Holandské kanály
Moderátoři: Pepa, david, vilma
- shooter
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 8
Do Amstru se da vjet i spodem přes zdymadla (bejvaj otevřený) ale podjezdná vejška je podobna všude.Jinak pokud vpluváte pod Železničnim mostem tak hned za ním vyvázat a check in.Nechtej videt nic jen spočtou podle delky loďě kolik mincí.Platí se kartou hotově nelze na data z karty vytisknou povolení k vplutí.To je samolepka ktera se nalepi na okno.Je to terminovany platil jsem na den cca 12 Eur což je miň než na druhej straně v maríně Picnul jsem to přímo do ost doku ale nejdřív mě 2x vyhnali a pak jsem se od jedny holanďanky dozvěděl že když neni místo označeno že je volny.Jinak prej se platí i za prújezd a měl jsem loď docela nízkou takže bez problému.Je to loňská praxe ale snad se nic nezměnilo
Šutrák
Šutrák
- mkovi
- návštěvník fóra
- Reputace: 4
Koukám, že se tady ještě něco dozvím. Loni jsme v Holandsku byli se Sasankou 660 a s výškou pod 2m jsme Amsterdam propluli cely i čtvrť červených luceren. Nakonec jsme i v jednom malem kanalu (kam se nevesli hausboty a bylo misto) mezi pramickama prespali. Letos s Ventem a vyskou 2,8m jsme Amsterdamem jen 2x propluli vetsima kanalama (pokazde jinou cestou) pri ceste na jih a zpet. Nic jsme neplatili, nikde se nehlasili. Nikdo na nas blbe nekoukal tak nevim...
No vzhledem k tomu,že všechny ty místní lodě měly tu známku,tak asi nějaký poplatek povinný bude,ale je super,že se tam tedy volně může,moc rád bych si to tam také proplul,snad se to příští rok podaří.
To mkovi: S tím Ventem jste pluli z Čech,nebo ho tam vezli na vleku?Jaký máš ponor?Já mám 1m tak mám trošku obavu pod Ústím.
To mkovi: S tím Ventem jste pluli z Čech,nebo ho tam vezli na vleku?Jaký máš ponor?Já mám 1m tak mám trošku obavu pod Ústím.
- mkovi
- návštěvník fóra
- Reputace: 4
Sasanku i vento jsem vezl na vleku. Zpět by to proti proudu stejně nešlo a když už tam má auto jet, raději jsem tam loď odvezl. Nemám zkušenost a Německem, ale předpokládám, že plavba po velkém kanálu s velkými loděmi pro malou loď nic moc nebude. Loď je ploutvová, což se hodí i při plachtění v Holandsku. Na vnitrozemských jezerech moc hloubky mimo vyznačených tras není. Jinak na mapách, které jsou tady na foru jsou hloubky i výšky mostů včetně označení jestli je most otevírací či zvedací.
- Felix
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
Pár fotek z plavby po fríských kanálech s kpt. Kocfeldou:
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 40b7c17a17
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 40b7c17a17