Benátská laguna
Moderátoři: Pepa, smike, vilma
- kolovratek
- návštěvník fóra
- Reputace: 1
Benátská laguna
Před měsícem - říjen 2O12 jsem byl Ben.lagune s motorem 2,5 HP s pramicí. Policie na mě chtěli abych měl nějakou "vinětu, známky apod." na motor. Nic jsem neměl ale žádné problémy nedělali
a odjeli. Nevěděl jsem že potřebuji nějakou známku jako v Hrvatsku .... omlouvám se neumím moc psát česky - Honza 

Re: Benátská laguna
Neviete niekto, ako je to teraz v Benátkach / Benátskej lagúne s oprávnením? Stačí náš VMP alebo chorvátsky Voditel brodice?
Nie je mi jasné, či sú to vnútorné vody alebo nie.
Nejaké informácie o pravidlách v Benátkach sú v dokumente Regulations_for_water_circulation.pdf z ich webu
http://www.comune.venezia.it/flex/cm/pa ... 3AID%3D124
ak som tomu dobre porozumel, tak ani s parkovaním v meste by nemal byť problém, ak plavidlo nezavadzia iným a ak nezaberá miesto na drevených koloch označené nejakými tabuľkami (predplatené miesta).
Nejaké rozumné zhrnutie pravidiel pre vodných turistov som nikde nenašiel, a to ani mapu (s vyznačenými obmedzeniami).
Nie je mi jasné, či sú to vnútorné vody alebo nie.
Nejaké informácie o pravidlách v Benátkach sú v dokumente Regulations_for_water_circulation.pdf z ich webu
http://www.comune.venezia.it/flex/cm/pa ... 3AID%3D124
ak som tomu dobre porozumel, tak ani s parkovaním v meste by nemal byť problém, ak plavidlo nezavadzia iným a ak nezaberá miesto na drevených koloch označené nejakými tabuľkami (predplatené miesta).
Nejaké rozumné zhrnutie pravidiel pre vodných turistov som nikde nenašiel, a to ani mapu (s vyznačenými obmedzeniami).
Re: Benátská laguna
Ahoj všem, příští týden se chystáme projet Benátky na mém nafukovacím člunu délky 470cm s motorem 25hp. Vše je samozřejmě registrované na SPS, mám modrou kartu, VMP-C, jen ale nevím, co je mojí povinností a co nesmím?
Musím se hlásit na místním kapitanáně? Mohu proplouvá volné v kanálech? Samozřejmě dodržovat výtlak a rychlost, ale co vineta, povolení, jsou nějaká konkrétní pravidla pro tuto lagunu?
Dekuji za každou reakci...
Musím se hlásit na místním kapitanáně? Mohu proplouvá volné v kanálech? Samozřejmě dodržovat výtlak a rychlost, ale co vineta, povolení, jsou nějaká konkrétní pravidla pro tuto lagunu?
Dekuji za každou reakci...