mořská nemoc
Moderátoři: MARIS, Pepa, vilma
- spuzva
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 22
bylo to takhle - 2 hodiny po tom, co jsme minuli maják Dorbusch už blili 3 z posádky 8 lidí. Foukalo v poryvech 28kn a celou cestu jsme jeli 7-8kn. Loď celkem slušně mlátila sama se sebo. Zbylých 5 bylo na vachtě celou noc v kadenci 2 lidi po 3 hodinách a já jsem byl v permanenci nahoře nebo v kajutě a taky jsem obsluoval to blicí komando s mokrými ručníky na hlavu, podával jsem jim po lžičkách kokakolu a staral se o ně. Nebyla to úplná sranda ani pro trpící ani pro zbytek posádky. Ráno cca v 5-6.00 jsme byli na úrovni Kodaně, tam jsme motorovali, bo vítr spadnul, a na úrovni Helsingoru už to zase frčelo na vítr (5-6Bf) až na Anholt, kam jsme dojeli v 8 večer. Celkem 198 Nm za 28 hodin. Slušnej výkon. Blicí komando už pak bylo zbytek týdne v cajku
- spuzva
- pravidelný návštěvník
TRIM píše:Medikamenty :
Doporučit mohu Torekant čípky. (Na předpis) . Na 4 hodiny 100% pomohly každému . Další účinost po 4 hodinách už byla individuelní.
Nejsem osobne zastancem zadnych leku. Kinedril oblbuje a cipky? Brrr... Proste dobrej spanek, strava, odpocinek. Podavat zazvor ci kokakolu a maximalne se vyblejt. Jeste jsem nezazil, ze by to nekomu trvalo dele nez den
- PetraValkova
- nováček na fóru
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
- Nemo
- návštěvník fóra
- Reputace: 3
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Ante píše:zaujaly mne ty Delirogeny sem nevěděl co to je tak jsem si to našel, no není to pro slabší povahy
http://cs.wikipedia.org/wiki/Delirogeny
Po přečtení odkazu mně napadá příčina některých námořních katastrof, především srážek lodí, najetí na břehy apod.
- Lachtan
- pravidelný návštěvník
Re: mořská nemoc
+++ V tom mne puch jakýsi surový zarážeti počne a mozk i všecky vnitřnosti mi projma, povalí mne. Tu já se, jako i jiní způsobu tomu nepřivyklí, válím, řičím, rady sobě nevím; všecko se ve mně rozplývá a ze mne leje, že se nejinak zdálo, než že jak hlemejžď na slunci, tak my tu na té vodě se rozplyneme. Tu naříkati na sebe i vůdce své počnu, nevěře, aby živu zůstali možné bylo; ale od nich všech místo politování smích jsem měl. Věděli zajisté zkušením, čehož jsem já nevěděl, že ten způsob nebude leč některý den trvati; jakož tak bylo a síla má pomalu se vracela zase a poznal jsem, že vzteklé moře toliko mě tak přivítalo. +++
Takto popisuje mořskou nemoc J.A.Komenský. Moc se toho nezměnilo za těch 400 let.
Takto popisuje mořskou nemoc J.A.Komenský. Moc se toho nezměnilo za těch 400 let.