perseniky a bimini
Moderátoři: Pepa, smike, vilma
-
- nováček na fóru
- Reputace: 0
perseniky a bimini
kde se na persenik dají sehnat kovová očka s oválnou dírou na otočné druky, které ji? mám přinejtovány na lodi, potřebuji jen ta očka a ne celou sadu i s druky, to vím ta se dá sehnat, případně kdo znáte konkrétní prodejny
- ficcus
- zkušený harcovník
- Reputace: 39
- Kontaktovat uživatele:
Re: perseniky a bimini
Ahoj, v ČB máme ŘEMPO (Řemeslné potřeby) a tam mají v?elicos. Tak zkus něco takového najít u Vás:-) Kouknul jsem teď i na www.rempo.net do E-shopu, Ale pod čím to hledat? 

- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 151
Ja by som napisal na tvojom mieste tým čo ?ijú plachty, biminy a pod. Oni s tým robia a majú to, alebo ti to lahko mô?u objedna?. V rempe kupi? pravdepodobne len ?mejd poniklovaný. Fiala má webovu stránku a Ovčička tak isto, iných nepoznám. Ja som si takto obstaral veci u p. Fialu a bol mimoriadne ochotný.
material na persenink
Nemate tip kde sehnat vhnodny material na usiti perseninku? Neco obdobneho jako material modernich stanu.
- ZdendaZ
- návštěvník fóra
Ahoj!
Nejlep?í na u?ití je asi batohovina, koukni se na http://www.kutil-florenc.cz a tam to mají, je to i celkem levné.
Zdenda
Nejlep?í na u?ití je asi batohovina, koukni se na http://www.kutil-florenc.cz a tam to mají, je to i celkem levné.
Zdenda
-
- s/y Pietro Filipi
persenik
Tady u nás (východní čechy) je firma která ?ije vojenský stany, perseniky na lodě, plachty na motorky, náklaďáky, padáky pro USA a spoustu dal?ích věcí a hlavně na míru. Kdo máte zájem o kontakt tak mi napi?te soukromou zprávu, nebo já sem ten kontakt později dodám. Nemám ho momentálně u sebe. Dají se tam koupit i různý zbytky, ale pro ně jsou zbytky třeba 1x2 m2. Prodávaj to na kila.
Jarda
Jarda
- catamaran
- aktívní jachtař
- Reputace: 25
- Kontaktovat uživatele:
Otevru tohle 10let stare tema 
Z ceho by jste udelali pevne bimini, ram si svarim z nerez profilu, ale nenapada me, z ceho to vyplnit...z laminatu se mi to nechce delat, budu to resit v pristavu...
Napadlo me nejaky sendvic, ale aby byl pochozi, tak by musel byt aspon cca 5cm siroky...
Doky, Martin

Z ceho by jste udelali pevne bimini, ram si svarim z nerez profilu, ale nenapada me, z ceho to vyplnit...z laminatu se mi to nechce delat, budu to resit v pristavu...
Napadlo me nejaky sendvic, ale aby byl pochozi, tak by musel byt aspon cca 5cm siroky...
Doky, Martin
- kapo
- aktívní jachtař
zkus se podívat na polykarbonát( makrolon),10 mm dutinka je pochozí ,zastřešoval jsem s tím pergolu,střešní latě jsou od sebe 1m,normálně po tom chodím ( mám 100 kg
) ,mokrý to dost klouže
,v Brně to prodává Dosting v Kénigu...,myslím že ho dělají i v odstínech s UV ochranou

Čím vyčistit špinavé bimini? Máte někdo nějaký nápad?

- geus
- zkušený harcovník
Existuje takova bila plechova krabice a jmenuje se to pracka tak ye to da a je to vycistene pak jen impregnece
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Reputace: 232
- Kontaktovat uživatele:
Nooo myslím že bych zvolil opatrně vymáchat ve vaně..
Pak položit na konstrukci a naimpregnovat štětcem ale venku, docela to smrdí..
Budu šít nový sprayhood na Shipman 28 a synovi zakrytí cocpitu na MacGregor. Materál najdeš třeba na
http://www.ostersjokompaniet.se/?gclid= ... oCO5Hw_wcB
Pak položit na konstrukci a naimpregnovat štětcem ale venku, docela to smrdí..
Budu šít nový sprayhood na Shipman 28 a synovi zakrytí cocpitu na MacGregor. Materál najdeš třeba na
http://www.ostersjokompaniet.se/?gclid= ... oCO5Hw_wcB
- kapo
- aktívní jachtař
já jsem si nechal ušít zastřešení kokpitu ze ,,Slunečníkoviny,, je to nepromokavý a má to UV ochranu,prodává Řempo
- Charlie
- zkušený harcovník
- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Já kupoval materiál v campingmarket.cz ,mají tam různé materiáli na bimini, perseniky, atd. Nabízejí i slídu na okna. Na sezonu chci ušít bimini nad celí kokpit a časem ho i komplet zaplachtovat a snažím se na to sehnat stejný materiál z kterého mám z holandska kočárek a lazybag - je to taková jakoby slabá autoplachta, pevné, pěkně drží tvar a.jde i lehce složit. Šil to HopmanSail Spakenburg, ale zatím se mi z nich nepodařilo dostat co je to za materiál.
Odesláno z mého D6503 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého D6503 pomocí Tapatalk
Super, všem díky 

- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 174
- Kontaktovat uživatele:
Michallcz píše:Čím vyčistit špinavé bimini? Máte někdo nějaký nápad?![]()
Jak moc je to špinavé?
Co zkusit toto
Speciální čistič na bílé i barevné plachty lodí. Rovněž čistí jakékoliv látky na lodi, např. perseniky, stříšky, jachtařské oblečení atd. Vhodné i na přirodní vlákno.
Odtraňuje nečistoty, mastnostu a plísně.

http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=2055
Dobrej nápad, pokud nezabere ariel
zkusím to 

- Milos
- aktívní jachtař
- Reputace: 6
Pavel-Sulc píše:Budu šít nový sprayhood na Shipman 28 a synovi zakrytí cocpitu na MacGregor.
Ahoj Pavle!
Som taktiež majiteľom MacGregor26M. Máš nejaký plán na realizáciu zakrytia cockpitu? Dosť ma to zaujíma, nemám zatiaľ ani sprayhood...
Ako sa u vás mekáč osvedčil, máte v ňom realizované aj nejaké vykurovanie (snáď to nie je off topics, zakrytie s kúrením súvisí) ?
S pozdravom a prianím mnohého zdravia a pekných plavieb v Novom Roku 2017

Btw, neuvidíme sa zase v Hodoníne?
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Ušili jsme sprayhood na Shipman 28. Myslím že se docela poved.
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Šití sprayhood na Shipman 28:
Materiál:
Látka: Sunbrella + Plus šířka 152 cm Arctic Blue
Okno: Akilles 0,4 mm
Profil vpředu: Kederlik 5,5 mm
Pro usnadnění šití: Dvoustranná transparentní lepenka 6 mm
Nit FK28423 síla 35, 2 x 300 m
Šicí stroj Minerva a jehla do šicího stroje:
Šicí stroj s rovným a zig-zak stehem Typ 335-221 Jehla 134(R), 135X5, SY 1955, DPX5, CANU20:05
Dia 2,0mm L 33,9mm, síla jehly 110
Šicí stroj s vačkou Typ 72520-101 Jehla 287WH, 1738(A), 16X231, DBX1, CANU 14:25
Dia 1,63mm L 33,9mm, síla jehly 110
Přátelé, nebojte se šít. Látka je pevná a drží tvar.
Dvoustrannou lepenkou látku slepíte, aby se při šití neposouvala.
Je třeba přesnost, látka se nevytáhne, musí dobře sedět.
Dobře seřízený průmyslový šicí stroj je podmínka.
Z nouze jsem se naučil stroj seřídit že šije skvěle.
Materiál:
Látka: Sunbrella + Plus šířka 152 cm Arctic Blue
Okno: Akilles 0,4 mm
Profil vpředu: Kederlik 5,5 mm
Pro usnadnění šití: Dvoustranná transparentní lepenka 6 mm
Nit FK28423 síla 35, 2 x 300 m
Šicí stroj Minerva a jehla do šicího stroje:
Šicí stroj s rovným a zig-zak stehem Typ 335-221 Jehla 134(R), 135X5, SY 1955, DPX5, CANU20:05
Dia 2,0mm L 33,9mm, síla jehly 110
Šicí stroj s vačkou Typ 72520-101 Jehla 287WH, 1738(A), 16X231, DBX1, CANU 14:25
Dia 1,63mm L 33,9mm, síla jehly 110
Přátelé, nebojte se šít. Látka je pevná a drží tvar.
Dvoustrannou lepenkou látku slepíte, aby se při šití neposouvala.
Je třeba přesnost, látka se nevytáhne, musí dobře sedět.
Dobře seřízený průmyslový šicí stroj je podmínka.
Z nouze jsem se naučil stroj seřídit že šije skvěle.
ahoj, jak protékající stehy? Při dešti se mi na den naplní kýbl 

-
- bez hodnocení
- Reputace: 17
Valmex Pacific,používá se na jachty s cenovkou začínající na cca+3,5 mil Kč a je dokonalý,nereaguje na slunko,atd., je nutné ho prošívat tzv.jádrovými nitěmi,které fungují při dešti jako špuntíky (nafouknou se),za tento materiál dovážený z USA si účtují čalouníci běžně skoro 4tis Kč/m2,ale vyrábí se v Technolenu v Lomnici nad Poplekou,kde se dá sehnat za cca 3 stovky/m2 ,stejné je to i se slídou silnou 1mm,tady za to chtějí ranec,já ji objednal přes hodonínskou firmu co šije party stany ze Španělska a na celou střechu mě to stálo i s dopravou 2.900,-Kč,tady za to chtěli 11 tisíc Kč,paspule (PVC obruby),rakouské zipy a jádrové nitě dodala čalounice,Tenaxy jsem sehnal na netu,nejdříve jsem dával nerezové,ale každou sezonu kvůli prasklým perkům musím tak 3-4ks měnit,letos jsem tady na JI objednal právě na ty praskající a nejvíce používané pouze poniklované Tenax knoflíky asi za 67,-Kč/kus a myslím si,že dřív než zreznou,budou se 100% muset opět vyměnit.
Zbytek už byl o šikovnosti a pracovitosti čalounice,nechal jsem si vyrobit dle původní staré novou zateplenou 4 vrstvou střechu (VP-2xmiralon-VP) a izoluje příjemně v létě i v chladnu,hlavně ta střecha nestála kalkulovaných 205 tis Kč jednou firmou z Písku,ale vyšla úhrnem asi na cca 25 tis Kč včetně nových nerezových rámů ,je na lodi 4 sezonu beze změny...
Top materiál na střechy je Zbytek už byl o šikovnosti a pracovitosti čalounice,nechal jsem si vyrobit dle původní staré novou zateplenou 4 vrstvou střechu (VP-2xmiralon-VP) a izoluje příjemně v létě i v chladnu,hlavně ta střecha nestála kalkulovaných 205 tis Kč jednou firmou z Písku,ale vyšla úhrnem asi na cca 25 tis Kč včetně nových nerezových rámů ,je na lodi 4 sezonu beze změny...
Naposledy upravil(a) Zdenek2013 dne pon dub 24, 2017 11:03 am, celkem upraveno 1 x.
diky, ja se spatne vyjadril. jeste nechci delat nove bimini, ale opravit stehy u stareho. Treba typ na nejake lepidlo, kterym se nit zakapne?
205,000 za bimini? to je solidni nabidka
)
205,000 za bimini? to je solidni nabidka

-
- bez hodnocení
- Reputace: 17
ano,za kus hadru je to hrozná cena,dělají střechy perfektně na veterány a podmínkou bylo přistavit loď,střecha by však byla vyrobena přesně na míru podle lodě a o trochu lépe by seděla,ale za tu cenu...nicméně ten pán z Písku měl pravdu,že životnost látkové střechy je maximálně 10-20 let podle prostředí,v garáži s občasným použitím 20 let,venku cca polovinu
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 174
- Kontaktovat uživatele:
Brubbel píše:diky, ja se spatne vyjadril. jeste nechci delat nove bimini, ale opravit stehy u stareho. Treba typ na nejake lepidlo, kterym se nit zakapne?
205,000 za bimini? to je solidni nabidka)
Lepidlo ne, ale impregnace:
Yachticon - impregnace švů

http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=2214
Zdravím,
nemáte náhodou někdo plán střihu na šití vrchního perseniku na plachetnici typu 420?
Předem moc děkuji.
nemáte náhodou někdo plán střihu na šití vrchního perseniku na plachetnici typu 420?
Předem moc děkuji.