Benátská laguna, mapa

V předmětu vždy uveďte jméno ostrova jehož oblast popisujete.

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

kapik
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Benátská laguna, mapa

Příspěvekod kapik » úte zář 09, 2014 11:28 am

Ahoj,
prosím máte někdo mapu benátské laguny v BSB (.kap) formátu? Nebo nevíte kde pořídit?

Na WWW Benátek jsou podrobné mapy v PDF formátu, takže podklady pro vytvoření mapy existují a jsou zadarmo.

Díky.
hrad66
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 8

Příspěvekod hrad66 » úte zář 09, 2014 9:42 pm

Ahoj kapik
můžeš sem dát odkaz na ty mapy v PDF ? Rád bych se na ně podíval, jestli jsou použitelné.
kapik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod kapik » úte zář 09, 2014 9:59 pm

Odkaz najdeš v tomto vlákně:

Plavba po vnútorných kanáloch Benátok
kapik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod kapik » pon zář 15, 2014 11:35 pm

Ahoj,
tak mapy jsem si nakonec vyrobil. Zde je příklad v openCPN:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Lze nahrát i do telefonu. Mapy jsou ve formátu BSB soubory ve formátu .kap. Kdyby jste někdo chtěl písněte někam nahraju.
capo
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod capo » úte zář 16, 2014 4:59 pm

Mám dotaz ke kotvení přímo v Benátkách. Na googl mapách jsem našel marínu, která je přímo na hlavním ostrově, ale vypadá to, že je ve výstavbě. Podařilo se mi najít i jejich webové stránky, ale není mi jasné, jestli je marína dokončenaodkaz na marínu na hlavním ostrově (část Sant Elena)
Případně jestli je možné zakotvit v maríně, která je severněji (pár stovek metrů) , ale jejich stránky jsou v italštině a nevím, jestli umožňují kotvení návštěvníků.
Jde nám o jednodení kotvení s prohlídkou města, tak, aby jsme nemuseli využít místní MHD (což je 6€ na osobu na 75minut nebo 20€ na celý den). Proto se mi nechce směřovat do mariny, která je přes vodu na ostrově Certosa a jejich stránky uvádějí i ceny za denní stání. nebo do maríny na San Giorgio Maggiore, která je sice soukromým klubovým přístavem, ale možná by šlo vykomunikovat denní stání, jak jsem zjistil na noonsite.com. Ta se mi sice velice líbý svojí pozicí (naproti náměstí San Marco) ale asi tam není žádné vybavení. Každopádně by jsme se tam cestou ven stavili na prohlídku kostela.

PS: možná by nebylo od věci spojit toto vlákno s vláknem "Benátská laguna"
Moby
nováček na fóru
nováček na fóru

Re: Benátská laguna, mapa

Příspěvekod Moby » úte srp 06, 2019 8:36 am

Ahoj všem, příští týden se chystáme projet Benátky na mém nafukovacím člunu délky 470cm s motorem 25hp. Vše je samozřejmě registrované na SPS, mám modrou kartu, VMP-C, jen ale nevím, co je mojí povinností a co nesmím?

Musím se hlásit na místním kapitanáně? Mohu proplouvá volné v kanálech? Samozřejmě dodržovat výtlak a rychlost, ale co vineta, povolení, jsou nějaká konkrétní pravidla pro tuto lagunu?

Dekuji za každou reakci...

Zpět na