Praha - od Smíchova po Modřany
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- jakubsipek
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Praha - od Smíchova po Modřany
Ahoj, přemejšlim že bych plachtil na Vltavě v úseku Smíchovská plavební komora až Modřanská plavební komora.
Máte někdo zkušenosti s plachtěním na tomto úseku?
Hlavně by mě zajímalo jak je to tam se silou proudu? (Kam až se dá v tomto úseku úspěšně doplachtit? Pod Modřanskou komorou je prý silný proud i pro motoráky?)
Díky.
Máte někdo zkušenosti s plachtěním na tomto úseku?
Hlavně by mě zajímalo jak je to tam se silou proudu? (Kam až se dá v tomto úseku úspěšně doplachtit? Pod Modřanskou komorou je prý silný proud i pro motoráky?)
Díky.
- Fila
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
pokud nepojede po velkych destich nebo s tanim snehu, tak je proud maly. Je tam preci jen vyrazne vzduti chladiny. Proud urcite sili cim jsi dal od Smichova. Ja dojel jen kousek za Barandak a tam dobry. Na plachteni je to hezke misto jen pocitej s tim, ze se vitr hodne toci. Vetsinou fouka po rece a pak do toho foukne klidne z druhe strany z kopcu. Vetsinou je hodne slaby i kdyz jsem se jednou uz koupal
Tak dobry vitr
Filip
pokud nepojede po velkych destich nebo s tanim snehu, tak je proud maly. Je tam preci jen vyrazne vzduti chladiny. Proud urcite sili cim jsi dal od Smichova. Ja dojel jen kousek za Barandak a tam dobry. Na plachteni je to hezke misto jen pocitej s tim, ze se vitr hodne toci. Vetsinou fouka po rece a pak do toho foukne klidne z druhe strany z kopcu. Vetsinou je hodne slaby i kdyz jsem se jednou uz koupal

Tak dobry vitr
Filip
- rb
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 5
Co se týká hloubky, pokud podjedeš se stěžněm pod Jiráskovým a Palackého mostem, neměl bys mít problém s ponorem. Mohla by existovat vyjímka, ale předpokládám, že by jsi se o tuhle informaci podělil. Obvykle se plachtí nahoru proti proudu. To proto, že když přestane foukat proud tě snese dolu aniž bys použil motor nebo pádlo. (to platí zejména u okruhovek). Vyjížděl jsem od Vyšehradu až kousek za Barrandovský most, v okamžiku kdy křižuješ proti větru je za B. mostem docela úzko a je to samý obrat. Na tréning dobrý, na takovéto domácí povezeníčko to už není. Navíc pokud počítáš s návratem, tak je to i časově trochu náročnější. U břehu musíš počítat s větvemi kde se můžeš zaseknout, takže blízko zas moc ne. Jak psal Fila, vítr se na Vltavě točí a chodí i z nepředpokládaných směrů, proto je tento úsek považován z hlediska jachtingu za "technickou" vodou. Může tedy mít člověk kondičku sebelepší, pokud to tam nezná, tak je druhej. Na co člověk musí dávat pozor jsou blázni s veslama. Zejména pokud nemá kormidelníka a není s ním doprovod, von se nevotočí a v tu ránu ho máš v lodi a ještě řve co tam děláš když von jede. Nějaký přepisy jsou jim ukradený. (vyjímkou jsou závody, kdy mají vyhrazený prostor pro sebe, ale to je jiná story) .
Přeji hezké plachtění.
Přeji hezké plachtění.

Fila píše:to mas tak hlubokou lod?reka je cela splavna a pada vcelku rychle dolu. Jak je ulice Ledarska, tak zatoka u ni a i blizsi rameno Vltavy je hodne melke. Pokud tedy nepojedes vylozene metr od brehu, tak by nemel byt problem.
Myslel jsem, ze se do ty zatoky nesmi, stejne jako do toho "veslarskyho" ramena. Navic v ty zatoce je ted hriste na kajak polo

- copy
- zkušený harcovník
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
Fila píše:to mas tak hlubokou lod?reka je cela splavna a pada vcelku rychle dolu. Jak je ulice Ledarska, tak zatoka u ni a i blizsi rameno Vltavy je hodne melke. Pokud tedy nepojedes vylozene metr od brehu, tak by nemel byt problem.
no, s kromidlom naplocho a vytiahnutym kylom mam 60 cm, kyl a kormidlo dolu je 120 cm. A kolko je prejazdna vyska pod mostami? Barrandovsky a zeleznicny?
- RACEK
- zkušený harcovník
- Reputace: 100
V CERE jeřáb není, tam je jen skluz.
Jeřáb je na Císařské Louce v YCCL, cenu nevím přesně, okolo 1200,-
Naplavovat šlo zdarma na Smíchovské straně, za železničním mostem. Dříve tam byla opravna parníků, dnes je tam volný plac.
Od Železničního mostu k Barandovskému, je to jediný použitelný kus pro jachting, ale zrovna tam bývají přes řeku ty dráty se startovními čísly veslařů.
Hloubka je v pohodě 4 - 5 metrů.
Jeřáb je na Císařské Louce v YCCL, cenu nevím přesně, okolo 1200,-
Naplavovat šlo zdarma na Smíchovské straně, za železničním mostem. Dříve tam byla opravna parníků, dnes je tam volný plac.
Od Železničního mostu k Barandovskému, je to jediný použitelný kus pro jachting, ale zrovna tam bývají přes řeku ty dráty se startovními čísly veslařů.
Hloubka je v pohodě 4 - 5 metrů.
- marekparek
- návštěvník fóra
Brubbel píše:Fila píše:to mas tak hlubokou lod?reka je cela splavna a pada vcelku rychle dolu. Jak je ulice Ledarska, tak zatoka u ni a i blizsi rameno Vltavy je hodne melke. Pokud tedy nepojedes vylozene metr od brehu, tak by nemel byt problem.
Myslel jsem, ze se do ty zatoky nesmi, stejne jako do toho "veslarskyho" ramena. Navic v ty zatoce je ted hriste na kajak polo
mimo téma. v tomhle úseku začíná rozdělení Vltavy směrem k mostu inteligence a vždycky jsem si myslel, že ta část mimo plavební dráhu je určená pro veslaře, ale většina veslařů se "censored" v druhé půlce, kde je plavební dráha. To jsem nikdy nepochopil
- marekparek
- návštěvník fóra
marekparek píše:mimo téma. v tomhle úseku začíná rozdělení Vltavy směrem k mostu inteligence a vždycky jsem si myslel, že ta část mimo plavební dráhu je určená pro veslaře, ale většina veslařů se "censored" v druhé půlce, kde je plavební dráha. To jsem nikdy nepochopil
to ja taky ne a kazdou plavbu jedu slusne za nima az k barandaku, kde je teprve muzu predjet:((( Kdyz vidim, ze je veslarskej den, tak si nekdy radsi vystojim frontu parniku na Smichove a pluju na nahoru:)
RACEK - jeste je jerab Bivoj na Cisarsky louce za 500,-
- marekparek
- návštěvník fóra
Martin88 píše:JK píše:Pravý rameno u ledáren není pro nikoho vyhrazený, to je babská pověra.
Je jenom mimo plavební dráhu se zaručenou hloubkou. Bejvá často plný lidí.
Je fakt že v pražský couvalové moc na cestu nečuměj.
asi se řídej plavebními znaky na ostrověale pud sebezáchovy by je měl nasměrovat vpravo
tam by je měl nasměrovat spíš rozum
http://www.mapy.cz/letecka-2006?x=14.4008222&y=50.0321971&z=16&q=praha
marekparek píše: tam by je měl nasměrovat spíš rozum
http://www.mapy.cz/letecka-2006?x=14.4008222&y=50.0321971&z=16&q=praha
na mape zrovna tam 2 jsou, ale dalsi 4 veslari jsou v plavebni draze:)
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73