může Tě to postihnout, ale nemusí. Může to být první den či poslední. Když se budeš předem bát, je vyšší pravděpodobnost, že Tě něco postihne. Často nezáleží ani tak na velikosti vln, jako na "divném houpání

Podle toho co jsi napsal, lze říci, že určitě jsou lidi, kteří mají vyšší dispozice ke kinetoze než Ty. Tak klid. Taky Tě může uklidnit, že netřeba se bát jednorázového odblinknutí, když Ti to třeba po hodině plavby jaksi nesedne. Potom Ti bude líp. Ale vem si potom čtvrtečku Kinedrylu. (Předpokládám, že to je jediný lék, který jsi schopen si zajistit - protože je bez předpisu.?) To při Tvojí konstituci asi stačí. Když by Tě posedla vyčerpávající mořská nemoc s neustálým zvracením, asi nezbude než zkusit si operativně lehnout než se to zklidní a hned začít užívat 2xdenně půlečku Kinedrylu. Vydržet takto aspoň dva dny. Pak zkusit opatrně vysadit.
Šlo by samozřejmě při největším sebezapření plout i při těžké formě kinetozy, ale proč. Určitě se zvyšuje riziko třeba pádu do vody. Průvodním jevem je po určité době i ospalost - nikoli od léků !
Kup si krabičku třeba Kinedrylu s sebou a hotovo. Buď ji použiješ či ne - není na tom moc co řešit.
Já to s sebou na těžší-delší plavby beru, výjímečně použiju pro sebe, vždycky ale vše rozdám ostatním. Už mě ti lidi málem štvou, jak zpočátku mudrují, že nic nemají, protože JIM nic nezabírá nebo je TO uspává a pak mi vše vyťápají. Můj názor je, že kapitán by měl vyžadovat od lidí, kteří byli na delší plavbě míň jak pětkrát, a počítá se s jejich aktivní účastí na plavbě, aby s sebou něco měli. Ti zkušenější už se pak dokážou zařídit sami.