, vôbec nespochybňujem tvojé slová, ale Simon to asi myslel tak že sa tam nesmie a ty píšeš že si tam išiel. Teda je tam povolené ísť na malých plavidlách, alebo si išiel na drzovku?
Benátky
Ahoj, zdravím v Novém roce. V Benátkách jsem byl katamaránem třikrát v roce 2004. Při první návštěvě jsem měl obavy z lodního provozu, je tam opravdu živo, trajekty, tramvaje, vodní taxi, popeláři,občas Tě předjede velký osobák,každému jsem překážel, ale ani jednou se nestalo že by se chovali jako na silnici. Každý si jede svým tempem nikdo si neklepe na hlavu a když tak zahouká kudy předjede, prostě všechno v klidu.Ve vjezdu do Benátek je vlevo krásná stará pevnost, za ní vojenská námořní škola.Na konci přístavu v pravo u mola chtěli 15 e za metr lodi. Stáli tam samé exotické vlajky jako Emiráty, Dubaj,Barbados a pod. Městské molo bylo obsazeno.Stál jsem v marině na ostrově naproti nám. Sv.Marka. Za 12 m. kat chtěli 50 euro. Při týdením stání se první noc nepočítala, ale nebyly sociálky.Lístek na vodní tramvay byl za 3 éčka.Když ráno zalilo slunce všechny kopule a věže a do toho začali zvonit všechny kostely tak to byla nádhera.Potom abych se nemusel přihlašovat v Benátkách tak jsem se už přihlásil v Terstu a byl klid.
Teď po Schengenu už se přihlašovat nemusíme a tak to bude jednoduší. HastrmanK.
Teď po Schengenu už se přihlašovat nemusíme a tak to bude jednoduší. HastrmanK.
-
- nováček na fóru
- Kontaktovat uživatele:
Denis píše:Benátsku lagúnu som zaradil do zoznamu svojich plavieb v budúcnosti, myslím že by som sa tam mohol odvážiť na mojej 5m miniplachetničke.
Ahoj Denisi,
nebyl jsem se samozřejmě ptát na benátském kapitanátě na podmínky plavby v kanálech. Ale ze zkušeností, které jsem za ty léta plavby podél italského pobřeží získal, není zde taková buzerace úřady, jak jsme zvyklí v Chorvatsku. Byl jsem např. upozorněn Guardii Costerií (pobřežní stráž), že se v kanálech (bylo to při plavbě v Laguně di Grado) nesmí plout na plachty. Ale v Benátské laguně (samozřejmě ne v kanálech hlavního ostrova) běžně plují domácí pod plachtami a tam to Guardii nevadí.
Mám z těch osmi sezón, odplutých převážně podél italského pobřeží jen dobré zkušenosti a krásné vzpomínky. Komu se omrzely pusté ostrovy chorvatského pobřeží a vyplňování spouty "bumážek" a placení za všechno možné i nemožné - vřele doporučuji změnu. Nejspíš už na to přišli i němečtí jachtaři, protože jich tu je rok od roku více a vznikají už zde přímo německé maríny, jak jsem např. objevil při plavbě kanálem do Aqiulei.
Zdraví Josef
- Denis
- zkušený harcovník
Nie je to síce povolené, ale nikdo nerobí vedu z porušovania zákazu ak to nie je prehnané. Asi takto som to pochopil.
Ja som bol v Taliansku len raz a bola to moja prvá kapitalistická dovolenka po páde socíku. Už v tedy som si všimol ten rozdiel v jachtingu v Taliansku a Chorvatsku. Taliani si chodia z maríny do maríny a večer sa oháknu a vyrazia do víru nočného života. Pre spoločensky založených ludí to môže byť zaujímavé. Mne sa to moc nepozdávalo, ale raz som tam zablúdil autom a dostal som sa k pobrežiu mimo turistických destinácií. A v rákosí tam boli zakotvené prapodivné a roztomilé plavidlá na ktorých si žili svôj život miestny námorní závisláci. Od tej doby mám doma aj mapu benátskej lagúny a sem tam ju pozerám a rozmýšlam ako tam vyraziť. Na čárter asi nenájdem parťákov, tak možno tam pôjdem na prieskum z gumákom, alebo rovno s tou mojou trailer sailer.
Jok, vďaka za info.
Ja som bol v Taliansku len raz a bola to moja prvá kapitalistická dovolenka po páde socíku. Už v tedy som si všimol ten rozdiel v jachtingu v Taliansku a Chorvatsku. Taliani si chodia z maríny do maríny a večer sa oháknu a vyrazia do víru nočného života. Pre spoločensky založených ludí to môže byť zaujímavé. Mne sa to moc nepozdávalo, ale raz som tam zablúdil autom a dostal som sa k pobrežiu mimo turistických destinácií. A v rákosí tam boli zakotvené prapodivné a roztomilé plavidlá na ktorých si žili svôj život miestny námorní závisláci. Od tej doby mám doma aj mapu benátskej lagúny a sem tam ju pozerám a rozmýšlam ako tam vyraziť. Na čárter asi nenájdem parťákov, tak možno tam pôjdem na prieskum z gumákom, alebo rovno s tou mojou trailer sailer.
Jok, vďaka za info.
- olaf
- návštěvník fóra
Denis jedu do delty pádu na sumce a jedu asi na 12 dní, samozřejmě se spí v bivaku a pokud máš dobrou výbavu tak to není problém, když je trochu solidní počasí
protože to není daleko do benátské laguny tak bych se tam rád podíval ale ještě nevím jak to bude, mám gumový člun 3,80m a ktomu motor 15k ale slyšel jsem že tam mušíš mít ješte papíry na vnitrozemí na řeky a nevím jak je to s pojištěním tak asi vezmu motor 5k a bude bez problému, projedu jenom deltu a kanály
olaf
protože to není daleko do benátské laguny tak bych se tam rád podíval ale ještě nevím jak to bude, mám gumový člun 3,80m a ktomu motor 15k ale slyšel jsem že tam mušíš mít ješte papíry na vnitrozemí na řeky a nevím jak je to s pojištěním tak asi vezmu motor 5k a bude bez problému, projedu jenom deltu a kanály
olaf
- Denis
- zkušený harcovník
Na sumcov sa chodí len tak? Musíš mať asi nejakú povolenku ako u nás, nie? To máš istotne vyriešené, nie som rybár, pre mňa je to druhý svet.
Ty nemáš české papiere pre vnútrozemskú plavbu?
Táborenie v chlade nie je problém, volakedy som chodieval aj v zime pod stan, ale keď prší tak je to večšinou otrava. Ale myslel som to skôr tak že či nebude príliš vysoký stav vody, povedal by som skoropovodňový.
Ty nemáš české papiere pre vnútrozemskú plavbu?
Táborenie v chlade nie je problém, volakedy som chodieval aj v zime pod stan, ale keď prší tak je to večšinou otrava. Ale myslel som to skôr tak že či nebude príliš vysoký stav vody, povedal by som skoropovodňový.