To teista, prepáč, vôbec som sa ťa nechcel dotknúť. Neviem ako to zo mňa vyšlo, ale...Pred nejakými 20 rokmi som bol na doslova ,,expedícii prežitia v Dunajskej delte" organizovalo to pár nadšencou z PFUK pod dozorom ozaj seriózneho lekára. Cielom bolo prežiť v Dunajskej delte 2 týždne na plavidle / kajak , kanoe, nafukovací čln a pod.../ len z pomocou pár pomôcok . Nôž, zápalky ,udica, kus igelitu a všetkého čo si môžeš v prírode vyrobiť .Jedlo bolo len to čo si ulovil alebo ukradol miestym domácim / ale oni toho moc nemali / Jedli sme pečené užovky, vtáčie vajcia , výhonky trstiny,rôzne huby a samozrejme ryby a jediné dovolené a poskytované bol denný prídel 200g / 2 dcl / kvalitnej domácej slivovice. Či si ju použil na pitie ,alebo na ošetrenie po bodnutí slnečnice / ryby / , alebo porezaním nožom bol len tvoj problém. Za celú dobu som sa ani nepo, ani nepo , ani nepo , a som tu o to vďaka len 200g zázračného všelieku.
Nie , podcenovať to očkovanie určite netreba , ale neni dosť jasné proti čomu sa očkovať . Na komáre stačí repelent, na čaj prevarená voda, proti úpalu seriózny klobúk, a na včetko ostatné už spomínaný všeliek. Netreba zbytočne kupovať od domácich zaručene ,,dobré" údeniny, v žiadnom prípade vajcia a mliečne výrobky / salmonela"/ Na pár ostrovoch sú ešte selektovaný ludia / pod dozorom lekárov /, ktorý trpia malomocnosťou / suchou leprou / ale tam sa dostaneš ťažko, a ,,suchá" lepra sa vraj aj tak neprenáša.

Na stravu odporúčam v prvom rade kupovať veci, ktoré treba ešte ďalej tepelne upravovať / strukoviny, ryža, sestoviny, a kombinácia so zeleninou a údenými výrobkami prinesenými z domu.../ 2 kg kvalitnej údenej slaniny od babičky Ti v pohode vydrží 10 dní a vôbec sa nemusíš báť , že od nej niečo dostaneš.
Ak máš na mysli nejaký očkovací prostriedok daj vedieť . Mám kamaráta fanatika na očkovanie / ozaj lekára / poradíme sa .

P.S. on tvrdí , že najlepší protiliek proti Bolorióze, je kliešťa po vytiahnutí rozžuvať a potom vypluť...